vanaf €1.099,00
INSCHRIJVEN

Globetrotten in … Marokko

Not Rated
Locatie

Marokko

Aantal dagen

12 dagen, 11 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

2002-2007

Hoogtepunten

Exotische taalexcursie

Met CLIP maak je een verre reis om de taal echt in praktijk te brengen. Daarom is het belangrijk dat je al een goede basiskennis Frans hebt om courante gesprekken aan te gaan. Wat denk je ervan om als echte journalist de tweetalige Marokkanen te interviewen?

Dit jaar kreeg de reis naar Marokko een volledige make-over. We kiezen voor een route die we nooit eerder volgden, voor couleur locale en echtheid.

Het grootste deel van de reis verblijven we in Rabat. Hier liggen de interessante contacten voor het grijpen. Denk maar aan het animeren van Marokkaanse scoutsjongeren. We bezoeken ook de moderne haven, het mausoleum en het koninklijk paleis.

Na Rabat trekken we richting Casablanca. Hier brengen we een bezoek aan de indrukwekkende moskee, Hassan II.

Vervolgens reizen we naar Chefchauoen, bekend om zijn indigoblauwe geschilderde huizen en de gezelligste Medina van Marokko. Van hieruit gaan we verder naar Fez, één van de vier koningssteden, waarvan het oude centrum erkend is als UNESCO-werelderfgoed.

Na een vermoeiende maar fantastische reis keren we opnieuw huiswaarts, een rugzak vol unieke ervaringen en ontmoetingen rijker.

Couleur locale

RABAT, CASABLANCA, CHEFCHAOUEN EN FEZ

We kiezen hier voor couleur locale en echtheid, niet voor een 4-sterrencomplex waar je nauwelijks de lokale bevolking ontmoet. Vijf dagen verblijven we in het scoutscentrum te Maamoura, nabij Rabat. We logeren er in comfortabele chalets in kamers van 2 personen met eigen sanitair.

In Rabat liggen de interessante contacten voor het grijpen. Een topper is onder andere het animeren van Marokkaanse kinderen door onze deelnemers. Zwembad of strand staan hier dagelijks op het programma.

We bezoeken de moderne haven, het mausoleum en het koninklijk paleis. Vanuit Rabat gaan we ook naar Casablanca. Hier brengen we een bezoek aan de indrukwekkende moskee, Hassan II.

Dan reizen we verder naar het noorden van Chefchaouen, bekend om haar indigoblauwe geschilderde huizen. Hier bezoeken we de Medina, een van de gezelligste van Marokko. We logeren hier drie nachten in een eenvoudig hotel in de wijk van El Kharrazine.

Dan reizen we verder naar Fez, een van de vier koningssteden, waarvan het oude centrum erkend is als UNESCO-werelderfgoed. We maken er kennis met oude ambachten en bezoeken de Medina. Hier zie je een heel ander aspect van het Marokkaanse leven.

De laatste avond zijn we te gast in het prachtige Mnebhi-paleis voor een feeëriek spektakel met dans en muziek.

Hier besluiten we de roadtrip om terug te keren naar Brussel.

Tijdens elk bezoek worden onze jongeren begeleid door het eigen CLIPteam met ondersteuning van ervaren Marokkaanse begeleiders. Deze mix zorgt voor een unieke meerwaarde die heel wat CLIPdeelnemers reeds ervaren hebben.

Couleur locale

Uiteraard staat de traditionele Marokkaanse keuken op het menu. Dat begint al met een receptie bij aankomst waarop de typische muntthee niet mag ontbreken. Geen hamburger met friet, maar wel tajine met kip, couscous, BBQ, gegrilde vis… Overheerlijk en ter plaatse bereid!
Deze gastvrijheid draag je zeker mee in je hart. Ditzelfde principe geldt ook voor de andere locaties die we aandoen tijdens de reis.

Ben je vegetariër, hou er dan rekening mee dat de keuzemogelijkheden voor vegetariërs beperkt zijn in Marokko.

Taalanimatie en -vervolmaking

Met CLIP ga je niet op taalreis om de vervoegingen van de werkwoorden te herhalen maar om de taal echt in de praktijk te brengen. Dit principe geldt zeker voor Marokko waar de Marokkaanse stadsbevolking vlot tweetalig is.
Wat dacht je er van om zelf gids te worden of als een echte journalist de Marokkanen te interviewen over hun gewoontes…?!

Daarnaast zijn er de contacten met de Marokkaanse en uiteraard de Belgische monitoren die alle activiteiten mee begeleiden. Dit alles heeft enkel resultaat als je als deelnemer een degelijke voorkennis hebt van het Frans en vastbesloten bent om deze taal ook permanent te spreken. Zo niet gaat de taaldimensie voor een groot deel verloren.

Taalstage met gevarieerde animatie

Het reisaspect is heel belangrijk op dit taalkamp, daarnaast staat er een flinke brok gevarieerde animatie op het programma. Zo organiseren we een Spa Maroc (henna, buikdans, kookatelier met Marokkaanse pannenkoeken, theeceremonie en kalligrafie), een kampvuur en enkele grote spelen ’s namiddags of ’s avonds : swingpaleis, festival de Carthage… Een topper is de Soirée mariage waarvoor we een heus huwelijk in scène zetten met traditionele klederdracht en dansen.

In Rabat gaan we trouwens enkele keren naar de zee voor strandanimatie (bv. Maroc’eau, Expeditie Robinson) en sport. Een avontuurlijke kajaktocht maakt het strandprogramma compleet. Deze activiteiten worden afgewisseld met verfrissende taalateliers zoals ‘Suis-je une babouche?’. In deze werveling van taal en animatie wordt leren een echt plezier.

Een topervaring is de deelname aan een animatie voor Marokkaanse kinderen in het kader van een internationaal sociaal project. Ook dit is een aspect van Marokko waar we onze deelnemers graag bij betrekken.
Door contacten te leggen met de lokale bevolking en samen nieuwe ervaringen op te doen, ontdek je immers pas écht de cultuur van een land.

Een andere hoogtepunt is een bezoek aan het nationaal park van Talassemtane. Optioneel krijg je in een lokale hamam een grondige scrubbeurt.

Praktische informatie

Bouznika
Complexe Moulay Rachid

Er is geen postbedeling in het domein.

Coronamaatregelen: de pak en zak wordt aangepast naargelang de geldende coronamaatregelen. Bekijk voor je vertrek zeker ook de website van diplomatie.

OPGEPAST : Scharen, zakmessen en andere scherpe of puntige voorwerpen horen NIET thuis in de handbagage.
Wil je vloeistoffen of gels zoals dranken, parfums, crèmes, tandpasta of deodorant meenemen in je handbagage?
Zorg er dan voor dat ze in een verpakking van maximum 100ml (per stuk) zitten en in een doorzichtig tasje.

Beperkingen bagage: max. 20 kg

Handbagage: Eén cabinetas met een gewicht tot 10kg en een max afmeting van 55cm x 40cm x 20cm plus 1 kleine tas met max afmeting van 35 x 20 x 20cm mag per passagier vervoerd worden.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Reispaspoort
Pasfoto uploaden via je CLIPprofiel
Ouderlijke toestemming, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die wonen in België
World Assistance Card
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Zakgeld voor optionele extra's en 4 lunches € 40, zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 50, het geld wordt ter plaatse gewisseld
Documenten ziekenfonds: vraag de nodige documentatie voor Marokko aan bij het ziekenfonds
Studentenkaart
 Diverse
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Strandlaken of grote handdoek
Slaapzak
Geschenkjes voor kinderen sociaal project : school- of knutselgerief, spelmateriaal, t-shirts
Rugzak (min.35 liter) voor bivak, een degelijke schoolrugzak volstaat
Hervulbare drinkbus
Zaklamp
 Kleding
T-shirt en short
Sportkledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Aangepaste kledij en/of sjaal die de schouders en knieën bedekt voor alle stadsbezoeken.
Pyjama
 Verzorging
Muggenwerend product (Deet)
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Handdoeken
Toiletgerief
Desinfecterende handgel
Rolletje toiletpapier
Voor de meisjes: maandverband en tampons
Papieren zakdoeken

De uren komen enkele maanden voor vertrek online.

Heenreis (afspraak om 17u30) 
Vertrek:20u30
Aankomst:22u55
Terugreis 
Vertrek:7u00
Aankomst:11u05
Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Vroegboekkorting tot en met 12/12/2021.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: vlucht, logies in VP (behalve vier middagmalen), begeleiding, toegangsgelden, animatie- en taalprogramma.

  • Niet inbegrepen: 4 middagmalen

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox