vanaf €1.095,00
INSCHRIJVEN

Verken de wereld … Malta on the go

Not Rated
Locatie

Hotel Cerviola

Aantal dagen

11 dagen, 10 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2003-2005

Hoogtepunten

Sunny Malta

Onze taalvakantie in Malta is altijd één van onze paradepaardjes geweest. Zeker voor 17-plussers is dit een topvakantie! Zij kunnen zich hier helemaal uitleven en ondertussen het Engels perfectioneren.

We voorzien een uitgebreide waaier aan activiteiten: paddle boarding, duiken, kajakken, bezoek aan een waterpretpark, … we doen het allemaal.

We verkennen de hoofdstad Valletta, organiseren een dagtrip naar zustereiland Gozo en genieten op het strand van Golden Bay van barbecue en een prachtige zonsondergang. Hoogtepunt op het programma is de snorkelexcursie naar de Blue Lagoon en de dag in Gozo die je met je groep organiseert.

Als 17-plusser heb je inspraak in het programma en voorzien we heel wat extra’s. We bivakken bijvoorbeeld op ons dakterras en gaan één avond naar St. Julians waar we dansen in één van de vele clubs. Onze monitoren doen dat ook wel eens graag, dus zij gaan natuurlijk mee!

Een aparte formule

Als 17-19-jarige heb je twee opties in Malta.

OPTIE 1: Van 1 tot 11 juli (M01+), 11 tot 21 augustus (M05+) en van 21 tot 31 augustus (M06+) bestaat er voor hen een aparte formule in Malta zoals hieronder beschreven. Tijdens deze periodes vormen zij een apart kamp en ligt het accent op eilandverkenning.

OPTIE 2: De overige periodes nemen de 17-19-jarigen deel aan de gewone formules, maar krijgen ze wel een aparte aanpak. Ze mogen bijvoorbeeld langer opblijven, gaan een avondje uit en bivakkeren op het dakterras. Informatie over deze taalvakanties lees je hier.

Een hotel aan de kust met zwembad

Wie wil er nu geen Engels leren in een zuiders klimaat op een eiland in de Middellandse Zee? Geen Engelse stiff upper lip maar warme hartelijkheid, geen rainy summer maar sunny Malta!

We logeren in het driesterrenhotel Cerviola, een recent gerenoveerd en comfortabel hotel, gelegen in het charmante vissersdorpje Marsaskala. We slapen met 3 tot 5 personen op ruime en moderne kamers met eigen sanitair en airco.

Een extra troef is het dakterras met zwembad waar we regelmatig verkoeling zoeken voor de taalateliers. Relaxen kan je in de ligzetels met zicht op de haven en de zee.

Mediterrane en Britse keuken

We verblijven in volpension en genieten hier echt van de Mediterraanse en Britse keuken. ’s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet met verschillende soorten ontbijtgranen, brood en charcuterie, spek, eieren, fruit en yoghurt.

’s Middags staat er een lekkere pasta met salade en soep op het menu of is er een picknick voorzien.

’s Avonds is er een lekker zuiders buffet. We kiezen uit soep, risotto, pasta, kip, vis, enzovoort. Na het hoofdgerecht schuiven we aan voor het dessert. Eén keer barbecuen we op het strand, de laatste avond genieten we van een walking dinner op de partyboat.

Taalvervolmaking met Engels als voertaal

Met CLIP ga je niet op taalreis om de vervoegingen van de werkwoorden te herhalen, maar om de taal echt in de praktijk te brengen. Dit principe geldt zeker voor de 17-plus formule in Malta. Engels leren gebeurt hier on the road. We laten geen enkele mogelijkheid onbenut om contacten te leggen met de lokale bevolking. We praten met hen over hun land, hun leven… Continu vindt er een correctie van taalfouten plaats.

Bovendien is deze taalstage gericht op een oudere leeftijdsgroep die graag een land grondig wil leren kennen en iets wilt beleven tijdens de vakantie. Onze programmamakers zijn zich hiervan bewust en serveren taal-in-reismenu’s om van te snoepen.

De activiteiten zijn echt aangepast aan het land. Wat dacht je van een Malta Express die je dwars over het eiland brengt, met verschillende transportmiddelen?

We werken hier rond taalvlotheid en een correct taalgebruik. Het Engels is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft. Voldoende voorkennis van het Engels is verondersteld. Gelieve bij twijfel het CLIPbureau te contacteren op het nr. 0032 16 29 49 99.

Island exploration

We varen één dag met de boot naar de Blue Lagoon, waar we snorkelen in het glasheldere water tussen de vissen. Daarnaast verkennen we met een grote zoektocht (Malta Express) de levendige hoofdstad Valletta en het bruisende Sliema. Op zondagochtend trekken we naar de vissersmarkt van het kleurige Marsaxlokk en nemen we achteraf een duik in het azuurblauwe water van St. Peter’s Pool. Op het strand van Golden Bay kan je na een heerlijke BBQ genieten van een prachtige zonsondergang. Een andere avond installeren we ons het dakterras van het hotel  en slapen onder de sterrenhemel.

Eén avond schepen we in op de legendarische partyboot van Alex en Denise voor een idyllische Sunset Cruise. De muziek op de boot, de hapjes en drankjes in de sfeervol verlichte haven brengen ons snel in hogere sferen.

Een topper op het programma is een dagtrip naar zustereiland Gozo, het groenere broertje van Malta. Hier nemen we de hop on hop off bus. We stellen ons eigen programma op en gaan een volledige dag op pad. Highlights zijn de Citadel in de hoofdstad, het rode zandstrand, de miraculeuze Ta’Pina kerk of een watersportavontuur in Xlendi Bay (mits supplement).

Ook lokale feestelijkheden mogen niet ontbreken op het programma! Wist je dat Malta 365 kerken en al bijna evenveel partroonheiligen heeft? Elk dorp viert zijn patroonheilige met een festa : dit gaat gepaard met vuurwerk zoals je het nog nooit hebt gezien. Een aantal jaar geleden ging de 17+-groep ook naar een gratis concert van David Guetta. Zulke gelegenheden laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan.

Ook op sportief vlak kozen we voor een afwisselend programma. We bewaren ons evenwicht op SUP-boards, gaan kanoën op zee en krijgen een duikinitiatie. We leren ademen onder water en ‘praten’ met behulp van gebaren. Ontspannen doen we in het Splash en Fun Waterpark, een subtropisch zwembad in openlucht.

Regelmatig maken we tijd voor groepsvormende animaties en leerrijke taalactiviteiten. Hiervoor zoeken we de schaduw van een palmboom of plonsen we in zee.

Als monitoren in spe organiseren we een casino voor de jongere deelnemers van het andere kamp. Eén ochtend trekken we naar het woonzorgcentrum. We spelen bingo met de bewoners en maken tijd voor een babbel. Hartverwarmend.

’s Avonds blijven we op tot middernacht. We bekijken een film, doen een terrasje en leren elkaar beter kennen. Op een avond gaan we uit in St. Julian’s, de party hoofdstad van het eiland.

In dit programma is er ruimte voor inspraak. Nog wat langer genieten van een stadsbezoek, de keuze van die ene uitstap bepalen… het kan allemaal, mits het taalbad wordt gerespecteerd.

Praktische informatie

Cerviola Hotel Marsaskala

Triq il-Qaliet, 201
Marsaskala
Malta

Tel: +356 2163 2761

Coronamaatregelen: wie naar Malta wilt, moet (momenteel) gevaccineerd zijn en moet zijn vaccinatiecertificaat kunnen voorleggen. Bekijk voor vertrek steeds de meest recente info op de website van diplomatie.

Bagagebeperkingen: max. 20 kg per persoon.

OPGEPAST : Scharen, zakmessen en andere scherpe of puntige voorwerpen horen niet thuis in de handbagage.
Wil je vloeistoffen of gels zoals dranken, parfums, crèmes, tandpasta of deodorant meenemen in je handbagage? Zorg er dan voor dat ze in een verpakking van maximum 100ml (per stuk) zitten.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage.
Formulier 'Ouderlijke toestemming verblijf buitenland’, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die in België wonen. U kan dit document op het gemeentehuis verkrijgen.
Pasfoto uploaden via je CLIPprofiel
Pasfoto voor Scuba diver-diploma (online uploaden)
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer ( je vindt dit hier)
Voor 17-plussers: kopie van het CLIPreglement 17+ ondertekend door de deelnemer hier)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 50
Voor niet-Scuba diver duikcursus (3 dagen) of duikinitiatie (optie Splash & sport), of 17+, volgend formulier ingevuld en ondertekend meenemen
1
Voor Scuba diver- duikcursus (3 dagen), de formulieren krijgt u opgestuurd via Malta Blue. Deze moet u opladen op de DiveSSI Applicatie. U krijgt hiervoor enkele weken voor vertrek een e-mail van DIVESSI en dit op het e-mailadres van de deelnemer
Doktersattest voor duikers als het antwoord op één van de medische vragen ‘ja’ is.
 Diverse
Wereldstekker
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Strandlaken of grote handdoek voor strand/zwembad
Rugzakje
Hervulbare drinkbus
Picknick voor de heenreis (GEEN ETEN OP VLUCHT!)
 Kleding
T-shirt en short
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Watersandalen zijn aangeraden (rotsstrand)
Voor 17+: slaapzak voor bivak
 Verzorging
Handdoeken
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief
Muggenwerend product (Deet)
Papieren zakdoeken
Desinfecterende handgel
Mondmaskers (min. 3/dag)

Het vervoer gebeurt vanuit Zaventem. Voor de heenreis verzamelen we om 17u00 onder het aankondigingsbord in de vertrekhal. De terugkomst is voorzien om 19u. Voor meer praktische info kan u terecht op de website van Brussels Airport.

  
Heenreis (afspraak om 17u00)
Vluchtnummer:KM421
Vertrek:19u50
Aankomst:22u40
  
Terugreis
Vluchtnummer:KM420
Vertrek:16u05
Aankomst:19u00
Created with Sketch.
vanaf   €1.095,00
Volpension

Taalvervolmaking

juliDAGENCODE
01/07 - 11/0711M01+
augustusDAGENCODE
11/08 - 21/0811M05+
21/08 - 31/0811M06+

Schrijf je in

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2022.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox