vanaf €649,00
INSCHRIJVEN

Verken de wereld … Wallonie à la carte

Not Rated
Locatie

Domaine Provincial de Wégimont

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

2005-2008

Hoogtepunten

Heb jij al een basiskennis Frans waarmee je een korte en gemakkelijke conversatie kan voeren? En ben jij klaar voor een (kleine) stap in de wereld? Dan is onze taalvakantie “Verken de wereld: Wallonie à la carte” iets voor jou.

We verblijven in het Provinciaal Domein van Wégimont, waar we in volpension verblijven. We werken voornamelijk rond taalvlotheid. Actieve streekverkenning is een vast onderdeel van dit CLIPmenu. We trekken vaak de nabije steden in, zoals Spa, Luik, Eupen en Verviers.

In Wégimont legt CLIP de nadruk op sport en avontuur. Avonturiers zullen hier zeker aan hun trekken komen tijdens het avontuurlijke paintballspel, het nachtelijke bivak en het hoogteparcours in Spa. Kan je er niet genoeg van krijgen? Geen nood, om de week af te sluiten voorzien wij een openlucht escape room in Stavelot. Spanning verzekerd en een boost voor de teamspirit!

Op taalvakantie in een kasteel

Weinig locaties voor jongerenreizen zullen de vergelijking met dit sprookjeskasteel kunnen doorstaan. Dit prachtige gebouw is een sterrenverblijf dat in geen enkel opzicht aan een school doet denken. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute troef! Je verblijft er in mooie kamers van 2,3,4,6 of 8 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je ook echt je ‘roommates’ kan kiezen.

In het kasteel beschikken de deelnemers over hun eigen clubhouse, een ontmoetingsruimte die gezellig ingericht is met kussens, een zithoek en sfeervolle verlichting!

Lekker smullen

Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers.

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, koffie, thee, warme chocolademelk, melk, sandwiches, ontbijtgranen, choco, confituur, smeerkaas…

’s Middags eten we warm. We beginnen steevast met lekkere verse soep. Daarna volgt een hoofdgerecht : steak met frietjes en sla, cordon bleu met gebakken aardappelen en appelmoes, gebraden kip met puree, brochette met rijst en ratatouille. Als dessert serveert het kasteel fruit of zelfgemaakt ijs, taart, bavarois, pudding, …

Om 15u00 komen we op krachten met een gebakje, een koek of een stuk fruit.

’s Avonds is er een warm gerecht zoals spaghetti, lasagne, rijstschotel met kip en zoetzure saus…

Zachte onderdompeling in het Franse taalbad

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Frans te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken, worden de ouders even opgebeld om hun zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elk taalkamp staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Frans. Daarnaast kan je hiervoor iedere avond een verwenmoment of luxe-item winnen. Zo kan je genieten van extra bartijd, een mini-fuif, …. Als de juiste inzet ontbreekt, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Taalanimatie met Frans als voertaal

We werken rond de taalvlotheid. Deze aanpak heet taalanimatie.

Op deze taalstage gaan we er vanuit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Frans beschikt om courante gesprekken te voeren. Frans is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft om de vlotheid te stimuleren.

Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, straatinterviews, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten… Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Zo organiseren we een taalvariant op het populaire gezelschapsspel Time’s up. De deelnemers proberen zo snel mogelijk de beroemdheden op hun kaartjes te laten raden, in de eerste ronde door zinnen te gebruiken en in de tweede ronde met een paar kernwoorden. Hilariteit gegarandeerd! Voor de taalanimator is dit een luister- en spreekoefening. Voor de deelnemers is dit een spel. De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: ‘course à l’eau’, ‘jeux de rôles à gogo’, ‘ABC de la discussion’, ‘le monde à l’envers’, …

Bij twijfel over het niveau kan je het secretariaat contacteren voor een telefonische test (0032 16 29 49 99).

Sportparadijs

Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sportterreinen (voor voetbal, basketbal, minigolf), barbecuehoekjes, bossen en uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver … Het enorme openluchtzwembad met glijbanen is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen jongeren zich echt uitleven.

Avontuur en streekverkenning zijn belangrijk in deze formule. Op een ludieke manier worden taal- en sportactiviteiten gecombineerd: revolutionair en uniek. Talen leren ging nog nooit zo vlot.

Wallonie à la carte: actieve streekverkenning

Actieve streekverkenning is een vast onderdeel van dit CLIPmenu. De provincie Luik en het land van Herve hebben heel wat toeristische trekpleisters waar we ten volle voor gaan. Gedurende enkele dagen trekken we erop uit om de streek en de inwoners beter te leren kennen.

Elke week bezoeken we de markt van Spa. Met de hulp van de lokale bevolking  leren we niet alleen de taal, maar ook de streek van dichtbij kennen. Via goed uitgekozen opdrachten wordt Frans spreken allemaal nog leuker en echter. Wat dacht je van een stadsspel in het thema van Francofolies, een muziekfestival dat jaarlijks in Spa wordt gehouden?!

Met de XL Luik Express doorkruisen we het stadscentrum voor een interactief stadsspel waarvan de eindbestemming geheim is. We verplaatsen ons te voet … én met de boot! Starten doen we aan het modernistische station van Luik-Guillemins en passeren de belangrijkste highlights, zoals de Place Saint-Lambert, ‘le carré’ en de Sint-Pauluskathedraal. Nadien springen we op de bus en gaan we genieten van een spannend partijtje paintball.

Tijdens een interactief stadsspel ontdekken we de omgeving van Verviers. Vervolgens trekken we richting Eupen, voor een praatje met de lokale bevolking.

Jaarlijks vernieuwen we de formules; de ijzersterke formats blijven, maar met een andere invulling.

In Wégimont legt CLIP de nadruk op sport en avontuur. We organiseren een levensgrote zeeslag op de roeivijver, trekken op survivaltocht en dagen elkaar uit met knotsgekke opdrachten. Regelmatig duiken we in het openluchtzwembad voor een echt taalbad.

Een echte highlight op het programma is onze afsluiter van de week: een openlucht escape room aan de abdij van Stavelot. Kan jouw team als eerste de aanwijzingen ontcijferen en ontsnappen?

Tijdens een paintballspel wakkeren we de competitie aan en proberen we als laatste overeind te blijven. Opgelet, want je kan niemand vertrouwen en de tegenpartij heeft veel plekjes om zich te verstoppen!

Een topper is het bivak. We sluiten deze sfeervolle avond af met de gitaar en wat lekkers. Een andere avond organiseren we een kampvuur, uiteraard met marshmallows!

Ons avontuurlijke hoogtepunt beleven we aan het Lac de la Gileppe waar we een uitdagend avonturenparcours trotseren. We testen onze zenuwen op het hoogteparcours, met zicht op het prachtige stuwmeer. Spanning verzekerd en een boost voor de teamspirit!

Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een levensechte cluedo voor kinderen van de taalinitiatieformule. Plezier verzekerd!

Als deelnemer kiest iedereen zelf een thema om het kamp verder aan te kleden (inclusief). Gedurende 5x 2uur kan je kiezen tussen dans en beweging (Alors on danse), omnisport (Les Jeux Olympiques), de mix is de max (Le mix) en Culture Club.

Alors on danse (B03+, B05+)

Tijdens swingende workshops bereid je een dansspektakel voor. Wat dacht je van een sessie salsa, hiphop of jazz?

Les Jeux Olympiques (alle weken)

Dagelijks kies je uit verschillende sporten, van atletiek over zwemmen en baseball tot petanque. Na een trainingssessie volgt een vriendschappelijke match. Toon wat je leerde tijdens de trainingen en ga voor een medaille in de enige echte Jeux Olympiques. Maar onthou de Olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen!

Le mix (B01+, B02+, B08+)

Deze optie biedt voor elk wat wils. Een halve dag animeren we de jongste deelnemers als monitoren in spe, de tweede sessie nemen we deel aan de Olympische Spelen, terwijl we de derde dag aan de slag gaan met foto- en videomateriaal.

Culture Club (B04+, B06+, B07+)

Je neemt je eigen kortfilm op. Je eigen script schrijven, de beste shots zoeken, monteren, je leert het allemaal in deze initiatie multimedia. Daarenboven bieden we  een improvisatieworkshop aan. Wedden dat je een echte stand-up comedian wordt?

Praktische informatie

Domaine Provincial de Wégimont

Chaussée de Wégimont 76
4630 Ayeneux

Vermeld ook altijd de kampcode indien u een brief stuurt.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Pasfoto voor de CLIPguide (liefst uploaden via de login)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 25
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Wie een kaartje naar huis wil sturen, kan eventueel gefrankeerde enveloppen meenemen. Vergeet de adressen er niet op te vermelden.
 Verzorging
Handdoeken
Toiletgerief
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Papieren zakdoeken
Desinfecterende handgel
Mondmaskers (min. 1/dag)
 Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Pyjama
Zwemgerief (klassieke zwembroek of aansluitende shorts verplicht, geen losse shorts !)
Hoofdbescherming tegen de zon
Pantoffels
Regenjas
Stevige schoenen en sportschoenen
 Diverse
Lunch voor eerste middag (we eten samen)
Hervulbare drinkbus
Eventueel fototoestel
Schrijfgerief
Zaklamp
Rugzak
Handdoek voor het zwembad
Slaapzak (voor bivak, laken, onderlaken en kussensloop in de kamer aanwezig)
Reservebril of sportbril
Eventueel piano- of gitaarpartituren

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…).

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Gelieve bij verandering van opstapplaats het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten.

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand) 
Gent:9u00
Groot-Bijgaarden:9u45
Leuven:10u30
Aankomst Wégimont (bus):12u00
Terugreis 
Vertrek Wégimont (bus):14u45
Leuven:16u15
Groot-Bijgaarden:17u00
Gent:17u45

Gent

Busparking station Gent Dampoort, Kasteellaan 447

Parkeren doe je best op de parking van het station, aan Octrooiplein 10. Parkeer niet op de busparking!

! Opgelet: betalende parking

Groot-Bijgaarden

Parking E40, kant Gent-Brussel voor heenreis, kant Brussel-Gent voor terugreis

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Eigen vervoer

Heen: deze jongeren worden omstreeks 12u aan de ingang van het kasteel verwacht. De gemakkelijkste manier om het kasteel te bereiken is via de autosnelweg Brussel-Luik-Aken (afslag 37). Het provinciaal domein is van bij de afrit aangeduid.
Indien u dit wenst, kan u van de gelegenheid gebruik maken om (gratis) te zwemmen. Let wel op: een klassieke zwembroek is verplicht. Vraag de toegangsbandjes voor het zwembad aan het onthaal.

Terug: Graag vragen we aan de ouders hun kind(eren) af te halen om 14u45.

Created with Sketch.
vanaf   €649,00
Volpension

Taalanimatie, Taalvervolmaking

juliDAGENCODE
17/07 - 24/078B03+
24/07 - 31/078B04+
31/07 - 07/088B05+
augustusDAGENCODE
07/08 - 14/088B06+
14/08 - 21/088B07+
21/08 - 28/088B08+

Schrijf je in

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkortingen t.e.m. 01/02/2021.

Opties

Alors on danse, Les jeux olympiques, Le mix, Culture club

Inclusief/Exclusief

  • Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox