fbpx
vanaf €569,00
INSCHRIJVEN

Leef je uit … in de Ferme

Not Rated
Locatie

Ferme Limbort

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

(2009)2010-2012

Hoogtepunten

Op taalvakantie in Wallonië

De taalvakantie in Braives (Wallonië) is ideaal voor wie een basiskennis Frans heeft en eenvoudige gesprekjes kan voeren. Frans is de voertaal van ‘s morgens tot ‘s avonds. De eerste dagen zijn best spannend, maar de leuke activiteiten brengen je al gauw in de vakantiesfeer!

Op excursie naar Namen, Luik en Hoei test je je talenkennis uit op de locals en dat is altijd een groot succes! De namiddag in het openluchtzwembad van Wégimont bezorgt ons veel waterplezier!  Avonturiers kunnen zich dan weer laten gaan tijdens een partijtje bubble foot en op het hoogteparcours in Amay! In Braives Ferme kan je je echt volledig uitleven.

Comfortabel logeren op de 'Ferme'

Haspengouw is gekend om zijn uitgestrekte akkers. Hierbij horen grote vierkantshoeves. We zijn te gast bij de familie Limbort. Hun huis – de Ferme Limbort – is er één zoals in de boekjes: comfortabel en gezellig in een rustiek kader. We betreden het domein via een imposante toegangspoort. Het geheel werd enkele jaren geleden grondig en smaakvol vernieuwd. De kamers op de vroegere hooizolder en de sanitaire voorzieningen zijn luxueuzer dan je zou verwachten. Op het gelijksvloers zijn er enkele slaapkamers, waardoor de ‘Ferme’ ook toegankelijker wordt voor minder mobiele deelnemers.

De activiteiten vinden plaats in de ruime eetzaal, de polyvalente salle cheval of het salon. Ontspannen en fuiven kan in de speelzaal met pingpong of tafelvoetbal. Naast de ‘Ferme’ liggen er een basketbalterrein, een petanquebaan, een voetbalveld en een volleybalterrein. En dan mogen we vooral de kampvuurhoek niet vergeten waar we ’s avonds al eens afronden met de gitaar en warme chocolademelk. 

De ‘Ferme’ wordt bovendien omringd door een uitgestrekte wei met paarden en een kudde koeien als nieuwsgierige buren.

Verwende fijnproevers

Op de boerderij kookt CLIP zelf. We kunnen hier spreken van culinaire hoogstandjes om je duimen en vingers bij af te likken. Oordeel zelf:

Het ontbijtbuffet bestaat uit fruitsap, (chocolade)melk, thee, koffie, brood, confituur, choco, kaas, ham, ontbijtgranen en een warm extraatje zoals een croissant, chocoladebroodje, omelet, gewonnen brood, pancakes… 

Het middagmaal is een gevarieerde buffetformule waar je – naast brood met kaas en charcuterie – diverse pastasalades en een warme snack (croque monsieur, quiche, pizzabaguette, wrap…) kan eten.

Om drie uur toveren de koks iets lekkers te voorschijn zoals een pannenkoek, cake, chocolademousse, smoothies…

’s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende “kaart”:

• Voorgerecht: verse soep, cavaillon met gerookte ham, loempia’s…
• Hoofdgerecht: diverse pasta’s, BBQ, huisgemaakte pizza, vol-au-vent met friet…
• Nagerecht: verse fruitsla, appeltaart met ijs, tiramisu, crumble…

Fruit en fris water zijn permanent beschikbaar. 

Taalanimatie Frans

We werken rond de taalvlotheid. Deze aanpak heet taalanimatie.
In deze formule gaan we ervan uit dat elke deelnemer over wat basiskennis Frans beschikt om korte, gemakkelijke gesprekken te voeren. Frans is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft.

Geen nood als je een woord niet in het Frans kent. Dan zeg je gewoon: ‘Sofie, peux-tu me passer… het fruitsap?’ Voor ons is dat oké. Communicatie primeert. ‘Sofie, kan je mij het fruitsap geven’, is een brug te ver. Logisch, je komt op kamp om Frans te leren durven spreken.

Tijdens het blok taalateliers werk je om de 45 minuten met een andere taalanimator op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten… Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. Het handelsmerk van de organisatie is dan ook: LEREN WORDT EEN PLEZIER.

Zo organiseren we een taalvariant op het populaire gezelschapsspel Time’s up. De deelnemers proberen zo snel mogelijk de beroemdheden op hun kaartjes te laten raden, in de eerste ronde door zinnen te gebruiken en in de tweede ronde met een paar kernwoorden. Hilariteit gegarandeerd!. 

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: Identité cachée, Scattego-mime, Pictionary verbes … 

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Frans te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Een echt avonturenkamp met bivak en bubble foot

Jaarlijks vernieuwen we de formules; de ijzersterke formats blijven, maar met een andere invulling. Zo staat er ieder jaar een cluedo op het programma. De plot is echter telkens nieuw. 

De landelijke omgeving in Braives inspireert ons tot avontuurlijke animatie. Eén nacht kamperen we, een andere avond houden we een sfeervol kampvuur met marshmallows. Met grote spelen als Wifi in Tahiti, Les juges intègres, La kermesse à la Ferme… kunnen we ons helemaal uitleven. 

Deze taalformule zet iedereen letterlijk in beweging met talrijke sportieve momenten. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan in één activiteit? Frans leren ging nog nooit zo vlot. Kortom, in Braives wordt een taalkamp een échte taalvakantie, een boost voor de groepssfeer. 

Om de week af te sluiten klimmen we hoog in de bomen voor een avonturenparcours met verschillende spannende deathrides.  

Ontdek Wallonië op taalstage

Onze ‘Ferme’ is een uitvalsbasis voor busexcursies in de omgeving, waarbij plezier en gevarieerde taalpraktijk met de lokale bevolking hand in hand gaan. Op dinsdag gaan we op verkenningstocht in Namen. Woensdag bezoeken we de markt van Hoei. De bevolking ontvangt ons met open armen en speelt graag een spelletje Ticket to ride met ons. 

Vrijdag maken we Luik onveilig tijdens een interactieve zoektocht in de stad: weet jij waar je monitoren zich verstoppen? Nadien gaan we zwemmen in het provinciaal domein van Wégimont. Zaterdag sluiten we de week af met een bomenparcours met verschillende spannende deathrides,  bubble foot, boogschieten en verschillende teambuildingsactiviteiten.

Variatie troef in de ‘Ferme’. Je kan het kamp zelf mee aankleden door te kiezen voor een extra keuze-activiteit. Deze optie beoefen je 1 uur per dag gedurende 4 dagen. Je maakt een keuze bij de inschrijving, je kan deze achteraf online nog wijzigen via je CLIP-profiel.

Optie 1: Olympische spelen

Dagelijks beoefenen we verschillende sporten: voetbal, volleybal, atletiek, baseball, basketbal,… Alles komt aan bod. Na een trainingssessie volgt er uiteraard een vriendschappelijke match. Op het einde van de week organiseren we een wedstrijd, waarbij we gaan voor Olympisch goud.

Optie 2: Komen eten

Je kan je televisie niet aanzetten of je botst op een kookprogramma. Wil je zelf ook nieuwe kookkunsten leren? Toevallig hebben we een heleboel CLIPsterrenchefs in de keuken staan. Zij gunnen jou met veel plezier een blik in de potten en leren je een aantal CLIPklassiekers. Wat dacht je van appelflappen of heerlijke risottoballetjes? Dat is dagelijkse kost op z’n best.

Optie 3: Alors on danse!

We gaan de sterdansers van op de televisie achterna. Tijdens de workshops krijg je initiaties in verschillende dansstijlen: zumba, hiphop, street dance, moderne dans, … Dans, beweeg, voel het ritme, wie weet ontdek je wel een heel nieuwe kant van jezelf.

Praktische informatie

La Ferme Limbort
Rue Nouvelle 6
4260 Braives

Vermeld ook altijd de kampcode en naam op de enveloppe bij het sturen van een brief

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen worden geweigerd.

Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven €40
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Wie een kaartje naar huis wil sturen, kan eventueel gefrankeerde enveloppen meenemen. Vergeet de adressen er niet op te vermelden.
Verzorging
Handdoeken (1 om te douchen en 1 voor het zwembad)
Toiletgerief
Zonnecrème en aftersun
Papieren zakdoeken
Kleding
Warme trui en lange broek
Feestkledij (gala-avond 40 jaar CLIP)
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief (klassieke zwembroek of aansluitende shorts verplicht, geen losse shorts !)
Hoofdbescherming tegen de zon
Pantoffels/slippers
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Pyjama
Diverse
Lunchpakket voor eerste middag (1 portie)
Hervulbare drinkbus
Brooddoos en plastic pot (tupperware) voor de excursiedagen
Reservebril of sportbril
Zonnebril
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Rugzak
Slaapzak
Kussensloop en onderlaken
Eventueel gitaarpartituren
Pen en papier

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per touringcar.

Mogen wij vragen een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn? De bussen vertrekken in de mate van het mogelijke op het hieronder vermelde uur.

Gelieve bij verandering van opstapplaats dit online aan te passen. Indien de opstapplaats 1 week voor vertrek nog wijzigt, kan dit niet meer online. Gelieve dan het secretariaat te verwittigen (per mail of telefonisch)!

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand)
Gent-Dampoort:10u00
Groot-Bijgaarden:10u45
Leuven:11u30
Aankomst Braives:12u30
Terugreis
Vertrek Braives:14u45
Leuven:15u45
Groot-Bijgaarden:16u30
Gent-Dampoort:17u15

Gent-Dampoort

Busparking Gent-Dampoort

Opgelet: parkeren mag niet op de busparking, wel op de (betalende) autoparking ernaast.

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Gent-Brussel voor de heenreis, kant Brussel-Gent voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet blauwe zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Heen: De jongeren worden omstreeks 12u15 aan de Ferme Limbort verwacht.

Terug: Graag vragen we aan de ouders hun kind(eren) af te halen om 15u.

Created with Sketch.
vanaf   €569,00
Volpension

Taalanimatie

juniDAGENCODE
29/06 - 06/078B011
juliDAGENCODE
06/07 - 13/078B021
13/07 - 20/078B031
20/07 - 27/078B041
27/07 - 03/088B051
augustusDAGENCODE
03/08 - 10/088B061
10/08 - 17/088B071
17/08 - 24/088B081
24/08 - 31/088B091

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Taalvakantie B002 (Pasen): €569
Vroegboekkorting tot en met 1/02/2024.

Opties

Olympische spelen, Komen eten, Alors on danse

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

  • Ouders van kinderen tot en met 13 jaar krijgen een fiscaal attest.

  • Niet inbegrepen: lunch eerste dag (neem een picknick mee), zakgeld voor eigen uitgaven.

  •  

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox