fbpx
vanaf €1.249,00
INSCHRIJVEN

Verken de wereld … explore Malta

Not Rated
Locatie

Buccaneers Boutique Guesthouse

Aantal dagen

11 dagen, 10 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2005-2010

Hoogtepunten

Sunny English

Onze taalvakantie in Malta is altijd één van de onze paradepaardjes geweest. Jongeren van 14 tot 19 jaar kunnen zich hier helemaal uitleven. Engels is de voertaal van ’s morgens tot ’s avonds. Voor deze reis heb  je een basiskennis nodig, zodat je een eenvoudige conversatie in het Engels kan voeren.

Wie wil, kan hier leren duiken in de Middellandse Zee. Geen zin in? Geen nood, dan hebben we een uitgebreid ‘Splash en Sport’ programma voor jou. Voor ieder wat wils!

We verkennen de hoofdstad Valletta, bezoeken de historische stad Mdina en genieten op het strand van Golden Bay van barbecue en een prachtige zonsondergang. Hoogtepunt op het programma is de snorkelexcursie naar de Blue Lagoon en de dag in Gozo die je zelf mag organiseren.

Een hotel aan de kust met zwembad

Wie wil er nu geen Engels leren in een zuiders klimaat op een eiland in de Middellandse Zee? Geen Engelse ‘stiff upper lip’ maar warme hartelijkheid, geen rainy summer maar sunny Malta!

We logeren in het Buccaneers Boutique Guesthouse een gezellig en comfortabel pension, gelegen in St. Paul’s Bay, in het noorden van Malta. We slapen met 3 tot 5 personen op ruime en moderne kamers met eigen sanitair en airco.

Een extra troef is het dakterras met zwembad waar we af en toe verkoeling zoeken voor de taalateliers.

Mediterrane en Britse keuken

We verblijven in volpension en genieten hier echt van de Mediterraanse en Britse keuken. ’s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet met verschillende soorten ontbijtgranen, brood en charcuterie, eieren, fruit en yoghurt.

’s Middags staat er een picknick op het menu.

’s Avonds eten we een lekker zuiders menu. We kiezen uit soep, risotto, pasta, kip, vis, enzovoort. Na het hoofdgerecht schuiven we aan voor het dessert. Eén keer barbecuen we  zelf op het strand.

Taalanimatie en taalvervolmaking met Engels als voertaal

De voertaal op deze vakantie is Engels, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Met groepsvormende activiteiten overwinnen we de vrees om Engels te spreken. De positieve opmerkingen met extra’s aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een stimulans.

We gaan ervan uit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen. Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Engelse muziek, straatinterviews, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten… De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: The ABC of Discussion, Buzz it, Water war… Bovendien duiken we tijdens een activiteit regelmatig eens in het zwembad of de zee… voor een écht taalbad.

Voor de taalactiviteiten trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de perfect tweetalige én vooral goed verstaanbare bevolking. Malta stond immers lang onder het bestuur van Groot-Brittannië. Overal zijn de vriendelijke Maltezers meteen bereid om te helpen en een babbeltje te slaan…

Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. Het handelsmerk van de organisatie is dan ook: LEREN WORDT EEN PLEZIER.

Voor de taalvervolmakingsformule wordt de lat hoger gelegd. Op een speelse manier corrigeert de monitor regelmatig de taalfouten en stimuleert de deelnemers om hun Engels naar een hoger niveau te tillen.

Island exploration

We varen één dag met de boot naar de Blue Lagoon waar we snorkelen in het glasheldere water tussen de vissen. Daarnaast verkennen we met een grote zoektocht (Malta Express) de levendige hoofdstad Valletta en het bruisende Sliema. Op zondagochtend trekken we naar de vissersmarkt van het kleurige Marsaxlokk en nemen we achteraf een duik in het azuurblauwe water van St. Peter’s Pool. Op het strand van Golden Bay kan je na een heerlijke BBQ genieten van een prachtige zonsondergang.

Waar iedereen steevast naar uitkijkt  is de dagtrip naar zustereiland Gozo, het groenere broertje van Malta. Hier nemen we de hop on hop off bus. In kleine groepjes kan je in samenspraak met de moni je eigen programma opstellen en beleven. Highlights zijn de Citadel in de hoofdstad, het rode zandstrand, de miraculeuze Ta’Pina kerk of een watersportavontuur in Xlendi Bay (mits supplement). 

Ook lokale feestelijkheden mogen niet ontbreken op het programma! Wist je dat Malta 365 kerken en al bijna evenveel partroonheiligen heeft? Elk dorp viert zijn patroonheilige met een festa : dit gaat gepaard met vuurwerk zoals je het nog nooit hebt gezien. Zulke gelegenheden laten we natuurlijk niet voorbij gaan.

Taalstage met gevarieerd animatieprogramma

Het hotel, het dorp en de streek lenen zich tot een gevarieerd animatieprogramma met sportieve, avontuurlijke, sociale, toeristische en culturele elementen.

Het CLIPteam zorgt voor een goed gevuld animatieprogramma. We swingen erop los tijdens Swing Palace, ontrafelen het mysterie bij een levensechte cluedo en laten ons vertroetelen tijdens een intimate evening. Naast interactieve stadsspelen en entertainende avondactiviteiten, springen we regelmatig  het water in voor teambuildingsactiviteiten of houden discussies in de schaduw van een palmboom.

Opties

Je hebt de keuze tussen 2 verschillende opties. Gedurende vier halve dagen ben je hier mee bezig.

Optie 1: duiken

De eerste drie halve dagen ga je duiken, eerst in beschut water en dan tweemaal in open water. Je leert ademen onder water en ‘praten’ met behulp van gebaren. Je glijdt als een vis door het water en maakt voor even deel uit van de onderwaterwereld. De dieptegrens wordt dagelijks verlegd, waardoor je telkens nieuwe vis- en plantensoorten ontdekt. We gaan tot maximaal 10 meter. Voor de vierde sessie gaan we naar het strand voor een mix van strand- en waterspelen.

Voor deze optie vragen we een supplement van € 55. Wil je graag ook een officieel Scuba Diver-certificaat (SSI – gelijkgesteld aan het PADI-certificaat), dan kost deze driedaagse € 165. Je krijgt dan je brevet als SSI Scuba Diver (dit brevet kan met een stukje extra opleiding worden geüpgraded naar SSI Open Water Diver). De theorie hiervoor krijg je op voorhand toegestuurd en moet je voor vertrek lezen.

Optie 2: splash en sport

Gedurende vier halve dagen geniet je van de sportieve mogelijkheden van Malta. De eerste dag bewaren we ons evenwicht op SUP-boards, de nieuwste trend in watersportland.

De tweede sessie bestaat uit een mix van sport- en teambuildingsactiviteiten op het strand (beachvolley, Kubb). De derde keer kan je ontspannen in het Splash & Fun waterpark, een subtropisch zwembad in openlucht. 

De laatste dag kan je kiezen tussen een duikinitiatie (hiervoor wordt een supplement van €25 gevraagd) of kanoën op zee. Verfrissend en spannend.

Een extra portie vrijheid voor de oudste leeftijdsgroep

Malta trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. Zij worden in de watten gelegd. Op M02, M03 en M04 volgen zij het normale programma, maar worden er regelmatig extra accenten gelegd.

Tijdens het spel cluedo worden de 17-plussers acteurs, tijdens de avondanimatie casino verzorgen zij de animaties. Als beloning mogen zij ’s avonds langer opblijven. Wat dacht je van een filmavond of een terrasje. Zo zetten we op een avond een stapje in de wereld in St Julian’s. Tijdens M01, M05 en M06 genieten de 17-plussers van een aparte formule. Meer informatie hierover vind je hier.

Praktische informatie

Buccaneers Boutique Guesthouse

Gulju Street
St. Paul’s Bay, Bugibba
Malta

Schrijf zeker ook de kampcode en naam op de enveloppe bij het versturen van een brief.

Bagagebeperkingen: max. 20kg per persoon.

OPGEPAST : Scharen, zakmessen en andere scherpe of puntige voorwerpen horen niet thuis in de handbagage.
Wil je vloeistoffen of gels zoals dranken, parfums, crèmes, tandpasta of deodorant meenemen in je handbagage? Zorg er dan voor dat ze in een verpakking van maximum 100ml (per stuk) zitten.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage.
Formulier 'Ouderlijke toestemming verblijf buitenland’, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die in België wonen. U kan dit document op het gemeentehuis verkrijgen.
Pasfoto voor Scuba diver-diploma (online uploaden)
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer ( je vindt dit hier)
Voor 17-plussers: kopie van het CLIPreglement 17+ ondertekend door de deelnemer hier)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven €75
Voor niet-Scuba diver duikcursus (3 dagen zonder brevet) of duikinitiatie (optie Splash & sport met duiken), of 17+,dit formulier ingevuld en ondertekend meenemen. Je krijgt dus GEEN extra mailtje van ons of onze leverancier.
Voor Scuba diver- duikcursus (3 dagen duiken mét brevet), de formulieren krijgt u opgestuurd via Malta Blue. Deze moet u opladen op de DiveSSI Applicatie. U krijgt hiervoor enkele weken voor vertrek een e-mail van DIVESSI en dit op het e-mailadres van de deelnemer
Doktersattest voor duikers als het antwoord op één van de medische vragen ‘ja’ is.
Diverse
Wereldstekker
Zonnebril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Strandlaken of grote handdoek voor strand/zwembad
Rugzakje
Hervulbare drinkbus
Picknick voor de heenreis (GEEN ETEN OP VLUCHT!)
Kleding
T-shirt en short
Feestkledij (gala-avond 40 jaar CLIP)
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Watersandalen zijn zwaar aangeraden (rotsstrand)
Verzorging
Handdoeken voor strand en zwembad
Zonnecrème en aftersun
Toiletgerief
Muggenwerend product (Deet)
Papieren zakdoeken

Het vervoer gebeurt vanuit Zaventem. Voor de heenreis verzamelen we onder het aankondigingsbord in de vertrekhal. De terugkomst is voorzien om 19u. Voor meer praktische info kan u terecht op de website van Brussels Airport.

Heenreis M01(+),M02, M03,M04,M06(+)Afspraak om 17u00
Vluchtnummer:KM421
Vertrek:19u55
Aankomst Malta:22u45
Terugreis M04
Vluchtnummer:KM420
Vertrek:17u50
Aankomst:20u55
Terugreis M01(+),M02,M03,M05(+),M06(+)
Vluchtnummer:KM420
Vertrek:16u00
Aankomst Brussel:19u05
Heenreis M05Afspraak om 17u00
Vluchtnummer:KM421
Vertrek Brussel:21u45
Aankomst Malta:00u35
Created with Sketch.
vanaf   €1.249,00
Volpension

Taalanimatie, Taalvervolmaking

juliDAGENCODE
01/07 - 11/0711M01
11/07 - 21/0711M02
21/07 - 31/0711M03
31/07 - 10/0811M04
augustusDAGENCODE
10/08 - 20/0811M05
20/08 - 30/0811M06

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2024.

Opties

Duiken met Scuba Diver-brevet (+€165), Duiken zonder Scuba Diver-brevet (+€55), Splash en fun optie duiken (+€25), Splash en fun optie kano

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

    Niet inbegrepen: Supplement duiken €55 zonder Scuba Diver-brevet, €165 met Scuba Diver-brevet, €25 voor Splash en Fun met optie duiken, zakgeld persoonlijke uitgaven

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox