ACCOMMODATIE

Taalvakantie in een sprookjeskasteel

Weinig locaties voor taalvakanties en jongerenreizen zullen de vergelijking met dit sprookjeskasteel kunnen doorstaan. Dit prachtige gebouw is een sterrenverblijf dat in geen enkel opzicht aan een school doet denken. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2, 4 of 6 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat dat je ook echt je “roommates” kan kiezen.

Smullen voor kleine fijnproevers

Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers.

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, warme chocolademelk, melk, sandwiches, ontbijtgranen, choco, confituur, smeerkaas…

’s Middags eten we warm. We beginnen steevast met lekkere verse soep. Daarna volgt een hoofdgerecht : steak met frietjes en sla, cordon bleu met gebakken aardappelen en appelmoes, gebraden kip met puree, brochette met rijst en ratatouille. Als dessert serveert het kasteel fruit en zelfgemaakt ijs, taart, bavarois, pudding, …

Om 15.00 u. komen we op krachten met een gebakje, een snoepreep of een stuk fruit.

’s Avonds is er een warme maaltijd zoals spaghetti, lasagne, rijstschotel met kip en zoetzure saus…

Op culinair vlak wordt de week feestelijk afgesloten met een barbecue om je vingers bij af te likken.Schrijf je hier in


Data en prijs

“Wij hebben vanmiddag onze zoon opgehaald na een weekje vakantie te Wégimont. Ik wil jullie complimenteren met jullie aanpak.  Hij vond het een leuk, sportief en tof taalkamp. Het eten was lekker en de aanwezigheid van de staff was een toegevoegde waarde. Hun rol is zeker heel waardevol bij zo een vakantie!”


Sportparadijs

Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sportterreinen (voor voetbal, basketbal, minigolf), barbecuehoekjes, een speeltuin, bossen en uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver … Het enorme verwarmde openluchtzwembad met glijbanen is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen kinderen zich echt uitleven.

Het sportaccent is belangrijk in deze formule. Op een ludieke manier worden taal- en sportactiviteiten gecombineerd : revolutionair en uniek.

FRANS LEREN OP TAALSTAGE

Voertaal Nederlands met taalinitiatie Frans

Wégimont is the place to be voor beginners. De taalinitiatieformule is een speelse introductie in de Franse taal.
De monitoren moedigen de deelnemers aan om zo veel mogelijk Frans te spreken met positieve opmerkingen en stimuli. Iedere dag kan je sterretjes verdienen. Cadeautjes en grappige tegenprestaties van de monitoren belonen de inspanningen.

Nederlands praten is wel toegestaan om de drempel te verlagen, behalve als het over basiswoordenschat gaat die de deelnemers al kennen. Doorheen de week wordt de lat langzaam hoger gelegd. Zo zal een monitor op dag één de fles water doorgeven aan tafel als een deelnemer dit in het Nederlands vraagt. Op dag zes verwachten we wel dat het kind, met behulp van een woordenlijst en zinnetjes op de placemat, vraagt of hij de “bouteille d’eau” kan krijgen. En dat werkt. De kinderen zijn dan ook zeer enthousiast. Bekijk de vele lachende gezichtjes maar eens op de foto’s.

Deelnemers vanaf 12 jaar die courante gesprekken kunnen voeren in het Frans mogen ook deelnemen aan een stage in Braives waar het Frans de voertaal is. Contacteer bij twijfel het secretariaat (0032 16 29 49 99).

Engelse beginners kunnen vanaf dit jaar (in juli) terecht in Oostduinkerke.Taalkamp Frans voor elke dag

De taalaanpak is praktisch en visueel. Zo ligt er bijvoorbeeld een placemat op tafel met nuttige woordenschat en zinnetjes voor aan tafel. Het dagprogramma is geafficheerd in het Frans met leuke tekeningen.

Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort.

Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie is troef. In de namiddag wordt de aangeleerde woordenschat op een speelse manier herhaald in de animatie-activiteiten.


Schrijf je hier in


Data en prijs

ACTIVITEITEN

Op taalexcursie in Wallonië

Naast de contactmogelijkheden op het Provinciaal Domein zijn er de excursies. Iedere week bezoeken we Luik en Verviers. Hier gaan we op taalverkenning.

Oordeel zelf ! Een groot damspel spelen met de voorbijgangers, woorden sprokkelen met straatpictionary of zoveel mogelijk mensen onder je vriendschapsboog laten wandelen… het is maar een greep uit het zeer gevarieerde aanbod. Is je opdracht geslaagd, dan krijg je een mysterieuze hint. Zo zal je met je groep misschien wel de geheime eindbestemming vinden.

Via goed begeleide opdrachten wordt Frans spreken nog leuker en echter. De beloning is veel plezier en een formidabel gevoel dingen te kunnen die je vroeger nooit voor mogelijk had gehouden. Tijdens deze activiteit blijven de kinderen uiteraard steeds onder toezicht van de monitoren.


Animatie op het kasteel

CLIP zet heel wat sportanimatie op het programma voor de allerjongsten. Daarnaast laten we ons sterk inspireren door (teken)films en televisieprogramma’s voor kinderen en tieners en dompelen we ons helemaal onder in een kasteelsfeer.

In het gezelschap van enkele superhelden verkennen we het domein. We gaan op queeste met koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel en proberen zelfs een dag de vampieren te verslaan. We vertrekken ook op een avontuurlijke tocht samen met onze favoriete stripfiguren en verdienen CLIPgeld tijdens een casino.  We sluiten de week af met een heuse gala-avond en zingen de longen uit ons lijf tijdens een Franse karaoke.

Bovendien verwerken we voortdurend taalopdrachten in de spelen.

Les of animatie? Breek er het hoofd niet over. Het zijn gewoon twee elementen van een verfrissende (to)taalformule die heel wat jongeren aan den lijve hebben kunnen ondervinden.

Met het bivak  op het domein krijgt Wégimont een avontuurlijk tintje. Deze sfeervolle avond sluiten we af met zang, muziek en wat lekkers. Een andere avond maken we een gezellig kampvuur en daar mogen de marshmallows uiteraard niet ontbreken. Heerlijk toch?!!

Optie 1: Olympische spelen

De monitoren nemen je mee op ontdekking van verschillende sporten. Ze zijn je persoonlijke trainer en coach. Elke trainingssessie wordt afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd. Basket, voetbal, baseball, en natuurlijk waterpolo… het komt allemaal aan bod. Uiteraard zorgen we ook voor een komische noot met nieuwe sporten zoals kanonskogels katapulteren.

Optie 2: Creakriebels met Piet Penseel en Vera Verf

Piet en Vera bruisen van de ideeën. Kettingen knutselen, kastelen bouwen, je eigen boot of schip op het water laten varen, badges ontwerpen of fotokaders versieren om de mooiste kampfoto in te bewaren… In een mum van tijd heb je met de hele groep genoeg kunstwerken klaar om een echte tentoonstelling op te stellen.

Optie 3: Waterratten

Tijdens deze optie nemen we een duik in het openluchtzwembad voor teambuildingsactiviteiten en waterestafettes. Op de roeivijver proberen we zo snel mogelijk de overkant te bereiken en ook op het droge organiseren we waterspelletjes. Leg je waterpistool maar klaar!

8-10 jaar: mini B

De allerjongste deelnemers van 8-10 jaar, de mini-B’s, die nog nooit Frans hadden op school krijgen een aparte aanpak. Normaal schommelt de omkaderingsgraad bij CLIP rond de 5 deelnemers per monitor. Voor de mini-B’s is deze nog scherper.

Ook de werkwijze verandert. Met 2 vaste monitoren voor ongeveer 6 à 10 kinderen vormen we een ‘familie’. Deze sterke band zorgt ervoor dat het fun- en leergehalte heel hoog ligt. We eten samen en de monitoren houden een extra oogje in het zeil. Zij helpen de kinderen ook wanneer nodig (bvb. bij het maken van de rugzak voor een daguitstap).

Op een speelse manier leren de jongsten hun eerste woordjes en zinnen. De activiteiten spreken alle zintuigen aan. De deelnemers luisteren, spreken en bewegen. De vervoeging van ‘être’ of ‘avoir’? Die leren we gewoon al zingend en met een dansje. In de animaties worden de nieuwe woorden uiteraard nog eens herhaald.Schrijf je hier in


Data en prijs

“Onze dochter amuseert zich enorm! Supertof, dankjewel… het kleine meisje dat twee jaar geleden zo’n heimwee had, is gelukkig volledig weg.”

Foto & film

Print de praktische info

PRAKTISCH

Periodes

StageStart opEindigt opDagenPrijsLeeftijdVrije plaatsen
B0130/06/201807/07/20188€ 5458 - 13 jaar
2005 - 2010
minder dan 10Schrijf je in
B0207/07/201814/07/20188€ 5458 - 13 jaar
2005 - 2010
volzet
B0314/07/201821/07/20188€ 5458 - 13 jaar
2005 - 2010
minder dan 10Schrijf je in
B0421/07/201828/07/20188€ 5458 - 13 jaar
2005 - 2010
minder dan 10Schrijf je in
B0528/07/201804/08/20188€ 5458 - 13 jaar
2005 - 2010
minder dan 10Schrijf je in
B0604/08/201811/08/20188€ 5458 - 13 jaar
2005 - 2010
minder dan 10Schrijf je in
B0711/08/201818/08/20188€ 5458 - 13 jaar
2005 - 2010
volzet
B0818/08/201825/08/20188€ 5458 - 13 jaar
2005 - 2010
volzet
B0925/08/201801/09/20188€ 5458 - 13 jaar
2005 - 2010
minder dan 10Schrijf je in

Als je kamp volzet is, kan je via deze link inschrijven op de wachtlijst. Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).
Vroegboekkorting tot en met 1/02/2018, voor meer info, klik hier!

Adres

Domaine Provincial de Wégimont

Chaussée de Wégimont 76
4630 Ayeneux

Vermeld ook altijd de kampcode indien u een brief stuurt.

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…).

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Mogen wij vragen -bij verandering van opstapplaats- het secretariaat tijdig te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten.

Heenreis
Gent Dampoort:10u00
Groot-Bijgaarden busparking E40 baanrestaurant:10u45 (kant Gent-Brussel, naast benzinestation)
Leuven Parking Bodart:11u30
Aankomst Wégimont:13u00

Terugreis
Gent Dampoort:19u00
Groot-Bijgaarden busparking E40 baanrestaurant:18u15 (kant Brussel-Gent)
Leuven Parking Bodart:17u30
Wégimont:16u00

Wegbeschrijving opstapplaatsen

Gent- Dampoort

Parking station Gent-Dampoort, Oktrooiplein

! Opgelet: Betalende parking

Groot-Bijgaarden

Parking E40, kant Gent-Brussel voor heenreis, kant Brussel-Gent voor terugreis

Leuven Parking Bodart

Koning Boudewijnlaan

! Opgelet Blauwe Zone. Vergeet de parkeerschijf niet.

Vanaf de A2/E314. U verlaat de snelweg bij de aansluiting Leuven (15) en u komt onmiddellijk op de Boudewijnlaan terecht. Aan de vierde verkeerslichten passeert u onder het viaduct, u keert terug en passeert opnieuw onder het viaduct. De parking bevindt zich op uw rechterkant op de hoek van de Boudewijnlaan en Tervuursevest.

Eigen vervoer

Heen: deze jongeren worden omstreeks 13.00 u. aan de ingang van het kasteel verwacht. De gemakkelijkste manier om het kasteel te bereiken is via de autosnelweg Brussel-Luik-Aken (afslag 37). Het provinciaal domein is van bij de afrit aangeduid.
Indien u dit wenst, kan u van de gelegenheid gebruik maken om (gratis) te zwemmen. Let wel op : een klassieke zwembroek is verplicht. Vraag de toegangsbandjes voor het zwembad aan het onthaal.

Terug: graag vragen we aan de ouders hun kind(eren) af te halen om 16.00 u.

Pak en Zak

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen. Omwille van heimwee raden wij af om een gsm mee te geven aan de kinderen. Het CLIP-secretariaat is tijdens de kampen 24/7 bereikbaar in geval van nood.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Pasfoto voor de CLIPguide (bijvoegen bij reglement) (liefst uploaden via de login)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 25
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Wie een kaartje naar huis wil sturen, kan eventueel gefrankeerde enveloppen meenemen. Vergeet de adressen er niet op te vermelden.

 Verzorging
Zonnecrème, aftersun en zonnenbril
Handdoeken
Toiletgerief

 Kleding
Warme trui en lange broek
T-shirt en short
Feestkledij
Sportieve kledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief (klassieke zwembroek of aansluitende shorts verplicht, geen losse shorts !)
Hoofdbescherming tegen de zon
Pantoffels, stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas
Pyjama

 Diverse
Lunch voor onderweg
Hervulbare drinkbus
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Rugzak
Handdoek voor het zwembad
Slaapzak