vanaf €765,00
INSCHRIJVEN

Citytrippen … La ville lumière

Not Rated
Locatie

Ibis Paris La Défense

Aantal dagen

7 dagen, 6 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

2003-2007

Hoogtepunten

Un citytrip magique

Tijdens de citytrip in Parijs is Frans de voertaal van ’s morgens tot ’s avonds. Ideaal voor wie al een goede basiskennis Frans heeft en een stapje verder wil gaan, richting taalvervolmaking. In Parijs is er bovendien ruimte voor inspraak in het programma. Ideaal voor wie later zelfstandig wil reizen.

De stad vormt het decor voor de taalateliers en animaties. Zo trekken we regelmatig de straat op voor gesprekken met de bevolking en de toeristen. Samen beklimmen we Montmartre, terwijl we in de voetstappen treden van enkele beroemde artiesten. We maken een boottocht op de Seine, komen tijdens een quiz met voorbijgangers alles te weten over de Eiffeltoren en gaan op ontdekkingstocht in het Louvre of in Musée d’Orsay. Kers op de taart is het bezoek aan Disneyland. Jong of oud, deze reis is voor iedereen!

Terug naar de bron

CLIP is voor de meeste mensen gewoon CLIP. Weinigen weten dat het de afkorting is van Cours de Langue Intensifs à Paris.

Inderdaad, met onze citytrip naar Parijs keren we terug naar de bron, waar 38 jaar geleden alles begon. Geen gewone citytrip maar een verrassende ontdekking van Parijs en haar inwoners. Het Louvre gaan we niet binnen via de hoofdingang maar via de winkelgalerij aan de Rue de Rivoli. We lopen niet langs de sjieke boetieks, maar gaan er binnen. Op het dakterras van Galeries Lafayette organiseren we een taalatelier met uitzicht over Parijs en onder het Statue de la Liberté proberen we de fitness uit.

 

Dit is geen ‘hop-on hop-off-formule’ waarbij we hollen van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Wij houden meer van ‘upside down’. Zo leer je van deze stad te houden en zal je later zeker terugkeren … als een kenner.

Op hotel en restaurant in het centrum van Parijs

We kiezen voor comfort en verblijven in moderne tweepersoonskamers in een IBIS hotel aan la Défense, het zakendistrict van Parijs. Van hieruit kunnen we de stad vlot bereken met de metro. ’s Avonds sluiten we de dag af met een prachtig zicht op de Arc de Triomphe, de Grande Arche, de Eiffeltoren… en met de voeten in de fontein.

We verblijven hier op basis van halfpension.

Ontbijten doen we in het hotel. Op het ontbijtbuffet staan onder meer koffiekoeken, pannenkoeken, verschillende broodsoorten en charcuterie, fruit, yoghurt en ontbijtgranen.

’s Middags picknicken we in de stad met een sandwich, een wrap, een salade of een stuk pizza (niet in de prijs inbegrepen).

’s Avonds gaan we samen op restaurant. We kiezen een voor- en hoofdgerecht of een hoofd- en nagerecht. Parijs is in dit opzicht een droom. Aan eetgelegenheden geen gebrek. Zo zullen we afwisselend aan tafel gaan in een buffetrestaurant aan de Arc de Triomphe, een pizzeria in le Marais of een hamburgerrestaurant aan Montmartre. Let wel op: de drank tijdens het diner is niet in de prijs inbegrepen (met uitzondering van water) evenals eventuele extra’s.

Taalvervolmaking Frans op taalstage

Met CLIP ga je uiteraard niet op taalreis om de hele tijd in een klaslokaal te zitten. De stad is het decor voor de taalateliers. Bij mooi weer zijn de vele parken – le Jardin du Luxembourg of les Tuileries – een ideale locatie.

Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de Franse man/vrouw op straat. Dit lukt verrassend goed, zolang je de Parijzenaar die zijn metro probeert te halen maar met rust laat.

Naast de vele vluchtige contacten nemen we hier regelmatig de tijd om langere gesprekken te voeren die zeker zullen bijblijven.

We gaan ervan uit dat elke deelnemer over een voldoende basiskennis Frans beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen.

Parijs staat centraal in de taalateliers: historische rollenspelen, muziek en film met Parijs in de hoofdrol, straatinterviews, debatten rond de Franse actualiteit, een Time’s up met Franse personages…

Variatie en beweging zitten in deze taalstage ingebakken. Leren wordt een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Taalkamp met taalbad Frans

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we onze drempelvrees om Frans te spreken. Het systeem van positieve opmerkingen vormt een extra stimulans.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken, worden de ouders even opgebeld om zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Taalstage met gevarieerde animatie

We trekken op ontdekkingstocht in het Louvre, Centre Pompidou of Musée d’Orsay en gaan op zoek naar de verhalen achter de meest bekende schilderijen. In de Galeries Lafayette ondergaan we een make-over.

We lezen zelf de kaart en zoeken uit hoe het metrosysteem in elkaar zit. We doorkruisen de stad te voet en met de metro voor een heuse Parijs Express. Eindigen doen we bovenop de Eiffeltoren waar we genieten van het uitzicht!

Op een avond beklimmen we Montmartre en leren alles over de Moulin Rouge, Amélie Poulain en het leven van Picasso in Parijs. We sluiten de avond af op de trappen van de Sacré Coeur met een ‘watercantus’.  Wedden dat dit voor een boost van de groepssfeer zorgt?

Daarnaast maken we ook echt tijd voor lokale contacten. Via goed begeleide activiteiten zet je zo je eerste stappen als zelfstandige globetrotter.Genieten doen we tijdens een boottochtje op de Seine of op Paris Plage aan de Île de la Cité. ’s Avonds ontspannen we met een soirée intime in de tuinen van de Palais Royal of met een soirée française op de Esplanade voor het hotel!

De laatste dag kan je een keuze-activiteit kiezen. De mogelijkheden worden ter plaatse door de 17-plussers voorbereid.

In Parijs is er bovendien altijd wel iets te beleven in de zomer. Dit kan gaan van een ritje op de kermis aan het Louvre, een openluchtfilm aan Les Invalides, een feestje op een boot op de Seine, een festival aan La Défense tot het bijwonen van een gratis concert tijdens Paris Plage.

De laatste dag kan je een keuzeactiviteit kiezen. De mogelijkheden worden ter plaatse door de 17-plussers voorbereid.

Een dagje Disneyland Parijs

Highlight op het programma is een daguitstap naar de parken van Disney. Ontmoet Mickey en Minnie, dompel je onder in de magische wereld en beleef een adrenalinekick in de Tower of Terror. Of ben je fan van Star Wars? Geniet dan van de gloednieuwe attracties die het park vorig jaar rond deze films opende. Jong of oud, je beleeft er sowieso de tijd van je leven!

In deze Parijsformule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen. Mits het Frans de voertaal blijft, is er veel mogelijk. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan. Zo verleggen we onze grenzen op een veilige manier.

De deelnemers bereiden ook zelf een aantal suggesties voor: zo kan je naar Versailles, Père Lachaise, het Stade de France of de Catacombes, maar zoek je zelf al de praktische info op. Je kiest je optie volgens je eigen interesses. 17-plussers krijgen nog wat extra vrijheid. Zij vormen een apart groepje, mogen ’s avonds langer opblijven en krijgen aangepaste activiteiten.

Sociaal project

NIEUW – CLIP wil haar jongeren een sociaal engagement meegeven. Daarom voorzien we in Parijs, vanaf 2022, een sociaal project voor de oudste deelnemers. Op die manier staan we stil bij maatschappelijke problematieken terwijl we toch genieten van contacten met de lokale bevolking. De exacte invulling van dit project houden we momenteel nog even geheim. 

Praktische informatie

Ibis Paris la Défense
4 Boulevard de Neuilly
92081 Paris la Défense

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Pasfoto uploaden via je CLIPprofiel
Zakgeld voor lunch: €60, voor een extra drankje en persoonlijke uitgaven: €50
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Voor 17jarigen en ouder: Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP € 12,5 Europa, € 20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Reisgids (eventueel)
Een negatieve PCR-test uitgevoerd in de 72u voor aankomst. Vind Hier een testcentrum in je buurt.
Een verklaring op eer. Vind Dit document invullen
 Diverse
Schrijfgerief
Lunchpakket voor onderweg (1 portie)
Hervulbare drinkbus
Eventueel fototoestel
Rugzakje
 Verzorging
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief
Papieren zakdoeken
Desinfecterende handgel
Mondmaskers (min. 1/dag)
 Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Sportkledij
Ondergoed en kousen
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Pyjama

Gemeenschappelijk vervoer

Voor de heen- en terugreis gebeurt het gemeenschappelijk vervoer per touringcar.

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken liefst stipt op het hieronder vermelde uur.

Gelieve bij verandering van opstapplaats, vanaf 48u voor vertrek, het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten.

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand) 
Leuven:8u00
Groot-Bijgaarden:8u45
Gent:9u30
Terugreis 
Gent:19u00
Groot-Bijgaarden:19u45
Leuven:20u30

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Gent

P+R Watersportbaan

Zuiderlaan, Gent, rechtover de Topsporthal Gent

Created with Sketch.
vanaf   €765,00
Volpension

Taalvervolmaking

augustusDAGENCODE
22/08 - 28/087Par08

Schrijf je in

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2022.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen in de prijs: logement in half pension (ontbijt, diner), vervoer heen en terug, lokaal transport, toegang Louvre, Musée d’Orsay, Centre Pompidou en Eiffeltoren, rondvaart bateaux mouches en toegang tot de Disneyparken

  • Niet inbegrepen: middageten, eventuele keuzeactiviteiten (ook vaak gratis) en het bijhorende transport (€1,5 per traject).

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox