Onze zomer zag er in 2020 iets anders uit dan verwacht, maar toch slaagden we er in om een onvergetelijke én veilige zomer te creëren en beleven. Het jeugdwerk toonde dat plezier op een veilige manier wél mogelijk is! CLIP noteerde geen enkele COVID19-besmetting en dit dankzij het harde werk van iedereen, onze monitoren, deelnemers en de collega’s op het bureau.

Goed nieuws! De jeugdkampen van zomer 2021 mogen doorgaan. Dat perspectief kregen we op het overlegcomité van 23 april en werd nog bijgesteld op het overlegcomité van 11 mei, waarbij de jeugdkampen opgenomen werden in het brede zomerplan. 

Kort samengevat: we zullen ook deze zomer in bubbels werken. Deze bubbel mag in juli 100 deelnemers tellen, vanaf 1 augustus 200 deelnemers. Monitoren zitten mee in de bubbel maar worden niet in het maximum aantal geteld. Verder blijven we inzetten op (hand)hygiëne, voldoende rust, ventilatie en mondmaskers of social distance ten opzichte van wie niet in de kampbubbel zit. 

Voor een korte samenvatting, kan je deze onepager lezen. 

De zomerregels en uitgebreide zomerplannen kan je hier terugvinden. 

Hieronder vind je alvast een aantal veelgestelde vragen. Vind je het antwoord op jouw vraag hierin niet terug, bekijk dan zeker de uitgebreide lijst met veelgestelde vragen rond de Jeugdwerkzomer van De Ambrassade of contacteer ons per mail of telefoon.

Klopt! Al is het in deze coronacrisis natuurlijk altijd met twee woorden spreken: aan alle versoepelingen van het Belgische Zomerplan hangen virologische voorwaarden waaraan moet voldaan worden, die gelden dus ook voor het Jeugdwerk.

De taalvakanties in Marokko, in Thailand en op Cruise kunnen jammer genoeg niet doorgaan. De deelnemers van deze reizen werden op 12 mei persoonlijk gecontacteerd. 

In Frankrijk is er een duidelijk perspectief voor de komende weken en maanden. Niks weerhoudt ons om er kampen te organiseren. De kampen in Féchain, Villeneuve-de-Berg, Naussac en Parijs gaan dus door. 

De kampen in MaltaEngeland en Schotland moeten we jammer genoeg annuleren. Volgend jaar gaan deze kampen opnieuw door.

Wie graag een andere taalvakantie boekt, kan dat rechtstreeks via onze website. Het betaalde bedrag wordt dan gewoon omgezet. Wie geen andere taalvakantie boekt, krijgt van CLIP vzw een volledige terugbetaling. 

Wie zijn kamp wilt annuleren, kan dat rechtstreeks via zijn dashboard of per mail. De annulatie zal afgehandeld worden conform de algemene voorwaarden

Indien uw kind (of iemand uit zijn/haar directe omgeving) symptomen heeft van een mogelijke corona-besmetting, kan het niet mee op kamp. In dat geval bezorgt u ons een doktersbriefje en wordt deze annulatie beschouwd als een geval van overmacht.

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox