In Villeneuve kookt CLIP zelf. Spreken van culinaire hoogstandjes om je vingers bij af te likken, is niet misplaatst. Oordeel zelf:
Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, (chocolade)melk, thee, koffie, brood, confituur, choco, kazen, charcuterie, ontbijtgranen en een warm extraatje zoals een croissant, chocoladebroodje, omelet, gewonnen brood…
Het middagmaal is een gevarieerde buffetformule waar je – naast brood met Franse kazen en charcuterie – diverse (pasta)salades en een warme snack (croque monsieur, quiche, pita…) kan eten.
Om drie uur toveren de koks iets lekkers te voorschijn zoals een pannenkoek, cake, chocolademousse, smoothies…
’s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende “kaart”:
•Voorgerecht: verse gele paprikasoep, cavaillon met gerookte ham, huisbereide loempia’s…
•Hoofdgerecht: diverse pasta’s, BBQ, huisgemaakte pizza, stoofvlees met frietjes…
•Nagerecht: verse fruitsla, appeltaart met ijs, tiramisu…
Fris water en fruit zijn permanent beschikbaar.
Deze stages zijn dan ook een culinair succes. De jongeren worden hier echt verwend. Uiteraard veronderstelt dit enige hulp, bvb. bij de afwas, een echt groepsgebeuren, al dan niet op een discodeuntje, kortom aquafun.
Regelmatig organiseert de keukenploeg trouwens geanimeerde kookateliers als ochtendoptie waarin de deelnemers zelf iets lekkers leren bereiden, zoals fruittaartjes of cupcakes.