fbpx
vanaf €899,00
INSCHRIJVEN

Verken de wereld … vibrant Dublin, home of the vikings

Not Rated
Locatie

Generator Dublin

Aantal dagen

6 dagen, 5 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2006-2010

Hoogtepunten

Op avontuur in Oost-Ierland

Ierland, het land van de vikings, van de “friendly en welcoming people”, met zijn levendige hoofdstad… Ben jij gebeten door de Ierse cultuur? Kan jij niet wachten om het land met al zijn rivieren en bergen te ontdekken? Heb jij voldoende basiskennis Engels om courante, gemakkelijke gesprekken te voeren? Dan is onze taalvakantie in Dublin echt iets voor jou.

We verkennen deze stad op een actieve manier. We ontdekken de mooiste plekjes van deze mysterieuze stad: Temple Bar, O’Connell Street, Trinity College, Dublin Castle, St. Patrick ’s Cathedral… De Dublin Express brengt ons naar een geheime eindbestemming. Hiervoor moeten we zelf de kaart lezen en de treinuren opzoeken. Eén ochtend kiezen we voor een rondleiding door een gids, je kan bijvoorbeeld kiezen voor een bezoek aan Dublin Castle of Trinity College, geniet van een hop on hop off tour of een Viking Splash Tour (niet inbegrepen).

Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning. We trekken richting het mooie kuststadje Howth voor een wandeling en leven ons uit tijdens avontuurlijke middag fietsen doorheen Phoenix Park en langs de River Liffey.

Een van de meest competitieve activiteiten van de week is ongetwijfeld de escape room! En dat is nog niet alles: op een avond neemt een local ons mee naar de griezeligste plekjes in de stad tijdens een Ghost Tour.

Een hostel in het centrum van de stad

We logeren in Generator Dublin, een moderne jeugdherberg in het centrum van de stad, op wandelafstand van alle grote bezienswaardigheden. De comfortabele kamers van 6 personen zijn uitgerust met stapelbedden en elk een eigen badkamer. 

Lekker uit eten

We verblijven in halfpension. ’s Ochtends is er een continentaal ontbijt met af en toe een extraatje: fruit, eitjes, spek, …

’s Middags picknicken we met een sandwich, een wrap, een salade of een stuk pizza (niet in de prijs inbegrepen).

’s Avonds gaan we op restaurant: de ene keer kiezen we voor een trendy Aziaat, dan weer dineren we in een gezellige Italiaan of smullen we van de lokale fish ‘n chips.

Taalanimatie en -vervolmaking

De voertaal is tijdens deze vakantie Engels.

We gaan ervan uit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen. Voor de taalvervolmakingsformule wordt de lat hoger gelegd. Op een speelse manier corrigeert de monitor regelmatig de taalfouten en stimuleert hij de deelnemers om hun Engels naar een hoger niveau te tillen.

Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Engelse muziek, straatinterviews, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten…

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: Debattle, Black Stories, Jungle Speed…

Variatie en beweging zitten in dit taalkamp ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de drempelvrees om Engels te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Met CLIP ga je niet op taalreis om de hele tijd in een klaslokaal te zitten. De stad vormt het ideale decor voor de taalateliers. Bij mooi weer zijn de vele parken – zoals het levendige St Stephen’s Green – een ideale locatie. Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de lokale bevolking. Overal zijn de hartelijke Ieren meteen bereid om te helpen en een babbeltje te slaan.

Taalstage met gevarieerde animatie

We testen onze filmkennis in een filmquiz, ontrafelen het mysterie bij de levensechte cluedo en leven ons uit tijdens een muzikale avond. Tijdens een zoektocht in de stad treden we in de voetsporen van Sherlock Holmes en lossen we een verdwijning op. Eén dagje trekken we onze groenste outfit aan en worden we echte Ieren. Rode draad van de dag zijn Ierse legendes vol mythische personages.

De vele parken nodigen ons uit om af en toe hip en trendy aan sport te doen. We fietsen één namiddag doorheen het grote Phoenix Park en langs de Dublin Zoo. De week afsluiten, doen we met een fuif.

City exploration

We verkennen de stad op een actieve manier. Eén ochtend kunnen we kiezen voor een museumbezoek, een bezoek aan de Dublin Zoo of Dublin Castle of een Viking Splash Tour (niet in de prijs inbegrepen).

We ontdekken Temple Bar, O’Connell Street, Trinity College, Dublin Castle en St. Patrick’s Cathedral. De Dublin Express brengt ons naar een geheime eindbestemming. Hiervoor moeten we zelf de kaart lezen, het toeristisch bureau binnenstappen en de trein- of busuren opzoeken. Via goed begeleide activiteiten zet je zo je eerste stappen als zelfstandige globetrotter. Wedden dat dit voor een boost van de groepssfeer zal zorgen.

Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning. We trekken richting het mooie kuststadje Howth voor een wandeling en leven ons uit tijdens avontuurlijke middag fietsen doorheen Phoenix Park en langs de River Liffey.

Hoogtepunt van de week is de escape room. Door raadsels en puzzels op te lossen proberen we als echte Houdini’s te ontsnappen uit verschillende themakamers. Eén avond neemt een local ons mee doorheen de griezeligste plekjes in de stad voor een ghost tour. Zijn verhalen doen ons allemaal huiveren.

Op de laatste dag kan je een uurtje shoppen op Grafton Street, waar straatartiesten voor achtergrondmuziek zorgen.

Praktische informatie

The Generator Dublin

Smithfield Square
Smithfield, D7 Dublin

Bagagebeperkingen: max. 20 kg per persoon.

OPGEPAST : Scharen, zakmessen en andere scherpe of puntige voorwerpen horen NIET thuis in de handbagage.
Wil je vloeistoffen of gels zoals dranken, parfums, crèmes, tandpasta of deodorant meenemen in je handbagage?
Zorg er dan voor dat ze in een verpakking van maximum 100ml (per stuk) zitten.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage.
Formulier 'Ouderlijke toestemming verblijf buitenland', gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die in België wonen. U kan dit document op het gemeentehuis verkrijgen.
Pasfoto uploaden via je CLIPprofiel
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
17 jaar of ouder: Kopie van het CLIPreglement 17+ ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Zakgeld voor 6x lunch (ongeveer €60 in totaal), voor een extra drankje en persoonlijke uitgaven en voor de opties: ongeveer €50
Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Ondergoed en kousen
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Pyjama
Diverse
Wereldstekker
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Rugzakje
Hervulbare drinkbus
Verzorging
Handdoeken
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief
Papieren zakdoeken

Het vervoer gebeurt vanuit Zaventem. Voor de heenreis verzamelen we 3u voor vertrek onder het aankondigingsbord in de vertrekhal.

Heenreis (afspraak om 07u20)
Vluchtnummer:EI0631
Vertrek:10u20
Aankomst:11u05
Terugreis
Vluchtnummer:EI0638
Vertrek:18u30
Aankomst:21u15
Created with Sketch.
vanaf   €899,00
Halfpension

Taalanimatie, Taalvervolmaking

augustusDAGENCODE
24/08 - 29/086E08

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2024.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen in de prijs: logement in half pension, transport, programma

    Niet inbegrepen: middageten, opties laatste dag (ook gratis optie beschikbaar)

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox