vanaf €1.099,00
INSCHRIJVEN

Citytrippen … op de Middellandse Zee

Not Rated
Locatie

MSC Splendida

Aantal dagen

10 dagen, 8 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

2002-2007

Hoogtepunten

Luxueuze rondvaart

Een taalcruise, wie had dat durven dromen? Echt uniek voor een taalvakantie: geen hotel, geen huis, maar een glamoureuze MSC-boot. Deze taalvakantie is ideaal voor wie de wereld wil zien en ondertussen zijn/haar Frans wil perfectioneren.

In 2022 bezoeken we Marseille, Syracuse, Taranto, Rome en Genua. Deze taalvakantie is volledig gericht op jongeren die iets willen zien én beleven. We verkennen deze steden op een (inter)actieve manier en verlaten al eens de platgetreden paadjes! Actie is troef en dat zal je merken!

Cruiseschip als hotel

Deze situatie is uniek voor een taalvakantie: geen beschrijving van een hotel, maar van een boot en dan nog geen gewone. We slapen in kajuiten van 2 tot 4 personen. Op de technische fiche lezen we dat de MSC Splendida – want zo heet ons logement – 333m lang is en 38m breed. 1370 bemanningsleden staan in voor 3247 passagiers die ondergebracht worden in 1637 kajuiten, verspreid over 18 decks… Passagiers en personeelsleden komen van overal.

Aan spraakmakende faciliteiten is er op dit glamoureuze schip uiteraard geen gebrek: ‘body & soul’ worden verwend in de fitness en de vele (overdekte) zwem-en bubbelbaden. Voor ontspanning en entertainment zorgen de bowlingbar, discotheek, het Pantheon-theater en de sportterreinen. Tijdens de dagen op zee kunnen we hier uitgebreid van genieten.

Het eten aan boord

Hongerige magen kunnen terecht  in de verschillende à la carte restaurants en een selfservice restaurant waar quasi de hele dag iets te eten valt.

Ontbijt en (wanneer we aan boord zijn) lunch nemen we aan het buffet op het dek. Het ontbijt is rijkelijk: fruit, fruitsla, yoghurt, ontbijtgranen, brood, pistolets, croissants, ontbijtkoeken, charcuterie, gerookte zalm, eieren, fruitsap, koffie, thee… Er komt gewoon geen einde aan.

Wanneer we ‘s middags aan boord zijn, worden we verwend met een ruime keuze aan salades, pasta’s, vis, vlees en nagerechten (gebak, fruit…). Voor wie dit nog niet genoeg zou zijn, serveert de snackbar pizza’s, hamburgers, hotdogs en frietjes.

Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verkennen we een andere Italiaanse regio met bijbehorende streekgerechten (MSC is nu eenmaal een Italiaanse rederij). Je kan kiezen uit de verschillende gangen… of het allemaal nemen. De aangename bediening door je persoonlijke ober, krijg je er zomaar bij! Wedden dat je hier nooit met honger buitengaat?

Adembenemend en zeker een reden om wat langer op te blijven, is het ‘midnight buffet’ met prachtig gedecoreerde schotels en taarten… De kapitein verwelkomt de passagiers bovendien met een cocktail en een gala-avond met speciaal menu.

Taal-in-reisformule

Op al onze reisbestemmingen opteren we voor het Frans of Engels als voertaal. Hier viel de keuze op het Frans. Met de stop in de Franse havenstad Marseille ligt dit voor de hand. Voor de bestemmingen in Italië maken we bovendien van de gelegenheid gebruik om ons te wagen aan een initiatie Italiaans.

Naast de contactactiviteiten en de groepsvormende taalateliers op de boot zijn er uiteraard de typische CLIPtoppers met de lokale bevolking. Daarnaast zet iedereen zijn beste zeemansbeentje voor om verkozen te worden tot enige echte Capitain Jacques. Zowel anciens als nieuwe deelnemers mogen op beide oren slapen: de activiteiten worden jaarlijks aangepast. Bovendien is dit taalkamp gericht op een oudere leeftijdsgroep die graag iets wil zien en beleven tijdens de vakantie. Onze programmamakers zijn zich hiervan bewust en zullen taal-in-reismenu’s serveren om van te snoepen.

Taalanimatie en -vervolmaking op taalvakantie

We werken hier rond taalvlotheid en een correct taalgebruikHet Frans is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot aan het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft. Voldoende voorkennis van het Frans is verondersteld.

Elke taalstage staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Frans. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt. Dit gebeurt slechts zelden voor alle duidelijkheid.

Programma van dag tot dag

Dag 1: Marseille (Frankrijk) – vertrek boot 16u00
Dag 2: dag op zee
Dag 3: Syracuse (Italië) – 7u00-17u00
Dag 4: Taranto (Italië) – 9u00-19u00
Dag 5: dag op zee
Dag 6: Civitavecchia – Rome (Italië) – 7u00-19u00
Dag 7: Genua (Italië)) – 8u00-18u00
Dag 8: Marseille (Frankrijk) – 8u00

* De uren die worden weergegeven zijn de uren die men op de bestemming doorbrengt. Hier moet men het lokale transport nog van aftrekken.
* Onder voorbehoud van wijzigingen ivm met beschikbaarheid van kade en/of ankerplaats of wijzigingen die op het moment zelf door MSC worden opgelegd (weersomstandigheden, enzovoort).
* Het kan zijn dat het programma omwille van bepaalde coronamaatregelen moet wijzigen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat we enkel van boord mogen gaan onder begeleiding van excursies van MSC zelf (met eventuele meerkost). CLIP zal deelnemers in dat geval op de hoogte brengen en samen met MSC mooie alternatieven voorzien. Bij fundamentele wijzigingen in het programma kan de deelnemer kosteloos annuleren.

Excursies Frankrijk en Italië

De rondvaart begint en eindigt in Marseille, de tweede grootste stad van Frankrijk, gelegen aan de Côte d’Azur. In de gezellige binnenstad of in de plezierhaven van deze zeer levendige cultuurstad spreken we met de Franse inwoners.

Op dag 2 zitten we een hele dag op zee en genieten we van alle faciliteiten die onze boot te bieden heeft. We varen dan  verder naar Syracuse, een havenstad in het zuidoosten van Sicilië en volgens Cicero dé mooiste stad van de antieke wereld. Wist je trouwens dat Sicilië vroeger tot Griekenland behoorde? In deze magnifieke stad flaneren we op het Piazza Archimede en bewonderen we de Fontana Aretusa. Misschien nemen we zelfs een bootje naar het oudste gedeelte van deze gemeente…

De volgende dag meren we aan in Taranto, de verborgen parel van Puglia. Hier nemen we het tegen elkaar op tijdens een stadsspel dat ons meevoert langs de mooiste highlights van de oude, middeleeuwse stad en het nieuwere gedeelte.

Op donderdag zijn we opnieuw een volledige dag op zee.  

Vrijdag wordt ongetwijfeld het culturele hoogtepunt van de reis. We gaan aan land in Civitavecchia en reizen van daaruit met de trein door naar Rome. Deze eeuwige stad heeft zowel de Oosterse als de Westerse cultuur beïnvloed. Historische gebouwen, majestueuze standbeelden, charmante pleintjes en verkoelende fonteinen… we gaan onze ogen serieus de kost geven en genieten van deze betoverende stad! We vertrekken vroeg zodat we voldoende tijd hebben om de Italiaanse hoofdstad te ontdekken. 

Vanuit Civitavecchia gaat de tocht verder naar Genua, de belangrijkste havenstad van Italië. Hier gaan we op speurtocht naar het ei van Columbus, de beroemdste inwoner van Genua. Het bezoek aan deze prachtige, historische stad met haar statische piazza’s, brede winkelstraten en oude stadskern laat een diepe indruk na. We voorzien hier ook een aantal keuzemogelijkheden, zoals een bezoek aan het reusachtige aquarium in de oude haven (mits supplement), met de hop on hop off bus doorheen de stad trekken (mits supplement) of een wandeltocht naar het hoogste punt van de stad (dit zijn slechts enkele voorbeelden, in onze Facebookgroep zullen we de uiteindelijke keuzes bekend maken).

Tot slot meren we aan in Marseille voor een laatste bezoek aan deze prachtige Franse stad.

Actieve stadsverkenning

We verkennen de verschillende steden niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. Zo gidsen we op sommige plaatsen zelf voor  voor de rest van de groep. Bovendien maken we ook echt tijd voor lokale contacten. We lezen de kaart, zoeken de bus- of treinuren op… Via goed begeleide activiteiten zet je zo je eerste stappen als zelfstandige globetrotter. Wedden dat dit voor een boost van de groepssfeer zal zorgen?

Amusement, zelfredzaamheid en teamspirit zijn kruiden die elke CLIPreis op smaak brengen. Een deelnemer getuigt : ‘Volgend jaar ga ik alleen op reis. Ik heb geleerd hoe ik het zelf moet doen.’

Als je dit kan afwerken met een persoonlijke touch bekom je ongetwijfeld het waauw-effect waar het ons om te doen is.

Praktische informatie

Coronamaatregelen: deze lijst wordt aangepast naargelang de geldende coronamaatregelen.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 COVID-maatregelen CRUISE
Bewijs van vaccinatie:
- <18 jaar: primaire vaccinatiereeks, onbeperkt geldig
- >18 jaar: Twee vaccins (Pfizer, Moderna, AZ, J&J, Novavax) volstaan indien maximaal 9 maanden geleden. Anders is een booster nodig.
Negatieve test (ofwel PCR-test ofwel snelle antigeentest) van max 48u oud (t.o.v. vertrek op 03/07 om16h)
Neem FFP2-maskers mee voor het openbaar vervoer in Italië.
 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Ouderlijke toestemming, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die in België wonen
Pasfoto uploaden via je CLIPprofiel
€75 voor 5 x lunch en 1 x avondeten. Extra zakgeld eventueel te voorzien voor persoonlijke uitgaven en in functie van gekozen opties.
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (je vindt dit hier)
17 of ouder: Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
 Verzorging
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief in handbagage (voor wanneer we toekomen)
 Kleding
Warme pull en lange broek
T-shirt en short
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen, mooie schoenen en sportschoenen
Galakleren (cocktailjurk voor de meisjes, hemd en das voor de jongens)
Deftige kledij voor 's avonds
Regenjas
Pyjama
 Diverse
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Strandlaken of grote handdoek (voor het strand. Op de boot zijn handdoeken voorradig)
Kleine rugzak
Ontbijt voor de eerste dag
Desinfecterende handgel

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per touringcar, wat het reizen veel aangenamer maakt.

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. Gelieve bij verandering van opstapplaats wel het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Heenreis (afspraak 30 min. voor vertrek) 
Gent:20u00
Groot-Bijgaarden:20u45
Leuven:21u30
Terugreis 
Leuven:8u00
Groot-Bijgaarden:8u45
Gent:9u30

Gent

Parking Autocars Yachtdreef, Gent

Rechtover de Kano en Kajak Organisatie

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Gent-Brussel voor de heenreis, kant Brussel-Gent voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Vroegboekkorting tot en met 12/12/2021.

Opties

Ter plaatse zal er af en toe een optie aangeboden worden (bv. een fietstocht of een bezoek aan een museum), een meer gedetailleerde lijst met mogelijke opties en toegangsgelden worden enkele maanden voor vertrek meegedeeld. Niet elke optie zal betalend zijn.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: verblijf in een binnenkajuit per vier, volpension aan boord (ontbijt, middagmaal/vieruurtje wanneer we aan boord zijn, avondeten, snack), non-alcoholosich drankenpakket (NIEUW INBEGREPEN SINDS 2021), galadiner, cocktail van de kapitein, taalbegeleiding, shows aan boord, (lokaal) transport, haventaksen

  • Niet inbegrepen: ontbijt eerste dag, persoonlijke uitgaven, inkomgelden in functie van de door de deelnemer gekozen opties ter plaatse (meer uitleg op de Facebookgroep van de cruise), 5 x lunch en 1 x avondmaal. Voorzie ongeveer €80 voor de maaltijden.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox