Verken de wereld … Malta on the go

Not Rated
Locatie

Hotel Cerviola

Aantal dagen

11 dagen, 10 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2002-2004

Hoogtepunten

Sunny Malta

Onze taalvakantie in Malta is altijd één van onze paradepaardjes geweest. Jongeren van 17 tot 19 jaar kunnen zich hier helemaal uitleven en ondertussen het Engels perfectioneren.

We voorzien een uitgebreide waaier aan activiteiten: paddle boarding, duiken, kajakken, bezoek aan een waterpretpark, … we doen het allemaal.

We verkennen de hoofdstad Valetta, organiseren een dagtrip naar zustereiland Gozo en genieten op het strand van Golden Bay van een bbq bij een prachtige zonsondergang. Uiteraard blijven we hier ook slapen. Hoogtepunt op het programma is de snorkelexcursie naar de Blue Lagoon en de dag in Gozo die je zelf mag organiseren.

Als 17-plusser heb je inspraak in het programma en voorzien we heel wat extra’s. Zo gaan we één avond naar St. Julians waar we gaan dansen in één van de vele clubs. Onze monitoren dansen ook wel eens graag, dus zij gaan natuurlijk met jullie mee!

Een aparte formule

Als 17-19-jarige heb je twee opties in Malta.

Van 1 tot 11 juli (M01+), 10 tot 20 augustus (M05+) en van 20 tot 30 augustus (M06+) bestaat er voor hen een aparte formule in Malta zoals hieronder beschreven. Tijdens deze periodes vormen zij een apart kamp en ligt het accent op eilandverkenning.

De overige periodes nemen de 17-19-jarigen deel aan de gewone formules, maar krijgen ze wel een aparte aanpak. Ze mogen bijvoorbeeld langer opblijven, gaan een avondje uit en bivakkeren op het strand. Informatie over deze taalvakanties lees je hier.

Een hotel aan de kust met zwembad

Wie wil er nu geen Engels leren in een zuiders klimaat op een eiland in de Middellandse Zee? Geen Engelse stiff upper lip maar warme hartelijkheid, geen rainy summer maar sunny Malta!
We logeren sinds 2018 in het driesterrenhotel Cerviola, een recent gerenoveerd en comfortabel hotel, gelegen in het charmante vissersdorpje Marsascala. We slapen met 3 tot 5 personen op ruime en moderne kamers met eigen sanitair en airco.

Een extra troef is het dakterras met een groot zwembad waar we regelmatig verkoeling zoeken voor de taalateliers. Relaxen kan je in de ligzetels met zicht op de haven en de zee.

Mediterrane en Britse keuken

We verblijven in volpension en genieten hier echt van de Mediterraanse en Britse keuken. ’s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet met verschillende soorten ontbijtgranen, brood en charcuterie, spek, eieren, fruit en yoghurt.

’s Middags staat er een lekkere pasta met salade en soep op het menu of is er een picknick voorzien.

’s Avonds is er een lekker zuiders buffet. We kiezen uit soep, risotto, pasta, kip, vis, enzovoort. Na het hoofdgerecht schuiven we aan voor het dessert. Eén keer barbecuen we op het strand, de laatste avond genieten we van een walking dinner op de partyboat.

Taalvervolmaking met Engels als voertaal

Met CLIP ga je niet op taalreis om de vervoegingen van de werkwoorden te herhalen, maar om de taal echt in de praktijk te brengen. Dit principe geldt zeker voor de 17-plus formule in Malta. Engels leren gebeurt hier on the road. We laten geen enkele mogelijkheid onbenut om contacten te leggen met de lokale bevolking. We praten met hen over hun land, hun leven… Continu vindt er een correctie van taalfouten plaats.

Bovendien is deze taalstage gericht op een oudere leeftijdsgroep die graag een land grondig wil leren kennen en iets wilt beleven tijdens de vakantie. Onze programmamakers zijn zich hiervan bewust en zullen taal-in-reismenu’s serveren om van te snoepen.
De activiteiten zijn echt aangepast aan het land. Wat dacht je van een Malta Express die je dwars over het eiland brengt, met verschillende transportmiddelen?

We werken hier rond taalvlotheid en een correct taalgebruik. Het Engels is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft. Voldoende voorkennis van het Engels is verondersteld. Gelieve bij twijfel het secretariaat te contacteren op het nr. 0032 16 29 49 99.

Island exploration

We varen één dag met de boot naar de Blue Lagoon, wanen ons Robinson en snorkelen in het glasheldere water tussen de vissen. Daarnaast verkennen we met een grote zoektocht (Malta Express) de levendige hoofdstad Valletta om te eindigen in het bruisende Sliema. Op zondagochtend trekken we naar de vissersmarkt van het kleurige Marsaxlokk en nemen we achteraf een duik in het azuurblauwe water van St. Peter’s Pool. Op het strand van Golden Bay kan je na een heerlijke BBQ genieten van een prachtige zonsondergang.

Eén avond schepen we in op de legendarische partyboot van Alex en Denise voor een idyllische Harbour Cruise. De muziek op de boot, de hapjes en drankjes in de sfeervol verlichte haven brengen ons snel in hogere sferen.

Een topper op het programma is een dagtrip naar zustereiland Gozo. Gozo is het groenere broertje van Malta. Hier nemen we de hop on hop off bus. In samenspraak met de moni maken we ons eigen programma op en gaan we een volledige dag op pad. Highlights zijn de Citadel in de hoofdstad, het rode zandstrand, de miraculeuze Ta’Pina kerk of een watersportavontuur in Xlendi Bay (supplement €10).

Ook lokale feestelijkheden mogen niet ontbreken op het programma! Wist je dat Malta 365 kerken en al bijna evenveel partroonheiligen heeft? Elk dorp viert zijn patroonheilige met een festa : dit gaat gepaard met vuurwerk zoals je het nog nooit hebt gezien. In 2019 ging de 17+-groep ook naar een gratis concert van David Guetta. Zulke gelegenheden laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan.

Ook op sportief vlak kozen we voor een afwisselend programma. We bewaren ons evenwicht op SUP-boards, de nieuwste watersporttrend, gaan kanoën op zee en krijgen een duikinitiatie. We leren ademen onderwater en ‘praten’ met behulp van gebaren. Ontspannen doen we in het Splash en Fun Waterpark, een subtropisch zwembad in openlucht.

Regelmatig maken we tijd voor groepsvormende animaties en leerrijke taalactiviteiten. Hiervoor zoeken we de schaduw van een palmboom of plonsen we in zee.

Als monitoren in spe organiseren we een casino voor de jongere deelnemers van het andere kamp. Eén ochtend trekken we naar het bejaardentehuis. We spelen bingo met de bewoners en maken tijd voor een babbel bij een lekker taartje. Hartverwarmend.

’s Avonds blijven we op tot middernacht. We bekijken een film, doen een terrasje en leren elkaar beter kennen. Eén avond gaan we uit in St. Julian’s, de party hoofdstad van het eiland.

In dit programma is er ruimte voor inspraak. Nog wat langer genieten van een stadsbezoek, de keuze van die ene uitstap bepalen… het kan allemaal, mits het taalbad wordt gerespecteerd.

!! Omwille van COVID kan het sociaal project niet doorgaan.

Praktische informatie

Cerviola Hotel

Triq il-Qaliet, 201
Marsaskala
Malta

Tel: +356 2163 2761

Bagagebeperkingen: max. 20 kg per persoon.

OPGEPAST : Scharen, zakmessen en andere scherpe of puntige voorwerpen horen niet thuis in de handbagage.
Wil je vloeistoffen of gels zoals dranken, parfums, crèmes, tandpasta of deodorant meenemen in je handbagage? Zorg er dan voor dat ze in een verpakking van maximum 100ml (per stuk) zitten.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage.
Formulier 'Ouderlijke toestemming verblijf buitenland’, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die in België wonen. U kan dit document op het gemeentehuis verkrijgen.
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Pasfoto voor de CLIPguide (liefst uploaden via de login)
Pasfoto voor Scuba diver-diploma (online uploaden)
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer ( je vindt dit hier)
Voor 17-plussers: kopie van het CLIPreglement 17+ ondertekend door de deelnemer hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP €12,5 Europa, €20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 50
Voor niet-Scuba diver duikcursus (3 dagen) of duikinitiatie (optie Splash & sport), of 17+, volgend formulier ingevuld en ondertekend meenemen
1
Voor Scuba diver- duikcursus (3 dagen), de formulieren krijgt u opgestuurd via Malta Blue. Deze moet u opladen op de DiveSSI Applicatie. U krijgt hiervoor enkele weken voor vertrek een e-mail van DIVESSI en dit op het e-mailadres van de deelnemer
Doktersattest voor duikers als het antwoord op één van de medische vragen ‘ja’ is.
Een negatieve PCR-test uitgevoerd in de 72u voor aankomst. Vind hier een testcentrum in je buurt.
Public Health Travel Declaration Form Passenger Locator Form (stoelnummer van de vlucht zal pas bij aankomst op de luchthaven ingevuld worden) (Hier downloaden)
 Diverse
Wereldstekker
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Strandlaken of grote handdoek voor strand/zwembad
Rugzakje
Hervulbare drinkbus
Picknick voor de heenreis (GEEN ETEN OP VLUCHT!)
 Kleding
T-shirt en short
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Watersandalen zijn aangeraden (rotsstrand)
 Verzorging
Handdoeken
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief
Muggenwerend product (Deet)
Papieren zakdoeken
Desinfecterende handgel
Mondmaskers (min. 3/dag)

Gemeenschappelijk vervoer

Het vervoer gebeurt vanuit Zaventem of Charleroi (uitgezonderd M01+). Voor de heenreis verzamelen we 3uur op voorhand onder het aankondigingsbord in de vertrekhal.

  
Heenreis (afspraak om 17u)
Vluchtnummer:
Vertrek Brussel:
Aankomst Malta:
  
Terugreis
Vluchtnummer:
Vertrek:
Aankomst:
Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2021.

Inclusief/Exclusief

  • Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox