fbpx
vanaf €1.399,00
INSCHRIJVEN

Citytrippen … op de Middellandse Zee

Not Rated
Locatie

MSC World Europa

Aantal dagen

10 dagen, 7 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2004-2009

Hoogtepunten

Luxueuze rondvaart

Een taalcruise, wie had dat durven dromen? Echt uniek voor een taalvakantie: geen hotel, geen huis, maar een glamoureuze MSC-boot. Deze taalvakantie is ideaal voor wie de wereld wil zien en ondertussen zijn/haar Engels wil perfectioneren.

Dit jaar bezoeken we Marseille, Genua, Napels, Messina, Valletta en Barcelona. Deze taalvakantie is volledig gericht op jongeren die iets willen zien én beleven. We verkennen deze steden op een (inter)actieve manier en verlaten al eens de platgetreden paadjes! Actie is troef en dat zal je merken!

Cruiseschip als hotel

Deze situatie is uniek voor een taalvakantie: geen beschrijving van een hotel, maar van een boot en dan nog geen gewone. We slapen in kajuiten van 4 personen. Op de technische fiche lezen we dat de MSC World Europa – want zo heet ons logement – 333m lang is en 47m breed. 2138 bemanningsleden staan in voor 6762 passagiers die ondergebracht worden in 2026 kajuiten, verspreid over 22 decks… Passagiers en personeelsleden komen van overal.

Aan spraakmakende faciliteiten is er op dit glamoureuze schip uiteraard geen gebrek: ‘body & soul’ worden verwend in de fitness en de 7 (overdekte) zwem- en bubbelbaden. Voor ontspanning en entertainment zorgen het aquapark, de discotheek, het theater en de sportterreinen. Tijdens de dagen op zee kunnen we hier uitgebreid van genieten.

Het eten aan boord

Hongerige magen kunnen terecht  in de verschillende à la carte restaurants en een selfservice restaurant waar quasi de hele dag iets te eten valt.

Ontbijt en (wanneer we aan boord zijn) lunch nemen we aan het buffet op het dek. Het ontbijt is rijkelijk: fruit, fruitsla, yoghurt, ontbijtgranen, brood, pistolets, croissants, ontbijtkoeken, charcuterie, gerookte zalm, eieren, fruitsap, koffie, thee… Er komt gewoon geen einde aan.

Wanneer we ‘s middags aan boord zijn, worden we verwend met een ruime keuze aan salades, pasta’s, vis, vlees en nagerechten (gebak, fruit…). Voor wie dit nog niet genoeg zou zijn, serveert de snackbar pizza’s, hamburgers, hotdogs en frietjes.

Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verkennen we culinair een andere Italiaanse regio met bijbehorende streekgerechten (MSC is nu eenmaal een Italiaanse rederij). Je kan kiezen uit de verschillende gangen… of het allemaal nemen. De aangename bediening door je persoonlijke ober, krijg je er zomaar bij! Wedden dat je hier nooit met honger buitengaat?

Taal-in-reisformule

Op deze taalvakantie kies je ervoor om de hele dag Engels te spreken. We werken rond taalvlotheid en een correct taalgebruik

Naast de contactactiviteiten en de groepsvormende taalateliers op de boot zijn er uiteraard de typische CLIP toppers met de lokale bevolking. Daarnaast zet iedereen zijn beste zeemansbeentje voor om verkozen te worden tot enige echte Captain Jack. Zowel anciens als nieuwe deelnemers mogen op beide oren slapen: de activiteiten worden jaarlijks aangepast. Bovendien is dit taalkamp gericht op een oudere leeftijdsgroep die graag iets wil zien en beleven tijdens de vakantie. Onze programmamakers zijn zich hiervan bewust en zullen taal-in-reismenu’s serveren om van te snoepen.

Programma van dag tot dag

Dag 1: Marseille (Frankrijk) – vertrek boot 18u00
Dag 2: Genua (Italië) – 8u00-16u00
Dag 3: Napels (Italië) – 13u00-20u00
Dag 4: Messina (Italië) – 9u00-19u00
Dag 5: Valletta (Malta)– 8u00-17u00
Dag 6: Dag op zee
Dag 7: Barcelona (Spanje) – 9u00-18u00
Dag 8: Marseille (Frankrijk) – 7u00

* De uren die worden weergegeven zijn de uren die men op de bestemming doorbrengt. Hier moet men het lokale transport nog van aftrekken.
** Onder voorbehoud van wijzigingen ivm met beschikbaarheid van kade en/of ankerplaats of wijzigingen die op het moment zelf door MSC worden opgelegd (weersomstandigheden, enzovoort).

Excursies Malta en Italië

De rondvaart begint en eindigt in Marseille, Na Parijs en Lyon de bekendste en dichtst bevolkte metropool van het land. 

Nadien stoppen we in Genua, de belangrijkste havenstad van Italië. Hier gaan we op speurtocht naar het ei van Columbus, de beroemdste inwoner van Genua. Het bezoek aan deze prachtige, historische stad met haar statische piazza’s, brede winkelstraten en oude stadskern laat een diepe indruk na. 

Op dag 3 trekken we naar Napels. Hier doen we een express doorheen de stad, het is tenslotte één van de oude juwelen van Italië. Met een levendig historisch centrum rond een opvallende havenbaai, architectonische bezienswaardigheden en meesterwerkkunstwerken is deze stad een pareltje om te bezoeken. De slapende vulkaan de Vesuvius biedt bovendien heel wat inspiratie als instagrampost. 

Dinsdag wordt ongetwijfeld één van de mooiste dagen van de reis. We gaan aan land in Messina in het wondermooie Sicilië, en doen een tocht langs de mooiste monumenten zoals de Duomo, de reconstructie van een twaalfde-eeuwse kathedraal. 

Woensdag komen we aan in Valletta, de hoofdstad van Malta. Een topper voor de deelnemers van de Engelstalige vakantie, want de inwoners van Malta zijn perfect tweetalig! In Malta speelt CLIP bovendien een thuismatch, want we komen hier al jaar en dag! Een stadsspel brengt ons langs alle belangrijke en mooie bezienswaardigheden van deze stad. 

Op donderdag zijn we een volledige dag op zee. Dan kunnen we genieten van al wat de boot te bieden heeft.

Nadien gaat de reis naar Barcelona, de op één na grootste stad van Spanje en een must do voor fans van Gaudi en tapas. ’s Morgens bezoeken we het artistieke gedeelte van de satd. In de namiddag bieden we een aantal opties aan, zoals een bezoek aan de één van de huizen van Gaudi, een fietstocht doorheen de stad, een wandeling door het oude centrum…

Tot slot meren we aan in Marseille voor een laatste bezoek aan deze prachtige Franse stad.

Actieve stadsverkenning

We verkennen de verschillende steden niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. Zo gidsen we op sommige plaatsen onze eigen groep. Bovendien maken we ook echt tijd voor lokale contacten. We lezen de kaart, zoeken de bus- of treinuren op… Via goed begeleide activiteiten zet je zo je eerste stappen als zelfstandige globetrotter. Wedden dat dit voor een boost van de groepssfeer zal zorgen?

Amusement, zelfredzaamheid en teamspirit zijn kruiden die elke CLIPreis op smaak brengen. Een deelnemer getuigt : ‘Volgend jaar ga ik alleen op reis. Ik heb geleerd hoe ik het zelf moet doen.’

Als je dit kan afwerken met een persoonlijke touch bekom je ongetwijfeld het waauw-effect waar het ons om te doen is.

Praktische informatie

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen worden geweigerd.

Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Ouderlijke toestemming, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die in België wonen
Pasfoto uploaden via je CLIPprofiel
€95 voor 5 x lunch en 1 x avondeten. Extra zakgeld eventueel te voorzien voor persoonlijke uitgaven en in functie van gekozen opties.
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (je vindt dit hier)
17 of ouder: Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Verzorging
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief in handbagage (voor wanneer we toekomen)
Kleding
Warme pull en lange broek
T-shirt en short
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen, mooie schoenen en sportschoenen
Galakleren (cocktailjurk voor de meisjes, hemd en das voor de jongens)
Deftige kledij voor 's avonds
Regenjas
Pyjama
Diverse
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Strandlaken of grote handdoek (voor het strand. Op de boot zijn handdoeken voorradig)
Kleine rugzak
Ontbijt voor de eerste dag
Desinfecterende handgel

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per touringcar, wat het reizen veel aangenamer maakt.

Mogen wij vragen een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn? De bussen vertrekken in de mate van het mogelijke op het hieronder vermelde uur. Gelieve bij verandering van opstapplaats dit online aan te passen. 

Indien de opstapplaats 1 week voor vertrek nog wijzigt, kan dit niet meer online. Gelieve dan het secretariaat te verwittigen (per mail of telefonisch)!

Heenreis (afspraak 30 min. voor vertrek)
Gent-Dampoort:20u00
Groot-Bijgaarden:20u45
Leuven:21u30
Terugreis
Leuven:8u00
Groot-Bijgaarden:8u45
Gent-Dampoort:9u30

Gent-Dampoort

Parking Autocars Gent-Dampoort.

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Gent-Brussel voor de heenreis, kant Brussel-Gent voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Created with Sketch.
vanaf   €1.399,00
Halfpension

Taalanimatie, Taalvervolmaking

juliDAGENCODE
05/07 - 14/0710CR022

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 12/12/2023.

Opties

Ter plaatse zal er af en toe een optie aangeboden worden (bv. een fietstocht of een bezoek aan een museum), een meer gedetailleerde lijst met mogelijke opties en toegangsgelden worden enkele maanden voor vertrek meegedeeld. Niet elke optie zal betalend zijn.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: verblijf in een binnenkajuit per vier, volpension aan boord (ontbijt, middagmaal/vieruurtje wanneer we aan boord zijn, avondeten, snack), non-alcoholisch drankenpakket, galadiner, cocktail van de kapitein, taalbegeleiding, shows aan boord, (lokaal) transport, haventaksen. 

  • Niet inbegrepen: ontbijt eerste dag, zakgeld voor persoonlijke uitgaven, inkomgelden in functie van de door de deelnemer gekozen opties ter plaatse (meer uitleg op de WhatsAppgroep van de cruise), 5 x lunch en 1 x avondmaal. Voorzie ongeveer €95 voor de maaltijden. 

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox