fbpx

De wondere wereld van… Frans om de hoek

Not Rated
Locatie

Heverlee en Bierbeek

Aantal dagen

6 dagen, 9u-16u

Taal

Frans

Leeftijd

2012-2018

Hoogtepunten

Frans dicht bij huis

In alle CLIPformules gaan leren, actie en plezier hand in hand. De taalacademie Frans is hier zeker een mooi voorbeeld van. Het is een zesdaagse externaatsformule in Leuven en Bierbeek. Ideaal voor jongeren die liever thuis slapen en een perfecte opstap naar een residentiële taalvakantie achteraf.

Dit jaar breiden we onze taalacademie uit met een excursie op zaterdag naar Louvain-la-Neuve. Zo kunnen we alles wat we leerden in de praktijk omzetten. De perfecte afsluiter van een fantastische week.

Dicht bij huis

Leren, actie en plezier maken zijn bij CLIP een niet uit elkaar te halen trio. Zij zijn aan elkaar verbonden en gaan in zowat elke taalvakantie hand in hand. Dat is zeker zo voor de taalacademie in Leuven. Deze vijfdaagse externaatsformule is ideaal voor onze jongste deelnemers, en voor iedereen die het liefst ‘s avonds thuis slaapt en overdag plezier maakt op kamp. Bovendien is het de perfecte opstap voor een eventuele residentiële taalvakantie achteraf. 

CLIP taalvakanties vzw is door de overheid erkend als landelijke jeugdorganisatie. Daarom krijgen ouders van kinderen tot en met 13 jaar een fiscaal attest. Dat is mooi meegenomen!

Taal leren wordt een spel

Gedurende 5 voormiddagen krijg je drie uur taalateliers. In kleine groepen oefen je bijvoorbeeld al kaartend werkwoorden en woordenschat in of zing je Franse liedjes. Het is maar een greep uit de gevarieerde taalactiviteiten die op elk weekmenu voorkomen.

Is dit les of animatie? Breek er het hoofd niet over. Het zijn gewoon twee elementen van een verfrissende (to)taalformule die al heel wat jongeren aan den lijve hebben kunnen ondervinden.

Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie troef!

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om : ‘salade de fruits’, ‘nous sommes formidables’, ‘papaoutai’, ‘alors on chante’

Voor de jongste deelnemers, die nog nooit Frans op school hadden, is de formule een taalinitiatie. Ze maken kennis met de, voor hen, vreemde taal en leren hun eerste woordjes.

De oudere deelnemers vormen hun eerste zinnetjes en leren durven spreken. Je hebt nooit een schools gevoel. Je leert al spelend en speelt al lerend.
Leuk en leerrijk!

Hele dag taalacademie

We openen de deuren om 8u00. Na een uurtje opvang starten we met de taalateliers. ’s Middags eten we samen ons lunchpakket op. In de namiddag wisselen we knutsel- en sportactiviteiten af met andere animaties, zoals een leuke quiz of zang. Tijdens deze activiteiten is het taalaspect nog altijd aanwezig en herhalen we de aangeleerde kennis van de voormiddag. Om 16u00 eindigen de activiteiten maar voorzien we opnieuw een uurtje opvang, tot en met 17u00. Op vrijdag is er om 15u30 een toonmoment voorzien voor de ouders. Dit zal ongeveer een half uurtje duren.

Op excursie naar Louvain-la-Neuve

Dit jaar organiseren we op zaterdag een taalexcursie naar Louvain-la-Neuve! We doen er spelletjes waarbij we elkaar uitdagen en mensen aanspreken om antwoorden te vinden. We brengen in de praktijk wat we in de week hebben geleerd! Louvain-la-Neuve is een jonge, dynamische, gastvrije en bovenal, verkeersvrije stad. De mensen nemen er graag de tijd om even met onze jongeren te praten.

Praktische info

Taalacademie Heverlee – TAF002 (paasvakantie)

Don Bosco Heverlee
Groenveldstraat 46
3001 Heverlee

Taalacademie Bierbeek – TAF01, TAF08 (zomer)

Sint-Pietersschool
Kloosterstraat 2
3360 Bierbeek

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

Diverse
Pen en papier
Lunch en drank
Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: Externaatsformule van 9u tot en met 16u. Opvang van 8u tot en met 17u. Excursie op zaterdag (wie niet meegaat, betaalt €15 minder)

  • Fiscaal attest voor kinderen tot en met 13 jaar.


  • Niet inbegrepen: lunch (vergeet je lunchpakket niet mee te nemen)

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox