Leef je uit … in het Engels aan de Britse kust

Not Rated
Locatie

Grand Burstin Hotel

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2006 - 2008

Hoogtepunten

Engels leren met zicht op zee

Ben jij tussen 13 en 15 jaar en spreek je al een woordje Engels? Kan jij al een korte conversatie voeren (bijvoorbeeld jezelf voorstellen en vragen beantwoorden over je hobbies)? Dan is deze taalvakantie in Folkestone echt iets voor jou! De kleine havenstad is gelegen aan de kust van Engeland. Tijdens deze taalvakantie werken we voornamelijk aan taalvlotheid. De voertaal is het Engels en dit van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. De taal wordt echt in de praktijk omgezet. We trekken daarbij regelmatig de stad in om een babbeltje te slaan met de bevolking. Hoogtepunt op het programma is de namiddag kajakken en paddle boarden. De excursies naar Dover en Canterbury maken de week echt af!

Op hotel met seaview

Grand Burstin hotel is gelegen in Folkestone, een levendig en artistiek havenstadje met een mooi historisch centrum, brede zandstranden en witte kliffen, omgeven door het Engelse platteland. Vanuit het hotel hebben we zicht op ‘het kanaal’. Op een heldere dag kunnen we zelfs Frankrijk zien. We logeren in ruime en typisch Engelse kamers van twee tot vier personen, met aparte badkamer. Geen overbodige luxe, wel gezellig en een ideale uitvalsbasis voor een fantastische week. We verblijven hier in volpension.

Typisch Engelse keuken

We starten de dag met een full English breakfast. Voor zij die willen zijn er eieren, spek, worstjes… Daarnaast zijn er ontbijtgranen, brood en beleg (jam, kaas, choco…). ’s Middags picknicken we op het strand, in het park of in de stad met een lunchpakket (sandwich, appel, koekje) dat je zelf kan samenstellen. ’s Avonds bestaat de maaltijd telkens uit drie gangen in buffetvorm. Je hebt een salad bar en keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten. Wat dacht je van fish and chips, kip met gebakken aardappeltjes of lasagne en cheesecake of ijs als dessert? Allemaal op zijn Brits natuurlijk.

Taalanimatie

In de taalanimatieformule werken we vooral aan de vlotheid.

Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Engelse muziek, straatinterviews, debatten, woordenschatspelletjes, video… De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: Sea Battle, Grammonster, Bucket List… Regelmatig duiken we bovendien voor een activiteit in de zee… voor een echt taalbad. De parken, het strand en het hotel zijn het decor voor onze taalateliers.

Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Voor de taalactiviteiten trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de lokale bevolking. Overal zijn de vriendelijke Britten meteen bereid om te helpen en een babbeltje te slaan.

Tijdens de eerste week (E011-E012) zijn ook beginners welkom. Zij krijgen een speelse introductie in de Engelse taal, terwijl de oudere deelnemers aan de vlotheid werken.

Taalkamp met taalbad Engels

De voertaal tijdens deze taalstage is het Engels.

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Engels te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken, worden de ouders even opgebeld om hun zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elke week staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Engels. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Ben je 12 jaar en wil je graag deelnemen aan E021, E071, of E081, contacteer dan het secretariaat voor een niveautest (016/29.49.99). Op E011 zijn 12-jarigen sowieso welkom want bij hen is het Engels de doeltaal.

Op taalexcursie in Engeland

Het hotel is een uitvalsbasis voor busexcursies in de County of Kent waarbij plezier en gevarieerde taalpraktijk met de lokale bevolking hand in hand gaan. Op de marktdag strijken we neer in het centrum van Folkestone om een babbeltje te slaan met de streekbewoners.

We vertrekken vanop het strand in Folkestone voor een echt watersportavontuur. Onder begeleiding van ervaren instructeurs wisselen we een uurtje kajak op zee af met paddle boarding. Kan jij je evenwicht bewaren?

Dover maken we onveilig met een stadsspel, echt citybound. Eindpunt is het tweeduizend jaar oude Dover Castle. In de namiddag wandelen we langs de wereldberoemde White Cliffs of Dover tot aan de vuurtoren.

We sluiten de week af met een Canterbury Express, een interactief en mysterieus stadsspel dat ons op alle historische plaatsen van de stad brengt: de oudste kathedraal van Engeland, een typische pub en de hoofdstraat.

Gevarieerde animatie op taalstage

Het CLIPteam zorgt voor een goedgevuld en sportief animatieprogramma. We verkennen hiervoor de hele stad. Op Sunny Sands Beach spelen we een partijtje beachvolley, bouwen we zandkastelen en trotseren we de golven met onze beach boards. We gaan op zoek naar een verdwenen schilderij, maken een teambuildingstocht op de kliffen, doen een interactief stadsspel in het thema van Harry Potter, sporten in één van de parken en ’s avonds quizzen, dansen en ontspannen we in het hotel tijdens ‘Eén jaar gratis’, ‘CLIP’s got talent’ of een echte wellnessavond.

Na de griezelige horror night eindigen we gezellig samen op het strand met kaarsjes en marshmallows. In Folkestone valt er tijdens het weekend bovendien altijd wel iets te beleven. Wij nemen deel en verzorgen de kinderanimatie: grime, goochelen…

Praktische informatie

The Grand Burstin Hotel

The Harbour
Folkestone, Kent CT20 1TX

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage (! Dit wordt in Calais gecontroleerd). Nederlandse deelnemers hebben een paspoort nodig.
Ouderlijke toestemming, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die in België wonen
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Pasfoto voor de CLIPguide (liefst uploaden via de login)
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP €12,5 Europa, €20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven: 40 pond
 Diverse
Schrijfgerief
Lunchpakket voor onderweg (1 portie)
Wereldstekker
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Strandlaken of grote handdoek
Boterhammendoos
Hervulbare drinkbus
Rugzakje
 Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Watersandalen (rotsstrand)
 Verzorging
Muggenwerend product (Deet)
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…). Vervolgens gaat de bus in Calais op de trein (Chunnel) of boot.

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. Gelieve bij verandering van opstapplaats wel het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand)E011/E012E061E071E081
Leuven:6.158.007.158.00
Groot-Bijgaarden:7.008.458.008.45
Gent:7.459.308.459.30
Duinkerke:9.1511.0019.1511.00
TerugreisE011/E012E061E071E081
Duinkerke:17.0017.0018.0017.00
Gent:18.3018.3019.3018.30
Groot-Bijgaarden:19.1519.1520.1519.15
Leuven:20.0020.0021.0020.00

Gent

Busparking station Gent Dampoort, Kasteellaan 447

Parkeren doe je best op de parking van het station, aan Octrooiplein 10. Parkeer niet op de busparking!

! Opgelet: betalende parking

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet blauwe zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Duinkerke

Parking Rue du Banc Vert 793, 59640 Duinkerke

Weinig deelnemers maken gebruik van deze parking. Maak je dus niet ongerust als je tijdens het wachten op de bus geen andere deelnemers ziet.

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 1/02/2021!
Ben je 12 jaar en wil je graag deelnemen aan E061, E071 of E081, contacteer dan het secretariaat voor een kleine taaltest (016/29.49.99).

Inclusief/Exclusief

  • Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma)

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox