De wondere wereld van … Engels aan de Britse kust

Not Rated
Locatie

Grand Burstin hotel

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten

Taal

Engels

Leeftijd

2009-2011

Hoogtepunten

Engels voor beginners aan de Britse kust

Jongeren van 10-12 jaar kunnen voor een Engelse taalintroductie terecht in Folkestone. In kleine groepen zetten zij hun eerste stapjes in de Engelse taal: de eerste woorden, de eerste zinnetjes. Nederlands spreken is daarbij toegestaan om de drempel te verlagen, maar het doel is om zoveel mogelijk Engels te spreken.

Enkele highlights op het programma zijn het bezoek aan Dover en Canterbury, de wandeling op de White Cliffs of Dover en de namiddag paddle boarding en kajak.

Op hotel met seaview

Grand Burstin hotel is gelegen in Folkestone, een levendig en artistiek havenstadje met een mooi historisch centrum, brede zandstranden en witte kliffen, omgeven door het Engelse platteland. Vanuit het hotel hebben we zicht op ‘het kanaal’. Op een heldere dag kunnen we zelfs Frankrijk zien. We logeren in ruime en typisch Engelse kamers van twee tot vier personen, met aparte badkamer. Geen overbodige luxe, wel gezellig en een ideale uitvalsbasis voor een fantastische week. We verblijven hier in volpension.

Typisch Engelse keuken

We starten de dag met een full English breakfast. Voor zij die willen zijn er eieren, spek, worstjes… Daarnaast zijn er ontbijtgranen, brood en beleg (jam, kaas, choco…). ’s Middags picknicken we op het strand, in het park of in de stad met een lunchpakket (sandwich, appel, koekje) dat je zelf kan samenstellen. ’s Avonds bestaat de maaltijd telkens uit drie gangen in buffetvorm. Je hebt een salad bar en keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten. Wat dacht je van fish and chips, kip met gebakken aardappeltjes of lasagne en cheesecake of ijs als dessert? Allemaal op zijn Brits natuurlijk.

Taalinitiatie Engels met voertaal Nederlands

Folkestone is the place to be voor beginners. De taalinitiatieformule is een speelse introductie in de Engelse taal. De animaties en taalateliers zijn volledig aangepast aan het niveau en de leeftijd. Al spelend leren en al lerend spelen.

De monitoren moedigen de deelnemers aan om zo veel mogelijk Engels te spreken met positieve opmerkingen en stimuli. Iedere dag kan je sterretjes verdienen. Cadeautjes en grappige tegenprestaties van de monitoren belonen de inspanningen.

Nederlands praten is toegestaan om de drempel te verlagen, behalve wanneer het over basiswoordenschat gaat die de deelnemers al kennen. Doorheen de week wordt de lat langzaam hoger gelegd. Zo zal een monitor op dag één de fles water doorgeven aan tafel wanneer een deelnemer dit in het Nederlands vraagt. Op dag zes wordt er echter wel verwacht dat het kind, met behulp van een woordenlijstje en zinnetjes naast het bord, vraagt of hij de “bottle of water” kan krijgen.

Taalinitiatie Engels met voertaal Nederlands

De taalaanpak is praktisch en visueel. Het dagprogramma is bijvoorbeeld geafficheerd in het Engels met leuke tekeningen.

Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. We doen bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort.

Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie troef! In de namiddag wordt de aangeleerde woordenschat op een speelse manier herhaald in de animatie-activiteiten.

Op taalexcursie in Engeland

Ons hotel in Folkestone is ideaal als uitvalsbasis voor enkele excursies. Op marktdag trekken we naar het centrum om voor het eerst een babbeltje te slaan met de lokale bevolking. De bewoners van Folkestone zien ons graag komen en stoppen met plezier om ons te helpen of om onder onze vriendschapsboog te wandelen.

In Dover doen we een grote zoektocht doorheen de stad. In de namiddag wandelen we langs de wereldberoemde White Cliffs of Dover tot aan de vuurtoren.

We sluiten de week af in Canterbury met een interactief en mysterieus stadsspel dat ons op alle historische plaatsen van de stad brengt: de oudste kathedraal van Engeland, een typische pub en de hoofdstraat.

Gevarieerde animatie op het strand en in de duinen

De animaties zijn volledig aangepast aan de leeftijd. Regelmatig trekken we naar het strand en de vele parken om ons volledig te laten gaan tijdens een ‘Fantasy night’, een casinoavond of een wedstrijdje zandkastelen bouwen of beach board surfen. Topper op het programma is de namiddag kajakken en paddle boarden. Val jij om?

Praktische informatie

The Grand Burstin Hotel

The Harbour
Folkestone, Kent CT20 1TX

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage (! Dit wordt in Calais gecontroleerd). Nederlandse deelnemers hebben een paspoort nodig.
Ouderlijke toestemming, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die in België wonen
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Pasfoto voor de CLIPguide (liefst uploaden via de login)
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP €12,5 Europa, €20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven: 40 pond
 Diverse
Schrijfgerief
Lunchpakket voor onderweg (1 portie)
Wereldstekker
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Strandlaken of grote handdoek
Boterhammendoos
Hervulbare drinkbus
Rugzakje
 Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Watersandalen (rotsstrand)
 Verzorging
Muggenwerend product (Deet)
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…). Vervolgens gaat de bus in Calais op de trein (Chunnel) of boot.

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. Gelieve bij verandering van opstapplaats wel het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Heenreis (afspraak 30 min. op voorhand)E011/E012E061E071E081
Leuven:6.158.007.158.00
Groot-Bijgaarden:7.008.458.008.45
Gent:7.459.308.459.30
Duinkerke:9.1511.0019.1511.00
TerugreisE011/E012E061E071E081
Duinkerke:17.0017.0018.0017.00
Gent:18.3018.3019.3018.30
Groot-Bijgaarden:19.1519.1520.1519.15
Leuven:20.0020.0021.0020.00

Gent

Busparking station Gent Dampoort, Kasteellaan 447

Parkeren doe je best op de parking van het station, aan Octrooiplein 10. Parkeer niet op de busparking!

! Opgelet: betalende parking

Groot-Bijgaarden

Parking Groot-Bijgaarden E40 Texaco, kant Brussel-Gent voor de heenreis, kant Gent-Brussel voor de terugreis.

Leuven

Parking Bodart, Koning Boudewijnlaan

! Opgelet blauwe zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Duinkerke

Rue du Banc Vert 793, 59640 Duinkerke

Weinig deelnemers maken gebruik van deze parking. Maak je dus niet ongerust als je tijdens het wachten op de bus geen andere deelnemers ziet.

Created with Sketch.

Komt er binnenkort aan

Organized by

Stefanie

Member Since 2019

Vroegboekkortingen t.e.m. 01/02/2021.

Inclusief/Exclusief

  • Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).

Dit kan je ook interesseren ...

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox