fbpx

Leef je uit … in het Engels op het Britse platteland

Not Rated
Locatie

Palace Farm, Doddington

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2009 - 2011

Hoogtepunten

Engels leren met zicht op het Britse platteland

Ben jij tussen 13 en 15 jaar en spreek je al een woordje Engels? Kan jij al een korte conversatie voeren (bijvoorbeeld jezelf voorstellen en vragen beantwoorden over je hobbies)? Dan is onze nieuwe taalvakantie in Doddington echt iets voor jou! We werken hier voornamelijk aan taalvlotheid. De voertaal is het Engels en dit van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. De taal wordt echt in de praktijk omgezet. We trekken een aantal keer de stad in om een babbeltje te slaan met de bevolking. Daarbij trekken we naar het Middeleeuws Faversham, met zijn gezellige markt, Dover en Leeds Castle.

Een huis tussen de velden

Palace Farm Hostel and Campsite is gelegen in Zuid-Engeland, meer bepaald in Doddington. We logeren in ruime kamers van vier tot acht personen, met aparte badkamer. Gezellig en een ideale uitvalsbasis voor een fantastische week. We verblijven hier in volpension.

Typisch Engelse keuken

We starten de dag met een continentaal ontbijt. Af en toe verwennen we de jongeren met een full English breakfast: eieren, spek, worstjes… Daarnaast zijn er ontbijtgranen, brood en beleg (jam, kaas, choco…). ’s Middags picknicken we in de tuin, het park of in de stad met een lunchpakket dat je zelf kan samenstellen. ’s Avonds pakken we het gevarieerd aan. We voorzien eens een barbecue, maken een andere keer pizza’s, gaan eens eten in een echte Engelse pub…  Wat dacht je van fish and chips, kip met gebakken aardappeltjes of lasagne en cheesecake of ijs als dessert? Allemaal op zijn Brits natuurlijk.

Taalanimatie

In de taalanimatieformule werken we vooral aan de vlotheid.

Om de 45 minuten ga je aan de slag met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Engelse muziek, straatinterviews, debatten, woordenschatspelletjes, video… De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: Sea Battle, Grammonster, Bucket List… Regelmatig duiken we bovendien voor een activiteit in de zee… voor een echt taalbad. De parken, het strand en het hotel zijn het decor voor onze taalateliers.

Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Voor de taalactiviteiten trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de lokale bevolking. Overal zijn de vriendelijke Britten meteen bereid om te helpen en een babbeltje te slaan.

Taalkamp met taalbad Engels

De voertaal tijdens deze taalstage is het Engels.

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Engels te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken, worden de ouders even opgebeld om hun zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elke week staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Engels. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Ook 12-jarigen zijn hier welkom. Bel ons even op.

Op taalexcursie in Engeland

Het hotel is een uitvalsbasis voor busexcursies in de County of Kent waarbij plezier en gevarieerde taalpraktijk met de lokale bevolking hand in hand gaan. Op de marktdag strijken we neer in het centrum van Faversham om een babbeltje te slaan met de streekbewoners.

Dover maken we onveilig met een stadsspel, echt citybound. Eindpunt is het tweeduizend jaar oude Dover Castle. In de namiddag wandelen we langs de wereldberoemde White Cliffs of Dover tot aan de vuurtoren.

We trekken ook een dag naar het Middeleeuwse Faversham. We bezoeken de wekelijkse markt en bezoeken alle hoogtepunten van de stad tijdens de Faversham Express.

Gevarieerde animatie op taalstage


Het CLIPteam zorgt voor een goedgevuld en sportief animatieprogramma. We gaan op zoek naar een verdwenen schilderij, maken een teambuildingstocht op de kliffen, doen een interactief stadsspel, sporten in één van de parken en ’s avonds quizzen, dansen en ontspannen we tijdens ‘Eén jaar gratis’, ‘CLIP’s got talent’ of ‘Swing Palace’.

Eén dag ontdekken we Leeds Castle. We gaan op zoek naar de uitgang van een levensgroot labyrinth, wanen ons landlords en ladies terwijl we op queeste gaan op het enorme terrein en leven ons uit tijdens een partijtje minigolf.

Na een leuke dag vol avontuur eindigen we regelmatig gezellig samen in de tuin met kaarsjes en marshmallows.

Praktische informatie

Palace Farm Hostel and Camp Site

Down Ct Rd
Doddington
Sittingbourne ME9 0AU
Verenigd Koninkrijk

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen worden geweigerd.

Reisdocumenten en zakgeld
Internationaal paspoort (vanaf €35 voor minderjarigen bij uw gemeente, prijs kan verschillen per gemeente) in handbagage, kopie in je bagage (! Dit wordt in Calais gecontroleerd)
Document 'Ouderlijke toestemming verblijf buitenland', gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die in België wonen. U kan dit document op het gemeentehuis verkrijgen
Pasfoto uploaden via je CLIPprofiel
Kopie van het Algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven: £40
Diverse
Schrijfgerief
Lunchpakket voor onderweg (1 portie)
Wereldstekker
Zaklamp
Eventueel fototoestel
Strandlaken of grote handdoek
Boterhammendoos
Hervulbare drinkbus
Rugzak voor excursies
Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Watersandalen (rotsstrand)
Pyjama
Verzorging
Muggenwerend product (Deet)
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief
Papieren zakdoeken

DE UREN KOMEN EEN AANTAL WEKEN VOOR VERTREK ONLINE.
We vertrekken wel altijd voor 10u.

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per touringcar. Vervolgens gaat de bus in Calais op de trein (Chunnel) of boot.

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. Gelieve bij verandering van opstapplaats wel het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Heenreis E011 - E071 (met ferry)(afspraak 30 min. op voorhand)
Leuven:7.15
Groot-Bijgaarden:8.00
Gent-Dampoort:8.45
Duinkerke:10.15
Heenreis E021 (met ferry)(afspraak 30 min. op voorhand)
Leuven:6.00
Groot-Bijgaarden:6.45
Gent-Dampoort:7.30
Duinkerke:9.00
Heenreis E081 (met ferry)(afspraak 30 min. op voorhand)
Leuven:6.45
Groot-Bijgaarden:7.30
Gent-Dampoort:8.15
Duinkerke:9.45
Terugreis E011, E021, E081
Duinkerke:19.15
Gent-Dampoort:20.45
Groot-Bijgaarden:21.30
Leuven:22.15
Terugreis E071
Duinkerke:20.30
Gent-Dampoort:22.00
Groot-Bijgaarden:22.45
Leuven:23.30

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet blauwe zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Gent-Dampoort

Parking Autocars Gent-Dampoort

Opgelet: parkeren mag niet op de busparking, wel op de (betalende) autoparking ernaast.

Duinkerke

Parking Rue du Banc Vert 793, 59640 Duinkerke

Weinig deelnemers maken gebruik van deze parking. Maak je dus niet ongerust als je tijdens het wachten op de bus geen andere deelnemers ziet.

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2024. 
Ben je 12 jaar en wil je graag deelnemen aan het kamp in Doddington, contacteer dan het secretariaat voor een kleine taaltest (016/29.49.99).

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

  • Niet inbegrepen: lunch eerste dag, zakgeld voor persoonlijke uitgaven.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox