Wégimont 8-13 jaar

ACCOMODATIE

Taalvakantie in een sprookjeskasteel

Weinig locaties voor taalvakanties en jongerenreizen zullen de vergelijking met dit sprookjeskasteel kunnen doorstaan. Dit prachtige gebouw is een sterrenverblijf dat in geen enkel opzicht aan een school doet denken. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2, 4 of 6 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat dat je ook echt je “roommates” kan kiezen.

Smullen voor kleine fijnproevers

Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers.

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, koffie, thee, warme chocolademelk, melk, sandwiches, ontbijtgranen, choco, confituur, smeerkaas…

’s Middags eten we warm. We beginnen steevast met lekkere verse soep. Daarna volgt een hoofdgerecht : steak met frietjes en sla, cordon bleu met gebakken aardappelen en appelmoes, gebraden kip met puree, brochette met rijst en ratatouille. Als dessert serveert het kasteel zelfgemaakt ijs, taart, bavarois, pudding, fruit…

Om 15.00 u. komen we op krachten met een glas frisdrank en een gebakje, een snoepreep of een stuk fruit.

’s Avonds is er een warme maaltijd zoals spaghetti, lasagne, rijstschotel met zoetzure saus…

Op culinair vlak wordt de week feestelijk afgesloten met een barbecue om je vingers bij af te likken.

“Wij hebben vanmiddag onze zoon opgehaald na een weekje vakantie te Wégimont. Ik wil jullie complimenteren met jullie aanpak.  Hij vond het een leuk, sportief en tof taalkamp. Het eten was lekker en de aanwezigheid van de staff was een toegevoegde waarde. Hun rol is zeker heel waardevol bij zo een vakantie!”

Sportparadijs

Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sportterreinen (voor voetbal, basketbal, minigolf, hockey, tennis), barbecuehoekjes, een speeltuin, bossen en uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver … Het enorme verwarmde openluchtzwembad met glijbaan is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen kinderen zich echt uitleven.

Het sportaccent is belangrijk in deze formule. Op een ludieke manier worden taal- en sportactiviteiten gecombineerd : revolutionair en uniek. Wat dacht je van een soccer of basket bis? Bis verwijst hier naar de talencomponent.

FRANS LEREN OP TAALSTAGE

Voertaal Nederlands met taalinitiatie Frans

Wégimont is the place to be voor beginners. De taalinitiatieformule is een speelse introductie in de Franse taal.
De monitoren moedigen de deelnemers aan om zo veel mogelijk Frans te spreken met positieve opmerkingen en stimuli. Iedere dag kan je sterretjes verdienen. Cadeautjes en grappige tegenprestaties van de monitoren belonen de inspanningen. Voor de oudere deelnemers die écht hun beste beentje voor zetten, is er ’s avonds zelfs een speciaal barmoment voorzien. Zij krijgen een hapje en een drankje als beloning.

Nederlands praten is wel toegestaan om de drempel te verlagen, behalve als het over basiswoordenschat gaat die de deelnemers al kennen. Doorheen de week wordt de lat langzaam hoger gelegd. Zo zal een monitor op dag één de fles water doorgeven aan tafel als een deelnemer dit in het Nederlands vraagt. Op dag zes wordt er echter wel verwacht dat het kind, met behulp van een woordenlijstje en zinnetjes naast het bord, vraagt of hij de “bouteille d’eau” kan krijgen. En dat werkt. De kinderen zijn dan ook zeer enthousiast. Bekijk de vele lachende gezichtjes maar eens op de foto’s.

Jonge deelnemers (vanaf 12 jaar) die courante gesprekken kunnen voeren in het Frans kunnen eventueel wel deelnemen aan een stage in Braives waar het Frans de voertaal is. Contacteer bij twijfel het secretariaat (0032 16 29 49 99).

Taalkamp Frans voor elke dag

De taalaanpak is praktisch en visueel. Zo ligt er bijvoorbeeld een placemat op tafel met nuttige woordenschat en zinnetjes voor aan tafel. Het dagprogramma is geafficheerd in het Frans met leuke tekeningen.

Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort. De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om : Ganzenbord, Vlaggenstok bis, Jacques a dit…

Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie is troef. In de namiddag wordt de aangeleerde woordenschat op een speelse manier herhaald in de animatie-activiteiten.

ACTIVITEITEN

Op taalexcursie in Wallonië

Naast de contactmogelijkheden op het Provinciaal Domein zijn er excursies zoals dat op elk CLIPmenu hoort. Iedere week bezoeken we Luik. Hier gaan we op taalverkenning.

Oordeel zelf ! Een groot damspel spelen met de voorbijgangers, woorden sprokkelen met straatpictionary of zoveel mogelijk mensen onder je vriendschapsboog laten wandelen… het is maar een greep uit het zeer gevarieerde aanbod. Is je opdracht geslaagd, dan krijg je een mysterieuze hint. Zo zal je met je groep misschien wel de geheime eindbestemming vinden.

Via goed begeleide opdrachten wordt Frans spreken nog leuker en echter. De beloning is veel plezier en een formidabel gevoel dingen te kunnen die je vroeger nooit voor mogelijk had gehouden. Tijdens deze activiteit blijven de kinderen uiteraard steeds onder toezicht van de monitoren.

Animatie op het kasteel

CLIP zet heel wat sportanimatie op het programma voor de allerjongsten. Daarnaast laten we ons sterk inspireren door (teken)films die de kinderen nauw aan het hart liggen en dompelen we ons helemaal onder in een kasteelsfeer.

In het gezelschap van koning Lou hijsen we de vlag van ‘het land van Wégimont’ en gooien we met kanonskogels. We ontvangen gasten als de Angry Birds en de GVR en sluiten de week af met een heuse gala-avond. In Luik doen we zelfs een animatie op de oude omwalling van de stad.

Bovendien verwerken we voortdurend taalopdrachten in de spelen.

Les of animatie? Breek er het hoofd niet over. Het zijn gewoon twee elementen van een verfrissende (to)taalformule die heel wat jongeren aan den lijve hebben kunnen ondervinden.

Met het bivak en het kampvuur op het domein krijgt Wégimont een avontuurlijk tintje. Deze sfeervolle avond sluiten we af met zang, muziek en marshmallows.

Optie 1: Alles met de bal

De monitoren nemen je mee op ontdekking van verschillende sporten. Ze zijn je persoonlijke trainer en coach. Elke trainingssessie wordt afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd. Basket, voetbal, tennis, en natuurlijk waterpolo… het komt allemaal aan bod. Uiteraard zorgen we ook voor een komische noot met nieuwe sporten zoals kanonskogels katapulteren.

Optie 2: Circus CLIP

Tijdens deze optie verdiep jij je in goocheltrucjes, leer je grimeren en jongleren en bereid je – balancerend op een koord – een acrobatenshow voor.

Optie 3: Creakriebels met Piet Penseel en Vera Verf

Piet en Vera bruisen van de ideeën. Kettingen knutselen, kastelen bouwen, je eigen boot of schip op het water laten varen, badges ontwerpen of fotokaders versieren om de mooiste kampfoto in te bewaren… In een mum van tijd heb je met de hele groep genoeg kunstwerken klaar om een echte tentoonstelling op te stellen.

Optie 4: Waterratten

Tijdens deze optie nemen we een duik in het openluchtzwembad voor teambuildingsactiviteiten en waterestafettes. Op de roeivijver proberen we zo snel mogelijk de overkant te bereiken en ook op het droge organiseren we waterspelletjes. Leg je waterpistool maar klaar!

8-10 jaar: mini B

De allerjongste deelnemers van 8-10 jaar, de mini-B’s, die nog nooit Frans hadden op school krijgen een aparte aanpak. Normaal schommelt de omkaderingsgraad bij CLIP rond de 5 deelnemers per monitor. Voor de mini-B’s is deze nog scherper.

Ook de werkwijze verandert. Met 2 vaste monitoren voor ongeveer 6 à 10 kinderen vormen we een ‘familie’. Deze sterke band zorgt ervoor dat het fun- en leergehalte heel hoog ligt.

Op een speelse manier leren de jongsten hun eerste woordjes en zinnen. De activiteiten spreken alle zintuigen aan. De deelnemers luisteren, spreken en bewegen. De vervoeging van ‘être’ of ‘avoir’? Die leren we gewoon al zingend en met een dansje. In de animaties worden de nieuwe woorden uiteraard nog eens herhaald.

“Onze dochter amuseert zich enorm! Supertof, dankjewel… het kleine meisje dat twee jaar geleden zo’n heimwee had, is gelukkig volledig weg.”

Foto & film

    • Watch Video

    • Watch Video

Print de praktische info

PRAKTISCH

Periodes

StageStart opEindigt opDagenPrijsLeeftijdVrije plaatsen
B0102/07/201609/07/20168€ 5248 - 13 jaar
2003 - 2008
volzet
B0209/07/201616/07/20168€ 5248 - 13 jaar
2003 - 2008
minder dan 10Schrijf je in
B0316/07/201623/07/20168€ 5248 - 13 jaar
2003 - 2008
minder dan 10Schrijf je in
B0423/07/201630/07/20168€ 5248 - 13 jaar
2003 - 2008
meer dan 10Schrijf je in
B0530/07/201606/08/20168€ 5248 - 13 jaar
2003 - 2008
minder dan 10Schrijf je in
B0606/08/201613/08/20168€ 5248 - 13 jaar
2003 - 2008
minder dan 10Schrijf je in
B0713/08/201620/08/20168€ 5248 - 13 jaar
2003 - 2008
volzet
B0820/08/201627/08/20168€ 5248 - 13 jaar
2003 - 2008
volzet

Als je kamp volzet is, kan je via deze link inschrijven op de wachtlijst. Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).
Vroegboekkorting tot en met 1/02/2016, voor meer info, klik hier!

Adres

Domaine Provinciale de Wégimont

76, Chaussée de Wégimont
4630 Ayeneux

Vermeld ook altijd de kampcode indien u een brief stuurt.
Tel: 04/237 24 00 (enkel in dringende gevallen tussen
8.00 u. en 8.30 u., tussen
12.30 u.-13.15 u., tussen 18.30 u. en 19.00 u.)

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…), wat het reizen veel aangenamer maakt.

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken liefst stipt op het hieronder vermelde uur.

Mogen wij vragen -bij verandering van opstapplaats- het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten.

Heenreis
Gent Dampoort:10u00
Groot-Bijgaarden busparking E40 baanrestaurant:10u45 (kant Gent-Brussel, naast benzinestation)
Leuven Parking Bodart:11u30
Aankomst Ayeneux kasteel van Wégimont:13u00

Terugreis
Gent Dampoort:19u00
Groot-Bijgaarden busparking E40 baanrestaurant:18u15 (kant Brussel-Gent)
Leuven Parking Bodart:17u30
Ayeneux kasteel van Wégimont:16u00

Wegbeschrijving opstapplaatsen

Gent- Dampoort
Groot-Bijgaarden
Leuven Parking Bodart

Vanaf de A2/E314. U verlaat de snelweg bij de aansluiting Leuven (15) en u komt onmiddellijk op de Boudewijnlaan terecht. Aan de vierde verkeerslichten passeert u onder het viaduct, u keert terug en passeert opnieuw onder het viaduct. De parking bevindt zich op uw rechterkant op de hoek van de Boudewijnlaan en Tervuursevest.

Eigen vervoer

Heen: deze jongeren worden omstreeks 13.15 u. aan de ingang van het kasteel verwacht. De gemakkelijkste manier om het kasteel te bereiken is via de autosnelweg Brussel-Luik-Aken (afslag 37). Het provinciaal domein is van bij de afrit aangeduid.
Indien u dit wenst, kan u van de gelegenheid gebruik maken om (gratis) te zwemmen. Let wel op : een klassieke zwembroek is verplicht. Vraag de toegangsbandjes voor het zwembad aan het onthaal.

Terug: graag vragen we aan de ouders hun kind(eren) af te halen om 16.15 u., even na het vertrek van de autocar. Dit zal het ordelijke verloop van de terugreis zeker vergemakkelijken.

Pak en Zak

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Pasfoto voor de CLIPguide (bijvoegen bij reglement) (liefst uploaden via de login)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 25
Kopie van het CLIPreglement Wégimont ondertekend door de deelnemer. (dit vind je hier)

 Verzorging
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Handdoeken
Toiletgerief

 Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Galakledij
Sportkledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief (klassieke zwembroek of aanspannende shorts verplicht, geen losse shorts !)
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
pyjama

 Diverse
Lunchpakket voor onderweg (1 portie)
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Rugzak
Strandlaken of grote handdoek
Slaapzak
Lege enveloppe met thuisadres en postzegel voor een kaartje