fbpx

Monitor worden bij CLIP

Meer dan 300 monitoren zorgen ieder jaar voor het waauw-gevoel waarmee de deelnemers na hun vakantie naar huis gaan. Zij verdienen een goed monitorenbeleid: ze kunnen niet alleen deelnemen aan opleidingen met doorgroeimogelijkheden, ze genieten ook van een leuke jaarwerking.

Voor concrete vragen kan je terecht op de monitorendienst bij Chelsey en Jeroen op moni@clipvakanties.be. Zij helpen je met veel plezier verder.

Interne en externe kandidaten

Op kamp krijgen heel wat deelnemers zin om monitor te worden en stellen ze zich na afloop kandidaat om deel te nemen aan de opleiding. Dit zijn onze “interne” kandidaten.

Daarnaast vindt een groeiende groep “externe” kandidaten zijn weg naar de CLIP-familie, waaronder meer en meer Franse monitoren. Hierdoor ontstaat een “explosieve” mix van jong en oud, tweede taal én native speaker.

Vorming à la carte

Monitor word je uiteraard niet zonder opleiding. Contactdagen en opleidingsweken voor taalateliers, animatie en keuken zorgen voor een degelijke voorbereiding. Hierdoor is elk team op het terrein in staat om te scoren. Deze opleidingen zijn erkend door de Vlaamse Overheid.

Bovendien stimuleren we onze monitoren om bijkomende, externe opleidingen te volgen, zoals EHBO bij het Rode Kruis of een reddersbrevet.
Tijdens de kampen worden de zeer talrijke monitoren gecoacht (en geëvalueerd) door hoofdanimatoren en staffmedewerkers. Zij worden op hun beurt bijgestaan door de coördinatoren van het secretariaat.

De inspiratie, de energie en de ondersteunende controle vormen mede de basis van het succes van de laatste jaren.

Doorgroeimogelijkheden

Na je eerste ervaringen als animator (taalateliers, animatie of keuken) kan je stilaan doorschuiven naar andere functies. Een monitor kan een hele CLIPcarrière doorlopen. Bekijk deze hier. 

Zo is hoofdanimator een mogelijke volgende stap waarbij je één nieuwe monitor begeleidt. Of waarom zou je geen staffmedewerker worden en een heel team coachen? Ook in de keuken kan je doorgroeien tot keukenverantwoordelijke en zo de jongeren een culinaire topervaring bezorgen.

Naast de verschillende kampen in België biedt CLIP een uitgebreide waaier aan bestemmingen in het buitenland. Het is de opleiding tot reisbegeleider die de deur opent naar bestemmingen zoals Marokko, de taalcruise, Zuid-Afrika… Vanzelfsprekend spelen ervaring, taalniveau en CLIP-spirit een grote rol.

Events, reizen en vergaderingen

CLIP staat ook voor een leuke en leerrijke jaarwerking voor haar vrijwilligers via events (bv. kerstreceptie, reünie, …) en reizen (bv. een cruise op de Middellandse Zee, een citytrip naar Dublin, New York of Parijs). Tijdens verschillende themavergaderingen maak je bovendien een pak vrienden en krijg je inspraak.

Ben je leerkracht Frans / Engels / lager onderwijs (in opleiding), studeer je talen of kan je gewoon heel vlot overweg met Frans of Engels? Beschik je eventueel over een attest van animator in het jeugdwerk? Heb je zin om een nieuwe didactische ervaring op te doen in België of één van onze buitenlandse locaties?

Droom je er al lang van om in de voetsporen van meesterkoks te treden en is een Frans taalbad voor jou geen probleem … of net de uitdaging waarvan je al lang droomt?

Ontdekte je de wereld met je rugzak en kan je niet wachten om je wereldkennis, naast een uitstekende talenkennis, in de praktijk te brengen als reisbegeleider in Marokko, New York of op taalcruise?

Heb je een passie voor wintersport en wil je die graag delen met een groepje jongeren in de Italiaanse bergen?

Kortom, wil jij een CLIPmonitor worden? Volg dan volgende stappen:

Stap 1: Neem contact met ons op

Ben je minimum 18 jaar oud? Stel je dan kandidaat om CLIPmoni te worden via moni@clipvakanties.be. Je kan bij CLIP meewerken als ‘leerkracht’, ‘animator’ of als ‘kok’. Meer uitleg hierover krijg je tijdens het kennismakingsgesprek.

Geef een korte voorstelling van jezelf, je ervaring en jouw motivatie.

Ben je nog geen 18 jaar oud? Neem dan zeker ook contact met ons op en dan bespreken we samen de verschillende opties.

Stap 2: Kennismakingsgesprek

Binnen de 5 dagen neemt een CLIPmedewerker contact met je op en zal je – indien je in aanmerking komt – uitgenodigd worden voor een online kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je meer informatie over de organisatie en de vakanties waaraan jij wil meewerken.

Stap 3: Voorbereidende vergadering

Alvorens de zomer van start gaat, kom je samen met de andere nieuwe externe kandidaten op kantoor. Met één van de coördinatoren overloop je de planning van je eerste kamp en maak je kennis met een aantal activiteiten.

 

Indien je graag het attest van animator in het jeugdwerk bekomt, kan je een mail sturen naar moni@clipvakanties.be. Dan kan er bekeken worden of je kan aansluiten bij de opleiding animator begin november of tijdens de paasvakantie.

Heb je als deelnemer op kamp zin gekregen om zelf als monitor aan de slag te gaan, dan ben je een interne kandidaat. Lees hier hoe je monitor kan worden.

Deze opleiding wordt erkend door de Vlaamse Overheid.

Stap 1: Heb ik het juiste profiel?

Heb je genoten van CLIP-kampen als deelnemer en ben je klaar voor een volgende stap, word dan monitor.

De monitorengroep bestaat uit meer dan 300 gedreven vrijwilligers, jong en oud, Nederlandstalig en Franstalig.

Wat de CLIP-medewerkers bindt is hun teamspirit, engagement en enthousiasme om van elke activiteit een topervaring te maken in een speelse omgeving. Een waauwgevoel bij onze deelnemers, daar is het je om te doen.

Hoe kan ik meewerken?
A. Leerkracht
Leerkrachten beschikken over een uitstekende kennis van het Frans/Engels. Je hoeft hiervoor geen professionele leerkracht te zijn. Een CLIP-vakantie is immers niet te vergelijken met een les op school of een andere taalvakantie.

B. Animator
De animator lost de leerkracht af en neemt de deelnemers onder zijn hoede voor een gevarieerde animatie waarin de taalcomponent nog steeds een grote rol speelt.
Als animator ben je eveneens op de hoogte van de CLIP-filosofie. Dit betekent dat de jongeren tijdens de animatie ook de taal moeten leren en gebruiken. De animator waakt erover dat de deelnemers de voertaal (Frans of Engels) spreken.
Als animator beschik je eveneens over een meer dan behoorlijke talenkennis (Frans en/of Engels).

C. Kok
Op verschillende plaatsen zorgt CLIP zelf voor het eten. Dit is een absolute troef. Geen kost of inspanning wordt gespaard om zoveel mogelijk ‘hongerige wolven’ een culinair waauwgevoel te bezorgen. Van een uitdaging gesproken! Hiervoor zoekt CLIP medewerkers die kunnen goochelen met een snuifje energie, een teentje humor en ‘Ons CLIP-kookboek’. Geen probleem als je zelf nog niet kan koken. Het ‘leren koken’ is deel van dit traject.

Stap 2: De theoretische stage

De opleiding animator wordt in één of twee delen georganiseerd begin november of tijdens de paasvakantie. Als je je tijdens de zomer als kandidaat opgaf om monitor te worden, dan kreeg je waarschijnlijk een brief mee waarin de opleidingsdata vermeld werden. Het is ook mogelijk dat je door het monitorenteam ter plaatse werd getipt als monitorpotentieel. Na de zomer krijg je dan waarschijnlijk ook een e-mail met een uitnodiging voor de opleiding.

Gaf je je deze zomer niet op als kandidaat, maar wil je nu écht graag monitor worden? Neem dan even contact op met het CLIPbureau op 016294999 of stuur een mailtje naar moni@clipvakanties.be.

Deze theoretische stage volg je volledig in het Frans of Engels.

Stap 3: De praktische stage

Tijdens de paas- en/of zomervakantie doe je minstens één week stage op kamp. Dit kan betekenen dat tijdens een kamp of voor de skivakantie wordt ingeschakeld als ‘leerkracht’, ‘animator’ of ‘kok’ en dit voor het Frans en/of Engels.

Uiteraard streven we naar een gezonde leeftijdsmarge tegenover de deelnemers. Deze moni-ervaring vraagt heel wat engagement maar biedt ook een unieke kans om je taalkennis blijvend te vervolmaken. Bovendien komen de sociale vaardigheden die je er verwerft zeker van pas in je verdere leven.

Zoals op elk CLIP-kamp zijn fun en toffe vrienden gegarandeerd. De kantoormedewerkers bereiden de activiteiten op voorhand tot in de puntjes voor. Dat betekent dat je ook wat vrije tijd hebt. Tijdens die vrije tijd kan je genieten van de zon aan het zwembad, een fietstocht maken in de omgeving of meegaan op bivak.

Stap 4: De praktische stage

Op het einde van je praktische stage is er een evaluatiemoment. Krijg je een positieve beoordeling van het theoretische en het praktische gedeelte, dan bekom je het attest van animator in het jeugdwerk, erkend door de Vlaamse Overheid.

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox