fbpx
vanaf €629,00
INSCHRIJVEN

De wondere wereld van … Frans op een kasteel

Not Rated
Locatie

Domaine Provincial de Wégimont

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten

Taal

Frans

Leeftijd

2011-2016

Hoogtepunten

Geen klas, maar klasse op een sprookjeskasteel

Het kasteel van Wégimont is de ideale locatie voor jongeren van 8 tot 13 jaar die hun eerste stappen in de Franse taal zetten. Al spelend leren de kinderen hun eerste woorden en zinnetjes.  

Contactmogelijkheden met de lokale bevolking, om al het geleerde in praktijk om te zetten, zijn er hier genoeg. We gaan op taalverkenning in Luik en Spa en spreken bezoekers van het Provinciaal domein aan.  

Regelmatig duiken we het openluchtzwembad in voor wat verkoeling en ook de sportterreinen en het bos benutten we ten volle. Wat dacht je van een safaritocht? Met een trein trekken we doorheen het dierenpark van Le Monde Sauvage. Nadien klimmen en klauteren we op een touwenparcours tussen de bomen. 

 Je kan je taalvakantie zelf verder samenstellen door te kiezen voor één van onze optieactiviteiten: Alles met de bal, Creakriebels of Waterratten.

Taalvakantie op een kasteel

Het kasteel van Wégimont is een droomverblijf dat in geen enkel opzicht aan een school doet denken. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2, 3, 4, 6 of 8 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat dat je ook echt je “roommates” kan kiezen. 

Smullen voor kleine fijnproevers

Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers.

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, warme chocolademelk, melk, sandwiches, ontbijtgranen, choco, confituur, smeerkaas…


’s Middags
eten we warm. We beginnen steevast met lekkere verse soep. Daarna volgt een hoofdgerecht : steak met frietjes en sla, cordon bleu met gebakken aardappelen en appelmoes, gebraden kip met puree, brochette met rijst en ratatouille. Als dessert serveert het kasteel fruit en ijs, taart, bavarois, pudding… Dit zijn uiteraard slechts enkele voorbeelden.

Om 15u00 komen we op krachten met een gebakje, een koek of een stuk fruit.


’s Avonds
is er een warme maaltijd zoals spaghetti, lasagne, rijstschotel met kip, zoetzure saus… en dessert.

Een sportparadijs

Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sportterreinen (voor voetbal, basketbal, minigolf), barbecuehoekjes, een speeltuin, bossen en uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver …

Het enorme verwarmde openluchtzwembad met glijbanen is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen kinderen zich echt uitleven.

Het sportaccent is belangrijk in deze formule. Op een ludieke manier worden taal- en sportactiviteiten gecombineerd.

Voertaal Nederlands met taalinitiatie Frans

Wégimont is “the place to be” voor beginners. De taalinitiatieformule is een speelse introductie in de Franse taal.

De monitoren moedigen de deelnemers aan om zo veel mogelijk Frans te spreken met positieve opmerkingen en stimuli. Iedere dag kan je CLIPPERTJES verdienen. Cadeautjes en grappige tegenprestaties van de monitoren belonen de inspanningen. 

Nederlands praten is wel toegestaan om de drempel te verlagen, behalve als het over basiswoordenschat gaat die de deelnemers al kennen. Doorheen de week wordt de lat langzaam hoger gelegd. Zo zal “de fles water” nog mogen op dag 1 waar we op dag zes verwachten dat de kinderen een “bouteille d’eau” vragen. En dat werkt. De kinderen zijn dan ook zeer enthousiast. 

De taalaanpak is praktisch en visueel. Zo ligt er een placemat op tafel met nuttige woordenschat en zinnetjes voor tijdens de maaltijd. Het dagprogramma is geafficheerd in het Frans met leuke tekeningen.

Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort.

Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie is troef. In de namiddag wordt de aangeleerde woordenschat op een speelse manier herhaald in de animaties.

Op taalexcursie in Wallonië

Naast de contactmogelijkheden op het Provinciaal Domein zijn er de excursiesIedere week bezoeken we Luik en Spa. Hier gaan we op taalverkenning. Nadien trekken we op safari tussen de dieren van Le Monde Sauvage en slaan ons een weg doorheen een touwenparcours

Oordeel zelf! Een quiz met de voorbijgangers, woorden sprokkelen door spelletjes of zoveel mogelijk mensen begroeten… het is maar een greep uit het zeer gevarieerde aanbod.  

Via goed begeleide opdrachten wordt Frans spreken nog leuker en echter. De beloning is veel plezier en een formidabel gevoel dingen te kunnen die je vroeger nooit voor mogelijk had gehouden. Tijdens deze activiteit blijven de kinderen uiteraard steeds onder toezicht van de monitoren. 

Animatie op het kasteel

CLIP zet heel wat sportanimatie op het programma voor de allerjongsten. Daarnaast laten we ons sterk inspireren door (teken)films en televisieprogramma’s voor kinderen en tieners en dompelen we ons onder in de kasteelsfeer. We gaan op zoek naar de “aliens” die zich op het domein verstopten en verslaan samen zelfs de ergste vijanden. 

’s Avonds proberen we zoveel mogelijk CLIPgeld te winnen tijdens een casino. We sluiten de week af met een heuse gala-avond voor het 40-jarig bestaan van CLIP en zingen de longen uit ons lijf tijdens een Franse karaoke.  

Bovendien verwerken we voortdurend taalopdrachten in de spelen. 

Met een bivak op het domein krijgt Wégimont een avontuurlijk tintje. Deze sfeervolle avond sluiten we af met zang, muziek en wat lekkers. We maken een gezellig kampvuur en daar mogen de marshmallows uiteraard niet ontbreken. Heerlijk toch?!!  

8-10 jaar: Mini B

De allerjongste deelnemers van 8-10 jaar, de mini-B’s, die nog nooit Frans hadden op school krijgen een aparte aanpak. Normaal schommelt de omkaderingsgraad bij CLIP rond de 5 deelnemers per monitor. Voor de mini-B’s is deze nog scherper.

De monitoren zorgen ervoor dat het fun- en leergehalte heel hoog ligt. Ze houden ook een extra oogje in het zeil en helpen de kinderen wanneer nodig (bvb. bij het maken van de rugzak voor een daguitstap).

Op een speelse manier leren de jongsten hun eerste woordjes en zinnen. De activiteiten spreken alle zintuigen aan. De deelnemers luisteren, spreken en bewegen. De vervoeging van ‘être’ of ‘avoir’? Die leren we gewoon al zingend en met een dansje. In de animaties worden de nieuwe woorden uiteraard nog eens herhaald.

Je kan zelf je kamp verder aanvullen door een extra optie te kiezen (incl.): Creakriebels, Waterratten en Alles met de bal. Deze optie beoefen je 1 uur per dag gedurende 5 dagen. Je kiest deze optie bij inschrijving, maar je kan achteraf nog wijzigen via je CLIPprofiel.

Optie 1: Alles met de bal

De monitoren nemen je mee op ontdekking van verschillende sporten. Ze zijn je persoonlijke trainer en coach. Eerst even oefenen en dan eindigen we met een wedstrijdje. Basket, voetbal, baseball, en natuurlijk waterpolo…

Optie 2: Creakriebels

Wij bruisen van de ideeën. Kettingen knutselen, kastelen bouwen, sleutelhangers ontwerpen of fotokaders versieren om de mooiste kampfoto in te bewaren… In een mum van tijd heb je met de hele groep genoeg kunstwerken klaar om een echte tentoonstelling op te stellen.

Optie 3: Waterratten

Tijdens deze optie nemen we een duik in het openluchtzwembad voor teambuildingsactiviteiten en waterestafettes. Op de roeivijver proberen we zo snel mogelijk de overkant te bereiken en ook op het droge organiseren we waterspelletjes. Leg je waterpistool maar klaar!

Praktische informatie

Domaine Provincial de Wégimont

Chaussée de Wégimont 76
4630 Ayeneux

Vermeld ook altijd de kampcode en naam op de enveloppe bij het versturen van een brief.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

De bagage is gelimiteerd tot 20kg. Zwaardere valiezen kunnen worden geweigerd.

Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Pasfoto uploaden via je CLIPprofiel
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven: €25
Kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Wie een kaartje naar huis wil sturen, kan eventueel gefrankeerde enveloppen meenemen. Vergeet de adressen er niet op te vermelden.
Verzorging
Handdoeken (1 voor de douche en 1 voor het zwembad)
Toiletgerief
Zonnecrème en aftersun
Papieren zakdoeken
Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Feestkledij (gala-avond 40 jaar CLIP)
Sportieve kledij
Ondergoed en kousen
Zwemgerief (klassieke zwembroek of aansluitende shorts verplicht, geen losse shorts !)
Hoofdbescherming tegen de zon
Pantoffels, stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Pyjama
Diverse
Lunch voor eerste middag (we eten samen)
Hervulbare drinkbus
Schrijfgerief
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Rugzak voor de excursies
Slaapzak (voor een bivak - laken, onderlaken en kussensloop reeds aanwezig)
Zonnebril

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per touringcar.

Mogen wij vragen een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn? De bussen vertrekken in de mate van het mogelijke op het hieronder vermelde uur.

Gelieve bij verandering van opstapplaats dit online aan te passen. Indien de opstapplaats 1 week voor vertrek nog wijzigt, kan dit niet meer online. Gelieve dan het secretariaat te verwittigen (per mail of telefonisch)!

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand)
Gent-Dampoort:9u30
Groot-Bijgaarden:10u15
Leuven:11u00
Aankomst Wégimont (bus):13u00
Terugreis
Vertrek Wégimont (bus):14u30
Leuven:17u00
Groot-Bijgaarden:17u45
Gent-Dampoort:18u30

Gent-Dampoort

Parking Autocars Gent-Dampoort

Opgelet: parkeren mag niet op de busparking, wel op de (betalende) autoparking ernaast.

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 ESSO (vroeger: Texaco), kant Gent-Brussel voor de heenreis, kant Brussel-Gent voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet blauwe zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Uren

Heen: we verwachten je omstreeks 13u aan de ingang van het kasteel. De gemakkelijkste manier om het kasteel te bereiken is via de autosnelweg Brussel-Luik-Aken (afslag 37). Het provinciaal domein is van bij de afrit aangeduid.
Indien u dit wenst, kan u van de gelegenheid gebruik maken om (gratis) te zwemmen. Let wel op: een klassieke zwembroek is verplicht. Vraag de toegangsbandjes voor het zwembad aan het onthaal.

Terug: graag vragen we aan de ouders hun kind(eren) af te halen om 14u45.

Created with Sketch.
vanaf   €629,00
Volpension

Taalinitiatie

juliDAGENCODE
20/07 - 27/078B04
27/07 - 03/088B05
augustusDAGENCODE
03/08 - 10/088B06
10/08 - 17/088B07
17/08 - 24/088B08
24/08 - 31/088B09

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 01/02/2024.

Opties

Alles met de bal, Waterratten, Creakriebels

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen: deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

  • Fiscaal attest voor kinderen tot en met 13 jaar.

  • Niet inbegrepen: lunch eerste middag, zakgeld voor persoonlijke uitgaven.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox