fbpx
vanaf €1.138,00
INSCHRIJVEN

Leef je uit … in de sneeuw

Not Rated
Locatie

Pension Sonnenhof

Aantal dagen

9 dagen, 7 ter plaatse

Taal

Frans

Leeftijd

2004-2007

Hoogtepunten

Genieten in de sneeuw

Hou jij van sport en avontuur? En heb jij al voldoende basiskennis Frans om korte, gemakkelijke gesprekken te voeren? Dan is onze Franstalige skivakantie in Italië zeker iets voor jou. In Italië trekt CLIP zoveel mogelijk naar buiten. Bovendien blijven we niet in één skigebied, maar trekken we naast Kronplatz ook naar Vals en Sella Ronda (600 km piste). Wedden dat zowel je Frans als je ski- of snowboardtechnieken er gevoelig op vooruit gaan?!

Modern hotel met een heerlijke Italiaanse keuken

Pension Sonnenhof te Raas is een prachtig jeugdverblijf met ruime kamers, modern sanitair op de kamer en een zeer uitgebreide zaalinfrastructuur, centraal gelegen in Süd-Tirol tussen Kronplatz en Sella Ronda.

De formule voorziet in volpension.
Op het ontbijtbuffet kan je kiezen uit brood, pistolets, ontbijtgranen, jam, choco, yoghurt, vers fruit, charcuterie, kaas, (chocolade)melk, fruitsap, koffie en thee.

We nemen een picknick en een vieruurtje mee voor onderweg op de piste.

’s Avonds schuiven we aan voor een driegangenmenu. We starten met een uitgebreid saladebuffet en een voorgerecht (pasta, kaaskroketten, lasagne, soep, risotto…). Het hoofdgerecht bestaat uit vlees (schnitzel, hamburger…), warme groenten en aardappelen, kroketten, frieten, gratin… We sluiten de maaltijd af met een nagerecht om je vingers bij af te likken: apfelstrudel, tiramisu, gebak, ijs…

Vrij skiën en snowboarden

Overdag kan je vrij skiën en snowboarden. Eén begeleider maakt je wegwijs in het gebied en geeft tips voor de leukste pistes aangepast aan jouw niveau. Enkel de beginners krijgen ski- of snowboardles onder begeleiding van onze eigen monitoren.

Veel ski- (en taal)formules zijn beperkt tot één berg met gelimiteerde skimogelijkheden. CLIP trekt de registers van dit zalige skigebied echt helemaal open voor dit taalkamp.

Met krokus kiezen we voor een 6-daagse skipas zodat er de eerste dag voldoende tijd is om het materiaal te passen, uitgebreid kennis te maken met leuke contactactiviteiten en een diepe plons te nemen in het taalbad. Met Pasen kiezen we voor een 7-daagse pas.

Eerst gaan we naar Kronplatz waar we drie/vier dagen skiën en snowboarden. Hiermee heb je echter verre van alles gezien. Twee dagen trekken we naar Vals – Meranzen en Plose (niet met Pasen): twee charmante gebieden met een schitterende bezonning en dito afdaling.

Top of the bill is de indrukwekkende Sella Ronda (één dag met krokus, twee dagen met Pasen) (meer dan 600 km piste), een reusachtig skigebied met een prachtig uitzicht op de Dolomieten. Je kan er een echte marathon van maken en het circuit doen rond de Sella. Dankzij een unieke aaneenschakeling van pistes en liften kan je een cirkel maken zonder ooit dezelfde piste te hoeven doen.

Voor de durvers is er een snowpark in Kronplatz, een megaproject met kickers, rails en boxes voor freeriders en snowboarders. Ook voor minder ervaren wintersporters zijn er verschillende mogelijkheden. Het nieuwe snowpark is één van de grootste in zijn soort.

Een absolute troef is de sneeuwzekerheid het hele skiseizoen lang. Zelfs als elders de sneeuw is verdwenen, kan er hier nog geskied en gesnowboard worden.

De sneeuwhoogtes van de pistes vind je hier: Bruneck, Corvara.

Op de terugweg van de skipistes bezoeken we één van twee typische Noord-Italiaanse steden en snuiven we de lokale cultuur op: Brunico of Brixen. Een overheerlijk Italiaans ijsje hoort erbij! Deze reis naar Zuid-Tirol is duidelijk meer dan een sportieve trip!

Taalbad Frans

Het Frans is de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Voldoende voorkennis van het Frans is verondersteld.

Animatieprogramma voor 17+

’s Avonds is er een apart animatieprogramma voor de 17+, en français natuurlijk. Met een quiz en een casino zorgen onze animatoren voor een boost van de groepssfeer. Rond middernacht gaan we naar bed. Zo houden we het overdag ook veilig op de piste. We gaan ook eens een avondje bowlen in de buurt, gezellig ontspannen en nakaarten over de voorbij dag. 

Eén keer doen we een après-ski onderaan de piste. Een andere avond gaan we gezellig iets drinken in een gezellige bar in het dorp.

Top of the bill is de Kronplatz Express. Na een dag vol mysterieuze raadsels op en rond de piste, vertrekken we ’s avonds op dropping. Wie vindt als eerste de weg terug!

Praktische informatie

Pension Sonnenhof

Raas-Moosweg 4
I-39040 Natz-Schabs
Südtirol/Italien

Tel: 0039 0472 412 316

(Gelieve enkel te telefoneren in dringende gevallen, tijdens de maaltijden: 7u30 en 18u30)

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

Bagagebeperkingen

  • 1 tas of koffer van max. 20kg (De chauffeur kan steeds bagage weigeren, indien het toegelaten gewicht overschreden is.)
  • 1 ski-uitrusting (ski’s, stokken, skischoenen) OF 1 snowboarduitrusting (*) (snowboard, schoenen).
  • 1 handbagage

(*) Een snowboardtas mag enkel de snowboardplank bevatten. Bindingen dienen van het board gehaald te worden.

Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Pasfoto uploaden via de login
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 70 (€100 voor 17+) + extra voor het optioneel rodelen (prijs nog niet gekend)
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Kopie van het CLIPreglement Italië 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP €12,5 Europa, €20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Op de skipiste moet je een attest hebben van de familiale verzekering. Dit is nieuw en verplicht! Dit attest moet in het Engels zijn en de naam van de jongere en het polisnummer bevatten. Je kan dit aanvragen bij je verzekeraar.
Skikleding en -materiaal
Skibroek
Warme onderkleding
Muts en waterbestendige handschoenen
Eventueel kniebeschermers voor beginnende snowboarders
Polsbeschermers (verplicht voor snowboard)
Waterdichte winterjas
Zonne- of skibril
Skikousen
Klein rugzakje voor picknick op de piste
Helm (verplicht!!)
Kleding
Warme truien en lange broeken
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Pantoffels
Stevige schoenen/laarzen en sportschoenen
Feestkledij voor tijdens fuif
Pyjama
Hoofdbescherming tegen de zon
Diverse
Ontbijt voor onderweg
Hervulbare drinkbus
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Kussen voor de busrit
Schoenen of laarzen met ruwe zool
Reservebril of sportbril
Verkleedkledij voor carnaval (krokus)
Brooddoos voor pistolets
Verzorging
Handdoeken
Toiletgerief
Zonnecrème en aftersun, lippenbalsem tegen zon en wind

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per touringcar.

Mogen wij je vragen een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. Gelieve bij verandering van opstapplaats het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand)
Gent Dampoort:19u30
Groot-Bijgaarden:20u15
Leuven:21u00
Terugreis
Leuven:08u00
Groot-Bijgaarden:08u45
Gent:9u30

Gent

Busparking Gent-Dampoort

Opgelet: parkeren mag niet op de busparking, wel op de (betalende) autoparking ernaast.

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Gent-Brussel voor de heenreis, kant Brussel-Gent voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Vroegboekkortingen tot en met 1/11/2023.

Inclusief/Exclusief

  • Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma, 6-daagse Superdolomiti skipas met krokus, 7-daagse skipas met Pasen, ski- en of snowboardbegeleiding voor beginners, huur materiaal).

  • Korting eigen materiaal: - €35, upgrade materiaal: + €75.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox