fbpx
vanaf €819,00
INSCHRIJVEN

Verken de wereld … un goût de l’Ardèche

Not Rated
Locatie

Maison des Astars

Aantal dagen

10 dagen, 8 ter plaatse

Taal

Frans

Leeftijd

2006-2010/2006-2011

Hoogtepunten

Op taalvakantie in het zonnige Frankrijk

Villeneuve-de-Berg is de ideale locatie voor jongeren die la douce France willen verkennen. In Villeneuve werken 13-15 – jarigen aan taalvlotheid: nieuwe woordenschat integreren in hun taalgebruik en vertrouwen winnen om te spreken. De 16-18-jarigen werken aan de vervolmaking van het Frans en een correct taalgebruik. 

In Maison des Astars hebben we ons eigen zwembad waarin we regelmatig verkoeling zoeken. Heerlijk genieten!  

In Villeneuve-de-Berg doen we aan actieve streekverkenning. We ontdekken steden als Montélimar, Vallon-Pont-d’Arc en Avignon en we verleggen onze sportieve grenzen tijdens de avontuurlijke activiteiten. Hou je van kajakken, karten, paintballen (mits supplement) en een bomenparcours, dan zal je je hier echt kunnen uitleven. En dan hebben we nog een onvergetelijke namiddag in het waterpark “Wave Island”.

Aparte formule voor 17-18-jarigen

Villeneuve-de-Berg trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. Voor de taalateliers en de animaties zitten ze samen met de groep 16-jarigen. ’s Avonds mogen zij echter langer opblijven (tot uiterlijk middernacht) genietend in het buitensalon, het zwembad of om een glas te drinken met de monitoren van het kamp…

Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een 2u durende activiteit voor de bewoners van het woonzorgcentrum en de kinderen van het lokale speelplein, als echte monitoren in spé. Wie weet, krijg je de smaak wel te pakken!

Op taalvakantie in het Maison des Astars

In Villeneuve-de-Berg verblijven we in het Maison des Astars, een gewezen patriciërswoning… én sinds 2000 de vaste CLIPstek in Zuid-Frankrijk. Met een oppervlakte van 2000m², is deze karaktervolle accommodatie een topverblijf. De ruime inkom in natuursteen, de gewelfde plafonds, de patio, de imposante traphal, de terrassen, de schouw- en plafondversieringen zijn een streling voor het oog. Centraal in de traphal staat een prachtige vleugelpiano, een verzamelpunt voor heel wat muziekliefhebbers.

De smaakvol ingerichte kamers beschikken over eigen sanitair en hebben elk een thema. Zo lijkt de Monet kamer wel een schilderij van de impressionistische schilder en zijn de muren in de Van Gogh kamer zonnebloemgeel. Dan zwijgen we nog over het terras met de buitenkeuken en het prachtige zwembad. Enkele uit de kluiten gewassen ‘groene jongens’ zorgen voor de nodige schaduw. Hier speelt het CLIPleven zich in de zomer hoofdzakelijk af: taalateliers, eten, zwemmen en animatie. Menig deelnemer kan met moeite een “waauw” onderdrukken bij aankomst. Dit is een huis om van te houden, een echte thuis.

Verderop is er een tweede tuin met sportmogelijkheden (basketbal, volleybal, pingpong, badminton, voetbal) en een aantal picknicktafels. Hier trekken we ons regelmatig terug voor animaties en taalateliers.

De lekkere CLIP-keuken

In Villeneuve-de-Berg kookt CLIP zelf. Spreken van lekkere gerechten om duimen en vingers bij af te likken, is niet misplaatst. Oordeel zelf:

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, (chocolade)melk, thee, koffie, brood, confituur, choco, kazen, charcuterie, ontbijtgranen en een warm extraatje zoals een croissant, chocoladebroodje, omelet, gewonnen brood…

Het middagmaal is een gevarieerde buffetformule waar je, naast brood met Franse kazen en charcuterie, diverse (pasta)salades en een warme snack (croque monsieur, quiche, pita…) kan eten.

Om drie uur toveren de koks iets lekkers te voorschijn zoals een pannenkoek, cake, chocolademousse, smoothies …

’s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende “kaart”:

  • Voorgerecht: verse gele paprikasoep, cavaillon met gerookte ham, huisbereide loempia’s…
  • Hoofdgerecht: diverse pasta’s, BBQ, huisgemaakte pizza, stoofvlees met frietjes…
  • Nagerecht: verse fruitsla, appeltaart met ijs, tiramisu…
    Permanent zijn er fruit en fris water beschikbaar.

Regelmatig organiseert de keukenploeg trouwens geanimeerde kookateliers als ochtendoptie waarin de deelnemers zelf iets lekkers leren bereiden, zoals fruittaartjes of cupcakes.

Franse contacten à volonté

We logeren in het centrum van Villeneuve-de-Berg. Deze ‘stad’ -naar Franse normen- telt 3200 inwoners met wie we tijdens de zomer samen het mooie weer maken.

Contacten liggen hier binnen handbereik, voornamelijk op de marktdag (woensdag) en tijdens de talrijke festiviteiten. Af en toe stallen tientallen handelaars hun waren uit voor ‘Mardi Villeneuvois‘, een sfeervolle avondmarkt.

De inwoners zien ons hier graag komen. Dat we soms pannenkoeken of suikerspinnen inruilen voor een gesprek, valt in goede aarde. Daarnaast zijn er de diverse excursies (Vallon-Pont-d’Arc, Montélimar en Avignon) waarbij leuke babbels met de lokale bevolking steevast op het programma staan.

Taalanimatie en -vervolmaking

Spreek je al vrij vlot Frans ? Dan is deze formule iets voor jou. In Villeneuve werken 14-15/16-18-jarigen rond taalvlotheid en een correct taalgebruikVanaf week 2 sluiten ook de 13-jarigen zich hierbij aan. De indeling van de groepen gebeurt op basis van leeftijd en de kennis van het Frans.

Het Frans is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Liefst leer je die taal ook nog in de meest aangename omstandigheden. Gevarieerde en actieve taalanimatie is de vraag, de taalateliers zijn de oplossing.

Per dag organiseren we taalateliers, waarbij de klemtoon op de taal ligt. Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten…

Deze activiteiten zijn van een hoog niveau. Dat mag ook wel in een taalvervolmakingsformule. Op een speelse manier corrigeert de monitor regelmatig de taalfouten en stimuleert hij de deelnemers om hun Frans te verbeteren.

Zo organiseren we bijvoorbeeld een taalvariant op het populaire televisieprogramma Swing Paleis. Hilariteit verzekerd! De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: La guerre froide, Le parcours des fautes fréquentes, Jeux de rôles: quel dilemme … Iedere dag duiken we bovendien voor één taalactiviteit in het zwembad… voor een écht taalbad. De basisinspiratie en formats staan vast maar de concrete invulling verandert van jaar tot jaar zodat een taalvakantie voor herhaling vatbaar is. 

Simultane actie, variatie, plezier en beweging zitten in deze formule ingebakken. Leren wordt zo een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Met superleuke groepsvormende activiteiten (die al beginnen in de bus) overwinnen we de drempelvrees om Frans te spreken. We doen er alles aan om Frans te leren durven spreken! Het welbevinden van de deelnemers is hierbij een voorwaarde. We schenken dan ook veel aandacht aan contactactiviteiten, het comfort, het eten, de groepsindeling en de afwisseling tussen actie en vrije tijd.

In Villeneuve werken Belgische monitoren samen met Franse collega’s en dit zorgt voor een unieke sfeer waarbij je je als deelnemer goed voelt en tegelijkertijd veel leert.

Un goût de l'Ardèche

Het huis, het dorp en de streek lenen zich tot een gevarieerd animatieprogramma met sportieve, avontuurlijke, sociale, toeristische en culturele elementen. Met topanimaties als Bouillon de culture, la grande bouffe en Les 7 péchés capitaux  lachen, dansen en amuseren we ons gegarandeerd.

Voor wie kickt op snelheid zijn de afvaart van de Ardèche per kajak en de karting ongetwijfeld sportieve hoogtepunten. De frisse duik in de Ardèche -al dan niet vanuit je kajak- en die snelle kartingrit zal je nooit vergeten. 

Samen vertrekken we op sportieve wandeling waarbij we de adrenaline voelen stromen en voor onze inspanning beloond worden met mooie vergezichten. Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad. 

Na al die belevenissen trekken we onze mooiste outfit aan voor het casino en de gala-avond met fuif.

Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een 2u durende activiteit voor de inwoners van het woonzorgcentrum en de kinderen van het lokale speelplein, als echte monitoren in spé. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken !

We sluiten deze fantastische week af met een uitdagend bomenparcours nabij Dieulefit, al dan niet in combinatie met paintball (+13 euro). Achteraf genieten we nog van een laatste barbecue en keren dan moe maar voldaan naar huis.

Bivak à la belle étoile

Na een prachtige avondwandeling geniet je van een betoverende sterrenhemel en breng je de nacht door onder de blote hemel of in een tent! De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. De loungekussens maken van het geheel een Instagramwaardig plaatje!

Excursies op taalstage: Avignon, Vallon-Pont-d'Arc en Montélimar

Er staan dit jaar weer drie stadsexcursies op het programma. We combineren deze telkens met een stevige portie streekverkenning.

De eerste grote excursie brengt ons naar Avignon, één van de mooiste steden van Frankrijk waar je kan picknicken met zicht op le pont d’Avignon. Tijdens het stadsspel, Avignon théâtre express, treden we in de huid van één van de veel voorkomend theaterfiguur! We leren door de verschillende muurschilderingen Avignon kennen als dé theaterstad bij uitstek.

Het waterpark in de buurt van Avignon zorgt voor heel wat plezier met haar golfslagbad, lazy river en glijbanen met tot de verbeelding sprekende namen als “Le rocket” en “Le psychedelik”. Voor de echte durvers is er “le géant” met snelheden tot wel 60 km/uur . 

Op donderdag bezoeken we Vallon-Pont-d’Arc, een typisch stadje in de Ardèche, zonnig en charmant. Hier vind je veel streekproducten en souvenirs. Nadien nemen we de kajak voor een afvaart van de Ardèche. Onderweg genieten we van het uitzicht op de enorme kalkformaties van de Gorges de l’Ardèche en passeren we onder de Pont d’Arc, de indrukwekkende, alom gekende, natuurlijke rotsbrug. Puur genieten! 

Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in Montélimar, gekend om zijn nougat. Hier begint een leuke zoektocht in de stad vol spanning, vindingrijkheid en plezier.

Themataalvakantie gastronomie (F04+, F05+, F06+)

Tijdens de vierde, vijfde en zesde week kan je kiezen voor een culinaire optie. Gedurende 4 dagen, zal je telkens 3 uur per dag daarmee bezig zijn, mét resultaat. De gewone taalateliers en excursies worden behouden maar de animatieactiviteiten van de namiddag worden vervangen door de optie gastronomie. Je kan ook altijd kiezen voor het gewone animatieprogramma.

CLIP telt heel wat excellente koks, de regio een aantal toprestaurants, het huis een volledig uitgeruste (buiten)keuken. Deze combinatie mondt uit in de optie gastronomie. Je leert hier streekgerechten bereiden zoals le potage au pistou, maakt misschien wel een heerlijke confituur en oefent nieuwe keukentechnieken in waar je familie en vrienden achteraf plezier aan zullen beleven. Een minimum aan ervaring in de keuken is wel een vereiste voor deze optie.

Praktische informatie

Maison des Astars
Grand’Rue 58
07170 Villeneuve-de-Berg

Vermeld ook altijd de kampcode en naam op de enveloppe bij het versturen van een brief.

Tel: 0033 475 94 31 64 (enkel in dringende gevallen: 8u00-8u45, 18u30-19u30)

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen worden geweigerd.

Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Zakgeld voor een extra drankje of souvenir: €60
Zakgeld voor een partijtje paintball (€13)
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Toiletgerief in handbagage om je de ochtend van aankomst te kunnen opfrissen
Gehandtekende verklaring dat deelnemer zwembrevet heeft van 25m (dit vind je hier)
Verzorging
Herfstmijtwerend product voor jongeren die gevoelig zijn aan insectenbeten (Pistal, verkrijgbaar bij de apotheker)
Zalf tegen insectenbeten
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Handdoeken
Toiletgerief
Papieren zakdoeken
Kleding
Lange trui en broek
T-shirt en short
Feestkledij (gala-avond 40 jaar CLIP)
Sportieve kledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief (klassieke zwembroek die aansluit, geen losse shorts)
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Watersandalen
Regenjas
Diverse
Ontbijt voor onderweg (1 portie); tijdens het zwart weekend: lunch voor onderweg
Hervulbare drinkbus
Brooddoos (groot genoeg voor stokbrood) en plastic doos (tupperware voor slaatje) voor excursiedagen
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Kussensloop en onderlaken
Slaapzak voor de bivak
Strandlaken of grote handdoek
Kussen voor de busrit
Kleine rugzak voor de excursies
Eventueel piano- of gitaarpartituren

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per touringcar.
Mogen wij je vragen een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Indien de opstapplaats 1 week voor vertrek nog wijzigt, kan dit niet meer online aangepast worden. Gelieve dan het secretariaat te verwittigen!

OPGELET: Afspraak 30 min. op voorhand

Heenreis Vertrek vrijdagavond
Leuven: 20u00
Groot-Bijgaarden:20u45
Gent-Dampoort:21u30
TerugreisAankomst zondagochtend
Gent-Dampoort:8u00
Groot-Bijgaarden:8u45
Leuven: 9u30

OPGELET : ZWARTE WEEKENDS OP 27/07 EN 3/8
Omwille van het zwart weekend op de Franse autosnelwegen, wordt de terugkomst van de kampen F04+ en F05+ met 2 uur verlaat (bussen mogen dan pas na 22u vertrekken). Het vertrek van de kampen  F05+ en F06+ wordt dan met 12 uur vervroegd. Tijdens deze kampen wordt de bivak daarom tijdens de laatste nacht georganiseerd.

Heenreis Vertrek vrijdagochtend
Leuven:08u00
Groot-Bijgaarden:08u45
Gent-Dampoort: 09u30
TerugreisAankomst zondagochtend
Gent-Dampoort:10u00
Groot-Bijgaarden:10u45
Leuven:11u30

Gent-Dampoort

Busparking Gent-Dampoort

Opgelet: parkeren mag niet op de busparking, wel op de (betalende) autoparking ernaast.

Groot-Bijgaarden

OPGELET nieuwe rijrichting!
Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet blauwe zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Hoe bereikt men Villeneuve-de-Berg? Autoroute du Soleil via Lyon tot Montélimar Nord. Daar verlaat je de autosnelweg en volg je de richting van Le Teil, Aubenas tot in Villeneuve-de-Berg. La Maison des Astars ligt in de straat achter het gemeentehuis. Je vraagt best naar “la colo(nie) des Belges” (Grand’Rue 58). Iedereen kent ons.

Indien u met eigen vervoer komt, belt u best het bureau om het uur van aankomst te bespreken.

Created with Sketch.
vanaf   €819,00
Volpension

Taalanimatie, Taalvervolmaking

juniDAGENCODE
28/06 - 07/0710F01+
juliDAGENCODE
05/07 - 14/0710F02+
12/07 - 21/0710F03+
19/07 - 28/0710F04+
26/07 - 04/0810F05+
augustusDAGENCODE
02/08 - 11/0810F06+
09/08 - 18/0810F07+
16/08 - 25/0810F08+
23/08 - 01/0910F09+

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2024.

Opties

F04+, F05+, F06+: keuze tussen gastronomie of algemeen animatieprogramma

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

    Niet inbegrepen: ontbijt eerste dag (tijdens zwart weekend: lunch voor onderweg), optionele paintballsessie (+€13), zakgeld persoonlijke uitgaven.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox