fbpx
vanaf €864,00
INSCHRIJVEN

Leef je uit … met sport op en rond een Frans meer

Not Rated
Locatie

Lycée privé du Sacré Coeur

Aantal dagen

10 dagen, 8 ter plaatse

Taal

Frans

Leeftijd

2006-2011

Hoogtepunten

In Naussac leg je mee de accenten in het kamp. Zo kan je kiezen tussen een aantal uur zeilen of wat extra avontuur (mountainbiken, paddle boarden, hoogteparcours …). Dit gebeurt allemaal op of in de mooie omgeving van ‘le lac de Naussac’. 

13-15-jarigen werken hier aan taalvlotheid: nieuwe woordenschat integreren in hun taalgebruik en vertrouwen winnen om te spreken. De 16-18-jarigen werken aan de vervolmaking van het Frans en een correct taalgebruik. 

Sportieve taalanimaties worden afgewisseld met avontuurlijke specials zoals een afvaart per kajak, een paintballsessie en een bivak. Daarnaast pikken we iets mee van de Franse cultuur met een bezoek aan het idyllische Sainte-Enimie en Le Puy-en-Velay. 

Aparte formule voor 17-18-jarigen

Naussac trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. Voor de taalateliers en de animaties zitten ze samen met de groep 16-jarigen. ’s Avonds mogen zij echter langer opblijven (tot uiterlijk middernacht) op het terras, doen ze een “activité 17+” of drinken ze nog een glas met de monitoren van het kamp… 

Modern verblijf: Le Lycée Sacré-Coeur

We verblijven in het Lycée Sacré-Coeur (Langogne). Normaal gezien logeert CLIP niet in schoolgebouwen. Met deze moderne school maken we graag een uitzondering op dit principe.

CLIP dompelt het domein onder in een vakantiesfeer met tuintafels, fleurige parasols en buitensalons, een petanquebaan, pingpongtafels, tafelvoetbal, barbecue en vuurkorf… Geef toe, het schoolse karakter is in de zomer ver weg. Hier voel je je vlug thuis.

Een echte CLIPkeuken

Het CLIPteam zorgt hier zelf voor het eten. Op het ontbijtbuffet kan je standaard brood, ontbijtgranen, jam, choco, yoghurt, charcuterie, kazen, (chocolade)melk, fruitsap, koffie en thee vinden. Elke ochtend is er ook een extraatje. ’s Middags voorziet CLIP een groentenbuffet met een warm gerecht (quiche, croques, …). ’s Avonds wacht ons een driegangenmenu.

Wat dacht je van de volgende “kaart”:

• Voorgerecht: verse gele paprikasoep, cavaillon met gerookte ham, huisbereide loempia’s…
• Hoofdgerecht: diverse pasta’s, BBQ, huisgemaakte pizza, gemarineerde kip met frietjes…
• Nagerecht: verse fruitsla, appeltaart met ijs, tiramisu…..

Franse contacten à volonté

Ons stagehuis bevindt zich in het centrum van Langogne, een niet onbelangrijke stad in de Cevennen in het zuiden van Frankrijk (Centraal Massief, 913 meter). Met haar 3100 inwoners liggen interessante contacten hier voor het grijpen. Ook tijdens de excursie naar le Puy-en-Velay en Sainte-Enimie is er tijd voor ludieke babbels met de lokale bevolking.

Taalanimatie en -vervolmaking op taalkamp

Op dit taalkamp werken we rond taalvlotheid en een correct taalgebruik. Het Frans is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft. 

Liefst leer je die taal ook nog in de meest aangename omstandigheden. Gevarieerde en actieve taalanimatie is de vraag, de taalateliers zijn de oplossing.

Gedurende 4 blokken van telkens 45′ werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten…

Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. Het handelsmerk van de organisatie is dan ook: LEREN WORDT EEN PLEZIER.

Zo organiseren we een taalvariant op het populaire gezelschapsspel Jungle Speed. Probeer zo snel mogelijk de totem in het midden te grijpen wanneer 2 kaarten bijvoorbeeld tot hetzelfde thema behoren. Hilariteit gegarandeerd! Voor de taalanimator is dit een luister- en spreekoefening. Voor de deelnemers is dit een spel. De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: Les couples parfaits, Clip speed, Mon plus beau miroir…

Met superleuke groepsvormende activiteiten (reeds van in de bus) overwinnen we de drempelvrees om Frans te spreken. Alles wordt eraan gedaan om de openheid van de deelnemers te bewerkstelligen. De positieve opmerkingen en challenges met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans. Als je je goed voelt, heb je ook meer zin om Frans te praten.

In Naussac werken Belgische monitoren samen met Franse collega’s en dit zorgt voor een unieke sfeer waarbij je je als deelnemer goed voelt en tegelijkertijd veel leert.

Le Puy en Sainte-Enimie

Op elk weekprogramma staan verschillende excursies. Dan verhogen we de spanning en de actie. We maken ons klaar voor een rasecht partijtje paintball. Richt je vizier en schieten maar!  

Op zaterdag gaan we naar de markt in Le Puy-en-Velay. Hier genieten we maximaal van de vele contacten met de lokale bevolking. Een andere dag gaan we naar het pittoreske Sainte-Enimie voor een stadsactiviteit. Na de picknick stoppen we voor een avontuurlijke afvaart met de kajak in de Gorges du Tarn.  

Een boost voor de groepssfeer is het bivak op een prachtige locatie met een adembenemend panorama. Wie weet spot je wel een vallende ster!

Ijzersterke animaties

Na de taalateliers, de excursies en de opties (zeilen of avontuur) staan de animatoren paraat om hun beste animatie neer te zetten. Jaarlijks vernieuwen we de formules; de ijzersterke formats blijven met een andere invulling. 

Elke middag en avond is er wat vrije tijd na het eten. Ook dan kan je gebruik maken van de sportinfrastructuur, de tafelvoetbal, gezelschapsspelen, een gitaar en een muziekinstallatie. 

’s Avonds vegen we de modderspatten af en laten we ons verwennen tijdens een Soirée entre amis of trekken we onze mooiste outfit aan voor amusement in stijl tijdens het casino en de gala-avond met fuif.  

Als deelnemer kan je zelf een stuk namiddaganimatie van je taalstage kiezen. Je hebt de keuze uit zeilen of avontuur (5x 2uur)

Optie 1: zeilen (catamaran, mits supplement)

Zeilen op haar best: wie echt iets wil leren op sportief gebied, zit hier goed. Franse zeilinstructeurs van la Fédération Française de Voile geven een opleiding (5 x 2 uur les) aan zowel beginnende zeilers, als aan gevorderde zeebonken. Je deelt je boot met een of twee andere deelnemers. Aan het begin van de les maak je je boot zeilklaar. Je heist de fok en het grootzeil en zet koers naar de overkant. Via verschillende oefeningen leer je draaien in en tegen de wind, maak je snelheid en leer je zelfs overstag gaan. Uiteraard is er ook aan inleidende zeilwoordenschat gedacht. 

Optie 2: avontuur

We bieden een mix van avontuurlijke activiteiten aan die de prachtige natuur van de streek ten volle benutten. Je begint de week met namiddag in het bomenparcours naast het meer. Er is een VTT-parcours voorzien rond het meer. Wie er nog niet genoeg van heeft, kan zijn energie nadien kwijt tijdens een sessie paddle boarden of de interactieve wandeling. Een actief en uitdagend programma voor de echte avonturiers. 

Praktische informatie

Lycée privé du Sacré Coeur
1, Rue du collège
48300 Langogne

Vermeld ook altijd de kampcode en naam bij het versturen van een brief.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen bij vertrek aan de bus worden geweigerd.

Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Dit formulier, ingevuld en ondertekend (duid catamaran aan!)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 65
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Toiletgerief in handbagage
Gehandtekende verklaring dat deelnemer zwembrevet heeft van 25m (dit vind je hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP € 12,5 Europa, € 20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Verzorging
Handdoeken (1 voor douche en 1 voor zwembad)
Toiletgerief
Zonnecrème en aftersun
Papieren zakdoeken
Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Feestkledij (gala-avond 40 jaar CLIP)
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Kledij voor paintball die vuil mag worden (lange mouwen & broek), verf kan achteraf uitgewassen worden
Regenjas
Watersandalen
Pyjama
Diverse
Ontbijt voor onderweg (1 portie)
Hervulbare drinkbus
Brooddoos (groot genoeg voor stokbrood) en plastic pot (slaatje/pasta/... - tupperware) voor excursiedagen
Zonnebril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Kussensloop en onderlaken
Slaapzak
Kussen voor de busrit
Rugzak (min.35 liter) voor bivak, een degelijke schoolrugzak volstaat
Eventueel gitaarpartituren

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per touringcar.

Mogen wij vragen een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Indien de opstapplaats 1 week voor vertrek nog wijzigt, kan dit niet meer online aangepast worden. Gelieve dan het secretariaat te verwittigen!

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand)
Leuven: 20u00
Groot-Bijgaarden:20u45
Gent-Dampoort:21u30
Terugreis
Gent-Dampoort:8u00
Groot-Bijgaarden:8u45
Leuven:9u30

Gent-Dampoort

Parking Autocars Gent-Dampoort

Opgelet: parkeren mag niet op de busparking, wel op de (betalende) autoparking ernaast.

Groot-Bijgaarden

OPGELET nieuwe rijroute!
Parking Groot-Bijgaarden E40, tankstation ESSO (vroeger Texaco), kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet blauwe zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Created with Sketch.
vanaf   €864,00
Volpension

Taalanimatie, Taalvervolmaking

augustusDAGENCODE
13/08 - 22/0810F081
20/08 - 29/0810F091

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2024.

Opties

Zeilen (supplement van €35) of avontuur

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).
    Niet inbegrepen: ontbijt eerste dag (bij aankomst), zakgeld voor persoonlijke uitgaven, optie zeilen (€35).

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox