fbpx
vanaf €199,00
INSCHRIJVEN

De wondere wereld van… Frans om de hoek

Not Rated
Locatie

Sint-Pietersschool, Bierbeek

Aantal dagen

6 dagen, 9u-16u

Taal

Frans

Leeftijd

2012-2018

Hoogtepunten

Frans dicht bij huis

Deze zesdaagse externaatsformule in Bierbeek is ideaal voor jongeren die liever thuis slapen en een perfecte opstap naar een residentiële taalvakantie achteraf.

Op zaterdag gaan we op taalexcursie naar Louvain-la-Neuve. Zo zetten we alles wat we de afgelopen week leerden in de praktijk om. De perfecte afsluiter van een fantastische week.

Taal leren, een spel

Gedurende 5 voormiddagen krijg je drie uur taalateliers. In kleine groepen oefen je bijvoorbeeld al kaartend werkwoorden en woordenschat in of zing je Franse liedjes. Het is maar een greep uit de gevarieerde taalactiviteiten die op elk weekmenu voorkomen.

Is dit les of animatie? Breek er het hoofd niet over. Het zijn gewoon twee elementen van een verfrissende (to)taalformule die al heel wat jongeren aan den lijve hebben kunnen ondervinden.

Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie troef!

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om : ‘salade de fruits’, ‘nous sommes formidables’, ‘papaoutai’, ‘alors on chante’

Voor de jongste deelnemers, die nog nooit Frans op school hadden, is de formule een taalinitiatie. Ze maken kennis met de, voor hen, vreemde taal en leren hun eerste woordjes.

De oudere deelnemers vormen hun eerste zinnetjes en leren durven spreken. Je hebt nooit een schools gevoel. Je leert al spelend en speelt al lerend.
Leuk en leerrijk!

Hele dag taalacademie

We openen de deuren om 8u00. Na een uurtje opvang starten we met de taalateliers. ’s Middags eten we samen ons lunchpakket (niet inbegrepen). In de namiddag wisselen we knutsel- en sportactiviteiten af met andere animaties, zoals een leuke quiz of zang. Tijdens deze activiteiten is het taalaspect nog altijd aanwezig en herhalen we de aangeleerde kennis van de voormiddag. Om 16u00 eindigen de activiteiten en is er opvang, tot en met 17u00. Op vrijdag is er om 15u30 een toonmoment voor de ouders (30min).

Op excursie naar Louvain-la-Neuve

Op zaterdag gaan we op taalexcursie naar Louvain-la-Neuve! We doen er spelletjes waarbij we elkaar uitdagen en mensen aanspreken om antwoorden te vinden. We brengen in de praktijk wat we in de week hebben geleerd! Louvain-la-Neuve is een jonge, dynamische, gastvrije en bovenal, verkeersvrije stad. De mensen nemen er graag de tijd om even met onze jongeren te praten.

We spreken af om 9u30 aan het station van Heverlee. Daar nemen we de trein van 10u03 naar Louvain-la-Neuve. Daar voorzien we twee stadsactiviteiten en picknicken we met z’n allen. Vergeet dus zeker geen lunchpakket! We keren terug met de trein en zijn aan het station van Heverlee om 15u57.

Praktische info

Taalacademie Bierbeek

Sint-Pietersschool
Kloosterstraat 2
3360 Bierbeek

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

Diverse
Pen en papier
Lunch en drank
Created with Sketch.
vanaf   €199,00
Externaat

Taalinitiatie

juliDAGENCODE
08/07 - 13/076TAF02
augustusDAGENCODE
19/08 - 24/086TAF08

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: Externaatsformule van 9u tot en met 16u. Opvang van 8u tot en met 17u. Excursie op zaterdag (wie niet meegaat, betaalt €15 minder). 

  • CLIP taalvakanties vzw is door de overheid erkend als landelijke jeugdorganisatie. Daarom krijgen ouders van kinderen tot en met 13 jaar een fiscaal attest.

  • Niet inbegrepen: lunch (vergeet je lunchpakket niet mee te nemen)

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox