Verken de wereld … bienvenue dans le Nord!

Not Rated
Locatie

Le Colombier

Aantal dagen

7 dagen, 6 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

2003-2006

Hoogtepunten

Een verkenning van Noord-Frankrijk

“Verken de wereld: Bienvenu dans le Nord”  is de ideale vakantie voor de oudere deelnemers. De 15-18 jarigen trekken naar een gezellige gîte van waaruit we Noord-Frankrijk doorkruisen. Bijna elke dag zijn we op pad: Arras, Lille, Douai, Valenciennes en Mons staan op het programma. De streek zal voor jou geen geheimen meer hebben. Door de vele contacten met de lokale bevolking worden de punten op jouw Franse “i” gezet.

We trekken de kaart van de actieve stadsverkenning. Met een geocaching of een achtervolging als ‘super cops’ trekken we de stad in. Naast die culturele excursies is er ook tijd voor sport. Blijf je samen met 7 andere teamgenoten rechtstaan op de stand-up paddle XL? Ben je klaar voor een tocht op een trottinette? Ga je de uitdaging aan op de “Stade de trail” of leef je je liever uit in het aquapark? 

Aangezien we met de oudste deelnemers op pad gaan, voorzien we momenten waarop je kan kiezen welke activiteit je doet en hoe jij jouw (halve) dag indeelt. Voor de 17-plussers zijn er extraatjes: ’s avonds mogen zij langer opblijven en extra ontspannen met de monitoren van het kamp…

Authentieke gezelligheid in 'le Colombier'

We verblijven bij Fabienne, in de gîte Le Colombier, in een gezellig dorpje in Noord-Frankrijk. Hier slapen we per 3 à 6 personen en heeft elke kamer zijn eigen badkamer. De charme van het gebouw zit in de oude stallen, de dieren op het terrein en de schuren waar sporen van vooroorlogse constructies te zien zijn.

Aan gezelligheid geen gebrek: overdag kunnen we ontspannen op de groene grasvelden, ’s avonds is er een leuke lounge om even na te praten over onze drukke dag.

Heerlijke CLIPkeuken

In le Colombier kookt CLIP zelf. We kunnen hier spreken van culinaire hoogstandjes om je vingers bij af te likken. Oordeel zelf:

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, (chocolade)melk, thee, koffie, brood, confituur, choco, kaas, ham, ontbijtgranen en een warm extraatje zoals een croissant, chocoladebroodje, ommelet, gewonnen brood, pancakes…

’s Middags genieten we regelmatig van een lekkere picknick. We voorzien stokbrood met charcuterie, diverse pastasalades, groenten, … Je zal niets tekort komen.

Wanneer we in het gebouw zijn toveren onze koks tegen drie uur iets lekkers te voorschijn zoals een pannenkoek, cake, chocolademousse, smoothies…

’s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende “kaart”:

•Voorgerecht: verse soep, cavaillon met gerookte ham, loempia’s…
•Hoofdgerecht: diverse pasta’s, BBQ, huisgemaakte pizza, vol-au-vent met friet…
•Nagerecht: verse fruitsla, appeltaart met ijs, tiramisu, crumble…

Permanent zijn er fruit en fris water beschikbaar. Uiteraard veronderstelt dit enige hulp, bvb. bij de afwas, een echt groepsgebeuren, al dan niet op een discodeuntje.

Taalvervolmaking Frans

Spreek je al vrij vlot Frans ? Dan is deze formule iets voor jou. We werken immers rond een correct taalgebruik. Het Frans is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Liefst leer je die taal ook nog in de meest aangename omstandigheden. 

De taal zit verweven in de vele uitstappen en stadsspelen. Daarnaast organiseren we af en toe taalateliers, waarbij de klemtoon op de taal ligt. Gedurende 45 minuten werk je telkens met een andere monitor op een actieve manier rond woordenschat, Franse muziek, debatten, theater, video, veelvoorkomende fouten…

Deze activiteiten zijn van een hoog niveau. Dat mag ook wel in een taalvervolmakingsformule. Op een speelse manier corrigeert de monitor regelmatig de taalfouten en stimuleert hij de deelnemers om hun Frans te verbeteren.

Zo organiseren we bijvoorbeeld een taalvariant op het televisieprogramma ‘Swing Paleis’. Hilariteit gegarandeerd! Voor de monitor is dit een luister- en spreekoefening. Voor de deelnemers is dit een spel. De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: ‘ma mère va à la mer’, ‘time’s up’ en ‘atelier photo’, ….

Simultane actie, variatie, plezier en beweging zitten in deze formule ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Taalvakantie met een Frans taalbad

Met dynamische groepsvormende activiteiten (die al beginnen in de bus) overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Frans te spreken. Alles wordt eraan gedaan om de openheid van de deelnemers te bewerkstelligen. Het welbehagen van de deelnemers is hierbij een voorwaarde. Daarom schenken wij veel aandacht aan de contactactiviteiten, het comfort, het eten, de groepsindeling en de afwisseling tussen actie en vrije tijd.

De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans. Als je je goed voelt, heb je ook meer zin om Frans te praten.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken (volledige zinnen), en geen moeite doet worden de ouders even opgebeld om zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elke week staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Frans. Als dit niet het geval is, kan een activiteit zeer uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Taalstage met gevarieerde animatie

We blijven niet aan ons logement gekluisterd. We gebruiken graag de sportterreinen in de onmiddellijke omgeving van onze charmante gîte en gaan zoveel mogelijk op pad. Er gaat dan ook bijna geen dag voorbij of we nemen de bus om op uitstap te gaan. Daarbij zorgen we voor een combinatie van de typische CLIP S-drievuldigheid: stad, spel en sport. 

Zo maken we van een bezoek aan de plaatselijke markt in Arras gebruik om een praatje te slaan met de lokale handelaars en inwoners. Nadien gaan we de sportieve toer op in de plaatselijke ‘base nautique’. Met 8 op 1 stand-up paddle board overeind blijven en de eindmeet halen: een boost voor de teamspirit verzekerd! Dit wisselen we af met een avontuurlijke route op een VTT of trottinette.

Samen doorheen Noord-Frankrijk

Uiteraard kunnen we dé stad van Nord-Pas-de-Calais niet links laten liggen: Lille. We genieten eerst van de bruisende stad om ons vervolgens in hogere sferen te begeven in een virtual reality omgeving. Kan jij de realiteit van het virtuele onderscheiden?

In Douai verkennen we de stad via een heuse geocaching. Op een oude mijnterril in de buurt doen we daarna een mini-trail op de nieuwe “Stade de trail”. De sportieve trekpleister van de buurt!

We maken ook een stop in Valenciennes voor een interactief stadsspel. In de namiddag is er vrije tijd in de stad en proberen we te ontsnappen uit een Escape Room. Een race tegen de tijd!

Afsluiten doen we in Mons waar we als “super cops” zo snel mogelijk de dader van een diamantroof proberen te vatten. Als we daar in slagen, worden we beloond met een ontspannend bezoek aan een aquapark waar we over XXL obstakels kunnen klimmen, springen en glijden. Zwemplezier om een fijne week af te sluiten!

Praktische informatie

Le Colombier
26 rue Jean Baptiste Hosselet
59247 Féchain – Nord

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Pasfoto voor de CLIPguide (liefst uploaden via de login)
Zakgeld voor een extra drankje of souvenir: €50
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP € 12,5 Europa, € 20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Een negatieve PCR-test uitgevoerd in de 72u voor aankomst. Vind hier een testcentrum in je buurt.
Een verklaring op eer. Vind Dit document invullen
 Kleding
Lange trui en broek
T-shirt en short
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief (klassieke zwembroek die aansluit, geen losse shorts)
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
 Diverse
Lunchpakket voor onderweg (1 portie)
Hervulbare drinkbus
Brooddoos (groot genoeg) en plastic potje (tupperware voor slaatje) voor excursiedagen
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Kussensloop en onderlaken
Strandlaken of grote handdoek
Slaapzak
Kleine rugzak
Indien je dit hebt: een externe oplader voor je GSM. De gsm wordt tijdens 1 of 2 stadsactiviteiten intensief gebruikt.
 Verzorging
Herfstmijtwerend product voor jongeren die gevoelig zijn aan insectenbeten (Pistal)
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Handdoeken
Toiletgerief
Papieren zakdoeken
Desinfecterende handgel
Mondmaskers (min. 1/dag)

Gemeenschappelijk vervoer

DE VERTREKUREN KOMEN 2 MAANDEN VOOR DE ZOMER ONLINE

Voor de heen- en terugreis gebeurt het gemeenschappelijk vervoer per luxecar (video, airconditioning,…).

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken liefst stipt op het hieronder vermelde uur.

Gelieve -bij verandering van opstapplaats- het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten.

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand) 
Leuven:10u30
Groot-Bijgaarden:11u15
Gent:12u00
Terugreis 
Gent:19u30
Groot-Bijgaarden:20u15
Leuven:21u00

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Gent

Busparking station Gent-Dampoort, Kasteellaan 447

Parkeren doe je best op de parking van het station, aan Octrooiplein 10. Parkeer niet op de busparking!

! Opgelet: betalende parking

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2021.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen in de prijs: logement in volpension, volledig programma

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox