Braives Ferme

ACCOMODATIE

Op taalkamp in een luxueuze boerderij

Haspengouw is gekend om zijn uitgestrekte akkers. Hierbij horen grote vierkantshoeves. We zijn te gast bij Philippe en Bernadette Limbort. Hun huis – de Ferme Limbort – is er één zoals in de boekjes : comfortabel en nieuw in een rustiek kader. We betreden het domein via een imposante toegangspoort.

De activiteiten vinden plaats in de ruime eetzaal, de polyvalente zaal of het multimediasalon. Ontspannen en fuiven kan in de speelzaal met pingpong of tafelvoetbal.
Het geheel werd enkele jaren geleden grondig en smaakvol vernieuwd. De kamers op de vroegere hooizolder en de sanitaire voorzieningen zijn dan ook ronduit luxueus. Nieuw vanaf 2017 zijn enkele slaapkamers op het gelijkvloers, waardoor de ferme ook toegankelijker wordt voor minder mobiele deelnemers.

Aan ontspanningsmogelijkheden is er geen gebrek. Naast de boerderij liggen er een basketbalterrein, een petanquebaan, een voetbalveld en een volleybalterrein. En dan mogen we vooral de kampvuurhoek niet vergeten waar we ’s avonds vaak afronden met de gitaar en warme chocolademelk.
De boerderij wordt bovendien omringd door een uitgestrekte wei met paarden en een kudde koeien als nieuwsgierige buren.

Verwende fijnproevers

Op de boerderij kookt CLIP zelf. We kunnen hier spreken van culinaire hoogstandjes om je vingers bij af te likken. Oordeel zelf:

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, (chocolade)melk, thee, koffie, brood, confituur, choco, kaas, ham, ontbijtgranen en een warm extraatje zoals een croissant, chocoladebroodje, omelet, gewonnen brood, pancakes…

Het middagmaal is een gevarieerde buffetformule waar je – naast brood met kaas en charcuterie – diverse pastasalades en een warme snack (croque monsieur, quiche, pizzabaguette, wrap…) kan eten.

Om drie uur toveren de koks iets hartelijks te voorschijn zoals een pannenkoek, cake, chocolademousse, smoothies…

’s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht u van de volgende “kaart”:

•Voorgerecht: verse soep, cavaillon met gerookte ham, loempia’s…
•Hoofdgerecht: diverse pasta’s, BBQ, huisgemaakte pizza, vol-au-vent met friet…
•Nagerecht: verse fruitsla, appeltaart met ijs, tiramisu, crumble…

Permanent zijn er fruit en fris water beschikbaar. Deze taalstages zijn dan ook een culinair succes. Uiteraard veronderstelt dit enige hulp, bvb. bij de afwas, een echt groepsgebeuren, al dan niet op een discodeuntje.

Schrijf je hier in

“De aangename verwelkoming en rondleiding, Frans spreken, toffe monitoren en groep, gevarieerde activiteiten, het lekkere eten, de prachtige ligging,… alles was super! Ik heb reeds één ding beslist: volgend jaar terug op taalkamp met CLIP!”

FRANS LEREN OP TAALVAKANTIE

Taalanimatie

We werken rond de taalvlotheid. Deze aanpak heet taalanimatie.
In deze formule gaan we er vanuit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Frans beschikt om courante gesprekken te voeren. Frans is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft.

Tijdens het blok taalateliers werk je om de 45 minuten met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten… Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Zo organiseren we een taalvariant op het populaire gezelschapsspel Time’s up. De deelnemers proberen zo snel mogelijk de beroemdheden op hun kaartjes te laten raden, in de eerste ronde door zinnen te gebruiken en in de tweede ronde met een paar kernwoorden. Hilariteit gegarandeerd! Voor de leerkracht is dit een luister- en spreekoefening. Voor de deelnemers is dit een spel.

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om : Jacques a dit, Course à l’eau, Salsa verbes… Ook bieden we een taalatelier aan waarbij je in groep je eigen kortfilm maakt. Een leuk kampsouvenir.

Bij twijfel over het niveau kan je het secretariaat contacteren voor een telefonische test (0032 16 29 49 99). 12-13-jarigen kunnen immers ook opteren voor taalinitiatie in Wégimont, 15-jarigen voor een taalvervolmakingsformule in le moulin (Braives).

Taalbad Frans

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Frans te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken, worden de ouders even opgebeld om zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elke week staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Frans. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Schrijf je hier in

ACTIVITEITEN

Een echt avonturenkamp met bivak, laser game en kajak

Jaarlijks vernieuwen we de formules; de ijzersterke formats blijven, maar met een andere invulling. Zo staat er ieder jaar een cluedo op het programma. De plot is echter telkens nieuw. Of wat dacht je !?
De landelijke omgeving in Braives inspireert ons tot avontuurlijke animatie. Eén nacht kamperen we en houden we een sfeervol kampvuur met marshmallows. Met grote spelen als TV Academy, la Grande Bouffe en een Cirque du Soleil avond kunnen we ons helemaal uitleven.

Deze taalformule zet iedereen letterlijk in beweging met talrijke sportieve momenten. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan in één activiteit ? Frans leren ging nog nooit zo vlot. Kortom, in Braives wordt een taalvakantie een écht taalkamp, een boost voor de groepssfeer.

We verhogen de actie met een laser game waar je oren van zullen suizen en maken zelfs onze voeten even nat met een dolle afvaart in een kajak. Startpunt voor onze kajaktocht is het pittoreske Durbuy. Wedden dat je je avontuurlijke kant helemaal ontdekt?

Tijdens de doe-je-zin-dag krijg je wat extra vrijheid. Je kiest zelf hoe je gewekt wordt, ontbijt in pyjama en kan de hele dag kiezen tussen spannende opties.

Ontdek Wallonië op taalstage

Onze boerderij is een uitvalsbasis voor busexcursies in de omgeving waarbij plezier en gevarieerde taalpraktijk met de lokale bevolking hand in hand gaan. Op de lokale marktdag strijken wij neer in Hoei om tijdens een gigantische monopoly een babbeltje te slaan met de streekbewoners.
Na de activiteiten in Hoei, trekken we naar zwemparadijs L’Hirondelle waar de glijbanen ongetwijfeld voor veel waterpret zullen zorgen. Achteraf doen we teambuildingsactiviteiten op het domein. De terugreis is een stevige dropping. Deze vermoeiende dag sluiten we af met een barbecue en casino in western stijl.

Op vrijdag maken we Luik onveilig met een Luik express, een interactieve zoektocht in de stad die ons via de toeristische highlights op een geheime eindlocatie brengt.

Op zaterdag sluiten we de week af met een mix aan leuke stadsactiviteiten in Namen, een charmante stad aan de Samber.

Optie 1: Olympische spelen

Dagelijks kies je tussen verschillende sporten: voetbal, volleybal, atletiek, baseball, basketbal,… Alles komt aan bod. Na een trainingssessie volgt er uiteraard een vriendschappelijke match. Op het einde van de week tonen we wat we geleerd hebben op training en gaan we voor Olympisch goud

Optie 2: Komen eten

Je kan je televisie niet aanzetten of je botst op een kookprogramma. Wil je zelf ook nieuwe kookkunsten leren? Toevallig heeft CLIP een heleboel sterrenchefs in de keuken staan. Zij gunnen jou met veel plezier een blik in de potten en leren je een aantal CLIPklassiekers. Wat dacht je van appelflappen of gedecoreerde cupcakes? Dat is dagelijkse kost op z’n best.

Optie 3: Alors on danse!

We gaan de sterdansers van op de televisie achterna. Tijdens de workshops krijg je initiaties in verschillende dansstijlen: zumba, hiphop, street dance, moderne dans of misschien zelfs buikdans… Dans, beweeg, voel het ritme, misschien ontdek je wel een heel nieuwe kant van jezelf.

Optie 4: Paardrijden

De optie paardrijden is in Braives terug van weggeweest. De manège ligt op wandelafstand. Afwisselend doen we oefeningen op de buiten- en binnenpiste.

De manège biedt een excellente infrastructuur, zorgvuldig geselecteerde paarden en bekwame begeleiders. De gevorderde ruiters verkennen met hun paard de regio tijdens een sportieve wandeling, de zogenaamde ‘trotting’.

Het supplement voor deze optie bedraagt €60 (4 x 1 uur) voor de zomerkampen en €45 (3 x 1 uur) voor de paasvakantie.

De optie wordt afwisselend aangeboden voor beginners en gevorderden (niveau galop).

  • voor beginners: B002, B021, B041, B061, B081
  • voor gevorderden: B011, B031, B051, B071

Schrijf je hier in

Print de praktische info

PRAKTISCH

Periodes

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Als je kamp volzet is, kan je via deze link inschrijven op de wachtlijst. Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma). Supplement optie paardrijden zomer €60, paardrijden Pasen €45.
Vroegboekkorting tot en met 1/02/2017, voor meer info, klik hier!

Adres

La ferme Limbort
Rue Nouvelle 6
4260 Braives

Vermeld ook altijd de kampcode indien u een brief stuurt.

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…).

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Gelieve bij verandering van opstapplaats het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten.

Heenreis
Gent Dampoort:10u00
Groot-Bijgaarden busparking E40 baanrestaurant:10u45 (kant Gent-Brussel, naast benzinestation)
Leuven Parking Bodart:11u30
Aankomst Braives:12u30

Terugreis
Gent Dampoort:19u00
Groot-Bijgaarden busparking E40 baanrestaurant:18u15 (kant Brussel-Gent)
Leuven Parking Bodart:17u30
Vertrek Braives:16u15

Wegbeschrijving opstapplaatsen

Leuven Parking Bodart

Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Vanaf de A2/E314. U verlaat de snelweg bij de aansluiting Leuven (15) en u komt onmiddellijk op de Boudewijnlaan terecht. Aan de vierde verkeerslichten passeert u onder het viaduct, u keert terug en passeert opnieuw onder het viaduct. De parking bevindt zich op uw rechterkant op de hoek van de Boudewijnlaan en Tervuursevest.

Eigen vervoer

Heen: De jongeren worden omstreeks 12.30 u. aan het stagehuis verwacht.

Terug: Graag vragen we aan de ouders hun kind(eren) af te halen om 16.15 u.

Pak en Zak

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Pasfoto voor de CLIPguide (bijvoegen bij reglement) (liefst uploaden via de login)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 25
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
3 gefrankeerde enveloppen voor een postkaartje, één met het thuisadres, één met het adres van de school gericht aan de leerkracht Frans en één met het adres van een vriend(in)

 Kleding
Warme trui en lange broek
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief (klassieke zwembroek of aanspannende shorts verplicht, geen losse shorts !)
Hoofdbescherming tegen de zon
Pantoffels
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas

 Verzorging
Handdoeken
Toiletgerief

 Diverse
Schrijfgerief
Lunchpakket voor onderweg (1 portie)
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Rugzak
Slaapzak
Eventueel piano- of gitaarpartituren
Kussensloop en onderlaken