Leef je uit … in de Ferme

Not Rated
Locatie

La Ferme Limbort

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

2006-2009

Hoogtepunten

Op taalvakantie in Wallonië

De taalvakantie in Braives (Wallonië) is ideaal voor wie een basiskennis Frans heeft en eenvoudige gesprekjes kan voeren. Frans is de voertaal van ‘s morgens tot ‘s avonds. De eerste dagen is dit best spannend, maar de leuke activiteiten brengen je al gauw in de vakantiesfeer en je vergeet snel dat je Frans aan het spreken bent!.

Tijdens de excursies naar Luik, Durbuy en Hoei test je je talenkennis even uit op de locals en dat is altijd een groot succes! Het bomenparcours, de bubble foot, de namiddag in Plopsaqua en de afvaart van de Ourthe maken deze week helemaal af! In Braives Ferme kan je je echt volledig uitleven!

Comfortabel logeren op de 'Ferme'

Haspengouw is gekend om zijn uitgestrekte akkers. Hierbij horen grote vierkantshoeves. We zijn te gast bij Philippe en Bernadette Limbort. Hun huis – de Ferme Limbort – is er één zoals in de boekjes : comfortabel en gezellig in een rustiek kader. We betreden het domein via een imposante toegangspoort.

De activiteiten vinden plaats in de ruime eetzaal, de polyvalente zaal of het multimediasalon. Ontspannen en fuiven kan in de speelzaal met pingpong of tafelvoetbal.
Het geheel werd enkele jaren geleden grondig en smaakvol vernieuwd. De kamers op de vroegere hooizolder en de sanitaire voorzieningen zijn luxueuzer dan je zou verwachten. Nieuw sinds 2018 zijn enkele slaapkamers op het gelijkvloers, waardoor de ‘Ferme’ ook toegankelijker wordt voor minder mobiele deelnemers.

Aan ontspanningsmogelijkheden is er geen gebrek. Naast de ‘Ferme’ liggen er een basketbalterrein, een petanquebaan, een voetbalveld en een volleybalterrein. En dan mogen we vooral de kampvuurhoek niet vergeten waar we soms de avond afronden met de gitaar en warme chocolademelk.

De ‘Ferme’ wordt bovendien omringd door een uitgestrekte wei met paarden en een kudde koeien als nieuwsgierige buren.

Verwende fijnproevers

Op de boerderij kookt CLIP zelf. We kunnen hier spreken van culinaire hoogstandjes om je vingers bij af te likken. Oordeel zelf:

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, (chocolade)melk, thee, koffie, brood, confituur, choco, kaas, ham, ontbijtgranen en een warm extraatje zoals een croissant, chocoladebroodje, omelet, gewonnen brood, pancakes…

Het middagmaal is een gevarieerde buffetformule waar je – naast brood met kaas en charcuterie – diverse pastasalades en een warme snack (croque monsieur, quiche, pizzabaguette, wrap…) kan eten.

Om drie uur toveren de koks iets lekkers te voorschijn zoals een pannenkoek, cake, chocolademousse, smoothies…

’s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende “kaart”:

•Voorgerecht: verse soep, cavaillon met gerookte ham, loempia’s…
•Hoofdgerecht: diverse pasta’s, BBQ, huisgemaakte pizza, vol-au-vent met friet…
•Nagerecht: verse fruitsla, appeltaart met ijs, tiramisu, crumble…

Fruit en fris water Zijn permanent beschikbaar. Deze taalstages zijn dan ook een culinair succes. Uiteraard veronderstelt dit enige hulp, bvb. bij de afwas, een echt groepsgebeuren, al dan niet op een discodeuntje.

Taalanimatie Frans

We werken rond de taalvlotheid. Deze aanpak heet taalanimatie.
In deze formule gaan we er vanuit dat elke deelnemer over wat basiskennis Frans beschikt om korte, gemakkelijke gesprekken te voeren. Frans is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft.

Geen nood als je een woord niet in het Frans kent. Dan zeg je gewoon: ‘Sofie, peux-tu me passer… het fruitsap?’ Voor ons is dat ok. Communicatie primeert. ‘Sofie, kan je mij het fruitsap geven’, is een brug te ver. Logisch, je komt op kamp om Frans te leren spreken.

Tijdens het blok taalateliers werk je om de 45 minuten met een andere taalanimator op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten… Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Zo organiseren we een taalvariant op het populaire gezelschapsspel Time’s up. De deelnemers proberen zo snel mogelijk de beroemdheden op hun kaartjes te laten raden, in de eerste ronde door zinnen te gebruiken en in de tweede ronde met een paar kernwoorden. Hilariteit gegarandeerd! Voor de leerkracht is dit een luister- en spreekoefening. Voor de deelnemers is dit een spel.

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: ‘Clip speed’, ‘le pentathlon linguistique’ en ‘les marchands des colonies’, … Ook bieden we een taalatelier aan waarbij je in groep je eigen kortfilm maakt.

Taalbad Frans

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Frans te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken, worden de ouders even opgebeld om zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elke week staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Frans. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Een echt avonturenkamp met bivak en bubble foot

Jaarlijks vernieuwen we de formules; de ijzersterke formats blijven, maar met een andere invulling. Zo staat er ieder jaar een cluedo op het programma. De plot is echter telkens nieuw.
De landelijke omgeving in Braives inspireert ons tot avontuurlijke animatie. Eén nacht kamperen we en houden we een sfeervol kampvuur met marshmallows. Met grote spelen als ‘Clip mondial’, ‘la grande bouffe’ en ‘la chasse aux animaux fantastiques’ kunnen we ons helemaal uitleven.

Deze taalformule zet iedereen letterlijk in beweging met talrijke sportieve momenten. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan in één activiteit? Frans leren ging nog nooit zo vlot. Kortom, in Braives wordt een taalvakantie een écht taalkamp, een boost voor de groepssfeer.

We verhogen de actie met een leuke kajaktocht in Durbuy en klimmen hoog in de bomen voor een avonturenparcours met verschillende spannende deathrides.

Tijdens de doe-je-zin-dag krijg je wat extra vrijheid. Je kiest zelf hoe je gewekt wordt, ontbijt in pyjama en kan de hele dag kiezen tussen leuke opties.

Ontdek Wallonië op taalstage

Onze ‘Ferme’ is een uitvalsbasis voor busexcursies in de omgeving, waarbij plezier en gevarieerde taalpraktijk met de lokale bevolking hand in hand gaan. Op dinsdag gaan we op verkenningstocht in Durbuy, het kleinste stadje van België. Woensdag doen we een uitstap naar de markt van Hoei waar de bevolking ons met open armen ontvangt en met ons een spelletje ‘Monoclipoly’ speelt. Na Hoei maken we ons klaar voor een ontspannende namiddag in Plopsaqua waar we alle glijbanen uitproberen en ons uitleven in de wildrivier.

Vrijdag maken we Luik onveilig tijdens een interactieve zoektocht in de stad. Vind jij Mister X? Nadien trekken we naar het provinciaal domein van Wégimont voor een portie waterpret in het openluchtzwembad. Zaterdag sluiten we de week af met een bomenparcours met verschillende spannende deathrides, bubble foot, boogschieten en verschillende teambuildingsactiviteiten.

Variatie troef met opties. Je kan het kamp zelf mee aankleden door te kiezen voor een extra optie. Deze optie beoefen je 1 uur per dag gedurende 4 dagen. Je kiest deze optie bij de inschrijving, maar je kan deze achteraf nog wijzigen via de login.

Optie 1: Olympische spelen

Dagelijks kies je tussen verschillende sporten: voetbal, volleybal, atletiek, baseball, basketbal,… Alles komt aan bod. Na een trainingssessie volgt er uiteraard een vriendschappelijke match. Op het einde van de week tonen we wat we geleerd hebben op training en gaan we voor Olympisch goud.

Optie 2: Komen eten

Je kan je televisie niet aanzetten of je botst op een kookprogramma. Wil je zelf ook nieuwe kookkunsten leren? Toevallig hebben we een heleboel CLIPsterrenchefs in de keuken staan. Zij gunnen jou met veel plezier een blik in de potten en leren je een aantal CLIPklassiekers. Wat dacht je van appelflappen of gedecoreerde cupcakes? Dat is dagelijkse kost op z’n best.

Optie 3: Alors on danse!

We gaan de sterdansers van op de televisie achterna. Tijdens de workshops krijg je initiaties in verschillende dansstijlen: zumba, hiphop, street dance, moderne dans, … Dans, beweeg, voel het ritme, misschien ontdek je wel een heel nieuwe kant van jezelf.

Praktische informatie

La Ferme Limbort
Rue Nouvelle 6
4260 Braives

Vermeld ook altijd de kampcode indien u een brief stuurt.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Pasfoto voor de CLIPguide (liefst uploaden via de login)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 25
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Wie een kaartje naar huis wil sturen, kan eventueel gefrankeerde enveloppen meenemen. Vergeet de adressen er niet op te vermelden.
 Verzorging
Handdoeken
Toiletgerief
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Papieren zakdoeken
Desinfecterende handgel
Mondmaskers (min. 1/dag)
 Kleding
Warme trui en lange broek
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief (klassieke zwembroek of aansluitende shorts verplicht, geen losse shorts !)
Hoofdbescherming tegen de zon
Pantoffels
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Pyjama
 Diverse
Lunchpakket voor eerste dag (1 portie)
Hervulbare drinkbus
Brooddoos en plastic potje (tupperware) voor de excursiedagen
Reservebril of sportbril
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Rugzak
Slaapzak
Kussensloop en onderlaken
Strandlaken of grote handdoek
Eventueel piano- of gitaarpartituren
Pen en papier

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…).

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Gelieve bij verandering van opstapplaats, vanaf 48u voor vertrek, het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten.

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand) 
Gent:10u00
Groot-Bijgaarden:10u45
Leuven:11u30
Aankomst Braives:12u30
Terugreis 
Vertrek Braives:15u00
Leuven:16u00
Groot-Bijgaarden:16u45
Gent:17u30

Gent - Dampoort

Busparking station Gent-Dampoort, Kasteellaan 447

Parkeren doe je best op de parking van het station, aan Octrooiplein 10. Parkeer niet op de busparking!

! Opgelet: betalende parking

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Gent-Brussel voor de heenreis, kant Brussel-Gent voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet blauwe zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Eigen vervoer

Heen: De jongeren worden omstreeks 12u30 aan het stagehuis verwacht.

Terug: Graag vragen we aan de ouders hun kind(eren) af te halen om 15u.

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Taalvakantie B002 (Pasen): €549
Vroegboekkorting tot en met 1/02/2021.

Opties

Olympische spelen, Komen eten, Alors on danse

Inclusief/Exclusief

  • Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox