Malta

ACCOMODATIE

Een jeugdhotel met zwembad

Wie wil er nu geen Engels leren in een zuiders klimaat op een eiland in de Middellandse Zee? Geen Engelse stiff upper lip maar warme hartelijkheid, geen rainy summer maar sunny Malta!
We logeren in jeugdhotel Bowyer House, een leuke locatie met verschillende terrassen en zalen, gelegen naast Il Kastell, een voormalige Middeleeuwse palazzo. We slapen met 2-5 op ruime en eenvoudige kamers met eigen sanitair in het nieuw gebouwde gedeelte.

Een extra troef is het terras met zwembad waar we regelmatig verkoeling zoeken voor de taalateliers. Relaxen kan je in de ‘cosy corner’ met de heerlijke lounge zetels.

Verwacht je niet aan een luxe resort, maar aan een gezellige centraal gelegen locatie waar CLIP echt thuis is en waar jongeren zich mogen uitleven.

Mediterrane keuken

We verblijven in volpension. ’s Ochtends is er een continentaal ontbijt.

’s Middags picknicken we op excursie of is er een lekker saladebuffet met een warme hap (pasta, couscous, ravioli, lasagne, wraps,…). Om drie uur krijg je een verfrissend stukje fruit of een zoet gebakje…

’s Avonds is er een lekkere zuiderse maaltijd voorzien. Als voorsmaakje geven we je alvast een greep uit het aanbod van de chef: BBQ (één keer op het strand), balletjes in tomatensaus, pizza, Aziatisch buffet, kip met rijst en currysaus en als dessert chocolademousse, gebak, ijs met vers fruit, …

Schrijf je hier in

“Het was een topkamp! Ik heb er echt van genoten en was verbaasd door de superleuke activiteiten! DANKUWEL!”

ENGELS LEREN OP TAALVAKANTIE

Taalanimatie en taalvervolmaking met Engels als voertaal

Voor de taalactiviteiten trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de perfect tweetalige én vooral goed verstaanbare bevolking. Malta stond immers lang onder het bestuur van Groot-Brittannië. Overal zijn de vriendelijke Maltezers meteen bereid om te helpen en een babbeltje te slaan…

We gaan er vanuit dat elke deelnemer over een voldoende basiskennis Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen. Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve manier rond toneel, Engelse muziek, straatinterviews, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten… De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om : Improvisation, Buzz it, Time’s up, Pappenheimers… Regelmatig duiken we bovendien voor een activiteit in het zwembad of de zee… voor een écht taalbad.

Variatie en beweging zitten in deze taalstage ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

Voor de taalvervolmakingsformule wordt de lat hoger gelegd. Op een speelse manier corrigeert de monitor regelmatig de taalfouten en stimuleert hij de deelnemers om hun Engels naar een hoger niveau te tillen.

Taalkamp met taalbad Engels

Met superleuke groepsvormende activiteiten overwinnen we de aanvankelijke drempelvrees om Engels te spreken. De positieve opmerkingen met beloningen aan het einde van de week – zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer – vormen een extra stimulans.

Indien dit toch onvoldoende blijkt te zijn, met andere woorden indien een deelnemer Nederlands blijft spreken, worden de ouders even opgebeld om hun zoon/dochter aan te moedigen. Dit gebeurt op een respectvolle manier en mist zijn effect niet.

Elk taalkamp staan er bovendien talloze smaakmakers op het programma die je kan verdienen door je echt in te spannen voor het Engels. Als dit niet het geval is, kan een activiteit uitzonderlijk wegvallen voor de deelnemer in kwestie. De jongeren bevestigen zelf dat dit een methode is die werkt.

Schrijf je hier in

ACTIVITEITEN

Island exploration

We varen één dag met de boot naar de Blue Lagoon, wanen ons Robinson en snorkelen in het glasheldere water tussen de vissen. Daarnaast verkennen we met een grote zoektocht (Malta Express) de levendige hoofdstad Valletta om te eindigen in het romantische Mdina. Op zondagochtend trekken we naar de vissersmarkt van het kleurige Marsaxlokk. Op het strand van Golden Bay kan je na een heerlijke BBQ genieten van een prachtige zonsondergang.
Eén avond schepen we in op de legendarische partyboot voor een idyllische Harbour Cruise. De muziek op de boot, de hapjes en drankjes in de sfeervol verlichte haven brengen ons snel in hogere sferen.

Een topper op het programma is een dagtrip naar zustereiland Gozo. Gozo is het groenere broertje van Malta. Hier nemen we de hop on hop off bus. In kleine groepjes kan je hier in samenspraak met de moni je eigen programma beleven. Highlights zijn de Azure Window met de Inland Sea, de Citadel in de hoofdstad, het rode zandstrand, de miraculeuze Ta’Pina kerk of een watersportavontuur in Xlendi Bay (€8-10).

Malta heeft 365 kerken. Elk dorp viert zijn patroonheilige met een festa : dit gaat gepaard met vuurwerk zoals je het nog nooit hebt gezien. Zulke gelegenheden laten we natuurlijk niet voorbij gaan.

Taalstage met gevarieerd animatieprogramma

Het huis, het dorp en de streek lenen zich tot een gevarieerd animatieprogramma met sportieve, avontuurlijke, sociale, toeristische en culturele elementen.

Het CLIP-team zorgt voor een goedgevuld animatieprogramma. We swingen erop los tijdens ons eigen Swingpaleis, ontrafelen het mysterie bij de levensechte Cluedo en laten ons vertroetelen tijdens een wellnessavond. Naast interactieve stadsspelen en entertainende avondactiviteiten zoals een ‘intimate evening’, een fuif en een sluipspel op het strand, gaan we regelmatig naar de kust (Birzebuggia) voor teambuildingsactiviteiten in het water of een discussie in de schaduw van een palmboom.

Opties


Als deelnemer kan je zelf opties kiezen op kamp. Gedurende vier halve dagen ben je hier mee bezig. Je hebt de keuze tussen twee opties.

Optie 1: duiken

De eerste drie halve dagen ga je duiken. Je leert ademen onder water en ‘praten’ met behulp van gebaren. Je glijdt door het water als een vis en maakt voor even deel uit van de onderwaterwereld. De dieptegrens wordt dagelijks verlegd, waardoor je telkens nieuwe vis- en plantensoorten ontdekt. Voor de vierde sessie gaan we naar het strand voor een mix van strand- en waterspelen. Voor deze optie vragen we een supplement van € 45. Wil je graag ook een officieel PADI-certificaat, dan kost deze driedaagse € 135.

Optie 2: splash en sport

Gedurende vier halve dagen geniet je van de sportieve mogelijkheden van Malta. De eerste dag maak je een fietstocht in het noorden van het eiland. De tweede sessie bestaat uit een mix van sport- en teambuildingsactiviteiten op het strand (beachvolley, Kubb). De derde keer kan je ontspannen in het Splash & Fun Waterpark, een subtropisch zwembad in openlucht.
De laatste dag kan je kiezen tussen een duikinitiatie of kanoën op zee. Verfrissend en spannend.

 • 28735018203_76caa6c71c_b

 • 10 Watersport 2

 • 10 Watersport 3

Schrijf je hier in

“Het hoogtepunt van de week? De partyboat! Dat was de beste fuif ooit. Maar de Malta Express vond ik ook heel leuk. Voor deze zoektocht moesten we verschillende bussen en zelfs een overzetboot nemen.”

Een extra portie vrijheid voor de oudste leeftijdsgroep

Malta trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. Zij worden in de watten gelegd. Op M01, M02, M03 en M04 volgen zij het normale programma maar worden er regelmatig extra accenten gelegd.
In de cluedo worden de 17-plussers acteurs, in het casino verzorgen zij de animaties. Als beloning mogen zij ’s avonds langer opblijven. Wat dacht je van een filmavond of een terrasje. Eén avond zetten we een stapje in de wereld in St Julian’s, een andere avond slapen we op het strand onder de blote sterrenhemel, met het zachte geruis van de zee op de achtergrond. Tijdens M05 en M06 genieten de 17-plussers van een aparte formule.  Meer informatie hierover vind je hier.

Foto & film

 • Malta 2015
  • Malta 2015

  • Watch Video

 • Malta kampdans 2013
  • Malta kampdans 2013

  • Watch Video

 • Malta what if
  • Malta what if

  • Watch Video

 • Malta omgeving
  • Malta omgeving

  • Watch Video

Print de praktische info

Praktisch

Periodes

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Als je kamp volzet is, kan je via deze link inschrijven op de wachtlijst. Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).
Supplement duiken 45 euro zonder PADI-brevet, 135 euro met PADI-brevet.
Vroegboekkorting tot en met 1/02/2017, voor meer info, klik hier!

Adres

Bowyer House

Main street,
Tarxien PLA 012, Malta
Tel: 00356 21493305

Vervoer

Het vervoer gebeurt vanuit Zaventem. Voor de heenreis verzamelen we om 17u45 onder het aankondigingenbord in de vertrekhal. De terugkomst is voorzien om 19u. Voor meer praktisch info kan u terecht op de website van Brussels Airport.

Heenreis
Vluchtnummer:KM 421
Vertrek:19:50
Aankomst:22:35

Terugreis
Vluchtnummer:KM0420
Vertrek:16u00
Aankomst:19u00

Pak en Zak

Bagagebeperkingen: max. 20 kg per persoon.

OPGEPAST : Scharen, zakmessen en andere scherpe of puntige voorwerpen horen niet thuis in de handbagage.
Wil je vloeistoffen of gels zoals dranken, parfums, crèmes, tandpasta of deodorant meenemen in je handbagage? Zorg er dan voor dat ze in een verpakking van maximum 100ml (per stuk) zitten.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Ouderlijke toestemming, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die wonen in België
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Pasfoto voor de CLIPguide (bijvoegen bij reglement) (liefst uploaden via de login)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 50
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer
(dit vind je hier)
Voor PADI duikcursus (3 dagen), de volgende formulieren (ingevuld en ondertekend)
1, 2, 3
Pasfoto voor PADI-diploma
Voor niet-PADI duikcursus (3 dagen) of duikinitiatie (optie Splash & sport), volgend formulier (ingevuld en ondertekend)
1
Doktersattest voor duikers als het antwoord op één van de medische vragen ‘ja’ is.
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP €12,5 Europa, €20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)

 Kleding
T-shirt en short
Galakledij
Sportkledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Badmuts

 Diverse
Wereldstekker
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Strandlaken of grote handdoek
Rugzakje
Slaapzak voor bivak strand (enkel voor 17+)
Eventueel piano- of gitaarpartituren
Hoeslaken, laken en kussensloop

 Verzorging
Muggenwerend product (Deet)
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Handdoeken
Toiletgerief