Leef je uit … in het Engels aan de Belgische kust

Not Rated
Locatie

Vakantieverblijf De Zeekameel

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2006-2008

Hoogtepunten

Taalvakantie Engels aan zee

Ben jij tussen de 12 en 15 jaar en wil jij je Engels verbeteren? Zie je het niet zitten om daarvoor naar Engeland te gaan, maar blijf je liever in het mooie België? Dan hebben wij een nieuwe formule voor jou in Westende.

Naast een dosis taal- en animatieactiviteiten op het strand, gaan we zwemmen in een subtropisch zwembad en trekken we naar Oostende voor een street art zoektocht. Daarnaast leven we ons helemaal uit tijdens een vlottentocht. Bouw jij een mooi en stevig vlot of ben jij liever als eerste op het water?

Als kers op de taart plannen we een tweedaagse naar Engeland. We bezoeken de havenstad Ramsgate en gaan naar Folkestone waar gesprekken met de lokale bevolking uiteraard niet mogen ontbreken! Heerlijk toch?!

Vlakbij de duinen, vlakbij de zee

Het verblijfscentrum De Zeekameel in Westende is onze uitvalsbasis. We logeren er in volpension vlakbij de zee en dicht bij de duinen.

We verblijven er in kamers van maximum 6 personen. We starten de dag met een continentaal ontbijt. ’s Middags eten we een warme hap, broodje of picknick en ’s avonds schuiven we aan voor een heerlijk driegangenmenu.

Een nachtje Folkestone

Grand Burstin hotel is gelegen in Folkestone, een levendig en artistiek havenstadje met een mooi historisch centrum, brede zandstranden en witte kliffen, omgeven door het Engelse platteland. Vanuit het hotel hebben we zicht op ‘het kanaal’. Op een heldere dag kunnen we zelfs Frankrijk zien. We logeren in ruime, typisch Engelse kamers van twee tot vier personen, met aparte badkamer. Geen overbodige luxe, wel gezellig en een ideale uitvalsbasis voor een fantastische week. We verblijven hier in volpension en genieten van de typisch Engelse keuken.

Taalanimatie Engels

In de taalanimatieformule werken we vooral aan de vlotheid.

Om de 45 minuten ga je aan de slag met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Engelse muziek, straatinterviews, debatten, woordenschatspelletjes, video… De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: Sea Battle, Grammonster, Bucket List… Regelmatig duiken we bovendien voor een activiteit in de zee… voor een echt taalbad. Het strand en het hotel zijn het decor voor onze taalateliers.

Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Voor de taalactiviteiten trekken we zowel in België als in Engeland de straat op om contacten te leggen met de lokale bevolking. In België moedigen we voorbijgangers aan tot een Engels gesprek. Het feit dat we aan de kust te maken hebben met een internationaal publiek speelt zeker in ons voordeel. In Engeland worden we geholpen door de vriendelijke Britten die meteen bereid zijn om te helpen en een babbeltje te slaan.

Taalkamp Engels voor elke dag

De voertaal tijdens deze taalstage is het Engels.

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Engels te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken, worden de ouders even opgebeld om hun zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elke week staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Engels. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Op taalexcursie naar Groot-Brittannië

We sluiten het kamp af met een tweedaagse in Groot-Brittaninië. We gaan op uitstap met de bus naar Ramsgate, de enige koninklijke havenstad van Engeland. Hier gaan plezier en gevarieerde taalpraktijk met de lokale bevolking hand in hand. In de winkelstraat vragen we aan voorbijgangers of ze de foto van onze Belgische premier herkennen en om onze een paar nieuwe uitdrukkingen te leren. Een interactief stadsspel brengt ons achteraf op alle leuke plekjes van de stad, zoals een oud vikingschip. De dag nadien maken we kennis met de ‘locals’ van Folkestone. Een schitterende afsluiter!

 

Opgelet: omwille van de coronamaatregelen gaat de uitstap naar Engeland niet door. Er staan wel enkele leuke vervangende activiteiten op het menu, zoals een dagje naar Bellewaerde en een MEP in Nieuwpoort.

Gevarieerde animatie op het strand en in de duinen

Op het strand spelen we een partijtje beachvolley, voetbal of handbal. We maken een teambuildingstocht in de duinen in het thema van Harry Potter, doen een interactieve zoektocht naar street art en trekken naar de dijk om de voorbijgangers, al dan niet internationale toeristen, uit te nodigen voor een Engels gesprek. ’s Avonds gaan we op zoek naar een verloren schilderij en lachen we heel wat af tijdens een casino.

Eén middag leven we ons uit in een subtropisch zwemparadijs. We plonsen in het golfslagbad, gaan razendsnel door de Black Hole, een glijbaan met licht- en geluidseffecten en dagen elkaar uit in het stroomversnellingsparcours. Nog niet genoeg? Dan kan je je helemaal uitleven tijdens onze vlottentocht. Je maakt zelf je vlot met een paar palen en tonnen en neemt deze dan mee te water… en dan maar hopen dat je blijft drijven! Puur plezier aan de Vlaamse kust!

Praktische info

De Zeekameel

Lombardsijdelaan 235
8434 Lombardsijde-Westende

Vermeld altijd de kampcode indien u een brief stuurt.

Grand Burstin Hotel

The Harbour Folkestone
Kent CT20, 1TX

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage (Dit is verplicht voor de excursie naar Groot-Brittannië)
Ouderlijke toestemming, gemachtigd door de burgemeester, om naar het buitenland te reizen. Je kan dit op het gemeentehuis verkrijgen
Pasfoto voor de CLIPguide (liefst uploaden via de login)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven (20 pond en 20 euro)
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
 Verzorging
Handdoeken
Toiletgerief
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Papieren zakdoeken
Desinfecterende handgel
Mondmaskers (min. 1/dag)
 Diverse
Lunchpakket voor eerste middag (1 portie)
Brooddoos (groot genoeg voor 2 pistolets)
Hervulbare drinkbus
Schrijfgerief: pen en papier
Handdoek voor het zwembad
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Rugzak
Slaapzak
Kussensloop en onderlaken
 Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en broek
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Pyjama
Zwemgerief (klassieke zwembroek of aansluitende shorts verplicht, geen losse shorts !)
Hoofdbescherming tegen de zon
Pantoffels
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Waterschoenen (voor Engels kamp)

Gemeenschappelijk vervoer

DE VERTREKUREN KOMEN 2 MAAND VOOR DE ZOMER ONLINE.

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…).

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Gelieve bij verandering van opstapplaats wel tijdig het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten.

 

DE UREN VAN DE TERUGREIS HANGEN SAMEN MET DE TWEEDAAGSE NAAR FOLKESTONE. VERMITS WE MOMENTEEL NOG GEEN TREIN KUNNEN BOEKEN, STAAN DEZE UREN NOG NIET VAST. 2 WEKEN VOOR VERTREK WORDEN DEZE BEVESTIGD.

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand) 
Leuven:9u45
Groot-Bijgaarden:10u30
Gent:11u15
Aankomst de Zeekameel:12u30
terugreis 
Vertrek Zeekameel:15u15
Gent:16u30
Groot-Bijgaarden:17u15
Leuven:18u00

Gent

Busparking Gent-Dampoort, Kasteellaan 447

Parkeren doe je best op de parking van het station, aan Octrooiplein 10. Parkeer niet op de busparking!

! Opgelet: betalende parking

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Eigen vervoer

Heen: De jongeren worden omstreeks 12u45 aan De Zeekameel verwacht.

Terug: Graag vragen we aan de ouders hun kind(eren) af te halen om 15u.

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkortingen t.e.m. 01/02/2021.

Inclusief/Exclusief

  • Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox