Taalacademie

FRANS LEREN IN LEUVEN

Dicht bij huis

In alle CLIPformules gaan leren, actie en plezier hand in hand. De taalacademie is onze vijfdaagse externaatsformule in Leuven. Ideaal voor jongeren die verkiezen dicht bij huis te blijven en een perfecte opstap voor een eventuele residentiële taalvakantie achteraf.

Ook fiscaal is deze formule laagdrempelig, zeker voor de kinderen tot en met 11 jaar. CLIP is immers erkend als landelijke jeugdorganisatie. Daarom krijgen de ouders – voor deze jonge leeftijdsgroep – een fiscaal attest ter waarde van € 11,20/dag. Geen onaardige korting.

In de voormiddag krijg je 3 uur taalateliers, in de namiddag voorzien we een mix van creatieve en sportieve activiteiten.

Taal leren wordt een spel

Gedurende 5 voormiddagen krijg je drie uur taalateliers. Zo zal je in kleine groepen bijvoorbeeld al kaartend werkwoorden en woordenschat inoefenen of Franse liedjes zingen. Het is maar een greep uit de gevarieerde taalactiviteiten die op elk weekmenu voorkomen.

Is dit les of animatie? Breek er het hoofd niet over. Het zijn gewoon twee elementen van een verfrissende (to)taalformule die heel wat jongeren aan den lijve hebben kunnen ondervinden.

Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie is troef.

De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om : baseball bis, Jéopardy, la guerre froide linguistique, Ecole expérimentale, salsa verbes, carabistouilles, le plouf…

Voor de jongste deelnemers, die nog nooit Frans op school hadden, is de formule een taalinitiatie.
De oudere deelnemers bekwamen zich vooral in vlotheid. Je hebt helemaal niet het gevoel weer op school te zitten.
Leuk en leerrijk !

Hele dag taalacademie

We openen de deuren om 8.00 u. Na een uurtje opvang starten we met de taalateliers zoals hierboven beschreven. ’s Middags eten we samen ons lunchpakket op. In de namiddag wisselen we knutsel- en sportactiviteiten af met animaties (quiz, muziek). Tijdens deze activiteiten is het taalaspect nog steeds aanwezig en herhalen we de aangeleerde kennis van de voormiddag. Om 16.00 u. eindigen de activiteiten maar voorzien we opnieuw een uurtje opvang, tot en met 17.00 u. De laatste dag is er om 15.30 u een toonmoment voorzien voor de ouders. Dit zal ongeveer een half uurtje duren.

Schrijf je hier in

“Mijn zoon heeft veel last van heimwee. Een Frans taalkamp schrok hem enorm af. De taalacademie ziet hij wel zitten. Een opwarmertje om volgend jaar misschien toch een kamp te doen.”

Foto’s

>>>

Print de praktische info

Praktisch

Periodes

Leuven

Geen informatie beschikbaar op dit moment


Als je kamp volzet is, kan je via deze link inschrijven op de wachtlijst.

Fiscaal attest ter waarde van €11,20/dag voor kinderen tot en met 11 jaar

Adres

Taalacademie Heverlee

Don Bosco Heverlee
Groenveldstraat 46
3001 Heverlee

Pak en Zak

CLIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of schade van persoonlijke spullen.

 Diverse
Pen en papier
Lunch