fbpx
vanaf €839,00
INSCHRIJVEN

Leef je uit … in de Ardèche

Not Rated
Locatie

La Maison Familiale

Aantal dagen

10 dagen, 8 ter plaatse

Taal

Frans

Leeftijd

2010-2011

Hoogtepunten

Op taalvakantie in Frankrijk

De eerste week van juli logeren de 13-14-jarigen in Villeneuve-de-Berg in La Maison Familiale. Dit is op 250m van Maison des Astars, waar we naartoe gaan om te zwemmen en te genieten van de authentieke CLIPmaaltijden. 

In Villeneuve doen we aan actieve streekverkenning. We ontdekken steden als Montélimar, Vallon Pont d’Arc en Avignon en we verleggen onze sportieve grenzen tijdens avontuurlijke activiteiten. Wie houdt van snelheid en avontuur, moet in Villeneuve zijn: kajakken, karten, paintballen (excl.), een  bomenparcours… we doen het allemaal. En dan hebben we nog een onvergetelijke namiddag in het waterpark “Wave Island”. Wat een fantastische week!

Logeren in het zuiden

Tijdens F01 verblijven we in La Maison Familiale, een internaat op wandelafstand van het Maison des Astars. We logeren hier in kamers van twee tot vijf personen. Het internaat heeft een grote tuin, gezellige overdekte patio en een uitgebreide zaalinfrastructuur.

Buiten is er een tuin met sportmogelijkheden (pingpong, badminton, voetbal …). En zwemmen doen we in het prachtige zwembad van Maison des Astars! 

De lekkere CLIP-keuken

In Villeneuve kookt CLIP zelf. Spreken van lekkere gerechten om duimen en vingers bij af te likken, is niet misplaatst. Oordeel zelf maar. 

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, (chocolade)melk, thee, koffie, brood, confituur, choco, kazen, charcuterie, ontbijtgranen en een warm extraatje zoals een croissant, chocoladebroodje, omelet, gewonnen brood…  

Het middagmaal is een gevarieerde buffetformule waar je – naast brood met Franse kazen en charcuterie – diverse (pasta)salades en een warme snack (croque monsieur, quiche, pita…) kan eten. 

Om drie uur toveren de koks iets lekkers te voorschijn zoals een pannenkoek, cake, chocolademousse, smoothies…

’s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende “kaart”: 

  • Voorgerecht: verse gele paprikasoep, cavaillon met gerookte ham, huisbereide loempia’s… 
  • Hoofdgerecht: diverse pasta’s, BBQ, huisgemaakte pizza, stoofvlees met frietjes… 
  • Nagerecht: verse fruitsla, appeltaart met ijs, tiramisu…  

Permanent zijn er fruit en fris water beschikbaar.

Regelmatig organiseert de keukenploeg trouwens geanimeerde kookateliers als ochtendoptie waarin de deelnemers zelf iets lekkers leren bereiden, zoals fruittaartjes of cupcakes.

Couleur locale

We logeren in het centrum van Villeneuve-de-Berg. Deze ‘stad’ -naar Franse normen- telt 3200 inwoners die heel wat projecten organiseren om de zomer extra kleur te geven.

Contacten liggen hier binnen handbereik, voornamelijk op de marktdag (woensdag) en tijdens de talrijke festiviteiten. Af en toe stallen tientallen handelaars hun waren uit voor ‘Mardi Villeneuvois‘, een sfeervolle avondmarkt.

De inwoners zien ons hier graag komen. Dat we soms pannenkoeken of suikerspinnen inruilen voor een gesprek, valt in goede aarde. Daarnaast zijn er de diverse excursies (Vallon Pont d’Arc, Montélimar en Avignon) waarbij leuke babbels met de lokale bevolking steevast op het programma staan.

Taalanimatie Frans op taalkamp

In Villeneuve werken 13-14-jarigen rond taalvlotheid (taalanimatie).
In deze formule gaan we er vanuit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Frans beschikt om courante gesprekken te voeren. Frans is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het erover eens dat dit het beste resultaat geeft om de vlotheid te stimuleren.

Geen nood als je een woord niet in het Frans kent. Dan zeg je gewoon: ‘Sofie, peux-tu me passer… de krultang?’ Voor ons is dat oké. Communicatie primeert. ‘Sofie, kan je mij de krultang geven’, is een brug te ver. Logisch, je komt op kamp om Frans te leren spreken.

Gedurende 3 uur per dag zijn we met taalateliers bezig, activiteiten waarbij het accent op de taal ligt. Om de 45′ werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten… Simultane actie, variatie, plezier en beweging zitten in deze formule ingebakken. Het handelsmerk van de organisatie is dan ook: LEREN WORDT EEN PLEZIER.

Zo organiseren we een taalvariant op het populaire gezelschapsspel Code Names. De deelnemers omschrijven op mysterieuze manier bepaalde woorden die hun partner dan moet proberen raden. Hilariteit gegarandeerd! 

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: Bataille royale, comimot, Spyfall … Iedere dag duiken we bovendien voor één taalactiviteit in het zwembad … voor een écht taalbad. De basisinspiratie en formats staan vast maar de concrete invulling verandert van jaar tot jaar zodat een taalvakantie voor herhaling vatbaar is.

Met superleuke groepsvormende activiteiten (die al beginnen in de bus) overwinnen we de drempelvrees om Frans te praten. We doen er alles aan zodat de deelnemers Frans leren durven spreken! Het welbevinden van de deelnemers is hierbij een voorwaarde. We schenken dan ook veel aandacht aan contactactiviteiten, het comfort, het eten, de groepsindeling en de afwisseling tussen actie en vrije tijd.  

Leef je uit in de Ardèche

Het programma in Villeneuve is sportief en avontuurlijk. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan in één activiteit (bv. grammonstre, een variatie op Dikke Bertha met Franse zinnen)? Frans leren ging nog nooit zo vlot.  

 Het huis, het dorp en de streek bieden haast onbegrensde avontuurlijke mogelijkheden. Gewapend met een trekzak vertrekken we op sportieve wandeling naar de Gorges de L’Ouyre. Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen? Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad

Op een ander moment dagen we elkaar uit voor een spannende kartingrit. Ben jij de snelste van de groep?

We nemen ook de kajak voor een afvaart (8km) van de Ardèche. Onderweg genieten we van het uitzicht op de enorme kalkformaties van de Gorges de l’Ardèche. Tot slot passeren we onder de Pont d’Arc, de indrukwekkende natuurlijke rotsbrug die alom bekend is.  

De frisse duik in de Ardèche – al dan niet vanuit je kajak – en de snelle kartingrit zal je nooit vergeten. Kick jij ook zo op snelheid?  

Avontuurlijk hoogtepunt is het bomenparcours nadij Dieulefit (al dan niet in combinatie met paintball (+13 euro)). Met deze afsluiter na een (in)spannende week, ga je moe maar voldaan naar huis.

Bivak à la belle étoile

Met de eigen leeftijdsgroep een nachtje uit … slapen in een tent of ‘à la belle étoile’ na een avondwandeling in een prachtige omgeving. De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. De loungekussens maken van het geheel een perfect Pinterest plaatje! 

Excursies op taalstage: Avignon, Vallon Pont d'Arc en Montélimar

Er staan dit jaar weer drie grote stadsexcursies op het programma. We combineren deze telkens met een stevige portie streekverkenning.

De eerste excursie brengt ons naar Avignon, één van de mooiste steden van Frankrijk waar je kan picknicken met zicht op le pont d’Avignon. Tijdens een stadsspel langs de verschillende highlights leren we Avignon kennen als dé theaterstad bij uitstek. 

Het waterpark in de buurt van Avignon zorgt gegarandeerd voor heel wat plezier met haar golfslagbad, lazy river en glijbanen met tot de verbeelding sprekende namen als “Le rocket” en “Le psychedelik”. Voor de echte durvers is er “le géant” met snelheden tot 60 km/uur. 

Op donderdag bezoeken we Vallon Pont d’Arc, een typisch stadje in de Ardèche, zonnig en charmant. Hier vind je veel streekproducten en souvenirs.  

Achteraf nemen we de kajak voor een kleine afvaart van de Ardèche. Er is uiteraard ruimte voor een frisse duik in het water. Dat is puur genieten.  

Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in Montélimar, de stad van de Nougat. Hier begint een leuke zoektocht vol spanning, vindingrijkheid en plezier waarmee we de week graag beëindigen. 

Praktische informatie

Voor post:

Maison des Astars
Grand’Rue 58
07170 Villeneuve-de-Berg

Vermeld ook altijd de kampcode en naam op de enveloppe bij het versturen van een brief.

We slapen in:
Maison Familiale Rurale

Enclos de la Plaine
07170 Villeneuve-de-Berg

Tel: 0033 475 94 31 64 (enkel in dringende gevallen: 8u00-8u45, 18u30-19u30)

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen worden geweigerd.

Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Zakgeld voor een extra drankje of souvenir: €50
Zakgeld voor een optioneel partijtje paintball (€13)
Kopie van het algemeen CLIPreglement
ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Toiletgerief in handbagage om je de ochtend van aankomst te kunnen opfrissen
Gehandtekende verklaring dat deelnemer zwembrevet heeft van 25m (dit vind je hier)
Verzorging
Muggenwerende product (Deet)
Herfstmijtwerend product voor jongeren die gevoelig zijn aan insectenbeten (Pistal, te verkrijgen bij de apotheker)
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Handdoeken
Toiletgerief
Papieren zakdoeken
Kleding
Lange trui en broek
T-shirt en short
Feestkledij (gala-avond 40 jaar CLIP)
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief (klassieke zwembroek die aansluit, geen losse shorts)
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Pyjama
Diverse
Lunchpakket (ontbijt) voor onderweg (1 portie)
Hervulbare drinkbus
Brooddoos (groot genoeg) en plastic potje (tupperware voor slaatje) voor excursiedagen
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Kussensloop en onderlaken
Slaapzak voor de bivak en/of laken
Strandlaken of grote handdoek
Kussen voor de busrit
Kleine rugzak (voor de excursies)
Eventueel piano- of gitaarpartituren

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per touringcar.
Mogen wij je vragen een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Indien de opstapplaats 1 week voor vertrek nog wijzigt, kan dit niet meer online aangepast worden. Gelieve dan het secretariaat te verwittigen!

OPGELET: Afspraak 30 min. op voorhand

Heenreis Vertrek vrijdagavond
Leuven: 20u00
Groot-Bijgaarden:20u45
Gent-Dampoort:21u30
TerugreisAankomst zondagochtend
Gent-Dampoort:8u00
Groot-Bijgaarden:8u45
Leuven: 9u30

Gent

Busparking Gent-Dampoort

Opgelet: parkeren mag niet op de busparking, wel op de (betalende) autoparking ernaast.

Groot-Bijgaarden

OPGELET nieuwe rijroute!
Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet blauwe zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Hoe bereikt men Villeneuve-de-Berg? Autoroute du Soleil via Lyon tot Montélimar Nord. Daar verlaat je de autosnelweg en volg je de richting van Le Teil, Aubenas tot in Villeneuve-de-Berg. Het ophalen en afzetten gebeurt aan La Maison des Astars,  in de straat achter het gemeentehuis. Je vraagt best naar “la colo(nie) des Belges” (Grand’Rue 58). Iedereen kent ons en er is altijd iemand aanwezig.

Indien u met eigen vervoer komt, belt u best het bureau om het uur van aankomst te bespreken.

Created with Sketch.
vanaf   €839,00
Volpension

Taalanimatie

juniDAGENCODE
28/06 - 07/0710F01

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2024.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

  • Niet inbegrepen in de prijs: optionele paintballsessie (+ €13), ontbijt eerste ochtend, zakgeld voor persoonlijke uitgaven.

  • Ouders van kinderen tot en met 13 jaar krijgen een fiscaal attest.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox