fbpx
vanaf €719,00
INSCHRIJVEN

Verken de wereld… Wallonie à la carte

Not Rated
Locatie

Domaine Provincial de Wégimont

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

2008-2011

Hoogtepunten

Heb jij al een basiskennis Frans waarmee je een korte en gemakkelijke conversatie kan voeren? Ben jij klaar voor een (kleine) stap in de wereld? Dan is onze taalvakantie “Verken de wereld: Wallonie à la carte” iets voor jou.

We logeren in het Provinciaal Domein van Wégimont, waar we in volpension verblijven. We werken voornamelijk rond taalvlotheid. Actieve streekverkenning is een vast onderdeel van dit CLIPmenu met Waver, Luik en Eupen op het programma. 

In Wégimont legt CLIP de nadruk op sport en avontuur. Avonturiers komen hier zeker aan hun trekken tijdens het nachtelijke bivak, de namiddag waterplezier in Aqualibi en de spannende kartingrace. Krijg je er niet genoeg van? Geen nood, om de week af te sluiten voorzien wij een spelletje lasershooting. Voor ieder wat wils!

Op taalvakantie in een kasteel

Weinig locaties voor jongerenreizen doorstaan de vergelijking met dit sprookjeskasteel. Dit prachtige gebouw doet in geen enkel opzicht aan een school denken. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute troef! Je verblijft er in mooie kamers van 2,3,4,6 of 8 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je ook echt je ‘roommates’ kan kiezen.

In het kasteel beschikken de deelnemers over hun eigen clubhouse, een ontmoetingsruimte die gezellig ingericht is met kussens, een zithoek en sfeervolle verlichting!

Lekker smullen

Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze jongeren.

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, koffie, thee, warme chocolademelk, melk, sandwiches, ontbijtgranen, choco, confituur, smeerkaas…

’s Middags eten we warm. We beginnen steevast met lekkere verse soep. Daarna volgt een hoofdgerecht: steak met frietjes en sla, cordon bleu met gebakken aardappelen en appelmoes, gebraden kip met puree, brochette met rijst en ratatouille. Als dessert serveert het kasteel fruit of ijs, taart, bavarois, pudding…

Om 15u00 komen we op krachten met een gebakje, een koek of een stuk fruit.

’s Avonds is er een warm gerecht zoals spaghetti, lasagne, rijstschotel met kip en zoetzure saus… met nadien een dessert.

Taalanimatie met Frans als voertaal

We werken rond de taalvlotheid. Deze aanpak heet taalanimatie.

Op deze taalstage gaan we ervan uit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Frans beschikt om courante gesprekken te voeren. Frans is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft om de vlotheid te stimuleren.

Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, straatinterviews, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten… Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. Het handelsmerk van de organisatie is dan ook: LEREN WORDT EEN PLEZIER.

Zo organiseren we een taalvariant op het populaire gezelschapsspelen, zoals Dixit. De deelnemers moeten hun creativiteit gebruiken om van een tekening een verhaal te maken. Hilariteit gegarandeerd! De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: Dixit, Opération prononciation, Bootcamp, Jeux de rôle à gogo

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de drempelvrees om Frans te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een stimulans.

Wallonie à la carte: actieve streekverkenning

Actieve streekverkenning is een vast onderdeel van deze taalvakantie. De provincie Luik en het land van Herve hebben heel wat toeristische trekpleisters waar we ten volle voor gaan. Gedurende enkele dagen trekken we erop uit om de streek en de inwoners beter te leren kennen.

Elke week bezoeken we Eupen. Met de hulp van de lokale bevolking leren we niet alleen de taal, maar ook de streek van dichtbij kennen. Via goed uitgekozen opdrachten wordt Frans spreken nog leuker en echter. 

Met de Luik Express doorkruisen we het stadscentrum voor een interactief stadsspel waarvan de eindbestemming geheim is. Nadien blijven we nog even in de competitiesfeer tijdens een kartingrit. Ben jij de snelste van de groep?

Last but not least ontdekken we Waver waar we een praatje slaan met de bezoekers van de wekelijkse markt. Nadien springen we op de bus richting Aqualibi en maken ons klaar voor een ontspannende namiddag vol waterpret.

Avontuur en streekverkenning zijn belangrijk in deze formule. Op een ludieke manier worden taal- en sportactiviteiten gecombineerd: revolutionair en uniek. Talen leren ging nog nooit zo vlot. Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft hiervoor alle troeven binnen handbereik:

We leven ons uit op de roeivijver, trekken op survivaltocht en dagen elkaar uit met knotsgekke opdrachten. Regelmatig duiken we in het openluchtzwembad voor een echt taalbad.

Een topper is het bivak. We sluiten deze sfeervolle avond af met de gitaar en wat lekkers. Een andere avond organiseren we een kampvuur, uiteraard met marshmallows! Een boost voor de teamspirit!

Wegi+ aqua 5
Wegi+ laser 2

Ons avontuurlijke hoogtepunt beleven we op de kartingbaan. Win jij de race? 

Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een levensechte cluedo voor de jongere deelnemers. Plezier verzekerd!

Tijdens onze afsluiter van de week, een lasershooting, wakkeren we de competitie nog een laatste keer aan. Opgelet, want je kan niemand vertrouwen en de tegenpartij heeft veel plekjes om zich te verstoppen!

Elke deelnemer kiest een thema om het kamp verder aan te kleden (inclusief). Gedurende 4×2 uur en 1×1 uur kan je kiezen tussen dans en beweging (Alors on danse), omnisport (Les Jeux Olympiques), de mix is de max (Le mix) en Culture Club.

Alors on danse (B02+, B05+, B08+)

Tijdens swingende workshops bereid je een dansspektakel voor. Wat dacht je van een sessie salsa, hiphop of jazz?

Les Jeux Olympiques (alle weken)

Dagelijks kies je uit verschillende sporten, van atletiek over zwemmen en baseball tot petanque. Na een trainingssessie volgt een vriendschappelijke match. Toon wat je leerde tijdens de trainingen en ga voor een medaille in de enige echte Jeux Olympiques. Onthou de Olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen!

Le mix (B03+, B06+, B09+)

Deze optie biedt voor elk wat wils. Een halve dag animeren we de jongste deelnemers als monitoren in spe, de tweede sessie voegen we ons bij de deelnemers van de optie Olympische Spelen, terwijl we de andere dag aan de slag gaan met TikTok of Instagram.

Media Club (B01+, B04+, B07+)

Kortfilmpjes maken met TikTok, de ideale Instagramfoto trekken, samen met je monitor het script schrijven voor een lipdub en dan aan de slag gaan met de camera, … je leert het allemaal in deze initiatie multimedia. Wedden dat je een echte media pro wordt?

Praktische informatie

Domaine Provincial de Wégimont

Chaussée de Wégimont 76
4630 Ayeneux

Vermeld ook altijd de kampcode en naam op de enveloppe bij het versturen van een brief

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen worden geweigerd.

Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven €50
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Wie een kaartje naar huis wil sturen, kan eventueel gefrankeerde enveloppen meenemen. Vergeet de adressen er niet op te vermelden.
Verzorging
Handdoeken (1 voor de douche en 1 voor het zwembad)
Toiletgerief
Zonnecrème en aftersun
Papieren zakdoeken
Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Feestkledij (gala-avond 40 jaar CLIP)
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Pyjama
Zwemgerief (klassieke zwembroek of aansluitende shorts verplicht, geen losse shorts !)
Hoofdbescherming tegen de zon
Pantoffels/slippers
Regenjas
Stevige schoenen en sportschoenen
Diverse
Lunch voor eerste middag (we eten samen)
Hervulbare drinkbus
Eventueel fototoestel
Schrijfgerief
Zaklamp
Rugzak
Handdoek voor het zwembad
Slaapzak/laken (voor bivak en voor op het bed, onderlaken en kussensloop in de kamer aanwezig)
Zonnebril
Eventueel gitaarpartituren

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per touringcar.

Mogen wij vragen een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn? De bussen vertrekken in de mate van het mogelijke op het hieronder vermelde uur.

Gelieve bij verandering van opstapplaats dit online aan te passen. Indien de opstapplaats 1 week voor vertrek nog wijzigt, kan dit niet meer online. Gelieve dan het secretariaat te verwittigen (per mail of telefonisch)!

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand)
Gent-Dampoort:9u00
Groot-Bijgaarden:9u45
Leuven:10u30
Aankomst Wégimont (bus):12u00
Terugreis
Vertrek Wégimont (bus):14u45
Leuven:16u15
Groot-Bijgaarden:17u00
Gent-Dampoort:17u45

Gent-Dampoort

Busparking Gent-Dampoort

Opgelet: parkeren mag niet op de busparking, wel op de (betalende) autoparking ernaast.

Groot-Bijgaarden

Parking E40, kant Gent-Brussel voor heenreis, kant Brussel-Gent voor terugreis

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Heen: deze jongeren worden omstreeks 12u aan de ingang van het kasteel verwacht. De gemakkelijkste manier om het kasteel te bereiken is via de autosnelweg Brussel-Luik-Aken (afslag 37). Het provinciaal domein is van bij de afrit aangeduid.

Terug: Graag vragen we aan de ouders hun kind(eren) af te halen om 14u30.

Created with Sketch.
vanaf   €719,00
Volpension

Taalanimatie, Taalvervolmaking

juniDAGENCODE
29/06 - 06/078B01+
juliDAGENCODE
06/07 - 13/078B02+
13/07 - 20/078B03+
20/07 - 27/078B04+
27/07 - 03/088B05+
augustusDAGENCODE
03/08 - 10/088B06+
10/08 - 17/088B07+
17/08 - 24/088B08+
24/08 - 31/088B09+

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkortingen t.e.m. 01/02/2024.

Opties

Alors on danse (B02+, B05+, B08+), Les jeux olympiques (elke week), Le mix (B03+, B06+, B09+), Media club (B01+, B04+, B07+)

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

  • Niet inbegrepen: lunch eerste middag (vergeet je picknick niet), zakgeld persoonlijke uitgaven.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox