Verken de wereld … explore Malta

Not Rated
Locatie

Hotel Cerviola

Aantal dagen

11 dagen, 10 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2002-2007

Hoogtepunten

Sunny English

Onze taalvakantie in Malta is altijd één van onze paradepaardjes geweest. Jongeren van 14 tot 19 jaar kunnen zich hier helemaal uitleven. Engels is de voertaal van ’s morgens tot ’s avonds. Daarom moet je toch al een basiskennis hebben.

Wie wil, kan hier leren duiken in de Middellandse Zee. Geen zin in? Geen nood, dan hebben we een uitgebreid ‘Splash en Sport’ programma voor jou. Voor ieder wat wils!

We verkennen de hoofdstad Valetta, organiseren een dagtrip naar zustereiland Gozo en genieten op het strand van Golden Bay van een bbq bij een prachtige zonsondergang. Hoogtepunt op het programma is de snorkelexcursie naar de Blue Lagoon en de dag in Gozo die je zelf mag ‘invullen’.

Een hotel aan de kust met zwembad

Wie wil er nu geen Engels leren in een zuiders klimaat op een eiland in de Middellandse Zee? Geen Engelse stiff upper lip maar warme hartelijkheid, geen rainy summer maar sunny Malta!
We logeren sinds 2019 in het driesterrenhotel Cerviola, een recent gerenoveerd en comfortabel hotel, gelegen in het charmante vissersdorpje Marsascala. We slapen met 3 tot 5 personen op ruime en moderne kamers met eigen sanitair en airco.

Een extra troef is het dakterras met een groot zwembad waar we regelmatig verkoeling zoeken voor de taalateliers. Relaxen kan je in de ligzetels met zicht op de haven en de zee.

Mediterrane en Britse keuken

We verblijven in volpension en genieten hier echt van de Mediterraanse en Britse keuken. ’s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet met verschillende soorten ontbijtgranen, brood en charcuterie, spek, eieren, fruit en yoghurt.

’s Middags staat er een lekkere pasta met salade en soep op het menu of is er een picknick voorzien. Die eten we op tijdens een excursie, op het strand of op het dakterras.

’s Avonds is er een lekker zuiders buffet. We kiezen uit soep, risotto, pasta, kip, vis, enzovoort. Na het hoofdgerecht schuiven we aan voor het dessert. Eén keer barbecuen we op het strand, de laatste avond genieten we van een walking dinner op de partyboat.

Taalanimatie en taalvervolmaking met Engels als voertaal

Voor de taalactiviteiten trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de perfect tweetalige én vooral goed verstaanbare bevolking. Malta stond immers lang onder het bestuur van Groot-Brittannië. Overal zijn de vriendelijke Maltezers meteen bereid om te helpen en een babbeltje te slaan…

We gaan er vanuit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen. Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Engelse muziek, straatinterviews, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten… De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om : the ABC of Discussion, Buzz it, CLIP under hypnosis, Water war, … Bovendien duiken we tijdens een activiteit regelmatig eens in het zwembad of de zee… voor een écht taalbad.

Variatie en beweging zitten in de taalstage ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Voor de taalvervolmakingsformule wordt de lat hoger gelegd. Op een speelse manier corrigeert de monitor regelmatig de taalfouten en stimuleert hij de deelnemers om hun Engels naar een hoger niveau te tillen.

Taalkamp met taalbad Engels

Met groepsvormende activiteiten overwinnen we de aanvankelijke vrees om Engels te spreken. De positieve opmerkingen met extra’s aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een stimulans.

Indien dit onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken, wordt er, na een gesprek, met de ouders gebeld. Dit gebeurt op een respectvolle manier, met inspraak van de deelnemer en mist zijn effect niet.

Elk taalkamp staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Engels. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Island exploration

We varen één dag met de boot naar de Blue Lagoon, wanen ons Robinson en snorkelen in het glasheldere water tussen de vissen. Daarnaast verkennen we met een grote zoektocht (Malta Express) de levendige hoofdstad Valletta om te eindigen in het bruisende Sliema. Op zondagochtend trekken we naar de vissersmarkt van het kleurige Marsaxlokk en nemen we achteraf een duik in het azuurblauwe water van St. Peter’s Pool. Op het strand van Golden Bay kan je na een heerlijke BBQ genieten van een prachtige zonsondergang.
Eén avond schepen we samen in op de legendarische partyboot van Alex en Denise voor een idyllische Harbour Cruise. De muziek op de boot, de hapjes en drankjes in de sfeervol verlichte haven brengen ons snel in hogere sferen.

Een topper op het programma is een dagtrip naar zustereiland Gozo. Gozo is het groenere broertje van Malta. Hier nemen we de hop on hop off bus. In kleine groepjes kan je in samenspraak met de moni je eigen programma opstellen en beleven. Highlights zijn de Citadel in de hoofdstad, het rode zandstrand, de miraculeuze Ta’Pina kerk of een watersportavontuur in Xlendi Bay (supplement €10).

Ook lokale feestelijkheden mogen niet ontbreken op het programma! Wist je dat Malta 365 kerken en al bijna evenveel partroonheiligen heeft? Elk dorp viert zijn patroonheilige met een festa : dit gaat gepaard met vuurwerk zoals je het nog nooit hebt gezien. Zulke gelegenheden laten we natuurlijk niet voorbij gaan.

Taalstage met gevarieerd animatieprogramma

Het hotel, het dorp en de streek lenen zich tot een gevarieerd animatieprogramma met sportieve, avontuurlijke, sociale, toeristische en culturele elementen.

Het CLIP-team zorgt voor een goedgevuld animatieprogramma. We swingen erop los tijdens een Swing Paleis, ontrafelen het mysterie bij de levensechte Cluedo en genieten van een ontspannende avond naast het zwembad of op het strand. Naast interactieve stadsspelen en entertainende avondactiviteiten, gaan we regelmatig naar zee voor teambuildingsactiviteiten in het water of een discussie in de schaduw van een palmboom.

Opties

Je hebt de keuze tussen 2 verschillende opties. Gedurende vier halve dagen ben je hier mee bezig.

Optie 1: duiken

De eerste drie halve dagen ga je duiken, eerst een halve dag in beschut water en dan tweemaal in open water. Je leert ademen onder water en ‘praten’ met behulp van gebaren. Je glijdt als een vis door het water en maakt voor even deel uit van de onderwaterwereld. De dieptegrens wordt dagelijks verlegd, waardoor je telkens nieuwe vis- en plantensoorten ontdekt. We gaan tot maximaal 10 meter. De laatste en vierde halve dag gaan we naar het strand voor een mix van strand- en waterspelen.

Voor deze optie vragen we een supplement van € 50. Wil je graag ook een officieel Scuba Diver-certificaat (SSI – gelijkgesteld aan het PADI-certificaat), dan kost deze optie € 145. Je krijgt dan je brevet als SSI Scuba Diver. Je wordt gebrevetteerd als SSI Scuba Diver (dit brevet kan met een stukje extra opleiding worden geüpgraded naar SSI Open Water Diver). De theorie hiervoor krijg je als deelnemer (in jouw mailbox) een week op voorhand toegestuurd en moet je lezen (niet leren!).

Optie 2: splash en sport

Gedurende vier halve dagen geniet je van de sportieve mogelijkheden van Malta. De eerste dag bewaren we ons evenwicht op SUP-boards, de nieuwste trend in watersportland. De tweede sessie bestaat uit een mix van sport- en teambuildingsactiviteiten op het strand (beachvolley, Kubb). De derde keer kan je ontspannen in het Splash & Fun Waterpark, een subtropisch zwembad in openlucht.

De laatste dag kan je kiezen tussen een duikinitiatie (hiervoor wordt een supplement van €10 gevraagd) of kanoën op zee. Verfrissend en spannend.

Een extra portie vrijheid voor de oudste leeftijdsgroep

Malta trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. Zij worden in de watten gelegd. Op M02, M03 en M04 volgen zij het normale programma, maar worden er regelmatig extra accenten gelegd.
In de cluedo worden de 17-plussers acteurs, in het casino verzorgen zij de animaties. Als beloning mogen zij ’s avonds langer opblijven. Wat dacht je van een filmavond of een terrasje. Eén avond zetten we een stapje in de wereld in St Julian’s, een andere avond slapen we op het strand onder de blote sterrenhemel, met het zachte geruis van de zee op de achtergrond. Tijdens M01, M05 en M06 genieten de 17-plussers van een aparte formule.  Meer informatie hierover vind je hier.

Praktische informatie

Cerviola Hotel Marsaskala

Triq il-Qalet, 201
Marsaskala
Malta

Bagagebeperkingen: max. 20 kg per persoon.

OPGEPAST : Scharen, zakmessen en andere scherpe of puntige voorwerpen horen niet thuis in de handbagage.
Wil je vloeistoffen of gels zoals dranken, parfums, crèmes, tandpasta of deodorant meenemen in je handbagage? Zorg er dan voor dat ze in een verpakking van maximum 100ml (per stuk) zitten.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage.
Formulier 'Ouderlijke toestemming verblijf buitenland’, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die in België wonen. U kan dit document op het gemeentehuis verkrijgen.
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Pasfoto voor de CLIPguide (liefst uploaden via de login)
Pasfoto voor Scuba diver-diploma (online uploaden)
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer ( je vindt dit hier)
Voor 17-plussers: kopie van het CLIPreglement 17+ ondertekend door de deelnemer hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP €12,5 Europa, €20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 50
Voor niet-Scuba diver duikcursus (3 dagen) of duikinitiatie (optie Splash & sport), of 17+, volgend formulier ingevuld en ondertekend meenemen
1
Voor Scuba diver- duikcursus (3 dagen), de formulieren krijgt u opgestuurd via Malta Blue. Deze moet u opladen op de DiveSSI Applicatie. U krijgt hiervoor enkele weken voor vertrek een e-mail van DIVESSI en dit op het e-mailadres van de deelnemer
Doktersattest voor duikers als het antwoord op één van de medische vragen ‘ja’ is.
Een negatieve PCR-test uitgevoerd in de 72u voor aankomst. Vind hier een testcentrum in je buurt.
Public Health Travel Declaration Form Passenger Locator Form (stoelnummer van de vlucht zal pas bij aankomst op de luchthaven ingevuld worden) (Hier downloaden)
 Diverse
Wereldstekker
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Strandlaken of grote handdoek voor strand/zwembad
Rugzakje
Hervulbare drinkbus
Picknick voor de heenreis (GEEN ETEN OP VLUCHT!)
 Kleding
T-shirt en short
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Watersandalen zijn aangeraden (rotsstrand)
 Verzorging
Handdoeken
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief
Muggenwerend product (Deet)
Papieren zakdoeken
Desinfecterende handgel
Mondmaskers (min. 3/dag)

Gemeenschappelijk vervoer

Het vervoer gebeurt vanuit Zaventem of Charleroi (uitgezonderd M01). Voor de heenreis verzamelen we 3uur op voorhand onder het aankondigingsbord in de vertrekhal.

M02 
Heenreis (afspraak om 17u)Vertrek op 11/07 vanuit Brussel
Vluchtnummer:KM421
Vertrek Brussel:19u50
Aankomst Malta:22u40
M02 
TerugreisAankomst op 21/7 in Charleroi!
Vluchtnummer:FR2955
Vertrek:18u40
Aankomst:21u30
Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2021.

Opties

Duiken met Scuba Diver-brevet (+€145), Duiken zonder Scuba Diver-brevet (+€50), Splash en fun optie duiken (+€10), Splash en fun optie kano

Inclusief/Exclusief

  • Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

    Niet inbegrepen: Supplement duiken €50 zonder Scuba Diver-brevet, €145 met Scuba Diver-brevet, €10 voor Splash en Fun met optie duiken.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox