fbpx

Citytrippen … op de Middellandse Zee

Not Rated
Locatie

MSC Seaview

Aantal dagen

10 dagen, 8 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

2004-2009

Hoogtepunten

Luxueuze rondvaart

Een taalcruise, wie had dat durven dromen? Echt uniek voor een taalvakantie: geen hotel, geen huis, maar een glamoureuze MSC-boot. Deze taalvakantie is ideaal voor wie de wereld wil zien en ondertussen zijn/haar Frans wil perfectioneren.

In 2023 bezoeken we Genua, La Spezia(Cinque Terre), Rome, Palma de Mallorca, Barcelona en Cannes. Deze taalvakantie is volledig gericht op jongeren die iets willen zien én beleven. We verkennen deze steden op een (inter)actieve manier en verlaten al eens de platgetreden paadjes! Actie is troef en dat zal je merken!

Cruiseschip als hotel

Deze situatie is uniek voor een taalvakantie: geen beschrijving van een hotel, maar van een boot en dan nog geen gewone. We slapen in kajuiten van 2 tot 4 personen. Op de technische fiche lezen we dat de MSC Seaview – want zo heet ons logement – 323m lang is en 41m breed. 1413 bemanningsleden staan in voor 5079 passagiers die ondergebracht worden in 2026 kajuiten, verspreid over 20 decks… Passagiers en personeelsleden komen van overal.

Aan spraakmakende faciliteiten is er op dit glamoureuze schip uiteraard geen gebrek: ‘body & soul’ worden verwend in de fitness en de vele (overdekte) zwem-en bubbelbaden. Voor ontspanning en entertainment zorgen de bowlingbar, het aquapark, de discotheek, het theater en de sportterreinen. Tijdens de dagen op zee kunnen we hier uitgebreid van genieten.

Het eten aan boord

Hongerige magen kunnen terecht  in de verschillende à la carte restaurants en een selfservice restaurant waar quasi de hele dag iets te eten valt.

Ontbijt en (wanneer we aan boord zijn) lunch nemen we aan het buffet op het dek. Het ontbijt is rijkelijk: fruit, fruitsla, yoghurt, ontbijtgranen, brood, pistolets, croissants, ontbijtkoeken, charcuterie, gerookte zalm, eieren, fruitsap, koffie, thee… Er komt gewoon geen einde aan.

Wanneer we ‘s middags aan boord zijn, worden we verwend met een ruime keuze aan salades, pasta’s, vis, vlees en nagerechten (gebak, fruit…). Voor wie dit nog niet genoeg zou zijn, serveert de snackbar pizza’s, hamburgers, hotdogs en frietjes.

Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verkennen we culinair een andere Italiaanse regio met bijbehorende streekgerechten (MSC is nu eenmaal een Italiaanse rederij). Je kan kiezen uit de verschillende gangen… of het allemaal nemen. De aangename bediening door je persoonlijke ober, krijg je er zomaar bij! Wedden dat je hier nooit met honger buitengaat?

Adembenemend en zeker een reden om wat langer op te blijven, is het ‘midnight buffet’ met prachtig gedecoreerde schotels en taarten… De kapitein verwelkomt de passagiers bovendien met een cocktail en een gala-avond met speciaal menu.

Taal-in-reisformule

Op al onze reisbestemmingen opteren we voor het Frans of Engels als voertaal. Hier viel de keuze op het Frans. Met de stop in de Franse havenstad Cannes ligt dit voor de hand. Voor de bestemmingen in Italië maken we bovendien van de gelegenheid gebruik om ons te wagen aan een initiatie Italiaans.

Naast de contactactiviteiten en de groepsvormende taalateliers op de boot zijn er uiteraard de typische CLIPtoppers met de lokale bevolking. Daarnaast zet iedereen zijn beste zeemansbeentje voor om verkozen te worden tot enige echte Capitain Jacques. Zowel anciens als nieuwe deelnemers mogen op beide oren slapen: de activiteiten worden jaarlijks aangepast. Bovendien is dit taalkamp gericht op een oudere leeftijdsgroep die graag iets wil zien en beleven tijdens de vakantie. Onze programmamakers zijn zich hiervan bewust en zullen taal-in-reismenu’s serveren om van te snoepen.

Taalanimatie en -vervolmaking op taalvakantie

We werken hier rond taalvlotheid en een correct taalgebruikHet Frans is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot aan het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft. Voldoende voorkennis van het Frans is verondersteld.

Elke taalstage staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Frans. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt. Dit gebeurt slechts zelden voor alle duidelijkheid.

Programma van dag tot dag

Dag 1: Genua (Italië) – vertrek boot 18u00
Dag 2: La Spezia (Italië) – 7u00-18u00
Dag 3: Civitavecchia – Rome (Italië) – 7u00-19u00
Dag 4: dag op zee
Dag 5: Palma de Mallorca – 9u00-23u00
Dag 6: Barcelona (Spanje) – 8u00-17u00
Dag 7: Cannes (Frankrijk) – 8u30-17u30
Dag 8: Genua (Italië) – 7u00

* De uren die worden weergegeven zijn de uren die men op de bestemming doorbrengt. Hier moet men het lokale transport nog van aftrekken.
** Onder voorbehoud van wijzigingen ivm met beschikbaarheid van kade en/of ankerplaats of wijzigingen die op het moment zelf door MSC worden opgelegd (weersomstandigheden, enzovoort).

Excursies Frankrijk en Italië

De rondvaart begint en eindigt in Genua, de belangrijkste havenstad van Italië. Hier gaan we op speurtocht naar het ei van Columbus, de beroemdste inwoner van Genua. Het bezoek aan deze prachtige, historische stad met haar statische piazza’s, brede winkelstraten en oude stadskern laat een diepe indruk na. 

Op dag 2 trekken we naar La Spezia in Ligurië. Vanuit deze internationale haven verkennen we de Cinque Terre, 5 dorpen die UNESCO-werelderfgoed zijn en één van de mooiste natuurlijke gebieden aan de kust. Wie wilt kan ook even genieten van de lokale stranden. 

Woensdag wordt ongetwijfeld het culturele hoogtepunt van de reis. We gaan aan land in Civitavecchia en reizen van daaruit met de trein door naar Rome. Deze eeuwige stad heeft zowel de Oosterse als de Westerse cultuur beïnvloed. Historische gebouwen, majestueuze standbeelden, charmante pleintjes en verkoelende fonteinen… we gaan onze ogen serieus de kost geven en genieten van deze betoverende stad! We vertrekken vroeg zodat we voldoende tijd hebben om de Italiaanse hoofdstad te ontdekken. We bieden hier twee verschillende opties aan (waarvan 1 gratis zal zijn, eventuele bezoeken zijn mits een supplement). 

Op donderdag zijn we een volledige dag op zee. Dan kunnen we genieten van al wat de boot te bieden heeft.

Vrijdag komen we aan in Palma de Mallorca, de hoofdstad van de eilandengroep de Balearen. Een stadsspel brengt ons langs alle belangrijke en mooie bezienswaardigheden van deze stad. 

Vanuit Palma de Mallorca gaat de reis naar Barcelona, de op één na grootste stad van Spanje en een must do voor fans van Gaudi en tapas. Hier wordt redelijk veel Frans gesproken en vinden we mogelijkheden om onze talenkennis op de proef te stellen. In de namiddag bieden we hier een aantal opties aan, zoals een bezoek aan de Sagrada Familia, een fietstocht doorheen de stad, een wandeling door het oude centrum…

Zondag meren we aan in Cannes. We worden met bootjes afgezet, dat maakt de aankomst wat specialer. Hier leven we ons volledig uit in het Frans. Cannes staat gekend om zijn filmfestival en dus kan je er zeker van zijn dat deze dag in het thema staat van de film! We wanen ons sterren op de rode loper en gaan samen op zoek naar de handafdrukken van bekende acteurs en actrices.

Tot slot meren we aan in Genua voor een laatste bezoek aan deze prachtige Italiaans stad.

Actieve stadsverkenning

We verkennen de verschillende steden niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. Zo gidsen we op sommige plaatsen onze eigen groep. Bovendien maken we ook echt tijd voor lokale contacten. We lezen de kaart, zoeken de bus- of treinuren op… Via goed begeleide activiteiten zet je zo je eerste stappen als zelfstandige globetrotter. Wedden dat dit voor een boost van de groepssfeer zal zorgen?

Amusement, zelfredzaamheid en teamspirit zijn kruiden die elke CLIPreis op smaak brengen. Een deelnemer getuigt : ‘Volgend jaar ga ik alleen op reis. Ik heb geleerd hoe ik het zelf moet doen.’

Als je dit kan afwerken met een persoonlijke touch bekom je ongetwijfeld het waauw-effect waar het ons om te doen is.

Praktische informatie

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen worden geweigerd.

Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Ouderlijke toestemming, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die in België wonen
Pasfoto uploaden via je CLIPprofiel
€85 voor 6 x lunch en 1 x avondeten. Extra zakgeld eventueel te voorzien voor persoonlijke uitgaven en in functie van gekozen opties.
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (je vindt dit hier)
17 of ouder: Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Verzorging
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief in handbagage (voor wanneer we toekomen)
Kleding
Warme pull en lange broek
T-shirt en short
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen, mooie schoenen en sportschoenen
Galakleren (cocktailjurk voor de meisjes, hemd en das voor de jongens)
Deftige kledij voor 's avonds
Regenjas
Pyjama
Diverse
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Strandlaken of grote handdoek (voor het strand. Op de boot zijn handdoeken voorradig)
Kleine rugzak
Ontbijt voor de eerste dag
Desinfecterende handgel

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per touringcar, wat het reizen veel aangenamer maakt.

Mogen wij vragen een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn? De bussen vertrekken in de mate van het mogelijke op het hieronder vermelde uur. Gelieve bij verandering van opstapplaats dit online aan te passen. 

Indien de opstapplaats 1 week voor vertrek nog wijzigt, kan dit niet meer online. Gelieve dan het secretariaat te verwittigen (per mail of telefonisch)!

Heenreis (afspraak 30 min. voor vertrek)
Gent-Dampoort:20u00
Groot-Bijgaarden:20u45
Leuven:21u30
Terugreis
Leuven:8u00
Groot-Bijgaarden:8u45
Gent-Dampoort:9u30

Gent-Dampoort

Parking Autocars Gent-Dampoort.

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Gent-Brussel voor de heenreis, kant Brussel-Gent voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Vroegboekkorting tot en met 12/12/2023.

Opties

Ter plaatse zal er af en toe een optie aangeboden worden (bv. een fietstocht of een bezoek aan een museum), een meer gedetailleerde lijst met mogelijke opties en toegangsgelden worden enkele maanden voor vertrek meegedeeld. Niet elke optie zal betalend zijn.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: verblijf in een binnenkajuit per twee of vier, volpension aan boord (ontbijt, middagmaal/vieruurtje wanneer we aan boord zijn, avondeten, snack), non-alcoholosich drankenpakket, galadiner, cocktail van de kapitein, taalbegeleiding, shows aan boord, (lokaal) transport, haventaksen

  • Niet inbegrepen: ontbijt eerste dag, zakgeld voor persoonlijke uitgaven, inkomgelden in functie van de door de deelnemer gekozen opties ter plaatse (meer uitleg op de WhatsAppgroep van de cruise), 6 x lunch en 1 x avondmaal. Voorzie ongeveer €85 voor de maaltijden.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox