Italië

ACCOMODATIE

Modern hotel

De taalvakanties in Kronplatz zijn uiterst sterk. We combineren een enorm en uniek skigebied met een excellent hotel, mooi weer, prima keuken, een taalbadsituatie, culturele uitstapjes en gedreven monitoren.

Pension Sonnenhof (Raas) is een vernieuwd jeugdverblijf met ruime kamers, gloednieuw sanitair op de kamer en een zeer uitgebreide zaalinfrastructuur, centraal gelegen tussen Kronplatz en Sella Ronda.

De formule voorziet in volpension.
Op het ontbijtbuffet kan je kiezen uit brood, pistolets, ontbijtgranen, jam, choco, yoghurt, vers fruit, charcuterie, kaas, (chocolade)melk, fruitsap, koffie en thee.

Voor overdag zijn er een picknick en een vieruurtje voorzien op de piste.

’s Avonds schuiven we aan voor een driegangenmenu. We starten met een uitgebreid saladebuffet en een voorgerecht (pasta, kaaskroketten, lasagne, soep, risotto…). Het hoofdgerecht bestaat uit vlees (schnitzel, hamburger…), warme groenten en aardappelen, kroketten, frieten, gratin… Eén keer eten we pizza. We sluiten de maaltijd af met een nagerecht om je vingers bij af te likken : apfelstrudel, tiramisu, gebak, ijs..

SKIGEBIED

Taalvakantie in een zalig skigebied

Overdag krijg je ski- of snowboardles in het Frans onder begeleiding van onze eigen monitoren. Zij streven naar een goede mix tussen oefeningen en de verkenning van het skigebied. Een niveautest op de eerste dag bepaalt in welke groep je terechtkomt.

Veel ski- (en taal)formules zijn beperkt tot één berg met gelimiteerde skimogelijkheden. CLIP trekt de registers van dit zalige skigebied echt helemaal open voor dit taalkamp.

Met krokus kiezen we voor een 6-daagse skipas zodat er de eerste dag voldoende tijd is om het materiaal te passen, uitgebreid kennis te maken met leuke contactactiviteiten en een diepe plons te nemen in het taalbad. Met Pasen kiezen we voor een 7-daagse pas.

Op dag 2 gaan we naar Kronplatz.
Met Kronplatz (100 km piste) – waar we drie dagen gaan skiën en snowboarden – heb je echter verre van alles gezien. Twee dagen trekken we naar Vals – Meranzen (87 km piste) en Plose (40 km piste): twee charmante gebieden met een schitterende bezonning en dito afdaling.

Voor de durvers is er een snowpark in Kronplatz, een megaproject met kickers, rails en boxes voor freeriders en snowboarders. Ook voor minder ervaren wintersporters zijn er verschillende mogelijkheden. Het nieuwe snowpark is één van de grootste in zijn soort.

Top of the bill is de indrukwekkende Sella Ronda (meer dan 600 km piste), een reusachtig skigebied met een prachtig uitzicht op de Dolomieten. Je kan er een echte marathon van maken en het circuit doen rond de Sella. Dankzij een unieke aaneenschakeling van pistes en liften kan je een cirkel maken zonder ooit dezelfde piste te hoeven doen.

Een absolute troef is de sneeuwzekerheid het hele skiseizoen lang. Zelfs als elders de sneeuw is verdwenen, kan er hier nog geskied en gesnowboard worden. Dit was tijdens de paasvakantie van 2015 alweer het geval.
De sneeuwhoogtes van de pistes vind je hier: Bruneck, Corvara.

Op de terugweg van de skipistes bezoeken we twee typische Noord-Italiaanse steden en snuiven we de lokale cultuur op : Brunico en Brixen. Een overheerlijk Italiaans ijsje hoort erbij! Deze reis naar Zuid-Tirol is duidelijk meer dan een sportieve trip!

“CLIP, c’est pour toujours.”

TAALANIMATIE

Taalkamp met taalanimatie on the road

Met zo’n prachtig skigebied zou het zonde zijn om de Franse taalanimaties binnen te organiseren. In Kronplatz zijn de monitoren echte ‘travelling teachers’. Alle beschikbare tijd op de pistes wordt benut zonder te beknibbelen op ski- en snowboarduurtjes. Waarom zou je op de lift geen taalactiviteit doen ? Waarom kan de busrit niet dienen om Franse chansons te zingen?

Les of animatie ? Breek er je hoofd niet over. Wedden dat – tijdens deze taalstage – zowel het Frans als de sport er gevoelig op vooruit gaan.

Frans taalbad op taalstage

We werken hier rond taalvlotheid (jongste leeftijdsgroep) en een correct taalgebruik (oudste leeftijdsgroep). Het Frans is uiteraard de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan. Iedereen is het er over eens dat dit het beste resultaat geeft. Voldoende voorkennis van het Frans is verondersteld. Gelieve bij twijfel het secretariaat te contacteren op het nr. 0032 16 29 49 99. Voor een wintersportvakantie in het Nederlands kan je terecht in Oostenrijk.

In de taalateliers werk je op een actieve manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, veelvoorkomende fouten… Variatie en beweging zitten in deze formule ingebakken. In deze taalwerveling wordt leren een plezier, het handelsmerk van de organisatie.

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om : Qui suis-je?, Discudisco, Time’s Up …

’s Avonds organiseren we taalateliers in het hotel, overdag maken we tijd voor een uurtje taalateliers op de piste. Ooit al van snowboard bis of avalanche gehoord? Ook op de bus doen we aan taalanimatie.

Top of the bill is de Kronplatz Express. Na een dag vol mysterieuze raadsels op en rond de piste, vertrekken we ’s avonds op dropping. Wie vindt als eerste de weg terug!

17-PLUS

Vrij skiën en snowboarden voor 17-plus

Vanaf 17 jaar kan je vrij skiën en snowboarden. Je geniet van alle praktische voordelen van onze goed omkaderde all-in formule en je krijgt er de vrijheid bovenop om af en toe uit te gaan in het dorp/ in de stad en langer op te blijven. Dit blijft binnen de perken. CLIP houdt het veilig!

Eén begeleider ontfermt zich specifiek over jouw groep.

Op sportief vlak zal hij je alle leuke pistes van het enorme skigebied leren kennen. ’s Avonds zorgt hij mee voor de sfeer met een animatieprogramma: casino, wijndegustatie, dropping, een fuif op de top van de berg…

In dit programma is de voertaal voor iedereen Frans. Ski- of snowboardles (samen met de jongerengroep) is verplicht voor de beginners.

“Ik denk dat mijn zoon meer in Wégimont heeft opgestoken vorige zomer dan op school: ‘oser parler’ en nu nog ‘oser skier’. Een groot compliment voor jullie.”

Foto & film

 • Ski Italië 2013
  • Ski Italië 2013

  • Watch Video

 • Italië Kronplatz 2013
  • Italië Kronplatz 2013

  • Watch Video

 • Ski Italië 2013 Kronplatz
  • Ski Italië 2013 Kronplatz

  • Watch Video

 • Italië Kronplatz 2011
  • Italië Kronplatz 2011

  • Watch Video

Print de praktische info

Praktisch

Periodes

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Als je kamp volzet is, kan je via deze link inschrijven op de wachtlijst. Korting eigen materiaal €25
Meebrengen eigen materiaal is op eigen verantwoordelijkheid.
Vroegboekkortingen tot en met 01/11/2015, voor meer info, klik hier!

Wintersport Bruneck

Wintersport Corvara

Adres

Pension Sonnenhof***
Raas 64

Tel: 0039 0472 41 23 16
(Gelieve enkel te telefoneren in dringende gevallen, tijdens de maaltijden: 8.00 u. en 18.30 u.)

Gemeenschappelijk vervoer

Het gemeenschappelijk vervoer gebeurt per luxecar (video, airconditioning,…), wat het reizen veel aangenamer maakt.

Mogen wij je vragen, indien je aan het gemeenschappelijk vervoer deelneemt, een half uur voor het vertrek aan de opstapplaats aanwezig te zijn. Gelieve bij verandering van opstapplaats wel het secretariaat te verwittigen. Dit vermijdt nodeloos wachten. De bussen vertrekken stipt op het hieronder vermelde uur.

Heenreis
Gent Dampoort:19u30
Groot-Bijgaarden busparking E40 baanrestaurant:20u15 (kant Gent-Brussel, naast benzinestation)
Leuven Parking Bodart:21u00

Terugreis
Gent Dampoort:9u30
Groot-Bijgaarden busparking E40 baanrestaurant:8u45 (kant Brussel-Gent)
Leuven Parking Bodart:8u00

Wegbeschrijving opstapplaatsen

Gent- Dampoort
Groot-Bijgaarden
Leuven Parking Bodart

Vanaf de A2/E314. U verlaat de snelweg bij de aansluiting Leuven (15) en u komt onmiddellijk op de Boudewijnlaan terecht. Aan de vierde verkeerslichten passeert u onder het viaduct, u keert terug en passeert opnieuw onder het viaduct. De parking bevindt zich op uw rechterkant op de hoek van de Boudewijnlaan en Tervuursevest.

Pak en Zak

Bagagebeperkingen

 • 1 tas of koffer van max. 20kg (De chauffeur kan steeds bagage weigeren, indien het toegelaten gewicht overschreden is.)
 • 1 ski-uitrusting (ski’s, stokken, skischoenen) OF 1 snowboarduitrusting (*) (snowboard, schoenen).
 • 1 handbagage

(*) Een snowboardtas mag enkel de snowboardplank bevatten. Bindingen dienen van het board gehaald te worden. Geen andere bagage in snowboardtas toegestaan.

 

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Identiteitskaart in handbagage, kopie in je bagage
Geldige Europese ziekteverzekeringskaart (hou deze permanent op zak)
Pasfoto voor de CLIPguide (bijvoegen bij reglement) (liefst uploaden via de login)
Zakgeld voor een extra drankje of persoonlijke uitgaven € 25
Kopie van het CLIPreglement algemeen ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Kopie van het CLIPreglement Italië 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP €12,5 Europa, €20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)

 Kleding
Warme trui en lange broek
Sportkledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Pantoffels
Stevige schoenen en sportschoenen
Regenjas

 Skikleding en -materiaal
skibroek
warme onderkleding
muts en waterbestendige handschoenen
polsbeschermers verplicht voor snowboard
waterdichte winterjas
warme sportkousen (liefst niet te ruw, want skischoenen moeten vastzitten en dat zou kunnen schuren)
zonne- of skibril
zonnecrème en lipstick tegen zon en wind
klein rugzakje voor picknick op de piste
gewone winterkleding
helm (verplicht onder de 15 jaar en warm aanbevolen voor de anderen)

 Diverse
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Kussen voor de busrit
schoenen of laarzen met ruwe zool
Ontbijt voor onderweg
Verkleedkledij voor carnaval (krokus)

 Verzorging
Handdoeken
Toiletgerief