Verken de wereld … Tour de Wallonie

Not Rated
Locatie

Le Moulin de Hosdent

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

2005-2007

Hoogtepunten

Op taalvakantie in 'le Moulin'

De taalvakantie in Braives Moulin staat bij CLIP gekend als de taalvakantie voor jongeren die een stapje in de wereld willen zetten en met België willen beginnen. De ’Moulin’ is onze uitvalsbasis. We trekken door Waver, Hannuit, Luik, Namen en Hoei voor leuke gesprekken met de lokale bevolking, wagen ons aan een avontuurlijke kajakrit en laten ons volledig gaan tijdens een lasergame in Luik. Andere hoogtepunten zijn het bezoek aan de markt van Waver en de namiddag in Aqualibi. Trek je zwemgerief alvast aan!

Authentiek logeren in 'le Moulin'

We logeren in een gerenoveerde watermolen, vlakbij de Ferme Limbort, heel gezellig. De rivier deelt het gebouw letterlijk in twee.

We slapen in charmante kamers van ongeveer 4 tot 10 personen. Zowel binnen als buiten hebben we plaats voor activiteiten: een grote kleurrijke eetzaal, een zithoek met biljarttafel en tafelvoetbal, …

Le Moulin is gelegen in een natuurpark, aan de oevers van de Mehaigne. Het is hier idyllisch vertoeven aan de (vis)vijvers vol kwakende kikkers en waterlelies, in de uitkijktoren of op de houten vlonders tussen de moerassen. Een unieke locatie voor sfeervolle avonden!

Verwende fijnproevers

Op de ‘Moulin’ kookt CLIP zelf. We kunnen hier spreken van culinaire hoogstandjes om je vingers bij af te likken. Oordeel zelf:

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, (chocolade)melk, thee, koffie, brood, confituur, choco, kaas, ham, ontbijtgranen en een warm extraatje zoals een croissant, chocoladebroodje, omelet, gewonnen brood, pancakes…

Het middagmaal is een gevarieerde buffetformule waar je – naast brood met kaas en charcuterie – diverse pastasalades en een warme snack (croque monsieur, quiche, pizzabaguette, wrap…) kan eten.

Om drie uur toveren de koks iets hartelijks te voorschijn zoals een pannenkoek, cake, chocolademousse, smoothies…

’s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende “kaart”:

•Voorgerecht: verse soep, cavaillon met gerookte ham, loempia’s…
•Hoofdgerecht: diverse pasta’s, BBQ, huisgemaakte pizza, vol-au-vent met friet…
•Nagerecht: verse fruitsla, appeltaart met ijs, tiramisu, crumble…

Fruit en fris water zijn permanent beschikbaar. Deze stages zijn dan ook een culinair succes. Uiteraard veronderstelt dit enige hulp, bv. bij de afwas, een echt groepsgebeuren, al dan niet op een discodeuntje.

Taalstage met Frans als voertaal

We werken rond de taalvlotheid én een correct taalgebruik. In deze formule gaan we er vanuit dat elke deelnemer over een basiskennis Frans beschikt om courante gesprekken te voeren.

In ‘le Moulin’ is het Frans uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Liefst leer je die taal ook nog in de meest aangename omstandigheden. Gevarieerde en actieve taalanimatie is de vraag, de taalateliers zijn de oplossing.

Tijdens het blok taalateliers werk je om de 45 minuten met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten…

Deze activiteiten op deze taalstage zijn van een hoog niveau. Dat mag ook wel in een taalvervolmakingsformule. Op een speelse manier corrigeert de monitor regelmatig de taalfouten en stimuleert hij de deelnemers om hun Frans te verbeteren.

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: ‘mon plus beau miroir’, ‘Clip sous hypnose’, ‘les couples parfaits’, ‘Paris match’, …

Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Taalbad Frans

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Frans te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken, worden de ouders even opgebeld om hun zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elke week staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Frans. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Sport en avontuur hand in hand

Jaarlijks vernieuwen we de formules; de ijzersterke formats blijven met een andere invulling.

Het gevarieerde animatieparcours gaat voluit voor sport, avontuur, toerisme en cultuur en zit boordevol contactmomenten : met elkaar, de lokale bevolking en de jongere deelnemers van de Ferme Limbort.

Gewapend met een zaklamp vertrekken we op avontuurlijke wandeling. Eén nacht kamperen we als echte Robinsons, met kampvuur. Een echte kick beleven we tijdens onze laser game in Luik, volledig in het thema van Star Wars.

Sportievelingen komen aan hun trekken tijdens diverse omnisportactiviteiten. Met topanimaties als ‘le jeu des trônes’, ‘le concours de la fièvre d’or’ en ‘clan wars’ lachen … of gillen we heel wat af.

Tijdens de journée à l’envers beginnen we de dag met een fuif en eindigen we met ochtendgymnastiek.

Na al dat avontuur vegen we de modderspatten af en trekken we onze mooiste outfit aan om ons te amuseren in stijl tijdens een echte CLIPfuif.

Last but not least worden we zelf een stukje monitor en verzorgen we een animatie voor de deelnemers van de Ferme. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken!

Opgelet: omwille van de coronamaatregelen gaan de bivak en activiteit in de Ferme niet door. Er staan wel enkele leuke vervangende activiteiten op het menu ;-).

Tour de Wallonie

‘Le Moulin’ is een uitvalsbasis van waaruit we de streek verkennen. Maandag trekken we richting Hannuit waar we onze talenkennis uittesten op de plaatselijke markt. Nadien gaan we naar Luik waar we ons kunnen uitleven tijdens een cultureel stadsspel dat draait rond de mascotte van Luik, Tchantchès.

Op woensdag gaan we naar Waver, waar we in gesprek gaan met de lokale marktkramers. Nadien leven we ons uit in het waterpretpark, Aqualibi.

Vrijdag doen we een heuse Wallonië Express doorheen Hoey en Namen, waarna we ons kunnen uitleven tijdens een kajaktocht op de Lesse. Dolle pret!

Zaterdag klimmen we hoog in de bomen voor een avonturenparcours met verschillende spannende deathrides. Lachen, gieren en brullen doen we tijdens een partijtje bubble foot, boogschieten en teambuildingsactiviteiten.

Praktische informatie

Le Moulin de Hosdent
50 Rue du Moulin
4261 Latinne (Braives)

Vermeld ook altijd de kampcode indien u een brief stuurt.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Pasfoto voor de CLIPguide (liefst uploaden via de login)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven: € 25
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Wie een kaartje naar huis wil sturen, kan eventueel gefrankeerde
enveloppen meenemen. Vergeet de adressen er niet op te vermelden.
 Verzorging
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Handdoeken
Toiletgerief
Papieren zakdoeken
Desinfecterende handgel
Mondmaskers (min. 1/dag)
 Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief (klassieke zwembroek of aanspannende shorts verplicht, geen losse shorts)
Pantoffels, stevige schoenen en sportschoenen
Feestkledij
Pyjama
Regenjas
 Diverse
Lunchpakket voor eerste middag (1 portie)
Hervulbare drinkbus
Brooddoos en plastic potje (tupperware) voor excursiedagen
Zonnebril
Zaklamp
Rugzak
Kussensloop en onderlaken
Slaapzak
Strandlaken of grote handdoek
Eventueel fototoestel
Pen en papier

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…).

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken liefst stipt op het hieronder vermelde uur. Gelieve bij verandering van opstapplaats het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten.

Indien u uw opstapplaats minder dan 48u op voorhand wilt wijzigingen, dient u het bureau te bellen.

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand) 
Gent:10u00
Groot-Bijgaarden:10u45
Leuven:11u30
Aankomst Braives:12u30
Terugreis 
Vertrek Braives:15u00
Leuven:16u00
Groot-Bijgaarden:16u45
Gent:17u30

Gent

Busparking station Gent Dampoort, Kasteellaan 447

Parkeren doe je best op de parking van het station, aan Octrooiplein 10. Parkeer niet op de busparking!

! Opgelet: betalende parking

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Gent-Brussel voor de heenreis, kant Brussel-Gent voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet vergeet de parkeerschijf niet over heel het terrein

Eigen vervoer

Heen: de jongeren worden omstreeks 12u30 aan de ‘Moulin’ verwacht.

Terug: graag vragen we aan de ouders hun kind(eren) af te halen om 15u en dit aan Braives Ferme (Rue Nouvelle 6, Braives).

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2021.

Inclusief/Exclusief

  • Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox