vanaf €179,00
INSCHRIJVEN

De wondere wereld van … Engels om de hoek

Not Rated
Locatie

Don Bosco Heverlee

Aantal dagen

5 dagen, 9u-16u

Taal

Engels

Leeftijd

2009-2015

Hoogtepunten

Engels leren dicht bij huis

In alle CLIPformules gaan leren, actie en plezier hand in hand. De taalacademie Engels is hier zeker een mooi voorbeeld van. Het is een vijfdaagse externaatsformule in Leuven. Ideaal voor jongeren die liever thuis slapen en een perfecte opstap naar een residentiële taalvakantie achteraf.

Dicht bij huis

In alle CLIPformules gaan leren, actie en plezier hand in hand. De taalacademie is onze vijfdaagse externaatsformule in Leuven. Ideaal voor jongeren die liever dicht bij huis slapen en een perfecte opstap voor een eventuele residentiële taalvakantie achteraf.

CLIP taalvakanties vzw is door de overheid erkend als landelijke jeugdorganisatie. Daarom krijgen ouders van kinderen tot en met 13 jaar een fiscaal attest ter waarde van € 13,70/dag. Dat is mooi meegenomen!

Taal leren wordt een spel

Gedurende 5 voormiddagen krijg je drie uur taalateliers. In kleine groepen oefen je bijvoorbeeld al kaartend werkwoorden en woordenschat in of zing je Engelse liedjes. Het is maar een greep uit de gevarieerde taalactiviteiten die op elk weekmenu voorkomen.

Is dit les of animatie? Breek er het hoofd niet over. Het zijn gewoon twee elementen van een verfrissende (to)taalformule die heel wat jongeren aan den lijve hebben kunnen ondervinden.

Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie troef!

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om : Baseball bis, Jeopardy, Cold war, Classroom simulation, Salsa verbs, Splash, …

Voor de jongste deelnemers, die nog nooit Engels op school hadden, is de formule een taalinitiatie. Ze maken kennis met de, voor hen, vreemde taal en leren hun eerste woordjes.

De oudere deelnemers vormen hun eerste zinnetjes en leren durven spreken. Je hebt nooit een schools gevoel. Je leert al spelend en speelt al lerend.
Leuk en leerrijk!

Hele dag taalacademie

We openen de deuren om 8.00 u. Na een uurtje opvang starten we met de taalateliers. ’s Middags eten we samen ons lunchpakket op. In de namiddag wisselen we knutsel- en sportactiviteiten af met andere animaties, zoals een leuke quiz of zingen. Tijdens deze activiteiten is het taalaspect nog altijd aanwezig en herhalen we de aangeleerde kennis van de voormiddag. Om 16.00 u. eindigen de activiteiten maar voorzien we opnieuw een uurtje opvang, tot en met 17.00 u. De laatste dag is er om 15.30 u een toonmoment voorzien voor de ouders. Dit zal ongeveer een half uurtje duren.

Praktische info

Taalacademie Heverlee

Don Bosco Heverlee
Groenveldstraat 46
3001 Heverlee

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Diverse
Pen en papier
Lunch en drank
Created with Sketch.
vanaf   €179,00
Externaat

Taalinitiatie

augustusDAGENCODE
16/08 - 20/085TAE07

Schrijf je in

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Inclusief/Exclusief

  • Externaatsformule van 9u tot en met 16u. Opvang van 8u tot en met 17u.

  • Fiscaal attest ter waarde van €13,70/dag voor kinderen tot en met 13 jaar.

  • Vergeet je lunch niet.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox