fbpx
vanaf €959,00
INSCHRIJVEN

Citytrippen … hip en happening

Not Rated
Locatie

Hotel Ibis London Barking

Aantal dagen

7 dagen, 6 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2005-2009

Hoogtepunten

An extraordinary citytrip

Tijdens de citytrip in Londen is Engels de voertaal van ’s morgens tot ’s avonds. Ideaal voor wie al een zekere kennis Engels heeft en een stapje verder wil gaan, richting taalvervolmaking. In Londen is er bovendien ruimte voor inspraak in het programma. We verkennen Londen op een (inter)actieve manier en verlaten al eens de platgetreden paadjes! Actie is troef. Je leest zelf de kaart, zoekt toeristische info op en leert wat het verschil is tussen eastbound en southbound. Ideaal voor wie later zelfstandig wil reizen. Je leert de stad van binnenuit kennen, niet alleen de bekende bezienswaardigheden, maar ook enkele minder gekende pareltjes.

Op hotel en restaurant

We kiezen voor comfort en verblijven op basis van halfpension in moderne driepersoonskamers in een Ibis hotel in het oosten van Londen. Van hieruit bereiken we de stad vlot met de metro.

Ontbijten doen we in het hotel. Verwacht je aan een full English breakfast in buffetvorm, met o.a.  koffiekoeken, verschillende broodsoorten en charcuterie, fruit, yoghurt en ontbijtgranen.

’s Middags picknicken we in de stad met een sandwich, een wrap, een salade of een stuk pizza (niet in de prijs inbegrepen).

’s Avonds gaan we op restaurant. Londen is in dit opzicht een droom. Aan eetgelegenheden geen gebrek. Zo zullen we afwisselend aan tafel gaan bij een trendy Aziaat, in een hip burgerrestaurant of bij een gezellige Italiaan. Let wel op: de drank tijdens het diner is niet in de prijs inbegrepen (met uitzondering van water).

Taalvervolmaking Engels op taalstage

De voertaal voor dit kamp is uiteraard Engels. Je moet al een basiskennis (dagdagelijkse gesprekjes kunnen voeren) hebben om mee te kunnen.

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we onze drempelvrees om Engels te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Met CLIP ga je niet op taalreis om de hele tijd in een klaslokaal te zitten. De stad is het decor voor de taalateliers. Bij mooi weer zijn de vele parken een ideale locatie.

Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de Londense man/vrouw. Dit lukt verrassend goed. Op Notting Hill doen we interviews over het dagelijkse leven, aan de Tower Bridge over de geschiedenis van Engeland.

Naast de vele vluchtige contacten nemen we ook regelmatig de tijd om langere gesprekken te voeren die zeker zullen bijblijven. We gaan er dan ook van uit dat elke deelnemer over een basiskennis Engels beschikt om aan courante gesprekken deel te nemen.

Tijdens de taalateliers werk je om de 45 minuten met een andere monitor. De Engelse cultuur staat ook hier centraal: historische rollenspelen, muziek en film met Great Britain in de hoofdrol, straatinterviews en debatten rond de Britse actualiteit…

Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. Het handelsmerk van de organisatie is dan ook: LEREN WORDT EEN PLEZIER.

Stadsexploratie

We verkennen Londen niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. Je leest zelf de kaart, zoekt toeristische info op en leert wat het verschil is tussen eastbound en southbound.

We starten onze vakantie in één van de meest historische wijken van Londen, Greenwich waar we elkaar beter leren kennen en de belangrijkste highlights verkennen!

De volgende dag gidsen we zelf en leiden we onze groepsgenoten rond aan Saint Paul’s Cathedral en in het Museum of London, we volgen de voetsporen van Harry Potter langs Leadenhall market en The Monument. Aan de Tower of Londen concentreren we ons op de Engelse geschiedenis en ontspannen we met enkele taalateliers in het park. ’s Avonds leren we elkaar beter kennen in het sfeervolle Saint Katharine Dock.

Een andere dag doorkruisen we de stad te voet en met de metro voor een Londen Express langs the Globe, Tate Modern, London Eye en the Houses of Parliament. We eindigen de tocht aan Buckingham Palace

Na een aantal drukke dagen gaan we naar Hyde Park voor een mix van sport- en taalactiviteiten. Achteraf spreken we met de Londenaren over Engelse stereotypen op Oxford Street. We sluiten af met een avondwandeling langs Trafalgar Square, Leicester Square en Piccadilly Circus.

Uiteraard mag de levendige Portobello Road market aan Notting Hill niet op het programma ontbreken. We trekken ook richting Regent’s Park en ’s avonds maken we met een lokale gids een griezelwandeling in de voetsporen van Jack the Ripper.

De voorlaatste dag heb je de keuze tussen twee topprogramma’s (aan te duiden bij inschrijving). Hippe vogels trekken naar Camden Town waar kleurrijke winkels, street art en performers de toon zetten. Harry Potter fans bezoeken de Warner Bros Studio (mits supplement). Je wandelt er doorheen de sets van Diagon Alley en The Forbidden Forest, je leert meer over speciale effecten als the invisibility cloak en je kan achteraf lekkere en vieze jelly beans kopen. Let op, voor deze optie is het aantal plaatsen beperkt. Wees er dus snel bij.

In de namiddag lossen we een moord op in Covent Garden, waar we achteraf tijd nemen om te shoppen. We sluiten de week af met een musicalvoorstelling. We kiezen voor een echte klassieker waarbij we ons laten betoveren door de muziek en dans.

Net wanneer je denkt dat de week voorbij is, volgt er nog een bezoek aan een leuk museum van je eigen keuze: Tate Modern, Natural History, Science of Victoria & Albert Museum. Je krijgt nog wat vrije tijd voor we de bus weer opzoeken om huiswaarts te keren. Wat een heerlijke week was dat?!

In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen. Mits het Engels de voertaal blijft, is er veel mogelijk. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan.

Geen free spirit maar duidelijke afspraken! Zo verleggen we onze grenzen op een veilige manier.

’s Avonds mogen 17-plussers bijvoorbeeld langer opblijven in de bar van het hotel.

Sociaal project

CLIP wil haar jongeren een sociaal engagement meegeven. Daarom voorzien we in Londen een sociaal project voor de oudste deelnemers. Op die manier staan we stil bij maatschappelijke problematieken terwijl we toch genieten van contacten met de lokale bevolking. De exacte invulling van dit project houden we momenteel nog even geheim.

Praktische informatie

Hotel Ibis London Barking
Highbridge Road
London

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen worden geweigerd.

Reisdocumenten en zakgeld
Ouderlijke toestemming, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die wonen in België
Zakgeld voor lunch 90 pond, voor een extra drankje en persoonlijke uitgaven 65 pond
Internationaal paspoort vanaf (€35 voor minderjarigen bij uw gemeente, prijs kan verschillen per gemeente) in handbagage, kopie in je bagage
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer(dit vind je hier)
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Reisgids (eventueel)
Diverse
Schrijfgerief: pen en papier
Lunchpakket voor onderweg (1 portie)
Eventueel fototoestel
Wereldstekker
Hervulbare drinkbus
Rugzakje
Verzorging
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief
Papieren zakdoeken
Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Sportkledij
Ondergoed en kousen
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Pyjama

Voor de heen- en terugreis gebeurt het gemeenschappelijk vervoer per touringcar. In Calais gaat de bus op de boot.

Mogen wij je vragen een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken liefst stipt op het hieronder vermelde uur.

Indien de opstapplaats 1 week voor vertrek nog wijzigt, kan dit niet meer online aangepast worden. Gelieve dan het secretariaat te verwittigen!

Heenreis (afspraak 30 min. voor vertrek)
Leuven:7u00
Groot-Bijgaarden:7u45
Gent-Dampoort:8u30
Duinkerke:10u00
Terugreis
Duinkerke:19u55
Gent-Dampoort:21u30
Groot-Bijgaarden:22u15
Leuven:23u00

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Gent-Dampoort

Parking Autocars Gent-Dampoort.

Opgelet: parkeren mag niet op de busparking, wel op de (betalende) autoparking ernaast.

Duinkerke

793 Rue du Banc Vert, 59640 Duinkerke

Created with Sketch.
vanaf   €959,00
Halfpension

Taalvervolmaking

augustusDAGENCODE
19/08 - 25/087Lon08

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2024.

Opties

Laatste dag: Keuze tussen Camden Town en Harry Potter Studio's. Supplement Harry Potter Studio (toegang + transport): €95 voor wie jonger is dan 16 jaar, €110 voor wie ouder is dan 16 jaar

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen in de prijs: logement in kamers van 3 in half pension (ontbijt, diner), vervoer heen en terug, lokaal transport, toegang musea, musical

  • Niet inbegrepen: middageten, eventuele keuzeactiviteiten (ook vaak gratis) en het bijhorende transport (€1,5 per traject), optie laatste dag

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox