Citytrippen … hip en happening

Not Rated
Locatie

Hotel Ibis London Barking

Aantal dagen

7 dagen, 6 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2002-2006

Hoogtepunten

An extraordinary citytrip

Tijdens de citytrip in Londen is Engels de voertaal van ’s morgens tot ’s avonds. Ideaal voor wie al een goede kennis Engels heeft en een stapje verder wil gaan, richting taalvervolmaking. In Londen is er bovendien ruimte voor inspraak in het programma. We verkennen Londen niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. Je leest zelf de kaart, zoekt toeristische info op en leert wat het verschil is tussen eastbound en southbound. Ideaal voor wie later zelfstandig wil reizen. Je leert de stad van binnenuit kennen, niet alleen de bekende bezienswaardigheden, maar ook minder gekende pareltjes.

Op hotel en restaurant

We kiezen voor comfort en verblijven in moderne driepersoonskamers in een Ibis hotel in het oosten van Londen. Van hieruit kunnen we de stad vlot bereiken met de metro.

We verblijven hier op basis van halfpension.

Ontbijten doen we in het hotel. Je kan je verwachten aan een full English breakfast in buffetvorm, daarnaast staan op het ontbijtbuffet onder meer koffiekoeken, verschillende broodsoorten en charcuterie, fruit, yoghurt en ontbijtgranen.

’s Middags picknicken we in de stad met een sandwich, een wrap, een salade of een stuk pizza (niet in de prijs inbegrepen).

’s Avonds gaan we op restaurant. Londen is in dit opzicht een droom. Aan eetgelegenheden geen gebrek. Zo zullen we afwisselend aan tafel gaan in een trendy Aziaat, een hip burgerrestaurant of een gezellige Italiaan. Let wel op: de drank tijdens het diner is niet in de prijs inbegrepen (met uitz. van water).

Taalvervolmaking Engels op taalstage

Met CLIP ga je uiteraard niet op taalreis om de hele tijd in een klaslokaal te zitten. De stad is het decor voor de taalateliers. Bij mooi weer zijn de vele parken – Hyde Park, Regent’s Park – een ideale locatie.

Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de Londense man/vrouw op straat. Dit lukt verrassend goed. Op Notting Hill doen we interviews over het dagelijkse leven, aan de Tower Bridge over de geschiedenis.

Naast de vele vluchtige contacten nemen we in Londen regelmatig de tijd om langere gesprekken te voeren die zeker zullen bijblijven. We gaan er dan ook van uit dat elke deelnemer over een voldoende basiskennis Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen.

Tijdens de taalateliers werk je om de 45 minuten met een andere monitor. Engels staat ook hier centraal: historische rollenspelen, muziek en film met Great Britain in de hoofdrol, straatinterviews en debatten rond de Britse actualiteit…

Variatie en beweging zitten in de taalstage ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Taalkamp met taalbad Engels

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Engels te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken, worden de ouders even opgebeld om zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elke week staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Engels. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Stadsexploratie

We verkennen Londen niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. Je leest zelf de kaart, zoekt toeristische info op en leert wat het verschil is tussen eastbound en southbound.

We starten onze vakantie in één van de meest historische wijken van Londen, Greenwich waar we elkaar beter leren kennen en de belangrijkste highlights verkennen!

De volgende dag worden we zelf gids en leiden we onze groepsgenoten rond aan St. Paul’s Cathedral en in het Museum of London, we volgen de voetsporen van Harry Potter langs Leadenhall market en the monument. Aan de Tower of Londen concentreren we ons op de Engelse geschiedenis en ontspannen we met enkele taalateliers in het park. ’s Avonds leren we elkaar beter kennen in het sfeervolle St. Katharine Dock.

De derde dag doorkruisen we de stad te voet en met de metro voor een Londen Express langs the Globe, Tate Modern, London Eye en the Houses of parliament. We eindigen de tocht aan Buckingham Palace. Achteraf bezoeken we een museum naar keuze: Natural History, Science of Victoria & Albert.

Na twee drukke dagen gaan we naar Hyde Park voor een mix van sport- en taalactiviteiten. Achteraf spreken we met de Londenaren over Engelse stereotypen op Oxford Street. De dag sluiten we af op Trafalgar Square, Leicester Square en Piccadilly Circus.

Nadien mag de levendige Portobello Road market aan Notting Hill niet op het programma ontbreken. Vervolgens gaan we naar Regent’s Park en ’s avonds  maken we met een lokale gids een griezelige wandeling in de voetsporen van Jack the Ripper.

De voorlaatste dag heb je de keuze tussen twee topprogramma’s (aan te duiden bij inschrijving). Hippe vogels trekken naar Camden Town waar kleurrijke winkels, street art en performers de toon zetten. Harry Potter fans bezoeken de Warner Bros Studio. Je wandelt er doorheen de sets van Diagon Alley en The Forbidden Forest, je leert meer over speciale effecten als the invisibility cloak en je kan achteraf lekkere en vieze jelly beans kopen. Let op, voor deze optie is het aantal plaatsen beperkt. Wees er dus snel bij.

In de namiddag lossen we een moord op in Covent Garden, waar we ook even de tijd nemen om te shoppen. We sluiten de week af met een musicalvoorstelling. We kiezen voor een echte klassieker en laten ons volledig betoveren door de muziek en dans.

Net wanneer je denkt dat de week voorbij is, volgt er een historische climax om de taalvakantie mee af te sluiten. Een bezoek aan Canterbury mag bij een verblijf in Groot-Brittannië zeker niet ontbreken. Na een begeleid bezoek waarbij je misschien zelf wel gids speelt, krijg je nog wat vrije tijd voor we de bus weer opzoeken om huiswaarts te keren. Wat een heerlijke week was dat?!

In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen. Mits het Engels de voertaal blijft, is er veel mogelijk. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan.

Geen free spirit maar duidelijke afspraken! Zo verleggen we onze grenzen op een veilige manier.

’s Avonds mogen 17-plussers bijvoorbeeld langer opblijven in de bar van het hotel of gaan ze nog iets drinken in het centrum.

Praktische informatie

Hotel Ibis London Barking
Highbridge Road
London

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld (momenteel zijn er voor de UK nog geen extra documenten nodig. Dit zal veranderen vanaf oktober 2021. )
Ouderlijke toestemming, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die wonen in België
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Pasfoto (uploaden via de login op www.clipadmin.be)
Zakgeld voor lunch 50 pond, voor een extra drankje en persoonlijke uitgaven 40 pond
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage (! Dit wordt in Calais gecontroleerd).
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer(dit vind je hier)
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP € 12,5 Europa, € 20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Reisgids (eventueel)
 Diverse
Schrijfgerief: pen en papier
Lunchpakket voor onderweg (1 portie)
Eventueel fototoestel
Wereldstekker
Hervulbare drinkbus
Rugzakje
 Verzorging
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief
Papieren zakdoeken
Desinfecterende handgel
Mondmaskers (min. 1/dag)
 Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Sportkledij
Ondergoed en kousen
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Pyjama

Gemeenschappelijk vervoer

DE VERTREKUREN KOMEN 2 MAANDEN VOOR DE ZOMER ONLINE

Voor de heen- en terugreis gebeurt het gemeenschappelijk vervoer per luxecar (video, airconditioning,…). In Calais gaat de bus op de trein (Chunnel) of boot.

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken liefst stipt op het hieronder vermelde uur.

Gelieve bij verandering van opstapplaats het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten.

Heenreis (afspraak 30 min. voor vertrek) 
Leuven:
Groot-Bijgaarden:
Gent:
Duinkerke:
Terugreis 
Duinkerke:
Gent:
Groot-Bijgaarden:
Leuven:

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Gent

Busparking Station Gent-Dampoort, Kasteellaan 447

Parkeren doe je best op de parking van het station, aan Octrooiplein 10. Parkeer niet op de busparking!

! Opgelet: betalende parking

Duinkerke

793 Rue du Banc Vert, 59640 Duinkerke

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2021.

Opties

Laatste dag: Keuze tussen Camden Town en Harry Potter Studio's. Supplement Harry Potter Studio (toegang + transport): €65 voor wie jonger is dan 16 jaar, €75 voor wie ouder is dan 16 jaar)

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen in de prijs: logement in kamers van 3 in half pension (ontbijt, diner), vervoer heen en terug, lokaal transport, toegang musea.

  • Niet inbegrepen: middageten, eventuele keuzeactiviteiten (ook vaak gratis) en het bijhorende transport (€1,5 per traject), optie laatste dag.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox