Citytrippen … op de Middellandse Zee

Not Rated
Locatie

MSC Divina

Aantal dagen

10 dagen, 8 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

2001-2006

Hoogtepunten

Luxueuze rondvaart

Een taalcruise, wie had dat durven dromen? Echt uniek voor een taalvakantie: geen hotel, geen huis, maar een glamoureuze MSC-boot. Deze taalvakantie is ideaal voor wie de wereld wil zien en ondertussen zijn/haar Frans wil perfectioneren.

In 2020 bezoeken we Genua, Marseille, Barcelona, Ibiza, Napels en Livorno. Deze taalvakantie is volledig gericht op jongeren die iets willen zien én beleven. We verkennen de verschillende steden niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef en dat zal je merken!

Cruiseschip als hotel

Deze situatie is uniek voor een taalvakantie: geen beschrijving van een hotel, maar van een boot en dan nog geen gewone. We slapen in kajuiten van 2 tot 4 personen. Op de technische fiche lezen we dat de MSC Divina – want zo heet ons logement – 333 m lang is en 38 m breed. 1370 bemanningsleden staan in voor 3959 passagiers die ondergebracht worden in 1751 kajuiten, verspreid over 18 decks… Passagiers en personeelsleden komen van overal.

Aan spraakmakende faciliteiten is er op dit glamoureuze schip uiteraard geen gebrek: ‘body & soul’ worden verwend in de fitness, de vele (overdekte) zwembaden en bubbelbaden. Voor ontspanning en entertainment zorgen de Formule 1-simulator, discotheek, een Pantheon-theater en de sportterreinen. Tijdens de dag op zee kunnen we hier uitgebreid van genieten.

Het eten aan boord

Hongerige magen komen à volonté aan hun trekken in de à la carte restaurants en een selfservice restaurant waar quasi de hele dag iets te eten valt.
Ontbijt en lunch nemen we aan het buffet op het dek. Het ontbijt is rijkelijk: fruit, fruitsla, yoghurt, ontbijtgranen, brood, pistolets, croissants, ontbijtkoeken, charcuterie, gerookte zalm, eieren, fruitsap, koffie, thee… Er komt gewoon geen einde aan het buffet.

Ook ‘s middags worden we, wanneer we aan boord zijn, verwend met een ruime keuze aan salades, pasta’s, vis, vlees en nagerechten (gebak, fruit…). Voor wie dit nog niet genoeg zou zijn, serveert de snackbar pizza’s, hamburgers, hotdogs en frietjes.

Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verkennen we een andere Italiaanse regio met bijbehorende streekgerechten (MSC is nu eenmaal een Italiaanse rederij). Je kan kiezen uit de verschillende gangen… of het allemaal nemen. De aangename bediening door je persoonlijke ober, krijg je er zomaar bij! Wedden dat je hier nooit met honger zal buiten gaan?
Een greep uit het menu:

  • voorgerecht :  salade, risotto, pasta, soep
  • hoofdgerecht : keuze tussen vis, vlees met gratin, rijst, puree, frietjes…
  • nagerecht : gebak, tiramisu, sorbet, ijs, kazen…

Adembenemend en zeker een reden om wat langer op te blijven, is het ‘midnight buffet’ met prachtig gedecoreerde schotels en taarten… De kapitein verwelkomt de passagiers bovendien met een cocktail en een gala-avond met speciaal menu.

Taal-in-reisformule

Op al onze reisbestemmingen opteren we voor het Frans of Engels als voertaal. Hier viel de keuze op Frans. Met de stop in de Franse havenstad Marseille ligt dit voor de hand. Voor de bestemmingen in Italië en Spanje maken we bovendien van de gelegenheid gebruik om ons te wagen aan een initiatie Italiaans of Spaans.

Naast de contactactiviteiten en de groepsvormende taalateliers op de boot zijn er uiteraard de typische CLIPtoppers met de lokale bevolking. Daarnaast zet iedereen zijn beste zeemansbeentje voor om verkozen te worden tot enige echte Capitain Jacques. Zowel anciens als nieuwe deelnemers mogen op beide oren slapen. De activiteiten worden jaarlijks aangepast. Bovendien is dit taalkamp gericht op een oudere leeftijdsgroep die graag iets wil zien en beleven tijdens de vakantie. Onze programmamakers zijn zich hiervan bewust en zullen taal-in-reismenu’s serveren om van te snoepen.

Taalanimatie en -vervolmaking op taalvakantie

We werken hier rond taalvlotheid en een correct taalgebruik.  Het Frans is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft. Voldoende voorkennis van het Frans is verondersteld.

Elke taalstage staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Frans. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt. Dit gebeurt slechts zelden voor alle duidelijkheid.

Programma van dag tot dag

Dag 1 : Genua (Italië) – vertrek boot 18u00
Dag 2 : Marseille (Frankrijk ) – 08u00-17u00
Dag 3 : Barcelona (Spanje) – 8u00-18u00
Dag 4 : Ibiza (Spanje) – 8u00-19u00
Dag 5 : Dag op zee
Dag 6 : Napels (Italië) – 7u00-17u00
Dag 7 : Livorno (Italië) – 9u00-19u30
Dag 8 : Genua (Italië) – 8u00

* De uren die worden weergegeven zijn de uren die men op de bestemming doorbrengt. Hier moet men het lokale transport nog van aftrekken.
* Onder voorbehoud van wijzigingen ivm met beschikbaarheid van kade en/of ankerplaats of wijzigingen die op het moment zelf door MSC worden opgelegd (weersomstandigheden, enzovoort).

Excursies Frankrijk, Italië en Spanje

De rondvaart begint en eindigt in Genua, de belangrijkste havenstad van Italië. Hier gaan we op zoek naar het ei van Columbus, de beroemdste inwoner van Genua. Het bezoek aan deze prachtige, historische stad met haar statische piazza’s, brede winkelstraten en oude kern laat een diepe indruk na.

Dan varen we verder naar Marseille, de tweede grootste stad van Frankrijk, gelegen aan de Côte d’Azur. In de gezellige binnenstad of in de plezierhaven van deze zeer levendige cultuurstad spreken we met de Franse inwoners.

De volgende dag meren we aan in Barcelona. In deze magnifieke stad van Gaudi voorzien we een aantal keuzemogelijkheden, zoals een leuke fietstocht (mits supplement).

Op dinsdag flaneren we in de oude stad van Ibiza. Deze witgekalkte stad in de Balearen is werelderfgoed. Lokale artiesten verkopen er hun waren op de talrijke marktjes, de kathedraal torent hoog uit boven de stad en het strand met de vele vissersbootjes ligt op wandelafstand.

Van Ibiza gaat de tocht verder naar Napels, de Zuid-Italiaanse havenstad aan de voet van de Vesuvius. Het uitzicht over de baai vanuit de steegjes is verbluffend. Geen wonder dat Goethe schreef: “Eerst Napels zien, dan sterven.”

Op donderdag zijn we de hele dag op zee en genieten we volop van de faciliteiten aan boord.

Vrijdag wordt ongetwijfeld het culturele hoogtepunt van de reis. We gaan aan land in Livorno. Hier kan je kiezen tussen een bezoek aan Firenze, de hoofdstad van Toscane en een echte Europese cultuurstad, om de beroemde Ponte Vecchio te bezoeken, of je kan de trein nemen naar Pisa, gekend van de wereldberoemde toren.

Hierna keren we terug naar Genua, waar we voor de laatste keer ontschepen en in de namiddag nog heel wat keuzemogelijkheden aanbieden.

Actieve stadsverkenning

We verkennen de verschillende steden niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. Zo is het op sommige plaatsen de bedoeling dat we zelf gids zijn voor de rest van de groep. Bovendien maken we ook echt tijd voor lokale contacten. We lezen de kaart, zoeken de bus- of treinuren op… Via goed begeleide activiteiten zet je zo je eerste stappen als zelfstandige globetrotter. Wedden dat dit voor een boost van de groepssfeer zal zorgen?

Amusement, zelfredzaamheid en teamspirit zijn kruiden die elke CLIPexcursie op smaak brengen. Een deelnemer getuigt : ‘Volgend jaar ga ik alleen op reis. Ik heb geleerd hoe ik het zelf moet doen.’

Als je dit kan afwerken met een persoonlijke touch bekom je ongetwijfeld het waauw-effect waar het ons om te doen is.

Praktische informatie

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Ouderlijke toestemming, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die wonen in België
Pasfoto (uploaden via de login op www.clipadmin.be)
Verzekering reisbijstand
€160 voor drank, 6 x lunch, 1 x avondeten en persoonlijke uitgaven. Extra zakgeld eventueel te voorzien in functie van gekozen opties.
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (je vind dit hier)
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
 Verzorging
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief in handbagage (voor wanneer we toekomen)
 Kleding
Warme pull en lange broek
T-shirt en short
Sportieve kledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en mooie schoenen
Galakleren (cocktailjurk voor de meisjes, hemd en das voor de jongens)
Regenjas
 Diverse
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Strandlaken of grote handdoek (voor het strand. Op de boot zijn handdoeken voorradig)
Kleine rugzak
Ontbijt voor de eerste dag

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…), wat het reizen veel aangenamer maakt.

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. Gelieve bij verandering van opstapplaats wel het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Heenreis (afspraak 30 min. voor vertrek) 
Gent:20u00
Groot-Bijgaarden:20u45
Leuven:21u30
Terugreis 
Leuven:10u00
Groot-Bijgaarden:10u45
Gent:11u30

Gent

Busparking station Gent-Dampoort, Kasteellaan 447

Parkeren doe je best op de parking van het station, aan Octrooiplein 10. Parkeer niet op de busparking!

! Opgelet: betalende parking

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 12/12/2020.

Opties

Ter plaatse zal er af en toe een optie aangeboden worden (bv. een fietstocht in Barcelona). een meer gedetailleerde lijst met mogelijke opties en toegangsgelden worden enkele maanden voor vertrek meegedeeld. Niet elke optie zal betalend zijn.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: verblijf in een binnenkajuit per twee of vier, volpension aan boord (ontbijt, middagmaal/vieruurtje wanneer we aan boord zijn, avondeten, snack), galadiner, cocktail van de kapitein, taalbegeleiding, shows aan boord, (lokaal) transport, haventaksen

  • Niet inbegrepen: dranken, persoonlijke uitgaven, inkomgelden in functie van de door de deelnemer gekozen opties ter plaatse (bv. fietstocht in Barcelona), 6 x lunch en 1 x avondmaal. Voorzie ongeveer €160 voor deze uitgaven.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox