fbpx

Verken de wereld … Upside down

Not Rated
Locatie

St. Christopher’s Inn Edinburgh Old Town

Aantal dagen

7 dagen, 6 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2006-2010

Hoogtepunten

Avontuurlijke citytrip

Ben jij gebeten door de Schotse cultuur of de Schotse ruit? Kan jij niet wachten om het land te verkennen en dat monster van Loch Ness te spotten? Heb jij voldoende basiskennis Engels om courante, gemakkelijke gesprekken te voeren? Dan is onze taalvakantie in Edinburgh echt iets voor jou.

We ontdekken idyllische plekjes als Calton Hill, Arthur’s Seat en Dean Village. Op de Royal Mile snuiven we de levendige sfeer en hippe kant van de stad op. Eén ochtend kunnen we kiezen voor een bezoek aan Edinburgh Castle, de Zoo of de Dungeon (excl. inkomgelden).

De Edinburgh Express brengt ons naar een geheime eindbestemming. Hiervoor moeten we zelf de kaart lezen. Een van de meest competitieve activiteiten van de week is ongetwijfeld de escape room! En dat is nog niet alles: op een avond neemt een local ons mee naar de griezeligste plekjes in de stad tijdens een Ghost Tour. Edinburgh is dan ook de stad waar menig Schotse legende het levenslicht zag! Absoluut hoogtepunt van de week is uiteraard de uitstap naar de Schotse Highlands waar we de ruwe natuur ontdekken en een bezoek brengen aan Stirling Castle.

Een hostel in het centrum van de stad

We logeren in St. Christopher’s Edinburgh Old Town, een recente hostel in de oude binnenstad van Edinburgh. Slapen doen we als echte backpackers in kamers van 4 tot 8 personen. De bedden zijn elk voorzien van een eigen leeslampje, een stopcontact en privacy gordijntje. Voor de activiteiten verzamelen we in de gemeenschappelijke ruimtes van ons hostel of trekken we de stad in. Het logement is bovendien gelegen op wandelafstand van alle grote bezienswaardigheden.

Lekker uit eten

We verblijven in halfpension. ’s Ochtends is er een continentaal ontbijt met af en toe een extraatje: fruit, eitjes, spek, …

’s Middags picknicken we met een sandwich, een wrap, een salade of een stuk pizza (niet in de prijs inbegrepen).

’s Avonds gaan we op restaurant of genieten we van een take away: de ene keer kiezen we voor een trendy Aziaat, dan weer dineren we in een gezellig Italiaans restaurant of smullen we van de lokale fish ‘n chips.

Taalanimatie en -vervolmaking

Met CLIP ga je niet op taalreis om de hele tijd in een klaslokaal te zitten. De stad vormt het ideale decor voor de taalateliers. Bij mooi weer zijn de vele parken – zoals Calton Hill en The Meadows – een ideale locatie. Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de lokale bevolking. Overal zijn de hartelijke Schotten meteen bereid om te helpen en een babbeltje te slaan.

We gaan ervan uit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen.
Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Engelse muziek, straatinterviews, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten…

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: Scattergories, Black Stories, CLIP under hypnosis

Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. Het handelsmerk van de organisatie is dan ook: LEREN WORDT EEN PLEZIER.

Voor de taalvervolmakingsformule wordt de lat hoger gelegd. Op een speelse manier corrigeert de monitor regelmatig de taalfouten en stimuleert hij de deelnemers om hun Engels naar een hoger niveau te tillen.

Taalkamp met taalbad Engels

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Engels te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken, worden de ouders even opgebeld om zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elke taalstage staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Engels. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Taalstage met gevarieerde animatie

We verkennen de omgeving van Edinburgh met een avontuurlijke wandeling naar Arthur’s Seat waar we genieten van een prachtig zicht op de stad.

’s Avonds testen we onze filmkennis in een filmquiz en ontrafelen het mysterie bij een levensechte cluedo. Tijdens een zoektocht in de stad treden we in de voetsporen van Sherlock Holmes en lossen we een verdwijning op. Rode draad van de week zijn de vele gekende Schotse legendes vol mythische personages.

De vele parken nodigen ons uit om af en toe hip en trendy aan sport te doen.

City exploration

We verkennen de stad op een actieve manier. Eén ochtend kunnen we kiezen voor een bezoek aan Edinburgh Castle, een bezoek aan de Zoo of de Dungeon (niet in de prijs inbegrepen).

We ontdekken idyllische plekjes als Calton Hill, Arthur’s Seat en Dean Village, op de Royal Mile en in Victoria Street snuiven we dan weer de hippe sfeer op van deze Schotse stad. De Edinburgh Express brengt ons naar een geheime eindbestemming. Hiervoor moeten we zelf de kaart lezen, het toeristisch bureau binnenstappen en de trein- of busuren opzoeken. Via goed begeleide activiteiten zet je zo je eerste stappen als zelfstandige globetrotter. Wedden dat dit voor een boost van de groepssfeer zal zorgen.

Hoogtepunt van de week is de escape room. Door raadsels en puzzels op te lossen proberen we als echte Houdini’s te ontsnappen uit verschillende themakamers.

Eén avond neemt een local ons mee doorheen de griezeligste plekjes in de stad voor een ghost tour. Zijn verhalen doen ons allemaal huiveren.

Een andere dag maken we een uitstap naar de Schotse Highlands. We stoppen aan de befaamde vlaktes van Glen Coe, waar de serie Outlander werd gefilmd, en gaan langs in het kasteel van Stirling, waar we ons heel even een Schotse Lord voelen. Wie wil kan het kasteel ook bezoeken (exclusief).

Praktische informatie

St. Christopher’s Inn Edinburgh 
9-13 Market street
Edinburgh EH1 1JT

Bagagebeperkingen: max. 20kg per persoon.

OPGEPAST : Scharen, zakmessen en andere scherpe of puntige voorwerpen horen NIET thuis in de handbagage.
Wil je vloeistoffen of gels zoals dranken, parfums, crèmes, tandpasta of deodorant meenemen in je handbagage?
Zorg er dan voor dat ze in een verpakking van maximum 100ml (per stuk) zitten.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

Reisdocumenten en zakgeld
Internationaal paspoort (vanaf €35 voor minderjarigen bij uw gemeente, prijs kan verschillen per gemeente) in handbagage, kopie in je bagage.
Formulier 'Ouderlijke toestemming verblijf buitenland', gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die in België wonen. U kan dit document op het gemeentehuis verkrijgen.
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
17 jaar of ouder: Kopie van het CLIPreglement 17+ ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP €12,5 Europa, €20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Zakgeld voor 7x lunch (ongeveer £90 in totaal), voor een extra drankje en persoonlijke uitgaven £80
Diverse
Wereldstekker
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Rugzakje
Hervulbare drinkbus
Beddengoed (onderlaken, kussensloop, laken)
Verzorging
Handdoeken
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief
Papieren zakdoeken
Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Galakledij
Ondergoed en kousen
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Pyjama

Gemeenschappelijk vervoer

Het vervoer gebeurt vanuit Zaventem. Voor de heenreis verzamelen we om 11u30 onder het aankondigingsbord in de vertrekhal. De terugkomst is voorzien om 18u40. Voor meer praktische info kan u terecht op de website van Brussels Airport.

Heenreis (afspraak om 11u30)
Vluchtnummer:SN 2063
Vertrek:14u25
Aankomst:15u05
Terugreis
Vluchtnummer:SN 2064
Vertrek:15u15
Aankomst:17u55
Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2024.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen in de prijs: logement in half pension, transport, programma

    Niet inbegrepen: middageten, bezoek Stirling Castle (niet verplicht), toegangsgelden en transport naar opties laatste dag (ook gratis optie beschikbaar)

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox