Leef je uit … met sport op en rond een Frans meer

Not Rated
Locatie

Lycée privé du Sacré Coeur

Aantal dagen

10 dagen, 8 ter plaatse

Taal

Frans

Leeftijd

2003-2008

Hoogtepunten

In Naussac leg je mee de accenten in het kamp. Zo kan je kiezen tussen een aantal uur paardrijden, zeilen of extra avontuur. Dit gebeurt allemaal op of in de mooie omgeving van ‘le lac de Naussac’. 

13-15-jarigen werken hier aan taalvlotheid: nieuwe woordenschat integreren in hun taalgebruik en vertrouwen winnen om te spreken. De 16-18-jarigen richten zich meer op  de vervolmaking van het Frans en een correct taalgebruik. 

Sportieve taalanimaties worden afgewisseld met avontuurlijke specials zoals een afvaart per kayak, een paintballsessie, boogschieten en een bivak tussen de graanvelden en de paarden. Daarnaast pikken we ook iets mee van de Franse cultuur met een bezoek aan het idyllische Saint-Enimie en Le Puy-en-Velay. 

Aparte formule voor 17-18-jarigen

Naussac trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. Voor de taalateliers en de animaties zitten ze samen met de groep 16-jarigen. ’s Avonds mogen zij echter langer opblijven (tot uiterlijk middernacht) op het terrasdoen ze een “activité 17+” of drinken ze nog een glas met de monitoren van het kamp… 

Modern verblijf: Le Lycée Sacré-Coeur

We verblijven in het Lycée Sacré-Coeur (Langogne). Normaal gezien logeert CLIP niet in schoolgebouwen. Met deze moderne school maken we graag een uitzondering op dit principe.

CLIP dompelt het domein onder in een vakantiesfeer met tuintafels, fleurige parasols en buitensalons, een petanquebaan, pingpongtafels, tafelvoetbal, barbecue en vuurkorf, … Geef toe, het schoolse karakter is in de zomer ver weg. Hier voel je je vlug thuis.

Een echte CLIPkeuken

Het CLIPteam zorgt hier zelf voor het eten. Op het ontbijtbuffet kan je standaard brood, ontbijtgranen, jam, choco, yoghurt, charcuterie, kazen, (chocolade)melk, fruitsap, koffie en thee vinden. Elke ochtend is er ook een extraatje. ’s Middags voorziet CLIP een groentenbuffet met een warm gerecht (quiche, croques, …). ’s Avonds wacht ons een driegangenmenu.

Wat dacht je van de volgende “kaart”:

•Voorgerecht: verse gele paprikasoep, cavaillon met gerookte ham, huisbereide loempia’s…
•Hoofdgerecht: diverse pasta’s, BBQ, huisgemaakte pizza, gemarineerde kip met frietjes…
•Nagerecht: verse fruitsla, appeltaart met ijs, tiramisu…..

Franse contacten à volonté

Ons stagehuis bevindt zich in het centrum van Langogne, een niet onbelangrijke stad in de Cevennen in het zuiden van Frankrijk (Centraal Massief, 913 meter). Met haar 2900 inwoners liggen interessante contacten hier voor het grijpen. Ook tijdens de excursie naar le Puy-en-Velay en Sainte Enimie is er tijd voor ludieke babbels met de lokale bevolking.

Taalanimatie en -vervolmaking op taalkamp

Op dit taalkamp werken we rond taalvlotheid en een correct taalgebruik. Het Frans is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft.

Liefst leer je die taal ook nog in de meest aangename omstandigheden. Gevarieerde en actieve taalanimatie is de vraag, de taalateliers zijn de oplossing.

Gedurende 5 blokken van telkens 45′ werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten… Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Zo organiseren we een taalvariant op het populaire gezelschapsspel Time’s up. De deelnemers proberen zo snel mogelijk de beroemdheden op hun kaartjes te laten raden, in de eerste ronde door zinnen te gebruiken en in de tweede ronde met een paar kernwoorden. Hilariteit gegarandeerd! Voor de taalanimator is dit een luister- en spreekoefening. Voor de deelnemers is dit een spel.

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: ‘l’assassin’, ‘âme soeur’, ‘le parcours du combattant’, …

CLIP werkt op deze locatie met veel Franse monitoren. Samen met de Belgische animatoren zorgen zij voor de mix die als… de max beschouwd wordt.

Taalstage met Frans taalbad

Met superleuke groepsvormende activiteiten (reeds van in de bus) overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Frans te spreken. Alles wordt eraan gedaan om de openheid van de deelnemers te bewerkstelligen. De positieve opmerkingen en challenges met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans. Als je je goed voelt, heb je ook meer zin om Frans te praten.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken (volledige zinnen) en geen moeite doet, worden de ouders even opgebeld om hun zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Le Puy en Sainte Enimie

Op elk weekprogramma staan verschillende excursies.

Eénmaal per week verhogen we de spanning en actie en maken we ons klaar voor een rasecht partijtje paintball. Richt je vizier en schieten maar!

Op zaterdag gaan we naar de markt in Le Puy-en-Velay. Hier genieten we maximaal van de levendige contacten met de lokale bevolking.

Op zondag gaan we naar het pittoreske Sainte Enimie. In de voormiddag doen we een stadsactiviteit met de locals. Na de picknick stoppen we voor een avontuurlijke afvaart met de kajak in de Gorges du Tarn.

Een boost voor de groepssfeer is het bivak aan de andere kant van het meer. Wie weet spot je wel een vallende ster!

Animatie à la carte

Na de taalateliers, de excursies en de opties (zeilen, avontuur en paardrijden) staat het animatieteam paraat om de beste animatie neer te zetten.
Jaarlijks vernieuwen we de formules; de ijzersterke formats blijven met een andere invulling.

Eerst en vooral zijn er de ochtendopties waar je elke dag kan uit kiezen: sport, dans, gastronomie, fotografie… Elke middag en avond is er wat vrije tijd na het eten. Ook dan kan je gebruik maken van de sportinfrastructuur, de tafelvoetbal, gezelschapsspelen, een gitaar en een muziekinstallatie.

’s Avonds vegen we de modderspatten af en laten we ons verwennen tijdens een ‘Soirée entre amis’ of trekken we onze mooiste outfit aan om ons te amuseren in stijl tijdens het casino en de fuif.

Maak je klaar voor een hevig partijtje ‘archery tag‘. Met pijl en boog proberen we het andere team uit te schakelen tijdens een spannende competitie.

Als deelnemer kan je zelf een stuk namiddaganimatie van je taalstage kiezen. Je hebt de keuze uit zeilen, paardrijden of avontuur.

Optie 1: zeilen (catamaran)

Zeilen op haar best: wie echt iets wil leren op sportief gebied, zit hier goed. Franse zeilinstructeurs van la Fédération Française de Voile geven een opleiding (5 x 2 uur les) aan zowel beginnende zeilers, als aan gevorderde zeebinken.

Je deelt je boot met twee andere deelnemers. Aan het begin van de les maak je je boot zeilklaar. Je heist de fok en het grootzeil en zet koers naar de overkant. Via verschillende oefeningen leer je draaien in en tegen de wind, maak je snelheid en leer je zelfs overstag gaan. Zelfs aan inleidende zeilwoordenschat is gedacht.

Optie 2: Paardrijden

Tijdens de week ga je 5 x 2 uur paardrijden.

Paardenliefhebbers komen echt aan hun trekken in Naussac. De regio is zuiders, maar ligt op een plateau, waardoor het ideaal is om met paarden te werken. Ruiters en amazones krijgen een programma op maat. De manège biedt een excellente infrastructuur, zorgvuldig geselecteerde paarden en bekwame begeleiders (staatsdiploma, wat in Frankrijk de top is). Iedere dag verken je met je paard de regio tijdens een sportieve wandeling, de zogenaamde ‘trotting’.

Om ten volle te kunnen genieten van dit exclusieve aanbod (min. 5 en max. 12 personen) is een ruitersniveau galop vereist. Voor deze optie wordt een supplement van 100 euro aangerekend. Deze optie wordt aangeboden tijdens F011 en F081.

Optie 3: avontuur

We bieden een mix van avontuurlijke activiteiten aan die de prachtige natuur van de streek ten volle benutten. Er is een VTT-parcours voorzien rond het meer. Daarna trekken we het bos in en en leggen we hoog in de lucht een bomenparcours af. Wie er nog niet genoeg van heeft, kan zijn energie nadien nog kwijt op de surfplank en tijdens paddle boarden. Je eindigt de week met een namiddag zeilen (1 x 2 uur). Zie optie 1 voor meer info. Een actief en uitdagend programma voor de echte avonturiers.

Praktische informatie

Lycée privé du Sacré Coeur
Rue du collège
48300 Langogne

Vermeld ook altijd de kampcode indien u een brief stuurt.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen worden geweigerd.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Pasfoto voor de CLIPguide (liefst uploaden via de login)
Dit formulier, ingevuld en ondertekend (duid catamaran aan!)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 50
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Toiletgerief in handbagage
Gehandtekende verklaring dat deelnemer zwembrevet heeft van 25m (dit vind je hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP € 12,5 Europa, € 20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Een negatieve PCR-test uitgevoerd in de 72u voor aankomst. Vind hier een testcentrum in je buurt.
Een verklaring op eer. Vind Dit document invullen
 Verzorging
Handdoeken
Toiletgerief
Zonnecrème, aftersun en zonnenbril
Papieren zakdoeken
Desinfecterende handgel
Mondmaskers (min. 4/dag, geen stoffen, enkel chirurgische)
 Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Kledij voor paintball die vuil mag worden (lange mouwen & broek), verf kan achteraf uitgewassen worden
Regenjas
Schoenen waarmee je door ondiep water kan voor het zeilen (sandalen voldoen ook prima)
Paardrijkledij en laarzen voor optie paardrijden
Pyjama
 Diverse
Lunchpakket voor onderweg (1 portie)
Hervulbare drinkbus
Brooddoos (groot genoeg) en plastic potje (tupperware) voor excursiedagen
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Strandlaken of grote handdoek
Kussensloop en onderlaken
Slaapzak
Kussen voor de busrit
Rugzak (min.35 liter) voor bivak, een degelijke schoolrugzak volstaat
Eventueel gitaarpartituren

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…).

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. Gelieve bij verandering van opstapplaats wel tijdig het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand) 
Gent:20u00
Groot-Bijgaarden:20u45
Leuven:21u30
Terugreis 
Leuven:8u00
Groot-Bijgaarden:8u45
Gent:9u30

Gent

Busparking station Gent-Dampoort, Kasteellaan 447

Parkeren doe je best op de parking van het station, aan Octrooiplein 10. Parkeer niet op de busparking!

! Opgelet: betalende parking

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Gent-Brussel voor de heenreis, kant Brussel-Gent voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet blauwe zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2021.

Opties

Zeilen, Avontuur, Paardrijden (F011, F081 - supplement + €100)

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

    Niet inbegrepen: Optie paardrijden: + €100

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox