Zuid-Afrika

accomodatie

Logeren in een lodge

Onze hoofdverblijfplaats is de Moyeni Lodge, gelegen midden in de natuur op een heuveltop van een grote farm in Witrivier. We worden hier heel hartelijk onthaald in drie talen : Siswati, Afrikaans en Engels.

We delen de mooie kamers met eigen sanitair met 3 tot 6 personen. Afkoelen doen we in het zwembad. In de tuin kan je proeven van avocado, papaja of maniok. Het drinkbare kraantjeswater komt rechtstreeks van de bron.
Op sommige excursies slapen we in lokale types van logement.

Tijdens onze driedaagse safari logeren we in tenten in een comfortabele en sfeervolle rustplaats in het park. Hiervoor dien je een slaapzak mee te nemen.

Smullen in Afrika

De formule voorziet in volpension. Je kan gerust stellen dat we echt verwend worden en de Afrikaanse omgeving doet alles eens zo lekker smaken. Uit respect voor de cultuur kan er wel geen rekening worden gehouden met vegetariërs of speciale diëten (tenzij om medische redenen).

’s Ochtends beginnen we de dag met een stevig en uitgebreid continentaal ontbijt met brood en beleg (kaas, zelfgemaakte confituur en pindakaas), yoghurt, ontbijtgranen, koffie, rooibosthee en vers fruitsap. Af en toe is er een extraatje voorzien zoals een exotische fruitsalade of English Breakfast. In het Krugerpark brunchen we in de wilde natuur met uitzicht op een kudde olifanten : spek met eieren of koffiekoeken mogen hier niet ontbreken.

Op project eten we ’s middags een eenvoudige maaltijd samen met de lokale bevolking (rijst in bananenbladeren, pasta, kip). We eten dan met onze handen. Als we op uitstap zijn, picknicken we met croque-monsieurs, hotdogs, pizza, koekjes en muffins.

’s Avonds zijn er drie gangen. Af en toe gaan we op restaurant of eten we rond het kampvuur. Op safari reist de kok met ons mee. Als voorgerecht zijn er soep, pastasalade, lookbroodjes of proberen we ‘wild’ in het Krugerpark.
Typische hoofdgerechten als Zuid-Afrikaanse barbecue (braai), boboti en chicken à la king mogen natuurlijk niet ontbreken. Na een bezoek aan de markt leren we ‘potjiekos’ bereiden op een open vuur. We sluiten de maaltijd af met een ijsje, een warme wafel, chocolademoelleux, pannenkoeken of marshmallows boven de BBQ.

Schrijf je hier in

“Zuid-Afrika zit voor altijd in mijn hart: de gastvrijheid, de lach op de gezichten van de kinderen van het sociaal project, de zonsondergangen, de ontmoeting met een kudde olifanten. In één woord: wauw!”

ENGELS LEREN OP TAALVAKANTIE

Veilig de wereld verkennen op taalkamp

Grensverleggende ervaringen, dat is waar CLIP voor staat. De formule in Zuid-Afrika scoort heel hoog op dit vlak.
Een degelijk en geloofwaardig sociaal project, toeristische toppers, veel lokale contacten, een kleine groep (max. 15 deelnemers)… en dit alles in een taalbadformule.

Uiteraard moet zo’n reis goed worden omkaderd. Daarom werkt CLIP samen met een Vlaamse organisatie die het land en de lokale gebruiken door en door kent : Hope Flanders. De verantwoordelijke is bovendien de hele reis ter plaatse aanwezig. Haar kennis, in combinatie met de CLIPbegeleider… een schitterende synergie.

Een goede gezondheid is een basisvoorwaarde voor deze intense reis.

Taalvervolmaking Engels op taalstage

Met CLIP ga je op wereldreis om de taal echt in de praktijk te brengen. Dit principe geldt zeker voor Zuid-Afrika. Engels leren gebeurt hier echt on the road. De begeleider is een ‘travelling teacher’ die regelmatig een leuke taalactiviteit uit zijn rugzak tovert. Dit zorgt voor een boost van de groepssfeer. Wat dacht je van een ‘De Slimste Mens’ over Zuid-Afrika of een ‘Drie Wijzen’ tijdens de busrit!?

Op safari leer je hoe je ‘slagtanden’ of luipaard zegt in het Engels en rond het kampvuur zorgt een Time’s Up gegarandeerd voor veel sfeer.

We laten bovendien geen enkele mogelijkheid onbenut om contacten te leggen met de lokale bevolking en discussies te voeren. Zo’n conversatiesessie wordt telkens afgesloten met een correctie van de meest voorkomende fouten. Zo koppelen we het nuttige aan het aangename.

Uiteraard heeft zo’n reis enkel zin als je ook vastbesloten bent om permanent Engels te spreken.

Schrijf je hier in

ACTIVITEITEN

Sociaal project

Hope Flanders doet aan ‘FIELD EDUCATION’ van wezen. De organisatie werkt hiervoor samen met lokale scholen en sportverenigingen. Wij gaan niet alleen een kijkje nemen maar steken ook zelf de handen uit de mouwen.
In het verleden maakten we zelf kleistenen en cement en legden we een vloer in beton. Niet evident zonder stromend water of betonmolen.
De kinderen van het project vergasten ons regelmatig op dans en muziek. Uiteraard leren ze ons enkele typische dansen en liedjes. Kippenvel gegarandeerd! Zelf organiseren we enkele sport- en spelactiviteiten voor hen. De contacten tussen de Belgische en Zuid-Afrikaanse jongeren zijn erg intens.

Tijdens de reis zelf staan we via infosessies ook regelmatig stil bij de lokale cultuur en de geschiedenis van het land. We krijgen les in het Siswati en leren hoe je iemand een handdruk geeft in Zuid-Afrika.

Deze intense reis sluiten we af in de Moyeni Lodge voor een authentieke ‘Chakalaka‘ avond met de jongeren van Hope en een traditionele ‘Sibaca’ dansshow.

Toeristische hoogtepunten

We beginnen de reis in de SOuth WEstern TOwnships van Johannesburg, waar zich een belangrijk deel van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis heeft afgespeeld. We bezoeken hier historische plaatsen als het huis van Mandela, het Hector Pieterson museum en de Orlando Towers. Overal begroeten de kinderen ons met een high five.

Onze eerste daguitstap na het sociaal project brengt ons naar de Panoramaroute, één van de mooiste routes ter wereld met hoge watervallen zoals de Mac Mac Falls, prachtige vergezichten bij God’s Window, de Bourke’s Luck Potholes en de machtige Blyde River Canyon. De natuurpracht is overweldigend.

De volgende dag vergezellen de kinderen van Hope ons naar Sabie. Van hieruit wandelen we door de velden naar de Forest Falls en de MacMac Pools. Hier ontspannen en amuseren we ons in de natuurlijke zwembaden.

De volgende 3 dagen vertrekken we op avontuurlijke safari in 4×4 jeeps in het Kruger Nationaal Park, een wildpark met de grootste variëteit aan dieren en planten in Afrika. We komen telkens vroeg uit de veren voor een ochtendsafari met zonsopgang. Eén keer doen we een ”nachtsafari” met spotlichten. Onze gids weet ons telkens te verrassen met leuke weetjes. ’s Avonds praten we na rond het kampvuur. Geloof het of niet maar in zo’n wildpark heeft dit iets speciaals. Op de achtergrond hoor je apen en af en toe een hyena.

Schrijf je hier in

Foto & film

  • Zuid-Afrika 2012
    • Zuid-Afrika 2012

    • Watch Video

  • Zuid-Afrika 2010 HOPE
    • Zuid-Afrika 2010 HOPE

    • Watch Video

Print de praktische info

Praktisch

Periodes

Geen informatie beschikbaar op dit moment

Als je kamp volzet is, kan je via deze link inschrijven op de wachtlijst. Deze prijs is all-in (incl. transport, logement in volpension, programma).
Vroegboekkorting tot en met 1/02/2016, voor meer info, klik hier!

Adres

Moyeni Lodge
Witrivier
Tel : 0027 82 392 3020
Fax : 0027 137515085

Vervoer

Het vervoer gebeurt vanuit Zaventem. Voor de heenreis spreken we af om 16u15 onder het aankondigenbord in de vertrekhal.

De aankomst is voorzien om 10u20. Voor meer praktische info kan u terecht op de website van Brussels Airport.

Heenreis
Vluchtnummer:TK 1940/TK 38
Vertrek:19.30 u. (09-08-2016)
Aankomst:10.25 u. (10-08-2016)

Terugreis
Vluchtnummer:TK 163/TK 1937
Vertrek:17.40 u.
Aankomst:10.20 u. (22/8)

Pak en Zak

Bagagebeperkingen: max. 20 kg per persoon.

OPGEPAST : Scharen, zakmessen en andere scherpe of puntige voorwerpen horen NIET thuis in de handbagage.
Wil je vloeistoffen of gels zoals dranken, parfums, crèmes, tandpasta of deodorant meenemen in je handbagage? Zorg er dan voor dat ze in een verpakking van maximum 100ml (per stuk) zitten.

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Reisdocumenten en zakgeld
Internationaal paspoort : 6 maand geldig na terugkeerdatum
Ouderlijke toestemming, gemachtigd door de burgemeester, voor jongeren onder 18 jaar die wonen in België
World Assistance Card of gelijkwaardig. Vraag de nodige documenten voor Zuid-Afrika aan bij je ziekenfonds.
Verzekering reisbijstand (kan ook via CLIP € 12,50 Europa, € 20 buiten Europa), aanduiden bij inschrijving (enkel mogelijk voor inwoners van België)
Kopie van het CLIPreglement 17 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier)
Kopie van het CLIPreglement 18 plus ondertekend door de deelnemer (dit vind je hier )
Zakgeld voor de optionele extra's € 60, zakgeld voor een extra drankje drankje of persoonlijke uitgaven € 50, het geld wordt ter plaatse gewisseld
E-ticket (dit wordt enkele dagen voor vertrek gemaild)

 Kleding
T-shirt en short
Sportkledij
Ondergoed, zakdoeken en kousen
Zwemgerief
Aangepaste kledij (die de schouders en knieën bedekt)
Hoofdbescherming tegen de zon
Stevige schoenen en sportschoenen
Kledij safari (geen felle kleuren !)
Regenjas
Warme trui, lange broek, muts en handschoenen (tijdens de safari kan het 's avonds en 's nachts flink afkoelen)

 Diverse
Wereldstekker
Reservebril of sportbril
Pen en papier
Eventueel fototoestel
Zaklamp
Rugzak
Strandlaken of grote handdoek
Slaapzak
Verrekijker (safari)
Geschenkjes voor kinderen sociaal project : school- of knutselgerief, spelmateriaal, t-shirts
Werkhandschoenen om 'de handen uit de mouwen te steken'
Wit bloesje voor Chakalaka avond

 Verzorging
Muggenwerend product (Deet)
Zonnecrème, aftersun en zonnebril
Toiletgerief
Malariapillen + nakijken hepatitis A en tetanus