fbpx
vanaf €2.399,00
INSCHRIJVEN

Globetrotten in … Thailand

Not Rated
Locatie

Thailand - rondreis

Aantal dagen

13 dagen, 12 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2004-2009

Hoogtepunten

Geef ons maar Thailand ...

Wie wil er nu niet naar Thailand voor een spannende en culturele Engelse rondreis …?! Tijdens deze taalvakantie ga je in kleine groep met 2 monitoren op ontdekking in het wondermooie Noord-Thailand. We starten en eindigen de reis in de wereldstad Bangkok, waar we ons uitleven tijdens een fietstocht en een bezoekje brengen aan de bekendste riviermarkt van Thailand.

Verder bezoeken we de oude hoofdstad Ayutthaya, waar we ons laten verbazen door de schoonheid van de eeuwenoude tempels en ruïnes. Tot slot verblijven we een paar dagen in Chiang Mai, waar we tijd maken voor een enkele keuzeactiviteiten. Kijk jij er ook al zo naar uit?

Thaise gastvrijheid

Thaise gastvrijheid is een begrip. Overal worden we hartelijk ontvangen. Dit is zeker het geval in de hotels. We logeren in twee- en driepersoonskamers in mooie tot ronduit luxueuze hotels. Het zwembad aan het hotel zorgt voor welgekomen verfrissing in het tropische klimaat.

Explosieve Thaise smaken

We ontbijten telkens in het hotel. Aan de ontbijtbuffetten lijkt soms geen einde te komen. Naast een Europees/Amerikaans koud en warm gedeelte, is er ook nog een Aziatisch buffet voor wie durft. Al eens noedels of sushi op je ontbijtbord geschept!? Daarnaast zijn er 6 maaltijden inbegrepen. ’s Middags en ’s avonds ontdekken we het uitgebreide Thaise smaak- en geurenpalet. We eten in de kleine restaurantjes of op lokale marktjes aan onklopbare prijzen. Voor 5 à 10 euro kan je hier hemels eten. Verse ingrediënten worden op smaak gebracht met kokosmelk, limoen, koriander, citroengras, chilipeper… Een explosie in de mond! Wat dacht je van groene curry met kip, noedelsoep met garnalen of gestoomde vis in een bananenblad. En als je het wat minder ‘spicy’ wil, kan je dit best op voorhand vragen!

Into the people

De CLIPformule in Thailand is geen ‘hop on hop off’ concept waar we uit de bus stappen, een foto nemen en hop, op naar de volgende plaats. We maken wel een hele rondreis om een beeld te krijgen van de schoonheid van het land, de natuur, de mensen en hun cultuur. CLIP legt haar eigen accenten tijdens de reis. Dit betekent dat we zowel voor het Engels taalprogramma als de groepsvormende activiteiten zorgen. Overal zoeken we de lokale bevolking op. Dat is de rode draad van de reis. Een voorbeeld? We nemen de nachttrein met de locals van Chiang Mai naar Bangkok, proeven lekkere gerechten aan de plaatselijke kraampjes en doen een animatie voor de lokale schooljeugd. Dit beleef je enkel bij CLIP.

Taalvervolmaking Engels

Met CLIP ga je op wereldreis om de taal in de praktijk te brengen. Dit principe geldt zeker voor Thailand. Engels leren gebeurt hier echt on the road. De begeleider is een ‘travelling teacher’ die regelmatig een leuke taalactiviteit uit zijn rugzak tovert. Dit zorgt voor een boost van de groepssfeer. Wat dacht je van een ‘De Slimste Mens’ over Thailand of een ‘Drie Wijzen’ of ‘Temptation Island’ tijdens de busrit!? We laten bovendien geen enkele mogelijkheid onbenut om contacten te leggen met de lokale bevolking. Zo’n conversatiesessie wordt telkens afgesloten met een correctie van de meest voorkomende fouten. Zo koppelen we het nuttige aan het aangename. Uiteraard heeft zo’n reis enkel zin als je ook vastbesloten bent om permanent Engels te spreken.

Thai exploration

De rondreis begint en eindigt in Bangkok, de drukste metropool van Thailand. We verkennen de stad tijdens een rondrit per fiets en via een Bangkok Express per boot. We bezoeken het prachtige Koninklijk Paleis in de Oude Stad, slenteren rond op de weekendmarkt, snuiven de Chinese sfeer op in Chinatown, leren ook de Westerse kant van de metropool kennen en verkennen van hieruit de markt van Maeklong die plots kan verdwijnen, wanneer er een trein passeert.

’s Avonds schepen we in voor een boottocht en karaokeavond. Daarna vertrekken we naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. ’s Avonds zien we de tempels ‘by night’ vanuit onze tuktuks. Geleidelijk aan trekken we verder naar het noorden. We passeren in Phitsanulok waar we de reusachtige boeddha’s bewonderen. Het landschap wordt geleidelijk aan ruiger.

Avontuurlijk hoogtepunt van de reis is het bezoek aan een zorgcentrum voor olifanten in de buurt van Chiang Mai. Hier mogen we helpen bij het verzorgen van de jonge en oude olifanten: met hen baden en hen eten geven. Een hele belevenis!

Een afvaart met een raft, een plons bij de watervallen en een visite bij de bergstammen mogen hier niet ontbreken! In Thailand nemen we deel aan een sociaal project. We stoppen aan een plaatselijk schooltje waar we een animatie geven voor de lokale kinderen. Wedden dat je nadien wilt blijven?

In Chiang Mai maken we kennis met de lokale ambachten: de productie van zijde, de schilderkunst op parasols en een bezoek aan een orchidee boerderij. We bezoeken nog een laatste tempel en gaan aan boord van de slaaptrein naar Bangkok.

Couleur locale is verzekerd! Terug in Bangkok is er tijd voor een activiteit naar keuze (exclusief). Wat dacht je van thai boxing, een kookworkshop of een massage!? De nadruk van het programma ligt op beleving en unieke ervaringen!

Praktische informatie

Bangkok: Hotel Ramada Plaza Menan Riverside Bangkok

Ayutthaya: Hotel Krunsgri River

Phitsanulok: Hotel The Imperial Hotel and Convention Centre Phitsanulok

Chiang Mai: Hotel Dusit Princess

Zorg er voor dat je de nodige reisdocumenten (zie hieronder) meehebt, anders mag je niet vliegen. Meer informatie hieromtrent vindt u op deze website.

Bagagebeperkingen: max. 20 kg per persoon.

OPGEPAST : Scharen, zakmessen en andere scherpe of puntige voorwerpen horen NIET thuis in de handbagage.
Wil je vloeistoffen of gels zoals dranken, parfums, crèmes, tandpasta of deodorant meenemen in je handbagage? Zorg er dan voor dat ze in een verpakking van maximum 100ml (per stuk) zitten.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

Reisdocumenten en zakgeld
Internationaal paspoort : 6 maand geldig na terugkeerdatum
Kopie van het paspoort in de bagage
Voor jongeren onder de 18 jaar: Ouderlijke toestemming Ndl/Fr en vertaald in het Engels (affidavit).
World Assistance Card of gelijkwaardig. Vraag de nodige documenten voor Thailand aan bij je ziekenfonds.
Thailand vraagt dat elke bezoeker beschikt over een reisbijstandsverzekering die ten minste 10.000 USD verzekert. Daarnaast moet je hiervan een Engelstalig attest van de verzekeringsmaatschappij meenemen, en dit zowel van de polis als van de voorwaarden en bijlagen. Wij voorzien dit voor de deelnemers die de reisbijstand bij ons hebben genomen.
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Voor jongeren jonger dan 17: kopie van het algemeen CLIPreglement ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Zakgeld voor de optionele extra's €80, zakgeld voor maaltijden die niet inbegrepen zijn €120, zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven €75, het geld wordt ter plaatse gewisseld
Verzorging
Muggenwerend product (Deet)
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Anti-bacteriële handgel
Toiletgerief
Diverse
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Strandlaken of grote handdoek
Rugzak
Zaklamp
Wereldstekker
Mondmaskers (min. 3)
Kleding
T-shirt en short
Sportkledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief
Aangepaste kledij (die de schouders en knieën bedekt)
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Pyjama
Warme trui, lange broek

Gemeenschappelijk vervoer

Het vervoer gebeurt vanuit Zaventem met Swiss Air via Zürich voor de heenreis, de terugreis gebeurt met Lufthansa via München. Voor de heenreis spreken we af om 12u00 onder het aankondingenbord in de vertrekhal.

De aankomst is voorzien om 8u15. Voor meer praktische info kan u terecht op de website van Brussels Airport.

Heenreis (afspraak om 12u)
Vluchtnummer:LX781/LX180
Vertrek (4/07):15u00
Aankomst (5/07): 9u40
Terugreis
Vluchtnummer:LH773/LH2282
Vertrek (15/07):23u00
Aankomst (16/07): 8u15
Created with Sketch.
vanaf   €2.399,00

Taalvervolmaking

juliDAGENCODE
04/07 - 16/0713Tha02

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkorting tot en met 12/12/2023.

Inclusief/Exclusief

  • Inbegrepen in de prijs: programma, logement met ontbijt, 6 maaltijden.

  • Niet inbegrepen in de prijs: overige maaltijden, eventuele keuze-activiteiten.

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox