vanaf €905,00
INSCHRIJVEN

Leef je uit … in de sneeuw

Not Rated
Locatie

Pension Sonnenhof

Aantal dagen

9 dagen, 7 ter plaatse

Taal

Frans

Leeftijd

2006-2010

Hoogtepunten

Hou jij van sport en avontuur? En heb jij al voldoende basiskennis Frans om korte, gemakkelijke gesprekken te voeren? Dan is onze Franstalige skivakantie in Italië zeker iets voor jou.

In Italië trekt CLIP zoveel mogelijk naar buiten: we skiën of snowboarden er niet alleen, ook de taalateliers en animaties gebeuren op de pistes. Bovendien blijven we niet in één skigebied, maar trekken we naast Kronplatz ook naar Vals en Sella Ronda (600 km piste). Wedden dat zowel je Frans als je ski- of snowboardtechnieken er gevoelig op vooruit gaan?!

Modern hotel met een heerlijke Italiaanse keuken

Pension Sonnenhof te Raas is een prachtig jeugdverblijf met ruime kamers, modern sanitair op de kamer en een zeer uitgebreide zaalinfrastructuur, centraal gelegen in Süd-Tirol tussen Kronplatz en Sella Ronda.

De formule voorziet in volpension.
Op het uitgebreid ontbijtbuffet kan je kiezen uit brood, pistolets, ontbijtgranen, jam, choco, yoghurt, vers fruit, charcuterie, kaas, (chocolade)melk, fruitsap, koffie en thee.

Voor overdag zijn er een picknick en een vieruurtje voorzien op de piste.

’s Avonds schuiven we aan voor een driegangenmenu. We starten met een uitgebreid saladebuffet en een voorgerecht (pasta, kaaskroketten, lasagne, soep, risotto…). Het hoofdgerecht bestaat uit vlees (schnitzel, hamburger…), warme groenten en aardappelen, kroketten, frieten, gratin… We sluiten de maaltijd af met een nagerecht om je vingers bij af te likken: apfelstrudel, tiramisu, gebak, ijs…

Taalvakantie in een zalig skigebied

Overdag krijg je ski- of snowboardles in het Frans onder begeleiding van onze eigen monitoren. Zij streven naar een goede mix tussen oefeningen en de verkenning van het skigebied. Een niveautest op de eerste dag bepaalt in welke groep je terechtkomt.

Veel ski- (en taal)formules zijn beperkt tot één berg met gelimiteerde skimogelijkheden. CLIP trekt de registers van dit zalige skigebied echt helemaal open voor dit taalkamp.

Met krokus kiezen we voor een 6-daagse skipas zodat er de eerste dag voldoende tijd is om het materiaal te passen, uitgebreid kennis te maken met leuke contactactiviteiten en een diepe plons te nemen in het taalbad. Met Pasen kiezen we voor een 7-daagse pas.

Eerst gaan we naar Kronplatz (100 km piste) waar we drie/vier dagen gaan skiën en snowboarden. Hiermee heb je echter verre van alles gezien. Twee dagen trekken we naar Vals – Meranzen (87 km piste) of Plose (40 km piste, niet met Pasen): twee charmante gebieden met een schitterende bezonning en dito afdaling.

Top of the bill is de indrukwekkende Sella Ronda (één dag met krokus, twee dagen met Pasen) (meer dan 600 km piste), een reusachtig skigebied met een prachtig uitzicht op de Dolomieten. Je kan er een echte marathon van maken en het circuit doen rond de Sella. Dankzij een unieke aaneenschakeling van pistes en liften kan je een cirkel maken zonder ooit dezelfde piste te hoeven doen.

Voor de durvers is er een snowpark in Kronplatz, een megaproject met kickers, rails en boxes voor freeriders en snowboarders. Ook voor minder ervaren wintersporters zijn er verschillende mogelijkheden. Het nieuwe snowpark is één van de grootste in zijn soort.

Een absolute troef is de sneeuwzekerheid het hele skiseizoen lang. Zelfs als elders de sneeuw is verdwenen, kan er hier nog geskied en gesnowboard worden.

De sneeuwhoogtes van de pistes vind je hier: Bruneck, Corvara.

Op de terugweg van de skipistes bezoeken we twee typische Noord-Italiaanse steden en snuiven we de lokale cultuur op: Brunico en Brixen. Een overheerlijk Italiaans ijsje hoort erbij! Deze reis naar Zuid-Tirol is duidelijk meer dan een sportieve trip!

Taalkamp met taalanimatie on the road

Met zo’n prachtig skigebied zou het zonde zijn om de Franse taalanimaties binnen te organiseren. In Kronplatz zijn de monitoren echte ‘travelling teachers’. Alle beschikbare tijd op de pistes wordt benut zonder te beknibbelen op ski- en snowboarduurtjes. Waarom zou je op de lift geen taalactiviteit doen ? Waarom kan de busrit niet dienen om Franse chansons te zingen?

Les of animatie ? Breek er je hoofd niet over. Wedden dat – tijdens deze taalstage – zowel het Frans als de sport er gevoelig op vooruit gaan.

Frans taalbad op taalvakantie

We werken hier rond taalvlotheid (jongste leeftijdsgroep) en een correct taalgebruik (oudste leeftijdsgroep). Het Frans is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft. Voldoende voorkennis van het Frans is verondersteld. Gelieve bij twijfel het secretariaat te contacteren.

In de taalateliers werk je op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, veelvoorkomende fouten… Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om : Qui suis-je?, Discudisco, Time’s Up …

’s Avonds organiseren we taalateliers in het hotel, overdag maken we tijd voor een uurtje taalateliers op de piste. Ooit al van snowboard bis of avalanche gehoord? Ook op de bus doen we aan taalanimatie.

Top of the bill is de Kronplatz Express. Na een dag vol mysterieuze raadsels op en rond de piste, vertrekken we ’s avonds op dropping. Wie vindt als eerste de weg terug!

Praktische informatie

Pension Sonnenhof

Raas-Moosweg 4
I-39040 Natz-Schabs
Südtirol/Italien

Tel: 0039 0472 412 316
(Gelieve enkel te telefoneren in dringende gevallen, tijdens de maaltijden: 8.00 u. en 18.30 u.)

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

Bagagebeperkingen

1 tas of koffer van max. 20kg (De chauffeur kan steeds bagage weigeren, indien het toegelaten gewicht overschreden is.)
1 ski-uitrusting (ski’s, stokken, skischoenen) OF 1 snowboarduitrusting (*) (snowboard, schoenen).
1 handbagage
(*) Een snowboardtas mag enkel de snowboardplank bevatten. Bindingen dienen van het board gehaald te worden.

 Coronamaatregelen: volgende zaken moeten zeker mee volgens de huidig geldende maatregelen in Italië:
Voorzie zeker 8 FFP2-maskers. Het dragen van een FFP2-masker is verplicht in skiliften en op openbare plaatsen wanneer de afstand van 1,5m niet gegarandeerd kan worden.
Om de reis in alle veiligheid te starten, vragen wij een PCR-test van max. 72u oud of een anitigeentest van max. 48u oud. Opgelet, deze test moet nog geldig zijn wanneer we de skipassen gaan halen, dus tot en met zaterdagnamiddag 16u.
Een geldig EU Digital Covid Certificaat (2 vaccins of een boosterprik) of een herstelcertificaat (180 dagen geldig). De laatste prik mag max. 180 dagen geleden zijn. Neem hier zeker ook een uitgeprinte versie van mee.  
Een ingevulde Passenger Locator Form. Deze kan u hier vinden. Neem deze ook uitgeprint mee.
Informatie PLF: Busmaatschappij: Adventure Line. De nummerplaat is niet verplicht. Het vertrekuur is afhankelijk van de opstapplaats (zie website). De bevestiging van uw PLF krijg je via mail. Je kan deze uitprinten en meenemen als bewijs.
Plaats waar we Italië binnenkomen: Brennero - Brenner Pass (rond 9u)
Verblijfplaats in Italië: de regio is Trentino - Alto Adige/32
Installeer 1 dag voor vertrek de Dolomiti Superski-applicatie op je smartphone. Om toegang te krijgen tot de skiliften moet van hieruit de skipas dagelijks gekoppeld worden aan het COVID Safe Ticket / de QR-code.
 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Pasfoto uploaden via de login
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 50
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer hier)
Kopie van het CLIPreglement Italië 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP €12,5 Europa, €20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
• Op de skipiste moet je een attest hebben van de familiale verzekering. Dit is nieuw en verplicht! Dit attest moet in het Engels zijn en de naam van de jongere en het polisnummer bevatten. Je kan dit aanvragen bij je verzekeraar.
 Skikleding en -materiaal
Skibroek
Warme onderkleding
Muts en waterbestendige handschoenen
Eventueel kniebeschermers voor beginnende snowboarders
Polsbeschermers (verplicht voor snowboard)
Waterdichte winterjas
Zonne- of skibril
Skikousen
Klein rugzakje voor picknick op de piste
Helm (verplicht!!)
 Diverse
Ontbijt voor onderweg
Hervulbare drinkbus
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Kussen voor de busrit
Schoenen of laarzen met ruwe zool
Reservebril of sportbril
Verkleedkledij voor carnaval (krokus)
 Verzorging
Handdoeken
Toiletgerief
Zonnecrème en aftersun, lippenbalsem tegen zon en wind
 Kleding
Warme truien en lange broeken
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Pantoffels
Stevige schoenen/laarzen en sportschoenen
Feestkledij voor tijdens fuif
Pyjama
Hoofdbescherming tegen de zon

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning…).

Mogen wij je vragen een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. Gelieve bij verandering van opstapplaats het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand)  
Gent:19u30
Groot-Bijgaarden:20u15
Leuven:21u00
Terugreis 
Leuven:08u00
Groot-Bijgaarden:08u45
Gent:9u30

Gent

Parking Autocars Yachtdreef, Gent

Rechtover de Kano en Kajak Organisatie

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Gent-Brussel voor de heenreis, kant Brussel-Gent voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Vroegboekkortingen tot en met 01/11/2021.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma, 6-daagse Superdolomiti skipas met krokus, 7-daagse skipas met Pasen, ski- en of snowboardles, huur materiaal).

  • Korting eigen materiaal: - €35, upgrade materiaal: + €50.

  • Ouders van kinderen tot en met 13 jaar krijgen een fiscaal attest. 

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox