fbpx
vanaf €695,00
INSCHRIJVEN

Verken de wereld … bienvenue dans le Nord!

Not Rated
Locatie

Ibis Styles Lille Centre Gare Beffroi

Aantal dagen

7 dagen, 6 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

2005-2008

Hoogtepunten

Een verkenning van Noord-Frankrijk

“Verken de wereld: bienvenue dans le Nord” is de ideale vakantie voor de oudere deelnemers. De 15-18 jarigen trekken naar het gezellige hotel Ibis Styles van waaruit we Noord-Frankrijk doorkruisen. Bijna elke dag zijn we op pad: Arras, Lille, Valenciennes en Mons staan op het programma. De streek zal voor ons geen geheimen meer hebben. Door de vele contacten met de lokale bevolking worden de puntjes op jouw Franse “i” gezet.

We trekken de kaart van de actieve stadsverkenning. Met een express of een achtervolging als super cops trekken we de stad in. Naast die culturele excursies is er ook tijd voor sport. Blijf je samen met 7 andere teamgenoten rechtstaan op de stand-up paddle XL? Ben je klaar voor een tocht op een trottinette of leef jij je liever uit in het aquapark?

Aangezien we met de oudste deelnemers op pad gaan, voorzien we momenten waarop je kan kiezen welke activiteit je doet en hoe jij jouw (halve) dag indeelt. Voor de 17-plussers zijn er extraatjes: ’s avonds mogen zij langer opblijven en extra ontspannen met de monitoren van het kamp…

Gezellig op hotel

We verblijven in het Ibis Styles Lille Centre Gare Beffroi. Hier slapen we per 2 personen. Voor de activiteiten verzamelen we in de loungezetels van ons hotel of trekken we de stad in. Het hotel is bovendien gelegen op wandelafstand van enkele leuke bezienswaardigheden.

Culinaire verwennerij

We verblijven in halfpension. ’s Ochtends is er een ontbijtbuffet met af en toe een extraatje: fruit, eitjes, spek, …

’s Middags picknicken we met een sandwich, een wrap, een salade of een stuk pizza (niet in de prijs inbegrepen).

In de namiddag smullen we van een muffin, een stuk fruit, een donut,…

’s Avonds gaan we op restaurant: de ene keer kiezen we voor een trendy Aziaat, een andere keer dineren we in een gezellig Italiaans restaurant.

Taalvervolmaking Frans

Met CLIP ga je uiteraard niet op taalreis om de hele tijd in een klaslokaal te zitten. De stad is het decor voor de taalateliers. Bij mooi weer zijn de vele parken een ideale locatie. Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de Franse passanten op straat.

Spreek je al vrij vlot Frans ? Dan is deze formule iets voor jou. We werken immers rond een correct taalgebruik. Het Frans is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Liefst leer je die taal ook nog in de meest aangename omstandigheden. 

De taal zit verweven in de vele uitstappen en stadsspelen. Daarnaast organiseren we af en toe taalateliers, waarbij de klemtoon op de taal ligt. Gedurende 45 minuten werk je telkens met een andere monitor op een actieve manier rond woordenschat, Franse muziek, debatten, theater, video, veelvoorkomende fouten…

Deze activiteiten zijn van een hoog niveau. Dat mag ook wel in een taalvervolmakingsformule. Op een speelse manier corrigeert de monitor regelmatig de taalfouten en stimuleert hij de deelnemers om hun Frans te verbeteren.

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: Ma mère va à la mer, time’s up en atelier photo….

Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. Het handelsmerk van de organisatie is dan ook: LEREN WORDT EEN PLEZIER.

Taalvakantie met een Frans taalbad

Met dynamische groepsvormende activiteiten (die al beginnen in de bus) overwinnen we de drempelvrees om Frans te spreken. Alles wordt eraan gedaan om de openheid en het welbevinden van de deelnemers te garanderen. We schenken veel aandacht aan de contactactiviteiten, het comfort, het eten, de groepsindeling en de afwisseling tussen actie en vrije tijd.

De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een stimulans. Als je je goed voelt, heb je ook meer zin om Frans te praten.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken (volledige zinnen) en geen moeite doet, worden de ouders even opgebeld om zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elke week staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Frans. Als dit niet het geval is, kan een activiteit zeer uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Taalstage met gevarieerde animatie

We blijven niet aan ons logement gekluisterd. We gebruiken graag de parken in de onmiddellijke omgeving van ons hotel en gaan zoveel mogelijk op pad. We nemen bovendien regelmatig de trein of de bus om op uitstap te gaan. Daarbij zorgen we voor een combinatie van stad, spel en sport. We genieten van de bruisende stad om veelvuldig contact te leggen met de plaatselijke bevolking.

Zo maken we van een bezoek aan de plaatselijke markt in Arras gebruik om een praatje te slaan met de lokale handelaars en inwoners. Nadien gaan we de sportieve toer op in de plaatselijke ‘base nautique’. Met 8 op 1 stand-up paddle board overeind blijven en de eindmeet halen: een boost voor onze teamspirit! Dit wisselen we af met een avontuurlijke route op een VTT of trottinette.

Samen doorheen Noord-Frankrijk

We stoppen ook in Valenciennes voor een interactief stadsspel. In de namiddag is er vrije tijd in de stad en proberen we te ontsnappen uit een Escape Room. Een race tegen de tijd!

Afsluiten doen we in Mons waar we als “super cops” zo snel mogelijk de dader van een diamantroof proberen te vatten. Als we daar in slagen, worden we beloond met een ontspannend bezoek aan een aquapark waar we over XXL obstakels kunnen klimmen, springen en glijden. Zwemplezier om een fijne week af te sluiten!

Opties in Lille

We verblijven in Lille en maken dan ook graag gebruik van wat de stad te bieden heeft. De jongeren krijgen af en toe de keuze uit een aantal activiteiten om een namiddag of avond in te vullen. Hiervoor baseren we ons op het zomeraanbod van de stad. De mogelijkheden* zijn talrijk (en afhankelijk van het aanbod op het moment): een film in de plaatselijke cinema, een zomers terrasje, een uitstapje, enz.

* Deze extra activiteiten zijn niet inbegrepen in de prijs. Er zal ook telkens een gratis keuze zijn.

Praktische informatie

Ibis Styles Lille Centre Gare Beffroi
172, rue de Paris
Zet 31 Av Kennedy in GPS
59000 LILLE

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen worden geweigerd.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Zakgeld voor een extra drankje of souvenir: €50
Zakgeld voor lunch: €75
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
 Kleding
Lange trui en broek
T-shirt en short
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
 Diverse
Lunchpakket voor onderweg (1 portie)
Hervulbare drinkbus
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Strandlaken of grote handdoek
Kleine rugzak
Indien je dit hebt: een externe oplader voor je GSM. De gsm wordt tijdens 1 of 2 stadsactiviteiten intensief gebruikt.
 Verzorging
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief
Papieren zakdoeken

Gemeenschappelijk vervoer

Voor de heen- en terugreis gebeurt het gemeenschappelijk vervoer per touringcar.

Mogen wij vragen een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn? De bussen vertrekken in de mate van het mogelijke op het hieronder vermelde uur.

Gelieve bij verandering van opstapplaats dit online aan te passen. Indien de opstapplaats 1 week voor vertrek nog wijzigt, kan dit niet meer online. Gelieve dan het secretariaat te verwittigen (per mail of telefonisch)!

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand) 
Leuven:10u30
Groot-Bijgaarden:11u15
Gent-Dampoort:12u00
Terugreis 
Gent-Dampoort:19u30
Groot-Bijgaarden:20u15
Leuven:21u00

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Gent-Dampoort

Parking Autocars Gent-Dampoort

Opgelet: parkeren mag niet op de busparking, wel op de (betalende) autoparking ernaast.

Created with Sketch.
vanaf   €695,00
Halfpension

Taalvervolmaking

augustusDAGENCODE
14/08 - 20/087F072

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2023.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen in de prijs: logement in halfpension, volledig programma.

  • Niet inbegrepen: middageten (vergeet je picknick voor de eerste dag niet), keuzeactiviteiten (er zal altijd een gratis optie zijn), zakgeld voor persoonlijke uitgaven. 

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox