vanaf €725,00
INSCHRIJVEN

Verken de wereld … un goût de l’Ardèche

Not Rated
Locatie

Maison des Astars

Aantal dagen

10 dagen, 8 ter plaatse

Taal

Frans

Leeftijd

2003-2007/2003-2008

Hoogtepunten

Op taalvakantie in het zonnige Frankrijk

Villeneuve is de ideale locatie voor jongeren die ’La douce France’ willen leren kennen. In Villeneuve werken 13-15-jarigen aan taalvlotheid: nieuwe woordenschat integreren in hun taalgebruik en vertrouwen winnen om te spreken. De 16-18-jarigen werken aan de vervolmaking van het Frans en een correct taalgebruik.

In Maison des Astars hebben we ons eigen zwembad. Heerlijk genieten dus.

In Villeneuve doen we aan actieve streekverkenning. We ontdekken steden als Montélimar, Vallon Pont d’Arc en Avignon en we verleggen onze sportieve grenzen tijdens de avontuurlijke activiteiten. Hou je van kajakken, karten, paintballen en bomenparcours, dan zal je je hier echt kunnen uitleven. En dan hebben we nog een onvergetelijke namiddag in het waterpark “Wave Island”.

Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een 2u durende activiteit voor de inwoners van het bejaardentehuis en de kinderen van het lokale speelplein, als echte monitoren in spé. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken!

Aparte formule voor 17-18-jarigen

Villeneuve trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. Voor de taalateliers en de animaties zitten ze samen met de groep 16-jarigen. ’s Avonds mogen zij echter langer opblijven (tot uiterlijk middernacht) in het buitensalon, in het zwembad of om een glas te drinken met de monitoren van het kamp…

Op taalvakantie in het Maison des Astars

In Villeneuve-de-Berg verblijven we in het Maison des Astars, een gewezen patriciërswoning… én sinds 2000 de vaste CLIPstek in Zuid-Frankrijk. Met een oppervlakte van 2000m², is deze karaktervolle accommodatie een topverblijf. De ruime inkom in natuursteen, de gewelfde plafonds, de patio, de imposante traphal, de terrassen, de schouw- en plafondversieringen zijn een streling voor het oog. Centraal in de traphal staat een prachtige vleugelpiano, een verzamelpunt voor heel wat muziekliefhebbers.

De smaakvolle kamers beschikken over eigen sanitair en hebben elk een thema. Zo lijkt de Monet kamer wel een schilderij van de impressionistische schilder en zijn bepaalde muren in de Van Gogh ruimte zonnebloemgeel.

Dan zwijgen we nog over de tuin met de buitenkeuken en het prachtige zwembad. Enkele uit de kluiten gewassen ‘groene jongens’ zorgen voor de nodige schaduw. Hier speelt het CLIPleven zich in de zomer hoofdzakelijk af: taalateliers, eten, zwemmen en animatie. Menig deelnemer kan met moeite een “waauw” onderdrukken bij aankomst. Dit is een huis om van te houden, een echte thuis.

Verderop is er een tweede tuin met sportmogelijkheden (basket, volley, pingpong, badminton, voetbal).

Culinaire hoogstandjes

In Villeneuve kookt CLIP zelf. Spreken van culinaire hoogstandjes om je vingers bij af te likken, is niet misplaatst. Oordeel zelf:

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, (chocolade)melk, thee, koffie, brood, confituur, choco, kazen, charcuterie, ontbijtgranen en een warm extraatje zoals een croissant, chocoladebroodje, omelet, gewonnen brood…

Het middagmaal is een gevarieerde buffetformule waar je – naast brood met Franse kazen en charcuterie – diverse (pasta)salades en een warme snack (croque monsieur, quiche, pita…) kan eten.

Om drie uur toveren de koks iets lekkers te voorschijn zoals een pannenkoek, cake, chocolademousse, smoothies…

’s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende “kaart”:

•Voorgerecht: verse gele paprikasoep, cavaillon met gerookte ham, huisbereide loempia’s…
•Hoofdgerecht: diverse pasta’s, BBQ, huisgemaakte pizza, stoofvlees met frietjes…
•Nagerecht: verse fruitsla, appeltaart met ijs, tiramisu…

Permanent zijn er fruit en fris water beschikbaar.

Deze stages zijn dan ook een culinair succes. De jongeren worden hier echt verwend. Uiteraard veronderstelt dit enige hulp, bvb. bij de afwas, een echt groepsgebeuren, al dan niet op een discodeuntje, kortom aquafun.

Regelmatig organiseert de keukenploeg trouwens geanimeerde kookateliers als ochtendoptie waarin de deelnemers zelf iets lekkers leren bereiden, zoals fruittaartjes of cupcakes.

Franse contacten à volonté

We logeren in het centrum van Villeneuve-de-Berg. Deze ‘stad’ -naar Franse normen- telt 3200 inwoners met wie we tijdens de zomer samen het mooie weer maken.

Contacten liggen hier binnen handbereik, voornamelijk op de marktdag (woensdag) en tijdens de talrijke festiviteiten. Iedere dinsdag (behalve tijdens de eerste en laatste week van de zomer) worden de schragen in de hoofdstraat opgesteld en stallen tientallen handelaars hun waren uit voor ‘Mardi Villeneuvois‘, een sfeervolle avondmarkt.

De inwoners zien ons hier graag komen. Dat we soms pannenkoeken of suikerspinnen inruilen voor een gesprek, valt in goede aarde. Daarnaast zijn er de diverse excursies (Vallon Pont d’Arc, Montélimar en Avignon) waarbij leuke babbels met de lokale bevolking steevast op het programma staan.

Taalanimatie en -vervolmaking

Spreek je al vrij vlot Frans ? Dan is de deze formule iets voor jou. In Villeneuve werken 14-15/16-18-jarigen rond taalvlotheid en een correct taalgebruik. Vanaf week 3 sluiten ook de 13-jaringen zich hierbij aan. De indeling van de groepen gebeurt uiteraard op basis van de kennis van het Frans.

Het Frans is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Liefst leer je die taal ook nog in de meest aangename omstandigheden. Gevarieerde en actieve taalanimatie is de vraag, de taalateliers zijn de oplossing.

Per dag organiseren we 4 taalateliers, waarbij de klemtoon op de taal ligt. Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten…
Deze activiteiten zijn van een hoog niveau. Dat mag ook wel in een taalvervolmakingsformule. Op een speelse manier corrigeert de monitor regelmatig de taalfouten en stimuleert hij de deelnemers om hun Frans te verbeteren.

Zo organiseren we bijvoorbeeld een taalvariant op het televisieprogramma ‘Swing Paleis’. Hilariteit gegarandeerd! Voor de monitor is dit een luister- en spreekoefening. Voor de deelnemers is dit een spel.

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: ‘ma mère va à la mer’, ‘time’s up’ en ‘atelier photo’, … Iedere dag duiken we bovendien voor één taalactiviteit in het zwembad … voor een écht taalbad. De basisinspiratie en formats staan vast maar de concrete invulling verandert van jaar tot jaar zodat een taalvakantie voor herhaling vatbaar is.

Simultane actie, variatie, plezier en beweging zitten in deze formule ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Op deze locatie zijn er een groot aantal Franse monitoren die samen met hun Belgische collega’s zorgen voor de unieke sfeer waarbij je je als deelnemer goed voelt en tegelijkertijd veel leert.

Taalstage met Frans taalbad

Met superleuke groepsvormende activiteiten (die al beginnen in de bus) overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Frans te spreken. Alles wordt eraan gedaan om de openheid van de deelnemers te bewerkstelligen. Het welbehagen van de deelnemers is hierbij een voorwaarde. Daarom schenken wij veel aandacht aan de contactactiviteiten, het comfort, het eten, de groepsindeling en de afwisseling tussen actie en vrije tijd.

De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans. Als je je goed voelt, heb je ook meer zin om Frans te praten.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken (volledige zinnen), en geen moeite doet worden de ouders even opgebeld om zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elke week staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Frans. Als dit niet het geval is, kan een activiteit zeer uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Un goût de l'Ardèche

Het huis, het dorp en de streek lenen zich tot een gevarieerd animatieprogramma met sportieve, avontuurlijke, sociale, toeristische en culturele elementen.

De sportieve hoogtepunten zijn ongetwijfeld de afvaart van de Ardèche per kajak of kano en  de karting (sensatie verzekerd tijdens deze snelle rit). Kick jij op snelheid? Dan kan je voor een supplement van €10 het kartingparcours een tweede keer onveilig maken.

Samen vertrekken we op avontuurlijke wandeling . Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen. Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad.

De frisse duik in de Ardèche -al dan niet vanuit je kajak- zal je nooit vergeten. Avontuurlijk hoogtepunt is het bomenparcours in Dieulefit (al dan niet in combinatie met paintball (+10 euro)). Met deze afsluiter na een (in)spannende week, ga je moe maar voldaan naar huis.

Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een 2u durende activiteit voor de inwoners van het bejaardentehuis en de kinderen van het lokale speelplein, als echte monitoren in spé. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken !

Met topanimaties als Fata Morgana, ‘Bouillon de culture’, ‘la guerre indienne’ lachen, dansen … en amuseren we ons gegarandeerd. Daarnaast staat er een spannend partijtje ‘archery tag’ op het menu. Met pijl en boog proberen we het andere team uit te schakelen tijdens een spannende competitie.

Na al dat avontuur vegen we de modderspatten af en trekken we onze mooiste outfit aan voor het casino en de gala-avond met fuif.

Bivak à la belle étoile

Met de eigen leeftijdsgroep een nachtje uit … slapen in een tent in openlucht na een avondwandeling in een prachtige omgeving. De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. De loungekussens maken van het geheel een perfect Pinterest plaatje!

Excursies op taalstage: Avignon, Vallon Pont d'Arc en Montélimar

Er staan dit jaar weer drie grotere stadsexcursies op het programma. We combineren die stadsexcursies telkens met een stevige portie streekverkenning.

De eerste grote excursie brengt ons naar Avignon, één van de mooiste steden van Frankrijk waar je kan picknicken met zicht op le pont d’Avignon. Tijdens een stadsspel langs verschillende muurschilderingen leren we Avignon kennen als dé theaterstad bij uitstek. Het waterpark in de buurt van Avignon zorgt voor heel wat plezier met haar golfslagbad, lazy river en glijbanen met tot de verbeelding sprekende namen als “Le rocket” en “Le psychedelik”. Voor de echte durvers is er “le géant” waarop je snelheden tot 60 km/uur kan behalen.

Op donderdag nemen we de kajak voor een afvaart van de Ardèche. Onderweg genieten we van het uitzicht op de enorme kalkformaties van de Gorges de l’Ardèche. Tot slot passeren we onder de Pont d’Arc, de indrukwekkende natuurlijke rotsbrug die alom bekend is. Er is uiteraard ruimte voor een frisse duik in het water. Dat is puur genieten. We bezoeken ook Vallon Pont d’Arc, een typisch stadje in de Ardèche, zonnig en charmant. Hier vind je veel streekproducten en souvenirs.

Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in Montélimar, de hoofdstad van de nougat, waar heel wat zuiderse sfeer op te snuiven valt. Hier begint een leuke zoektocht in de stad vol spanning, vindingrijkheid en plezier waarmee we de week graag afsluiten. Voor een indrukwekkende afsluiter zorgt het nieuwe bomenparcours in Dieulefit (optie voor spelletje paintball (+ €10), ter plaatse te betalen).

Themataalvakantie gastronomie (F04+, F05+, F06+)

Tijdens de vierde, vijfde en zesde week kan je kiezen voor een culinaire optie. Gedurende 4 dagen, zal je telkens 3 uur per dag daarmee bezig zijn, mét resultaat. De gewone taalateliers en excursies worden behouden maar de animatieactiviteiten van de namiddag worden vervangen door de optie gastronomie. Je kan ook altijd kiezen voor het gewone animatieprogramma.

CLIP telt heel wat excellente koks, Villeneuve een aantal toprestaurants, het huis een volledig uitgeruste buitenkeuken. Deze combinatie mondt uit in de optie gastronomie. Je leert hier streekgerechten bereiden zoals ‘le potage au pistou’, oefent nieuwe keukentechnieken in waar je vrienden (en familie) achteraf plezier aan zullen beleven. Een minimum aan ervaring in de keuken is wel een vereiste voor deze optie.

Praktische informatie

Maison des Astars
Grand’Rue 58
07170 Villeneuve-de-Berg

Vermeld ook altijd de kampcode indien u een brief stuurt.

Tel/fax: 0033 475 94 31 64 (enkel in dringende gevallen: 8u00-9u00, 18u30-19u30)

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen worden geweigerd.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Pasfoto voor de CLIPguide (liefst uploaden via de login)
Zakgeld voor een extra drankje of souvenir: €50
Zakgeld voor een extra kartingritje (€10) of een partijtje paintball (€10)
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Toiletgerief in handbagage om je de ochtend van aankomst te kunnen opfrissen
Gehandtekende verklaring dat deelnemer zwembrevet heeft van 25m (dit vind je hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP € 12,5 Europa, € 20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Een negatieve PCR-test uitgevoerd in de 72u voor aankomst. Vind hier een testcentrum in je buurt.
Een verklaring op eer. Vind Dit document invullen
 Verzorging
Herfstmijtwerend product voor jongeren die gevoelig zijn aan insectenbeten (Pistal, verkrijgbaar bij de apotheker)
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Handdoeken
Toiletgerief
Papieren zakdoeken
Desinfecterende handgel
Mondmaskers (min. 1/dag)
 Kleding
Lange trui en broek
T-shirt en short
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief (klassieke zwembroek die aansluit, geen losse shorts)
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
 Diverse
Lunchpakket voor onderweg (1 portie)
Hervulbare drinkbus
Brooddoos (groot genoeg) en plastic potje (tupperware voor slaatje) voor excursiedagen
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Kussensloop en onderlaken
Slaapzak
Strandlaken of grote handdoek
Kussen voor de busrit
Kleine rugzak
Eventueel piano- of gitaarpartituren

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…).
Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. Gelieve bij verandering van opstapplaats wel het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Indien u uw opstapplaats minder dan 48u op voorhand wilt wijzigingen, dient u het CLIP-secretariaat te bellen.

OPGELET : ZWART WEEKEND (F04+, F05+, F06+)
Omwille van het zwart weekend op de Franse autosnelwegen, wordt de terugkomst van F04+, F05+ en F06+ met 2 uur verlaat (bussen mogen dan pas na 22u vertrekken). Het vertrek van F05+ en F06+ wordt met 12 uur vervroegd. Tijdens F04+ en F05+  is er daarom een bijkomende bivak tijdens de laatste nacht op het terras van het huis.

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand) 
Gent:20u00
Groot-Bijgaarden:20u45
Leuven:21u30
Terugreis 
Leuven:8u00
Groot-Bijgaarden:8u45
Gent:9u30

Gent

Busparking Station Gent Dampoort, Kasteellaan 447

Parkeren doe je best op de parking van het station, aan Octrooiplein 10. Parkeer niet op de busparking!

! Opgelet: betalende parking

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Gent-Brussel voor de heenreis, kant Brussel-Gent voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet blauwe zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Eigen vervoer

Hoe bereikt men Villeneuve-de-Berg? Autoroute du Soleil via Lyon tot Montélimar Nord. Daar verlaat je de autosnelweg en volg je de richting van Le Teil, Aubenas tot in Villeneuve-de-Berg. La Maison des Astars ligt in de straat achter het gemeentehuis. Je vraagt best naar “la colo(nie) des Belges” (Grand’Rue 58). Iedereen kent ons.

Indien u met eigen vervoer komt, belt u best het bureau om het uur van aankomst te bespreken.

Created with Sketch.
vanaf   €725,00
Volpension

Taalanimatie, Taalvervolmaking

juliDAGENCODE
16/07 - 25/0710F03+
23/07 - 01/0810F04+
30/07 - 08/0810F05+
augustusDAGENCODE
06/08 - 15/0810F06+
13/08 - 22/0810F07+
20/08 - 29/0810F08+

Schrijf je in

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2021.

Opties

F04+, F05+, F06+: keuze tussen gastronomie of algemeen animatieprogramma

Inclusief/Exclusief

  • Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

    Voor wie wil: optioneel tweede kartingrit (+ €10) en paintballsessie (+ €10).

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox