fbpx

Globetrotten in … Zuid-Afrika

Not Rated
Locatie

Moyeni Lodge, tenten op safari

Aantal dagen

14 dagen, 13 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2004-2007

Hoogtepunten

Op safari in Zuid-Afrika

Qua grensverleggende ervaringen, kan deze reis naar Zuid-Afrika echt tellen! Dit is de Engelse taalvakantie voor echte globetrotters … of jongeren die een eerste keer willen proeven van een verre reis. Uiteraard heeft dit enkel zin als je al een redelijk goed niveau van Engels hebt en ook vastbesloten bent om de taal permanent te spreken.

We doen samen met Hope Flanders vzw aan field education van kwetsbare kinderen. Dagelijks genieten we van de echte Zuid-Afrikaanse keuken. Denk daarbij aan Bobotie en Chicken à la King. Kers op de taart is de excursie langs de Panoramaroute en we gaan op driedaagse safaritocht in het Kruger Nationaal Park. Spot jij ‘the big five’?

Logeren in een lodge

Onze hoofdverblijfplaats is de Moyeni Lodge, gelegen midden in de natuur op een heuveltop van een grote farm in Witrivier. We worden hier heel hartelijk onthaald in drie talen: Siswati, Afrikaans en Engels.

We delen de mooie kamers met 4 tot 8 personen. Afkoelen doen we in het zwembad. In de tuin kan je proeven van avocado, papaja of maniok. Het drinkbare kraantjeswater komt rechtstreeks van de bron.
Op sommige excursies slapen we in lokale types van logement. Tijdens onze driedaagse safari logeren we bijvoorbeeld in tenten in een comfortabele en sfeervolle rustplaats in het Krugerpark. Hiervoor dien je een slaapzak mee te nemen.

Smullen in Afrika

De formule voorziet in volpension. Je kan gerust stellen dat we echt verwend worden en de Afrikaanse omgeving doet alles eens zo lekker smaken. Uit respect voor de cultuur kan er wel geen rekening worden gehouden met vegetariërs of speciale diëten (tenzij om medische redenen).

’s Ochtends beginnen we de dag met een stevig continentaal ontbijt met brood en beleg (kaas, zelfgemaakte confituur en pindakaas), yoghurt, ontbijtgranen, koffie, rooibosthee en vers fruitsap. Af en toe is er een extraatje voorzien zoals een exotische fruitsalade of English Breakfast. In het Krugerpark brunchen we in de wilde natuur met uitzicht op een kudde olifanten: spek met eieren mag hier niet ontbreken.

’s Middags eten we éénmaal een eenvoudige maaltijd met de lokale bevolking (rijst in bananenbladeren, pasta, kip). We eten dan met onze handen. Op uitstap picknicken we met croque-monsieurs, hotdogs, koekjes en muffins.

’s Avonds wacht er een heerlijke Zuid-Afrikaanse maaltijd op ons. Af en toe eten we rond het kampvuur. Op safari reist de kok met ons mee.
Typische gerechten als Zuid-Afrikaanse barbecue (braai), bobotie en chicken à la king mogen natuurlijk niet ontbreken. Na een leuke dag op het project leren we ‘potjiekos’ bereiden op een open vuur. We sluiten de maaltijd af met een ijsje, een stuk cake of marshmallows boven de BBQ.

Taalvervolmaking Engels op taalstage

Met CLIP ga je op wereldreis om de taal echt in de praktijk te brengen. Dit principe geldt zeker voor Zuid-Afrika. Engels leren gebeurt hier echt on the road. De begeleider is een ‘travelling teacher’ die regelmatig een leuke taalactiviteit uit zijn rugzak tovert. Dit zorgt voor een boost van de groepssfeer. Wat dacht je van een ‘De Slimste Mens’ over Zuid-Afrika of een ‘Drie Wijzen’ tijdens de busrit!?

Op safari leer je hoe je ‘slagtanden’ of ‘luipaard’ zegt in het Engels en rond het kampvuur zorgt een Time’s Up gegarandeerd voor veel sfeer.

We laten bovendien geen enkele mogelijkheid onbenut om contacten te leggen met de lokale bevolking en discussies te voeren. Zo’n conversatiesessie wordt telkens afgesloten met een correctie van de meest voorkomende fouten. Zo koppelen we het nuttige aan het aangename.

Uiteraard heeft zo’n reis enkel zin als je ook vastbesloten bent om permanent Engels te spreken.

Veilig de wereld verkennen op taalkamp

Grensverleggende ervaringen, dat is waar CLIP voor staat. De formule in Zuid-Afrika scoort heel hoog op dit vlak.
Een degelijk en geloofwaardig sociaal project, toeristische toppers, veel lokale contacten, een kleine groep… en dit alles in een taalbadformule.

Uiteraard moet zo’n reis goed worden omkaderd. Daarom werkt CLIP samen met een Vlaamse organisatie die het land en de lokale gebruiken door en door kent : Hope Flanders. De verantwoordelijke is bovendien de hele reis ter plaatse aanwezig. Haar kennis, in combinatie met de CLIPbegeleider… een schitterende synergie.

Een goede gezondheid is een basisvoorwaarde voor deze intense reis.

Hope Flanders doet aan field education van wezen. De organisatie werkt hiervoor samen met lokale scholen en sportverenigingen. Wij gaan niet alleen een kijkje nemen maar steken ook zelf de handen uit de mouwen. In het verleden maakten we zelf kleistenen en cement en legden we een vloer in beton. Niet evident zonder stromend water of betonmolen.
De kinderen van het project vergasten ons regelmatig op dans en muziek. Uiteraard leren ze ons enkele typische dansen en liedjes. Kippenvel gegarandeerd! Zelf organiseren we enkele sport- en spelactiviteiten voor hen. De contacten tussen de Belgische en Zuid-Afrikaanse jongeren zijn erg intens, de blik in de ogen van de kinderen zijn veelbetekenend. De groepssfeer, onze bruisende aanwezigheid, de blije gezichtjes op die dag zijn beslist onvergetelijk en de moeite waard!

Tijdens de reis zelf staan we via infosessies ook regelmatig stil bij de lokale cultuur en de geschiedenis van het land. We krijgen les in het Siswati en leren hoe je iemand een handdruk geeft in Zuid-Afrika.

Deze intense reis sluiten we af in de Moyeni Lodge voor een authentieke ‘Chakalaka‘ avond met de jongeren van Hope en een traditionele ‘Sibaca’ dansshow.

Op Safari

Onze eerste daguitstap na het sociaal project brengt ons naar de Panoramaroute, één van de mooiste routes ter wereld met hoge watervallen zoals de Mac Mac Falls, prachtige vergezichten bij God’s Window, de Bourke’s Luck Potholes, Hoedspruit, en de machtige Blyde River Canyon. De natuurpracht is overweldigend.

De volgende dag vergezellen de kinderen van Hope ons naar Sabie. Van hieruit wandelen we door de velden naar de Forest Falls en de MacMac Pools. Hier ontspannen en amuseren we ons in de natuurlijke zwembaden.

De volgende 3 dagen vertrekken we op avontuurlijke safari in 4×4 jeeps in het Kruger Nationaal Park, een wildpark met de grootste variëteit aan dieren en planten in Afrika. We zijn telkens vroeg uit de veren voor een ochtendsafari met zonsopgang. Eén keer doen we een ”nachtsafari” met spotlichten. De gids weet ons telkens te verrassen met leuke weetjes. ’s Avonds praten we na rond het kampvuur. Geloof het of niet maar in zo’n wildpark heeft dit iets speciaals. Op de achtergrond hoor je apen en af en toe een hyena.

Praktische informatie

Moyeni Lodge

Witrivier
Tel:0027823923020

Zuid-Afrika heeft een strenge wetgeving voor minderjarigen die zonder hun ouders reizen. Zorg er voor dat je de nodige reisdocumenten (zie hieronder) meehebt, anders mag je niet vliegen. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van diplomatie.

Bagagebeperkingen: max. 20kg per persoon.

OPGEPAST : Scharen, zakmessen en andere scherpe of puntige voorwerpen horen NIET thuis in de handbagage.
Wil je vloeistoffen of gels zoals dranken, parfums, crèmes, tandpasta of deodorant meenemen in je handbagage? Zorg er dan voor dat ze in een verpakking van maximum 100ml (per stuk) zitten.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

Reisdocumenten en zakgeld
Internationaal paspoort : het paspoort moet twee lege pagina's hebben en 30 dagen geldig zijn vanaf de datum van het voorziene vertrek uit Zuid-Afrika. Zoniet, worden de reizigers bij aankomst de toegang tot het land geweigerd.
Kopie van het paspoort in de handbagage
Voor jongeren onder de 18 jaar: Ouderlijke toestemming Ndl/Fr en vertaald in het Engels (affadavit), met geboortecertificaat en een kopie van de identiteitskaart van beide ouders. Hiervoor krijg je ongeveer 3 maand voor vertrek een e-mail met gedetailleerde informatie.
World Assistance Card of gelijkwaardig. Vraag de nodige documenten voor Zuid-Afrika aan bij je ziekenfonds.
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP € 12,50 Europa, € 20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Zakgeld voor de optionele extra's €60, zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven €150 cash, het geld wordt ter plaatse gewisseld
Diverse
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Strandlaken of grote handdoek
Slaapzak
Geschenkjes voor kinderen sociaal project : school- of knutselgerief, spelmateriaal, t-shirts
Rugzak
Hervulbare drinkbus
Zaklamp
Wereldstekker
Verrekijker (safari)
Werkhandschoenen om 'de handen uit de mouwen te steken'
Kleding
T-shirt en short
Sportkledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief
Aangepaste kledij (die de schouders en knieën bedekt)
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Kledij safari (geen felle kleuren !)
Regenjas
Wit bloesje, hemd of T-shirt voor de Chakalaka avond
Warme trui, lange broek, muts en handschoenen (tijdens de safari kan het 's avonds en 's nachts flink afkoelen)
Pyjama
Verzorging
Muggenwerend product (Deet)
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Volledig toiletgerief
Malariapillen (verplicht!) + nakijken hepatitis A en tetanus (te bespreken met uw arts)
Papieren zakdoeken

Het vervoer gebeurt vanuit Zaventem met Ethiad via Abu Dhabi. Voor de heenreis spreken we af om 8u onder het aankondingsbord in de vertrekhal.

De terugkeer is voorzien om 8u10. Voor meer praktische info kan u terecht op de website van Brussels Airport.

Heenreis (afspraak om 8u)
Vluchtnummer:EY58 / EY602
Vertrek (06/08):10u55
Aankomst (07/08): 8u05
Terugreis
Vluchtnummer:EY601 / EY57
Vertrek (18/08):09u25
Aankomst (19/08): 08u10
Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Vroegboekkorting tot en met 12/12/2023.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

  • Niet inbegrepen: zakgeld voor persoonlijke uitgaven. 

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox